Tackle Meisters – TEAM ROOFMEISTER – deel II

03/10/2018
Tackle Meisters – TEAM ROOFMEISTER – deel II

Jawel, Roofmeister komt met een compleet team aan dolenthousiaste roofvistoppers. Klik HIER voor de eerste voorstelronde met 5 topgasten. Nu deel 2 met maar liefst 6 roofvissers, elk met hun eigen expertise. 

Door Team Roofmeister

Bij de allervetste roofviswebsite van de Benelux hoort natuurlijk een gedreven team met stuk voor stuk hardcore roofvissers, die skills en know how met jou willen delen. Dat niet alleen, ook gaan deze Tackle Meisters nieuwe of bestaande roofvisproducten aan de tand voelen.

tackle meister PASPOORT

Naam: Rico Stougie
Geboortejaar: 1991
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Baars, snoekbaars, snoek en roofblei.
Specialismen: Streetfishing, ultralight baitcasten (baitfinesse), speciale technieken, polder.

rico stougie

Op mijn 10e verjaardag kreeg ik een telescoophengel met een paar spinners, nadat ik zoals een ieder ben begonnen met een vaste stok. Het virus was er meteen en sindsdien ben ik verslaafd! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe technieken en materialen om mij zo te kunnen onderscheiden van de rest.

Mijn passie ligt bij Streetfishing en ultralight baitcasten en dit probeer ik onder alle omstandigheden toe te passen. Lichte, gevoelige hengels en speciale rigs zijn echt mijn ding. Anderzijds ga ik in de koudere maanden ook graag de polder in met allerlei kunstaas om de snoek te belagen. Van spinner tot jerkbait tot streamer, ik pas alles toe in de juiste omstandigheid.

Altijd op zoek naar nieuwe technieken. 

tackle meister PASPOORT

Naam: Sander Paans
Geboortejaar: 1982
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoek en moddervette winterbaars.
Specialismen: Werpend vissen op snoek en baars, bellyboaten.

Sander Paans

Van kleins af aan is het vissen met de paplepel ingegoten en ging ik vanaf mijn 3e met mijn vader mee. Na eerst enkele jaren met de vaste stok gevist te hebben begonnen andere vissoorten te lonken. Een periode waarin ik voornamelijk de karpers met de pen achterna ging.

Uiteindelijk verdween deze visserij naar de achtergrond en pakte ik het roofvissen op. Dit werd voornamelijk het vissen op snoek vanaf de kant en werpend vanuit de boot en bellyboat. Toch merk ik dat de laatste twee jaar de snoekvisserij langzaam iets meer plek maakt voor het vissen met kleiner, meer allround kunstaas. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik hiermee geen snoek vang, integendeel zelfs.
De laatste jaren mag ik mij zelf tot het prostaff-team van Rozemeijer rekenen en bedenken we nieuwe materialen voor de roofvismarkt, iets waar ik enorm trots op ben.

Onlangs op Roofmeister een leuk verslag van een baarsessie van Sander  met zijn zoontje.  Klik HIER.

tackle meister PASPOORT

Naam: George Piek
Geboortejaar: 1975
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Alle roofvissen, maar snoekbaars is favoriet.
Specialismen: Heel allround, van actief tot statisch, van groot tot klein water.

GEORGE PIEK

Volgens mij was mijn eerste woordje ‘vis’ hahaha. Even zonder gekheid, van jongs af aan zat ik al met een, jawel, bamboe hengel langs de waterkant. Uren vissen achter elkaar. Ik herinner me nog veel uit die mooie jaren, van het vangen van mijn eerste snoek, baars, zeelt, tot aankopen van mijn eerste echte viskoffer, mijn eerste hengel met molen. Als een kind zo blij!! Dat gevoel heb ik nog steeds bij alles wat ik vang of wat te maken heeft met de hengelsport. Een echte hengelsport verslaafde dus 😉

Van bamboehengel tot nu finesse hengels. 

tackle meister PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere roofvissoorten.
Specialismen: Verticalen.

Robert Noorland

Al van jongs af aan ben ik besmet met het sportvisvirus. Begonnen met witvissen maar al snel overgeschakeld naar het snoekvissen. Niet veel later werden ook de eerste snoekbaarzen gevangen.

Vanaf toen heb ik me helemaal gespecialiseerd in het vissen op snoekbaars met alle mogelijke technieken. De ene visdag vang je veel, de andere groot en weer een andere helemaal niets. Dat vind ik het mooie aan vissen! Naast snoekbaars af en toe een uitstapje op meerval, zeebaars, snoek of baars. Vissen blijft voor mij de ultieme ontspanning! In het buitenland staan de heilbot, GT, blauwvintonijn en peacock bass hoog op mijn to do lijstje!

Snoekbaas en dat op allerlei mogelijke manieren 🙂

TACKLE MEISTERS DEEL 1

Maandag was de eerste voorstelronde van de kersverse Tackle Meisters, te noemen Rick Simmerman, Johannes Elzinga, Mourat Akkouh, Rick Barten en Bas Westerveld. Klik HIER voor VOORSTELRONDE DEEL I