Roofmeister Inside – Topdag op de rivier & jullie mooiste meervallen

10/05/2020
Roofmeister Inside – Topdag op de rivier & jullie mooiste meervallen

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister

 


 

Topdag op de rivier

Rivieren blijven de gemoederen bezig houden 🙂

Wie bewaart, heeft wat. Het zijn en blijven gevleugelde woorden. Soms is het echt een bewussie, soms is het simpelweg zo gegroeid. Zo ook het ruwe beeldmateriaal wat we nog op de plank hadden liggen van een dag vissen met zandermeister Robert Noorland. Echt zo’n heerlijke sessie ergens aan het begin van een nieuw roofvisseizoen vorig jaar.

Deze dag heeft Robert meteen ook de zogenaamde Narval Shads getest. Klik HIER voor zijn uitgebreide review over deze bijzondere shads.

De rivier heeft altijd verrassingen in petto.

Vreemd eigenlijk dat we dit altijd hebben laten liggen. Nu hebben we sowieso een tekort aan editors en moeten we alle zeilen bijzetten om op montage gebied de boel bij te houden. Toch lukt ons dat aardig, maar is dit een van de weinige films die is blijven liggen. Zonde… Of, nu hebben we in ieder geval een film waarbij we alvast weg kunnen dromen van de opening het seizoen.

Kleine rakkers die er zin in hadden deze dag.

Met name werpend en verticalend aan de slag.

Een van de grotere baarzen aan een velletje gehaakt…

De redding kwam via Michiel Pilaar van KWO. Hij kwam in contact met Wessel van de Velde, een karpervisser met honger naar roofvissen. Belangrijker, iemand met edit skills. Of dat echt zo zou zijn, mocht Wessel laten zien met videobeelden van Robert Noorland. Missie geslaagd, Wessel heeft er in mum van tijd een juweeltje van gemaakt.

Opeens…

Heerlijk ook om terug te zien. Wat zijn die late voorjaarsmaanden en begin zomer een verademing. Alles in bloei, aangename temperaturen en… natuurlijk… helemaal je ding kunnen doen met kunstaas. En dat op een van de mooiste watertypes, de rivier. In dit geval de Oude Maas bij Zwijndrecht.

In deze tijd zijn de zanders extra agressief.

Grappig hoe Robert het heeft over zijn nieuwe vriendin, inmiddels is hij verloofd. Hoe snel zoiets kan gaan. Hoe dan ook was het zo’n typisch topdagje op de rivier. Ok, een echte knoeperd had het verhaal compleet gemaakt, maar met zo’n 14 vissen, baarzen en snoekbaarzen hadden we geen reden tot klagen. Robert, snel weer toch?! En Wessel, gouden handjes hoor. Thanks!

De video wordt as we speak gefinetuned. Stay tuned!

 


 

Catfish compilatie

Tijd om onze grootste zoetwatervis in het zonnetje te zetten, de meerval! Sinds dat we er op mogen vissen vanaf 2012 zijn velen hier hun specialisatie van gaan maken. Hierbij een overzicht van de meest memorabele meervallen! Van wie? Van jullie 🙂

We gaan door met de mooiste vangsten in 2019/20. Natuurlijk willen we ook de mooiste zeebaarzen zien 🙂 Morgen, maandag om 14:00 uur op onze Facebook pagina een oproep voor jullie meest leipe foto’s. Drop je mooiste zoute stekel plaat in de comments 🙂

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Ingezonden door de enige echte Thijs van der Sanden: “Sander Paans met een leuk exemplaar!”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Een meer dan welkome bijvangst op een spinnerbait. Jack van de Mortel wist deze rakker tussen de waterplanten vandaan te plukken!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten

Naar de Ebro? Gewoon in ons eigen Nederland wist Albert Dekker dit kanon van 223(!) cm te vangen! Simpel met een trosje wormen en een dobber. Wauw!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, oceaan, buiten, water en natuur

De eerste Nederlandse meerval voor Johan Volkaerts, gewoon werpend gevangen op de Little Paddle!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, buiten, water en natuur

Tijdens het snoeken dacht Mario Laureys vast te zitten aan een boomstronk. Toen er na 10 seconde beweging in kwam brak de hel los! Deze donker gekleurde meerval van 153 cm wou graag even mee poseren voor de foto!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Het was een memorabele trip voor Dennis Snijders met maar liefst drie vissen van ruim boven de twee meter(!). Dit inktzwarte monster was de kleinste, maar tevens ook de mooiste volgens Dennis, en hield erg van knuffelen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

Na een serie blanks was de beloning voor Paul Blokland enorm met deze machtig mooie vangst vanuit de bellyboat! Op naar de volgende…

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, buiten, water en natuur

Na een beetje speurwerk kwam Emile Warren een interessant kuiltje tegen waar deze bak toevallig lag te wachten op een lekker aasje! Klasse, Emile. Iedere week weer mooie inzendingen!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en water

De eerste blijft altijd de mooiste, aldus Eric Westra!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, lucht, buiten, natuur en water

”Na een aantal visloze sessies is zo’n kleine rakker altijd welkom!” Aldus Harm Roording.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, gras, buiten en natuur

Ook op licht materiaal is het zeker mogelijk om de meervallen te belagen, laat Pieter Leen zien. Deze jongen is geland met een lichte spinhengel en een 7 grams jigkop! Dat moet een gevecht zijn geweest…

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en water

Een bakbeest van maar liefst 2.05 meter wist Lindren van de Maele te vangen op de Franse Rhône. Na een paar gemiste aanbeten was het met dit beest eindelijk raak!

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, buiten, water en natuur

Een prachtige meerval in het zonnetje voor Frits Onderstal!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, lucht, wolk, buiten, water en natuur

Een klein, maar fijn exemplaar voor Thijs Bakker-Ellens!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten, water en natuur

Een bijvangst tijdens het karpervissen of niet, we keuren hem helemaal goed! Een mooie vis voor Jos Beerens.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, buiten en water

Een kekke collage ontvangen van Mark Verhoeven!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, kind, buiten en water

Dat moet de Ebro zijn?! We weten het niet zeker, aangezien de omschrijving ontbreekt. Wel een prachtig exemplaar voor Flipke Nijssen! (Ondertekende vind ze zelf ook het mooiste met die roze accenten!)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, buiten en natuur

Volgens Raymond Vollebregt is er geen mooie foto van te maken zonder ze te tillen. Nou, het is nog aardig gelukt toch?!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, buiten en water

Een Maas-Maniak voor Win van Maercke!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, lucht, buiten, water en natuur

Sander ‘De enige echte’ Brasem Koning maakt zijn naam weer eens niet waar. Gaat steeds beter, Sander!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Mario Christiaens wist deze albino op zijn tweede sessie ooit op meerval te vangen vanuit de bellyboat! Blijft toch een bijzonder fenomeen dat er best veel van rondzwemmen…

Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten en water

Tobias Stuurman: ”De grootste zijn niet altijd de mooiste. Tijdens deze sessie kwam ik slechts 1 meerval tegen, een met de mooiste tekening die ik tot nu toe heb gevangen!” 

 


 

Wil jij je vangst terugzien in Roofmeister Inside? Drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen 🙂