Roofmeister INSIDE: Vooruitblik TWB Fox Rage VS HTO/Wesdijk & Nieuwe snoeksoort?

23/01/2023
Roofmeister INSIDE: Vooruitblik TWB Fox Rage VS HTO/Wesdijk & Nieuwe snoeksoort?

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

Fox Rage VS HTO/Wesdijk – 26 januari

Wat zijn we blij met de reacties op de eerste aflevering van The Walking Best. Geloof me, dat geeft voldoening aan al dat harde werk. Ja, het was al een mooie aflevering, maar de mooiste moet nog komen. Is het die van aanstaande donderdag? Nee, dat gaan we niet verklappen, maar het wordt sowieso een heerlijke sit back 🙂

De eerste aflvering van The Walking Best nog niet gezien, de confrontatie tussen team Shimano en team Westin, check de video.

Team Westin VS team Shimano is achter de rug. Op een gegeven moment zag je bij Jordi en Lennard een klein beetje de moed in schoenen zakken. En… eerlijk… ik geloofde ook niet meer in een inhaalslag, maar toch kan er dan van alles gebeuren. En jawel, wat kwamen ze vervaarlijk dicht in de buurt van de Westin boys.

Natuurlijk ook deze editie de benenwagen vol in bedrijf.

Nu dus een aflevering met teams die we niet eerder hebben gezien. Aan de ene kant in de ring team Fox Rage met Koen Sipma en Thijs van den Acker. Met Thijs heb ik inmiddels geregeld gevist. Wat een vertrouwen straalt deze man uit, niet arrogant, maar gewoon een bepaalde, nuchterheid van zaken.

In onderstaande video stellen Thijs en Koen zich aan je voor.

Een heerlijke ‘het komt wel goed’ mentaliteit. Vaak was dat ook zo. Koen kende ik wat minder, maar tijdens de introdag van The Walking Best zag je meteen dat dit een eeneiige tweeling is. Gaat de laissez faire houding team Fox Rage misschien juist parten spelen?

Gaat de polder dan eindelijk snoek opleveren?

Aan de andere kant, ready to rumble, onze makkers Jaimy Posthumus en Goran Krnijc van team HTO/Wesdijk. Wat een topgasten zijn dit ook.  Jaimy grossiert misschien het meest in de zeebaarsvisserij. Een visserij, met name in de Europoort, waar ik van weet dat die rete moeilijk kan zijn. Laat ik het zo zeggen, Jaimy heeft hem prima onder controle… Natuurlijk heeft hij een voorliefde voor andere roofvisserijen en zal hij daar zijn zeebaarsexpertise in voort laten vloeien.

In onderstaande video stellen Jaimy en Goran zich aan je voor.

Dan Goran met een achternaam waar je je tong over kunt breken. Geen onbekende in het roofvis wedstrijdcircuit, maar misschien het meest bekend als visgids in Rotterdam waar hij de ene na de andere dikke meerval naar boven tovert. Dat niet alleen, hij is inmiddels ontzettend ervaren in het pelagisch (aanwerpen) van ook grote snoekbaars en snoek. Zou je een valkuil moeten noemen voor deze twee cracks, dan is het wel dat beiden elkaar voor het eerst zagen op de introdag van The Walking Best.

Of zal net als vorige keer de rivier het beste gaan produceren. Na donderdag weet je het 🙂

Het allermooiste van aflevering 2 en eigenlijk alle afleveringen, vissen vanaf de kant, roofvissen vanuit de roots en dat met stuk voor stuk prachtige karakters die tegen elkaar strijden en die wij jullie goed mogelijk willen laten. De euforie, maar net zo goed trial & error. Veel kijkplezier alvast!

 


 

Koud of nie

Ja ja mensen, van april zeggen ze dat ie doet wat ie wil, maar dat kunnen we net zo goed over deze winter zeggen. Geen touw aan vast te knopen. Toch weer aardig wat vangsten, check de selectie van 20 onder.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Henry Dortmans: “Ik probeer het elke week een paar keer. Meestal wel succes, maar mag deze ‘kleine’ ook meedoen. Mijn vrouw was deze keer mee om te helpen. Vang ik deze peuter !! Ben toch blij.” Haha mooi juist Hendry, mooi verhaal en welkom in Roofmeister Inside 🙂

Freddie Boks: “Met het slechte weer van afgelopen weekend waren de snoeken moeilijk te vinden! Omschakelen van doodaas naar kunstaas vissen was de beste optie.” Slimme keuze Freddie, gouden wissel. 

Yannick Besseling: “We konden er weer een aantal bijschrijven afgelopen sessies waar onderdeze puntgave 90’er.” Geen schubje verkeerd en wat een beauty qua tekening ook. 

Jessica Vis: “Prachtig weertje… Super bruin water… en deze prachtig gekleurde snoek… Just a perfect day.” Wauw, inderdaad niks meer aan doen Jessica. Wat een schoonheid. 

Robbie Van Gijseghem: “Niet opgeven en de slechte weersomstandigheden trotseren leverde deze mooie zander op, missie geslaagd.” Prachtig straatplaatje Robbie en wat een fraaie zanderrrr…

MO Ralphs: “Bb afstandbediening bleek bij aankomst leeg. Dus het was trappelen geblazen met windkracht 5. Gelukkig loonde het harde werk.” Hahaha dat zal wel even balen zijn geweest. Enfin, mooie vis en kuiten van staal 😛

Jasper Van de Beek: “Twee dagen vissen op de rivier leverde weer mooie vissen op, alles rovers weer weten te vangen! Waaronder deze moddervette snoek op de fireball!” Super nice Jasper! Jij begint toch ook wel op te vallen hoor met fraaie platen!!!

Tomas Vangorp: “Veeeeel wind, maar toen deze eventjes aan mijn lijn kwam hangen was mijn dag meer dan geslaagd !! Nieuw PR.” Wauw, gefeliciteerd man. En goed op de foto te zien dat het hard waait. 

Maurice Landzaat: “In de volle wind en regen en mooie 80 cm snoekbaars.” Dapper strijder jij Maurice en loon naar werken. Met Netflix vang je ze niet. 

Enzo Claassens: “Mooie snoek op doodaas.” Prachtige plaat Enzo. Wauw!!!

Sjoerd Rozenberg: “Deze prachtige getekende snoek afgelopen zaterdag gevangen tijdens de doodaas koppel wedstrijd van de Discus A.P. van der Feer te Bolsward. Achteraf bleek dit de prijs winnende snoek te zijn waardoor ik samen met mijn maat eerste werd!!!” Nee jooohhhh, wat een print. Is dit nog wel Esox lucius? Een nieuwe snoeksoort???

Nick van Erpo: “Met een stormachtige dag het water op gegaan. Windkracht 5, de meesten blijven dan thuis, maar thuis vang je ze natuurlijk niet. Deze prachtige vis lag lekker in de luwte op half water!” Prachtig die blije bakkes, we love it. 

Robin Smit: “Wat was het puzzelen om met die wind boven de vis te kunnen komen, gelukkig werkten ze mee en waren ze gulzig.” Het laatste puzzelstukje deed het hem Robin. 

Marcel Hoekman: “De eerste bootsessie van 2023 leverde gelijk een mooie vis op. Pelagisch.” De eerste sessie en dan gelijk weer een monster. Knap Marcel!

Chris Meijer: “Vandaag weer een mooie snoek van 82 cm mogen vangen op de dropshot.” Zal een harde dreun zijn  geweest op de hengel Chris 🙂

Lei Cloot: “Na een taaie ochtend samen met mijn zoon Roy, wist hij toch nog struinend door Maastricht deze snoek te vangen op de laatste worp.” Veel zuidelijker in Nederland ga je ze niet vangen Lei. Check dat zombie oog. 

Serge Sonneveldt: “Avondje op pad met snoekbaarskoning Said El Felyani.” Bakbeest Serge! Mooi als die vinnen zo uit staan!

Sven Bonouvrie: “Wederom een prachtig getekende snoek! Wat een kleuren.” Een schilderij Sven. Een Rembrandt.

Thijs Bouwhuis: “Na lang zwoegen en zoeken klapte deze unit op een Fox Rage Zander Pro shadje. Gelijk ook mijn pr snoekbaars in het begin van het jaar mogen vangen!” Hoppetee, gefeliciteerd man! En dat in onstuimig weer, gezien de achtergrond!

Edwen Wijnalda: “Lekker buiten spelen in de wind en regen helpt tegen de weerstand zeggen ze… Nou hielp deze snoekbaars daarin helemaal een handje mee.” Hahaha wat aardig van vriend zander. Maar serieus mooie snoekbaars man en dat vanaf de kant. 

 

 

<<<><Foto van de Week ><>>>

Said El Felyani: “Eindelijk weer eens een avondje vissen na al die winderige dagen, dit met een hele mooie beloning!” Boven werd je al een snoekbaarskoning genoemd Said. Deze foto omlijst dat treffend amigo. Wat een plaat met die prachtige, hemelse lucht en zonlicht door de vinstralen heen. Foto van de week, 100%!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.