Roofmeister INSIDE – Verse KERST VANGSTEN & de goede voornemens van Beljaars

26/12/2021
Roofmeister INSIDE – Verse KERST VANGSTEN & de goede voornemens van Beljaars

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


 

***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

In deze video gaat Bo Staartjes een dagje verticalen en dropshotten op baars en snoekbaars met Roofmeister Freshy Petchun en Ricardo Broekhuizen in Amsterdam. De vangsten lopen lekker door en er wordt zelfs een bot gevangen. Maar er zit meer in deze dag. Er moet gewoon iets groots uitkomen… En ja, dat gaat gebeuren! WAANZINNIG!

 


 

Goede voornemen Beljaars

Tweede Kerstdag, ik hoop dat iedereen fijne dagen heeft. En dan komt natuurlijk het nieuwe jaar in zicht. Het moment om de balans op te maken en goede voornemens een vrije vlucht te geven. Bijzonder hoe we ons door de kalender laten motiveren om het beter te gaan doen. Stoppen met roken, meer sporten, minder drinken, gezonder eten, etc. Ik doe mee, ik ga mezelf minder als kluns gedragen tijdens onze video reportages.

In 2020 weinig reden tot klagen met o.a. snoeken van 121 en 118 cm. Afgelopen jaar werd gevuld met bedroevende dieptepunten. De keer dat ik me versliep voor een vroege sessie met mijn makker Thijs van der Sanden. Daar stond ie Remy om een uur of 6 in de ochtend. Saillant detail, ook Bo had zich verslapen. Om ons kapot te schamen… Mijn allereerste meerval op Nederlandse bodem, die ik voor de fotoshoot nog even naast de boot wil spoelen en dan kwijtraak.

Maar ik heb het hier meer over mijn optreden als visser. Als boegbeeld van een roofvisplatform mag je toch wel wat laten zien nietwaar?! Nou, ik vind van wel, maar in de realiteit viel dat vies tegen. Denk maar terug aan mijn video met Herman Schuurman van Shimano. Herman die de ene na de andere mooie snoekbaars pakt en ik die jammerloos faalt. Uiteindelijk een spoedcursus gekregen van deze sympathieke Fries en toen lukt het wel…

 

Mijn broeder in het kwaad, Bo Staartjes ontpopte zich als mijn alter ego. Mijn andere ik, maar dan de ik die het wel snapt en kan. Inclusief een heel eng, gemeen, sarcastisch lachje, maar dat terzijde. Daar waar ik bot vang, heeft Bo enkele worpen nodig om te grossieren. Ik heb menig maal dikke tranen achter mijn ogen voelen opwellen.

Een keer dit jaar was het andersom. Met Jan Boomsma op de roofblei. Boomsma ging helemaal los met veel en grote zilveren torpedo’s. Gelukkig ving ik ook geregeld en Bo… Niks. Wat hij ook deed… Noppes. Genieten. Ik heb die dag vaak genoeg dat verschrikkelijke lachje van hem nagebootst. Ik kan daar met veel plezier op terug kijken.

Maar diezelfde Jan Boomsma was ook de man die onheil over mij uitriep. Met die vervloekte Ned rig. Deze vistechniek is ongekend goed als baars en snoekbaars passief is. Het zogenaamde taalgenootschap heeft het begrip ‘wappie’ als woord voor 2021 gekozen, maar ik denk dat dat ‘Ned rig’ had moeten zijn. Hoe dan ook is dit systeem niet aan mij besteed en vind ik dat het verboden moeten worden. Tot tweemaal toe word ik compleet naar huis gevist op de boot van Boomsma. De eerste keer met Stefan Rietveld die dan nog enigszins medelijden met mij heeft, de tweede keer met Bo zonder genade. Donkere bladzijdes…

Dit jaar wordt er een van Beljaars Roofmeisters, ik zal mijn skills verbeteren. Minder achteroverleunen en koffie zuipen, maar actief die focus op ongekend niveau (video met Juul Steyn, zucht). Vangt Bo meer dan ik, dan geef ik hem een zetje richting water. Idem dito als ie dat enge lachje laat horen. Stay tuned!

 


 

Kerst & roofvis

Iedereen hersteld van de Eerste Kerstdag 😛 De Tweede in volle gang en dat op een zondag. Dat kan maar één ding betekenen en dat zijn de actuele vangsten die iedereen even snel moet checken. Het zijn weer heule mooie en iedereen willen we bedanken voor het insturen.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

Barry Wuits: “Op zoek naar snoekbaars maar die waren niet thuis, deze mooie baars maakte dit helemaal goed.” Lekker Barry! Bijzonder geel uitgeslagen baars man!

Bert Rijkers: “Kajakken en twitchbaits, wat een zaligheid.” Heerlijke foto ook Bert! Wat een bijzonder spitse bek heeft deze baars.

Edwin de Graaf: “Na een paar x blank , deze mooie dame onder de dobber.” Een paar blanks is dan niet erg. Mooi man!

Edwin Roethof: “Trainen voor een baars wedstrijd met Jigging Jay. We mogen niet klagen met dit soort vissen.” Wauw, bijzonder fraai gekleurd Edwin! Supermooi!

Hans Ruigrok: “…Deze dan…” Deze mag er wezen Hans! Zeer fraai kasteel!

Jeroen Deleye: “Gevangen op een kerst kado uit de advent calender van Westin.” Hahaha dubbel cadeau dus eigenlijk.

Jonnie Wind: “Na een moeilijke middag 2 mtr + gevangen. 102cm en 105cm.” Indrukwekkende plaat Jonnie. Die kop is zo bizar!!!

Kenny van den Berghe: “De koudere periode komt eraan en ze worden beetje bij beetje weer dikker.” Beetje bij beetje dikker??? Dit is gewoon obesiatas man!

Mario Kok: “Dikke rooster op de slowjig.” Lekker Mario. Het Hollands Diep zit vol met verrassingen!

Martijn Leus: “Productieve ochtend op thuiswater.” Heerlijke bak Martijn!

Melvin Bruinink: “Een 8tal kleinere snoekjes in korte tijd gevangen met mn vriendin.” Dat zijn heerlijke sessies om de accu op te laden Melvin!

Mika Kroese: “Dikke snoekbaars op de dropshot, hij nam een run van 10 meter, nog nooit meegemaakt met snoekbaars.” Kikku man, en normaal zeggen ze dat de dril van snoekbaars tegen valt.

Pikefishing Vegt: “Prachtige poldersnoek 102 cm.” Mooie plaat man met die vorst op de grond! Next level!

Ricky Vermeer: “Pelagisch knalde deze snoek er op .Meer moet dat niet zijn.” Holy shit, dan schrik je je toch wezenloos in het donker!

Bob Berg: “Mooie knappe snoekbaars vanaf de kant (71 cm) en al lekker vol in de buik!” Zou zo een affiche voor een streetfishing wedstrijd kunnen zijn. Superbrute plaat met die graffiti’s.

Robin Smit: “Wou net gas geven om te verkassen toen deze mooie dame op m’n scherm verscheen. Heel elegant zwom ze recht op m’n shad af en zonder twijfel schoof ze die zo naar binnen.” Vet, en dan net wanneer je wil verkassen. Stel je voor dat je die apparatuur niet had gehad…

Ronald Traas: “Maar weer eens een nachtje in de kajak gezeten. Het slaaptekort werd DIK beloond!” Zonder foto hadden we gezegd dat je gedroomd hebt. Insane beauty Traas!!!

Roy Noom: “Vismaat Bart met een prachtige stekel tijdens het invallen van de avond. Slowtrollen met doodaas levert zo nu en dan prachtige verrassingen op.” Beauty Roy! Dat is een welkome verrassing!

Wessel Sierd Venema: “Even een korte avondsessie. Pelagisch deze gigant voorbij zien komen op de Livescope, maar geen interesse. Na een paar minuten volgen was er toch ineens meer interesse. Dat het om een grote vis ging, dat wisten we. Maar een snoek van 127 cm hadden we niet verwacht. Nieuw Pr.” Ahhhh… Als je denkt dat ze niet dikker kunnen worden, zie je dit! Wauw!!! Gefeliciteerd Wessel!

 

***Foto van de week***

Michel Dekker: “Noah wilde, ondanks de kou, graag mee in de bellyboat. Zo gezegd zo gedaan. Respect voor mijn steeds groter wordende ‘kleine’ ventje. De hele dag volgehouden en fanatiek gevist! En…. de aanhouder wint! Wat een dag!!! Samen precies 20 baarzen gevangen. Mooier dan dit gaat het niet worden! Je raadt nooit wat wij in de kerstvakantie gaan doen.” Eh… Dat zal geen Netflix zijn Michel! Super leuke foto! Kijk die grote kerel eens trots op jou zijn. Jijzelf ook in de wolken met deze fraaie baars. Feel good plaat en foto van de week! Gefeliciteerd en goede vangst tijdens de vakantie!!!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.