Tackle Meister Review – Narval Fishing Lures – From Russia with love

15/10/2019
Tackle Meister Review – Narval Fishing Lures – From Russia with love

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters (klik HIER en HIER). Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Robert Noorland over de Narval Fishing Lures, beschikbaar gesteld door MICHAEL STALENHOEF

Door Robert Noorland

Shads, wellicht het meest gebruikte kunstaas dat er is. Inmiddels zijn ze er in allerlei soorten en maten. Ik mag verschillende types van het merk Narval testen. Dit merk is hier in Nederland en de rest van West-Europa nog niet echt bekend. Maar daar kan verandering in komen, de bekende snoekbaarsvisser Mickael Stalenhoef is prostaffer en ambassadeur voor deze shads in Nederland.

Van links naar rechts de Commander 12 cm Curly Swimmer 12 cm Complex shad 10  cm Commander 10 cm Choppy Tail 12 cm Choppy Tail 8 cm.

 


Specificaties

Merknaam: Narval
Productnaam: Narval Commander Shad, Choppy Tail, Complex Shad & Curly Swimmer.
Type Product: Shads
Lengte: 8, 10 & 12 centimeter
Gewicht: Divers
Kleur:  Verschillende kleuren
Bijzonderheden: Made in Russia
Winkeladviesprijs (ongeveer): Slecht verkrijgbaar


 

Eerste indruk

Snoekbaars… dat was mijn eerste ingeving bij het zien van deze verschillende shads van het merk Narval. Met een lengte van 8 tot 12 centimeter prima geschikt voor alle rovers en mijns inziens met name voor de snoekbaars. De verpakking oogt simpel maar het slogan klinkt duidelijk. “developed in Russia – catch everywhere.” Aan mij de eer om de proef op de som te nemen met deze toffe slogan op de grote rivieren van Nederland.

Simpel, maar prima verpakt.

Met het pakken van de shads uit de verpakking en het riggen op de jigkop viel het meteen op dat de shads erg stevig aanvoelen. Dit is iets wat ik erg kan waarderen. Zo is het mogelijk om tientallen snoekbaarzen te vangen met dezelfde shad.

Dat de Choppy Tail en de Commander Shad vis zouden vangen, daar was ik wel van overtuigd. Mijn aandacht ging vooral uit naar de Complex Shad. Dit leek me de ideale shad om met een lichte jigkop de ondieptes uit te gooien op zomerse snoekbaars. Zie onder de actie van de verschillende types! Gewoon prima te noemen, flankend met een mooie staartactie.

 

De proef op de som

Na de verschillende types voorzien te hebben van een loodkop en zo nodig een stinger vond er een sessie plaats op de rivier. Al snel de eerste beten met de Commander Shad van 10 centimeter.  Snel overschakelen op de Choppy Tail van 8 centimeter. Hiermee weet ik een aantal leuke baarzen te vangen.

Beuk op de Commander.

Een tweede sessie vindt plaats op de rivier bij Dordrecht. Samen met Roofmeister Sjoerd Beljaars wordt er een ochtend gevist met de verschillende types van Narval. Met de kleinere types worden er vooral baarzen gevangen. Maar ook enkele maatse snoekbaarzen kwamen kort aan de binnenkant van de boot.

Verre van Complex 😛 Gewoon stuk voor stuk knallers!

Een derde sessie vond plaats op een mooie zomeravond. Deze avond kwam qua vangsten traag op gang, maar toen de schemering volgde, wist ik in rap tempo een tiental snoekbaarzen te vangen met de Complex Shad van 10 centimeter.

Met name voor de snoekbaars echt top!

 

Aanschaf

Het merk Narval is nog nauwelijks bekend in Nederland. Dit merk uit Rusland wordt nog niet verdeeld in Nederland. Via internet zag ik dat het enkel in Duitsland te koop is via vf-angelsport. In Nederland is Michael Stalenhoef ambassadeur en prostaffer voor het merk Narval. Hieronder een gaaf filmpje van Michael op een roofvis toernooi in Rusland.

 

Slotsom

Concluderend kan ik stellen dat dit prima shads zijn om te gebruiken voor het roofvissen. Met name voor het vissen op snoekbaars zijn ze uitermate geschikt. Groot pluspunt was de stevigheid van het rubber. Dit zorgde ervoor dat het rubber niet uitscheurde en dat er meerdere vissen met dezelfde shad gevangen konden worden.

Echter zorgt de slechte verkrijgbaarheid er wel voor dat dit merk momenteel niet door het grote publiek omarmt gaat worden. Het zou me echter niets verbazen als we hier in de toekomst veel meer van gaan horen.

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Robert Noorland
Geboortejaar: 1990
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars met uitstapjes naar andere rovers.
Specialismen: Verticalen