Predator Challenge – Grote roofviswedstrijd in het noorden

21/01/2020
Predator Challenge – Grote roofviswedstrijd in het noorden

Op zaterdag 6 juni 2020 wordt de tweede editie van de Predator Challenge gehouden. De Predator Challenge wordt georganiseerd door de Nautische Unie, Henry’s Hengelsport en Visgids Groningen plus nog een aantal bevlogen vrijwilligers. Dit jaar kunnen er maximaal 60 teams meedoen. Binnen een week na opening van de inschrijving waren er al 40 aanmeldingen binnen.

De Predator Challenge is een lure only wedstrijd vanuit de boot, die gehouden wordt op 2 verschillende wateren in de provincie Groningen. In de vroege ochtend verzamelen alle teams zich bij de Nautische Unie in Farmsum voor de briefing en de bootcontrole. Na de bootcontrole wordt er door de teams afzonderlijk een lot getrokken en bepaald deze waar het betreffende team gaat vissen, het Schildmeer of het Oldambtmeer.

De tweede editie is aanstaande, er is plek voor 60 boten.

Wat valt er te winnen? Naast een hoop gezelligheid en een heerlijke BBQ na afloop wordt er natuurlijk ook gestreden om mooie prijzen. Er zijn zelfs 2 prijzentafels. Eén Voor de boten die op het Oldambtmeer zijn geweest en één voor de boten op het Schildmeer. Daarnaast zijn er nog een aantal overall prijzen. Onder andere Navionics en Abu Garcia staan garant voor de goed gevulde prijzentafels.

Sowieso een gezellig samenzijn van roofvissers onder elkaar.

De winnaars van vorig jaar, Team Viskebroers, hebben een titel te verdedigen en doen natuurlijk weer mee. Op dit moment zijn er teams uit Nederland, Frankrijk en een behoorlijk aantal uit Duitsland. Een mooi internationaal gezelschap dus.

Het erepodium van vorig jaar.

Wil je je opgeven?

Ga dan naar de site van Visgids Groningen, klik HIER en meld je aan.  Tijdens de vorige editie is er in totaal zo’n kleine 100 (!) meter maatse vis gevangen door 42 teams. Uiteraard alles op de foto en weer teruggezet.