ROOFMEISTER INSIDE – Terug in de tijd & mysterieuze XXL vangsten

17/03/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Terug in de tijd & mysterieuze XXL vangsten

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

 

Andere tijden

Ik draai al wat jaartjes mee in de hengelsportmedia. In 2005 begon ik als stagiair bij Beet Sportvissersmagazine; nu, 2019, ben ik hoofdredacteur van Roofmeister. Ondertussen hebben zich gigantische veranderingen voorgedaan in het medialandschap. De opkomst van social media, YouTube, met name het www dat het overgenomen heeft van papieren media.

Mr Beet, Pierre Bronsgeest tijdens zijn afscheid in 2015.

Destijds hoorde ik van de hoofdredacteur Pierre Bronsgeest hoe het er vroeger aan toe ging. Met knip en plakwerk magazines in elkaar draaien, digitale foto’s, e-mail, mobiele telefoon bestonden nog niet. Respect! Hoe anders is dat nu?! Alleen al de reportages.

De tijden van een fotocamera en notitieblokje zijn voorbij…

Het notitieblokje is nu  vervangen door een videocamera, een GoPro, een drone en daarbij is ook de smart Phone een onmisbaar attribuut geworden. Ik ben dolgelukkig als er een cameraman meegaat. Tot nu toe zijn dat Mark Hofman en Stefan Rietveld geweest. Ik kan dan zelf ook gaan vissen.

Anno 2019.

Droneles van Michiel Pilaar 🙂

Ben ik alleen dan ben ik gedwongen om een duizendpoot te zijn. Laatst werd ik wat dat betreft met mijn neus op de feiten gedrukt toen ik op stap ging met Mehmet Buyukyilmaz. ‘We’ zouden op snoek gaan vissen in de polder, maar die gek kan gewoon veel te goed filmen. Anders gezegd, kon ik Mehmet maar beter continu filmen, er gebeurde genoeg. Ik had een hengel meegenomen, maar niet één keer een worpje gedaan.

Aanbeten willen we hebben! Klik HIER voor de volledige film.

Aanbeten zijn echt de bonussen in een film. Klik HIER voor de volledige video.

Hetzelfde verhaal met de reportage met Pieter-Bas Broeckx van de Vistechnische Dienst en Bart van Vugt en Koen de Beek van Fauna Hengelsport. Sowieso is het vrij lastig om drie man te filmen en ook hier gebeurde er steeds wel weer wat. Actie genoeg. Uiteindelijk had Koen toch een beetje medelijden met mij en mocht ik even werpen met zijn St Croix Elite Hengel werpen.

Oude foto van Tijs van der Sanden van Rozemeijer en mij. Morgen voor het eerst sinds lange tijd weer samen op pad… met camera’s uiteraard 😉

Al met al hoef je geen medelijden met mij te hebben. Daarvoor is zo’n visdag telkens weer te mooi om mee te maken. Steeds weer interessante gasten, elk met een eigen karakter, visserij en invalshoek. I love it. Krijgen ze een aanbeet en heb ik dat op film dan ben ik misschien nog wel blijer dan dat zij dat zijn.

Sjoerd Beljaars

 


 

Nachtbrakers

Het vissen in het donker leek altijd alleen weggelegd te zijn voor die maffe karpervissers. Een enkele waaghals trok de stoute schoenen aan om als een dief in de nacht roofvis achterna te zitten. Ja ok, de schemering staat al sinds jaar en dag bekend als prime time voor roofvis, maar echt door vissen na zonsondergang was niet bepaald iets wat je veel hoorde.

Het oog van de snoekbaars is dusdanig ontwikkeld dat het weinig licht kan hebben.

Dat is nu wel anders geworden. Met name in de winter zagen we op social media tal van roofvisvangsten in het donker. Met name snoekbaars, ook wel snoek, baars lijkt dan toch wel lastig te zijn. Het vissen op snoekbaars in de donkere uren is dan ook ronduit goed te noemen. Sterker nog, vaak is de visserij dan beter.

Snoekbaarzen zijn heer en meester in donkere omstandigheden.

De glasoog heeft immers een broertje dood aan daglicht en voelt zich pas echt als een vis in het water als het daglicht plaats maakt voor duisternis. Alle reden voor ons om eens 5 redenen op te sommen om ’s avonds op pad te gaan. Klik HIER. Daarna vroegen we jullie of je veel in het donker vist. We werden overstroomd met nachtfoto’s. Check hieronder:

Robin van Dongen helemaal in zijn element in het donker.

Said El Fayani met zeebaars. Ook deze roofvis kan zeer actief zijn in het donker.

Foto’s maken in het donker is lastig, maar dat is Lars Pannekoek goed afgegaan.

Jens de Goffeau met zander en dat typische ‘glasoog’.

Koen de Been vanuit de bellyboat, net dat beetje extra dimensie.

Marcel Hoekman met een zichtjager in de duisternis.

Bart de Kroon idem dito. Zou vissen in het donker juist niet dressuurdoorbrekend kunnen zijn?

Tja, Mehmet Buyukyilmaz vist eigenlijk nauwelijks nog op zeebaars in het daglicht en dat wil wat zeggen.

Said El Fayani met donkere zanderrrr…

 


 

Jullie vangsten

Wauw, wat een wind afgelopen week, maar het einde is in zicht. Oftewel, we hebben al warme dagen gehad in 2019, maar nu dient het voorjaar zich echt aan aankomende week. Benieuwd wat de vangsten waren in die onstuimige dagen.

Sophie Neitzel met bonefish in de tropen. Tja, die heeft het goed bekeken! Kicku!

Sander Paans succesvol met de Maori glider van Rozemeijer.

Anne Nijland: “Afgelopen zaterdag! 101 cm gevangen in het laatste licht van de dag op een Shadteez 15 cm mét Luc Coppens stinger. Het mooie is dat hij op de kopstinger van Luc gehaakt zat ;-)”

Zo’n bak en dat op de vliegenlat. Lekker bezig Ari Rodenburg.

Big mama voor Ton Hilvers.

Wauw wat een dikke stekel Dominique Neijenhuizen. Vet mooi gekleurd ook!

Herrald Koetzier met een groenjas op de Shad Teez.

Hele vette plaat Jean-Pierre Duijst.

Marc Zitvast wadend met de vliegenhengel.

Koen van Rijen: “Mijn jongste met zijn eerste Snoek. Gevangen tijdens het oefenen met werpen met een Shad.” Superleuk plaatje!

Roofmeister Rico Stougie on fire.

Mopskop voor Ro Land. Het blijven vreemde verschijningen.

Nice Close up Roel Trum.

Wim Russchen met collega’s op stap.

 


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreem mooie vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten 😉

Ergens op Facebook, screenshot van een filmpje. Vis is in ieder geval van Annecy. Big mama for sure!!!

Wim van Vliet van Mac Fishing met de lolbroek aan: “Druk bij de trailerhelling van Willemstad.” Foto is genomen bij de Bass Master Classic in Amerika.

Ok

Bass aaien…

In ieder geval is het altijd vistijd 🙂

Linke verkeerssituatie…

Vincent Tobé met een slimey thumb up. Iewwww

Ok ok ok, wat of wie wil je hiermee vangen?

Gouden plaat van Gunnar Schade.

Weer zo’n foto zomaar op social media. Iemand enig idee hoe groot deze snoek is? Moet een monster zijn.

Dat gevoel dat je opgeslokt wordt…

Ziek grote tonijn vangen vanuit een kayak. Vissen next level.

Rovert Grootenboer met een vooruitziende blik.

Mysterie nummer 3, ofwel verder geen info gevonden, maar wat een ronde vetzak van een baars. Benieuwd hoe zwaar deze is…

 


 

JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig 😉 Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.