Roofmeister TOP GEAR #1

21/09/2018
Roofmeister TOP GEAR #1

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken.  Door Team Roofmeister

Nieuwe Inline hengels van MadCat, de power Revo Beast van Abu Garcia, een chatterbait van Gunki om je vingers af te likken, de gloedjenieuwe boot van Willem Stolk en Jeremy Staverman over zijn buitenboordmotor. We trappen af met een Roofmeister Top Gear vol met noviteiten.

VROEGBOEKKORTING BEURS UTRECHT

Al enkele jaren is de Hengelsport- en Botenbeurs het toonaangevende platform voor sportvissers. Het is dan ook een super gezellige happening met tal van demonstraties en interessante activiteiten, én natuurlijk de plek om de nieuwste hengelsportproducten te zien. Tot dusver: never change a winning team. Toch gaan we deze 17e editie een flinke stap voorwaarts met tal van zeer interessante nieuwe invalshoeken. Dit jaar staat de beurs in het teken van beleving! Profiteer nu van een waanzinnige vroegboekkorting. Klik HIER! Betaal nu €9,50 ipv €14,50!!!

Klik bovenstaande afbeelding aan om meteen te profiteren van deze vroegboekkorting van 25%!

Weer tal van demo’s van gerenommeerde roofvissers. 

Waar veel publiek op zoek gaat naar de nieuwtjes, aanbiedingen, informatie, de lezingen of de aanschaf van een nieuwe hengel, molen, voer of kunstaas, blijkt dat de totale beleving van de beurs de sportvissers aanspreekt. Zo is er een overvol randprogramma om je vingers bij af te likken, met onder andere een vaste stokkenshow, een XXL-waterbak met Forel, een Visgidsenstraat, grote vliegvisbaan, Meet and Greet met YouTubers, Stekkieparcours Kidsroute en een heuse strandstand waar je alle informatie kunt vinden over de zeevisserij. Bezoek de WEBSITE voor de nieuwste updates!

DÉ SPECIALIST OP HET GEBIED VAN VISDROMEN

We lezen ze vaak genoeg, van die brute visavonturen in den verre en we weten er mooi bij weg te dromen, maar durf je een stapje verder te gaan dan dromen, kijk dan eens op de website van VISREIS.NL, dé reisspecialist van de Benelux met maar liefst 80 locaties over de hele aardkloot. En alles volledig afgestemd op sportvissers en al ruim 10 jaar ervaring in deze branche. Elke locatie is overigens bezocht door de organisatie zelf om er zeker van te zijn dat hier de visser de tijd van zijn leven zal hebben.

Onlangs weer drie nieuwe locaties bij Visreis om van te watertanden. Stuk voor stuk met visrijke visgronden voor de deur. Twee daarvan in Noorwegen te noemen Loppa en Havoysund . Goed voor dikke kabeljauw, monsterkoolvis en natuurlijk de koning van de Noorse kust, de heilbot. De kers op de taart is Puerto Aventuras  in Mexico met een meervoud aan exotische rovers. Barracuda, groupers, amber jack, zeilvis, tonijn, teveel om op te noemen!

LEVENSECHTE AASFORELLEN

Wij als roofvissers willen met ons kunstaas zo goed mogelijk de natuur nabootsen. Dat lijkt inmiddels ook het levenswerk te zijn geworen van de mannen van Fox Rage, met hun Replicants 2.0. Sowieso al een legendarische serie voor met name snoek, nu met de Replicant Trout, zeker regenboogmodel, moet je echt je best doen om het verschil tussen een levende en imitatie te zien.

Met name die regenboogvariant is waanzinnig!

Ook de Beekridders is een beauty!

En de Arctic trout the same!

Niet alleen qua uiterlijk, ook wat betreft actie is er een studie gemaakt van hoe forellen zwemmen. De tijd voor grote snoeken is aangebroken en dit wordt een must have voor de vissers die hun pijlen daar op gericht hebben staan. Klik hier voor VIDEOBEELDEN.

LORD OF THE FROG

Kikkers vormen een geliefkoosde prooi voor onze snoeken en niet vreemd dat verschillende fabrikanten daar op hebben ingespeeld met allerhande kikkerimitaties. Leidend daarin zijn toch wel de Kikkers van Tournament Baits met regelmatig zelfs een viswedstrijd, waarbij het verplicht is met alleen dit kunstaas te vissen. Dat niet alleen, er is zelfs een complete Facebook pagina aan gewijd.

Een hele verzameling attractieve kleuren en in 3 maten verkrijgbaar. 

Snoeken lusten er pap van. 

De actie van een Tournament Kikker. Leuk muziekie ook 😉

Er zijn 3 maten beschikbaar de 3, 5 en 7 inch kikker, geschikt om te verticalen, diagonalen, trollen of werpend mee te vissen. En niet alleen voor snoek natuurlijk, ook snoekbaars en baars! Bovendien zijn ze van uiterst stevig materiaal gemaakt. Scheuren kan altijd, maar bij deze kikkers moeten snoeken echt hun best doen. Voor meer info klik je HIER.

TIM JOCHEMS VAN STRIKE PRO: “DE 3″ kIKKER VAN TOURNAMENT BAITS HEEFT VOOR MIJ AL VERSCHILLENDE MOOIE BAARZEN OPGELEVERD, WAARONDER MIJN PR!”

WILLEMS VLIEGDEKSCHIP

Lund is wat je noemt toonaagevend in onze Lage Landen en levert bootmodellen die uitermate gechikt zijn voor onze viswateren. De crème de la crème zien we terug bij roofvisspecialist Willem Stolk, de wereld in oneerlijk verdeeld ;-). Willem vaart momenteel met een Lund 2075 Pro V Bass onder zijn bips.

Oewwww, that’s the shit! Willem Stolk met een van de meest fancy boten in NL op het moment. 

Uileg van een 100% bass pro uit de States over deze bijzondere Lund!

Een waar varend visparadijs met maximale ruimte om al je spullen in op te bergen en casting platforms voor en achter waar bijna F16’s op kunnen landen. Bovenal biedt ook dit model van Lund ultieme stabiliteit en een heerlijke vaargang…Al met al een Lucky bastard die Willem. Klik HIER voor alle specs van dit slagschip.

WILLEM STOLK: “SUPER V-BODEM, ALS EEN MES DOOR HET WATER, SNELHEID, STABIEL EN VAN DE ENE NAAR DE ANDERE STEK. DE BOOT IS LAAG EN VANGT DUS WEINIG WIND!”

POWER VOOR VANAF DE KANT

Westin liefhebbers kennen de hengelreeks wel, de W3 Powercast-T. Hengels met een blank van het zogenaamde hoogwaardige Toray carbon, op-en-top Japans vakmanschap. Dit verstevigd met kevlar. De hengels zijn bedoeld voor het vissen op snoek en dan met name het werpen met softbaits en spinnerbaits.

Tweedelige hengel voor vanuit de boot, maar ook perfect voor vanaf de kant.

De brute looks die we van Westin gewend zijn!

Nu is er een iets lichtere hengel aan de Powercast-T toegevoegd, de 20-80 grams versie met triggergreep met een lengte van 248 cm. Een ideale, lichte, strakke hengel voor zowel het vissen vanuit de boot als vanaf de kant. Bezoek WESTIN online.

LUC COPPENS VAN WESTIN: “IN DEZE REEKS BESTOND  GEEN IDEALE KANTHENGEL MET REELGREEP, NU WEL!”

DE ZEEBAARSMOLEN   Natuurlijk is deze molen van Cinnetic niet uitsluitend voor de zeebaarsvisserij geschikt. Hij is wel ontwikkeld voor deze discipline en is dankzij het gebruik van grafiet en aluminium verrassend licht van gewicht. Toch wel zo lekker als heel de dag bijna je arm uit de kom staat te smijten. Check HIER waar je deze krachtpatser aan kunt schaffen.

Uiterst robuust en toch een lichtgewicht. Wat wil je meer voor het zeebaarsvissen?

Twee aluminium spoelen. 

Een molen met fijne techniek, omhuld met een robuuste jas. 

ZEEBAARSFLUISTERAAR MEHMET BUYUKYILMAZ: “DAT DING HEEFT AL 3 KEER DUIKLES GEKREGEN IN  ZEE, MAAR DRAAIT NOG ALS NIEUW; DAT VOOR EEN MOLEN VAN SLECHTS 140 ,-!”

BOOMER TUSSEN DE OBSTAKELS

Chatterbaits zijn niet bepaald gemeengoed onder roofvissers in de Lage Landen, toch zijn het stukken kunstaas die op een dag echt het verschil kunnen maken. Natuurlijk heeft elk kunstaas zo’n beetje zijn eigen actie, maar die van de chatterbait is wel heel uniek te noemen. Zo ook de Boomer Chatterbait van Gunki.

De Boomer met 3D Eye en dat super attractieve chatterblad. 

Productmanager van Gunki Frederic Julian is al druk aan het testen geweest.

Nog niet in de winkels, maar de testresultaten zijn niets dan veelbelovend. Een bizarre virberende actie (zelfs bij het afzinken), die zelfs de meest slaperige baars over de streep moet trekken.  Door de vorm en haakpositionering is de Boomer feitelijk net als een spinnerbait uitermate goed te gebruiken in obstakelrijk water. Meer nieuwe Gunki producten zien, klik HIER.

PRO-STAFFER SIMON TORENBEEK: “HET MOOIE AAN DE BOOMER IS DAT JE HEM TRAAG KUNT VISSEN, IETS WAT IN TROEBEL WATER OF IN HET DONKER KILLING KAN ZIJN.”

HOOG SEGMENT, LAGE PRIJS

De Patriot PikeHound serie is in een korte tijd een begrip geworden, met enkele hengels om van te watertanden. Te noemen: De PikeHound Jerk kenmerkt zich door totale controle over het aas, de perfecte handvat lengte. En mega veel sport in de dril. Met een lengte van 213 cm en een werpgewicht van 50 tot 100 gram is ze de perfecte partner voor deze prachtige visserij.

Check de looks van deze hengels. Eens wat anders dan die gedekte kleuren. Vet!

De PikeHound Cast is ontworpen met de visie dat je met één hengel 80% van je visserij kunt afdekken. Of het nu gaat om grote shads, swimbaits, pluggen, grinders of spinnerbaits! Ook hier de prachtige dunne blank en een afwerking die van het allerhoogste niveau is. 239 cm lang met een werpgewicht tot 120 gram.

Top of the bill kwaliteit tegen een betaalbare prijs. 

Mooi en stijlvol afgewerkt.

Patriot houdt bewust de overheadkosten laag en wil de klant voor het product laten betalen. Het resultaat is een hoog segment hengel voor een strakke prijs. De winkelprijs van de Jerk en Cast ligt rond de 140 euro.

SNOEKVISSER HILCO VAN NUIL: “BLANKS EN AFWERKING DIE DE MEEST VERWENDE SNOEKVISSER EEN GROTE GLIMLACH ZAL ONTLOKKEN”

WAPENFEITEN VAN AXIOM PRO

Wil je je boot fancy hebben en dan echt fancy, dan ben je bij Raymarine aan het juiste adres. Denk alleen al aan de Axiom fishfinders, waar nu een nieuw familielid aan toegevoegd is, de Axiom  Pro. Nog verfijnder, nog geavanceerder, bomvol handige features en dat alles in deze unit.

Een en al technisch vernuft in de Axiom Pro. 

Met een hypermoderne Quad Core processor niveautje speedy Gonzalez en voorzien van een zogenaamd Hybrid Touch bediening. Nog ff wat wapenfeiten? Komen ze: 1 Kw Chirp Sonar, 3D Real Vision, Side Vision en een haarscherp IPS beeldscherm. Speaking of which, deze unit kun je verkrijgen in 3 formaat displays, 9, 12 en 16 inch. Inderdaad, daar mag je mee gezien worden. Klik HIER voor dealers bij jou in de buurt en laat je verder informeren.

Uitleg op de grootste roofvisbeurs in de VS, de ICast.

STALKER

Alleen de naam van deze plug van Rozemeijer geeft al te denken en dat is wel vaker zo bij dit merk. Fatal Attraction, Baby Boom, Fatal Attraction, stuk voor stuk creatieve namen. Bovenal zijn het vangers is eerste klas en ook voor de Stalker zijn de verwachtingen hoog gespannen. Zeker nu het seizoen voor snoek in de polder gaat beginnen.

Nog één achtervolger en de missie is geslaagd 😉

Geinspireerd door de Manns Follow-Me heeft Rozemeijer een eigenzinnige stuk kunstaas op de markt gebracht, dus een tandemconstructie en heeft een diepgang tot 70 cm. Verder is de plug voorzien van VMC dreggen, 13 cm lang en 35 gram zwaar. Ideaal voor de kantvisser al met al!

PROSTAFFER SANDER PAANS: “NORMAAL MAAKT EEN STALKER ZELF IEMAND HET LEVEN ZUUR, DIT KEER ZIJN DE ROLLEN OMGEDRAAID. OP EEN ONGEKENDE MANIER.”

KRACHTIGE MOTOREN VOOR DUMMIES

Het is voor een leek altijd ffies schrikken bij het zien van mansgrote buitenboordmotoren. Al die power, al die verfijnde techniek. Dat kan alleen maar voor de echte vispro’s bedoeld zijn. Dat is verleden tijd met de generatie Pro XS buitenboordmotoren van Mercury. Eenmaal varende zal elke visser de voordelen van deze motoren weten te waarderen; ongeëvenaarde snelheid, acceleratie en volle bak betrouwbaarheid.

Alleen dat design al!!!

JEREMY STAVERMAN OVER ZIJN PRO XS: “WAT EEN BEEST VAN EEN MOTOR! VANAF DE START VAN EEN WEDSTRIJD ALS EERSTE WEG EN NIET MEER INGEHAALD WORDEN!”

Echte bakbeesten zijn het, ontwikkeld voor de meest veeleisende vissers en getest onder exreme omstandigheden. Bij vergelijkingstest kwam de Pro XS serie bovendien als meest zuinige uit de bus. Als bootvisser op zoek naar een motor, waarbij je je alleen nog maar zorgen hoeft te maken om het vangen van vis, dit is ‘m! Ff wat basiskennis bijschaven over Mercury motoren, check DIT.

YASEI REVIVAL

Ergens in 2010 lanceerde Shimano een prachtige hengelreeks, de zogenaamde Yasei reeks met voor elke roofvisdiscipline de ideale hengel van dropshot tot jerkbaitvissen. Nu hebben ze de reeks nog meer verfijnd en is Yasei deze maand uitgekomen met een gloednieuwe 2.0 versie.

Mooie looks, kwaliteitsmaterialen en 100% aandacht voor de eisen waar elke specifieke hengel aan moet voldoen. Maak maar alvast ruimte in je schuur J. Check HIER  waar je moet zijn! Roofmeister heeft 3 hengels ontvangen om aan de tand de voelen. Een hengel voor het werpend vissen met shads, een verticaal-, en zware snoekhengel. De review van de verticaalhengel is in de maak. Stay tuned!

Inmiddels door Team Roofmeister aan de tand gevoeld. Binnenkort meer hierover. 

VERLEIDELIJKE FATBOY

De Iris Fatboy van Spro combineert een aantal unieke eigenschappen in een verleidelijk en compact kunstaas ontwerp. Het realistische en volumineuze lichaam is gecombineerd met oversized holografische ogen, die de visuele zintuigen van voorzichtige roofvissen prikkelen. De Iris Fatboy is voorzien van een onderscheidende en sterk rollende actie, een zware interne ratel en is vervaardigd in zwevende uitvoering.

Met grote ogen als mikpunt voor roofvis. 

De Fatboy laat zich zeer eenvoudig binnen vissen en doet zijn “verleidelijke dans” tussen de 30cm en de 100cm diep. Dit universele stuk kunstaas laat zich uitstekend jerken, twitchen en trollen, maar is wellicht nog het meest effectief wanneer je het in één tempo binnen draait. Laat de Fatboy plotseling stil vallen en deze zweeft als een echte vis onder het water oppervlak…wat het de ideale prooi maakt voor menig roofvis.

MEERVALHENGEL ZONDER OGEN

Madcat in de spotlights met twee mooie hengels. Beide zijn het juweeltjes, de Madcat White Inliner 210 (al verkrijgbaar) en de 185 Multiplier (in oktober verkrijgbaar). Met name die eerste trok meteen onze attentie. Inliner, jawel, een hengel zonder hengelogen. Eerst even een cultuurschok, maar meteen ook die momenten dat we de ogen vervloekt hebben, hoe vervelend als de lijn weer om de bovenste ogen verwikkeld zaten. Er zullen vast en zeker vissen verspeeld zijn door dit euvel en al helemaal bij krachtige meervalaanbeten. Welnu, dat behoort met deze inline hengels tot het verleden.

Een hengel zonder ogen. Ff wennen, maar wij denken dat dit voor meer vissers wel eens erg effectief kan zijn. 

Meegeleverd een zogenaamde line threader om makkelijk de vislijn door de hengel te rijgen…

Supervette looks en afwerking. 

Nieuw is het concept van inline hengels niet. Het schijnt dat Japanners er maar wat graag mee vissen op inktvis. Rare jongens, die Japanners. Maar goed, hoe lang gaat het nog duren voordat we ook snoek- en snoekbaarshengels zien zonder die vervelende ogen? Kwestie van tijd toch?

MEERVALSPECIALIST ROY NOOM: “DE INLINE BINNEN DE GEHELE VISSERIJ IS EEN ONDERGEWAARDEERDE HENGEL. VOOR DE HANDHENGEL BIJ HET MEERVALVISSEN EEN MUST!”

VRIJE VAL

Met de Salmo Freediver 12 gooide het Poolse kunstaasbedrijf al hoge ogen. Het is een diepduikende plug en doet wat het moet doen… inderdaad, diep duiken en niet schots en scheef lopen daarbij. De plug is al veelvuldig getest op zee bij de visserij op koolvis, pollak en kabeljauw, maar boekte ook goede succes bij het snoekbaarsvissen.

De Salmo Freediver 12. Binnenkort dus de 9 met een dreg minder. 

Nu komt er een kleinere versie, de Salmo Freediver 9, met twee dreggen in plaats van 3. Kleiner van stuk en dus net wat beter geschikt voor dieper zwemmende snoekbaars en baars. Mooi zijn ook de doffe ratelkogels die onder water de boel wakker schoppen.

De Leuke video over de architecten van de Salmo Freediver. 

SALMO PRO-STAFFER VINCENT TOBÉ: “DUIKT TOT 11 METER DIEP EN DOOR HET ONTWORPEN LONG CAST WEIGHT SYSTEM GOED TE WERPEN.”

BEEST VAN EEN REEL

Snoekvissers lijken van alle roofvissers als eerste te kiezen voor het gebruik van een reel. Snoekvissers gebruiken ook een stuk zwaarder kunstaas in de regel. Voor de echte heavy shit was het altijd gebruikelijk om te kiezen voor ronde reels, maar al een tijdje is dat helemaal niet nodig. Bijvoorbeeld dankzij de Revo-familie van Abu Garcia, een ontzettend populaire reelreeks in onze wereld.

Een juweel van een reel en ook nog eens met pit en niet zo’n klein beetje ook. Geschikt voor ook oversized kunstaas.

De Revo Beast heeft reeds furore gemaakt en nu komt er een nieuwe versie op de markt met nog meer power voor het werpen met XXL kunstaas en het drillen van dito snoek. Zoveel kracht in zo’n kleine unit, dat zal je parten spelen op een visdag. Niets is minder waard, dit juweel weegt slechts 270 gram. Maak jij je maar druk om het vissen zelf, de Beast doet de rest! Check HIER  voor een dealer.

DAVID VAN DEN BRANDT VAN ABU GARCIA: “WIE ZEI DAT GROTERE BAITS EN MEER SLIPKRACHT NIET SAMENGAAN MET LICHTE EN HANDZAME REELS?”

TARTEN VAN DE ZWAARTEKRACHT

Upcoming, een nieuwe hengelserie van Savage Gear die aan het rommelen is met de zwaartekracht. Gekkigheid natuurlijk, maar dit populaire merk weet het weer super te brengen. Hengels die lijken te zweven en geen gewicht/massa hebben. Isaac Newton draait zich om in zijn graf.

Savage Gear is en blijft toonaangevend als het om marketing gaat. Geniaal weer!

In werkelijkheid gaat het bij de Savage Gear XLNT3 serie om superlichte hengels voor maximaal rendement en visplezier. Dit behoeft enige uitleg: Hoe lichter de hengel, hoe harder de snoeiharde aanbeten doorkomen. Verder voel je alles met deze hengels van dat ene mosseltje tot dat ieniemienie lijnzwemmertje op de bodem… Ze zijn nog niet uit met deze vederlichte blanks, maar wij staan te trappelen.  Klik HIER voor Savage Gear dealers, verwachting is dat deze hengels in oktober verkrijgbaar zijn.

NICK LANDMAN VAN SAVAGE GEAR: “DEZE NIEUWE SERIE GAAT ZEKER VAN MEERWAARDE ZIJN VOOR MIJN BAARSVISSERIJ.”

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl