Roofmeister Top Gear – Challenge met de reel & drone voor onder water

01/05/2020
Roofmeister Top Gear – Challenge met de reel & drone voor onder water

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 🙂

Door Team Roofmeister

 


 

Opvallend contrast!

Nieuw in het gamma van Westin: De D360° serie! Dit kunstaas is ontworpen om meer vis te vangen, en minder vis te verspelen! Maak optimaal gebruik van de gesloten tijd om achter de forellen aan te gaan. Dit kunstaas is er uitstekend geschikt voor!
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst en eten

Gemaakt van zink, en dus volledig loodvrij, maar wel gemaakt om ver te werpen. Klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar ze hebben het bij Westin toch maar mooi voor elkaar gekregen. De serie verschijnt in diverse UV, FluoMax en Glow kleuren. Zo zit er zeker iets tussen dat jou aan zal spreken! Naast de vele kleuren, zijn de kunstaasjes ontworpen met diverse contrasten tussen de voor- en achterkant.

Zo’n vis wil je toch niet verspelen 😉

Het inline concept zorgt voor minder lossers tijdens het vissen, geef het zeker eens een kans! Het kunstaas komt in vier verschillende maten en gewichten: 3,5 cm bij 3 gram, 4,5 cm bij 5,5 gram, 5 cm bij 8 gram en 5,5 cm bij 10 gram. Ontworpen en geproduceerd in Scandinavië om de kwaliteit die je van Westin mag verwachten te waarborgen! Meer informatie? Klik HIER!

 


Can’t stop fishing!

Niet mogelijk om ver te werpen met een reel? Check dan zeker deze video van de Aziatische tak van Shimano! Zo blijkt maar weer uit de video dat alles perceptie is en dat het bij vissen om techniek draait (en niet om brute kracht). Ook is er niet gekozen voor de allerduurste reel bij deze challenge, maar juist voor de onlangs uitgebrachte SLX DC – de allereerste reel onder de €200,- uit de extreem populaire DC range van Shimano. DC staat voor Digital Control en staat voor een nieuwe revolutie binnen Shimano!

 

Bij de DC reels wordt, in tegenstelling tot standaard reeltjes met SVS Infinity systeem (met centrifugale rem), het I-DC systeem gebruikt. Dit is een zeer geavanceerd digitaal remsysteem inclusief microcomputer. I-DC genereert zijn eigen energie om de microcomputer te voorzien van stroom en heeft dus geen batterijen nodig. Hij berekent 1000 keer per seconde de omwentelingen van de spoel en het maakt vervolgens aanpassingen aan je spoelsnelheid om te voorkomen dat je een pruik gooit of te hard remt.

 

Voorheen was DC alleen te vinden op de High end modellen van Shimano maar door de komst van de nu al legendarische Curado DC en nu dus ook in een reel onder de €200 is dit geavanceerde systeem binnen handbereik gekomen van praktisch iedere roofvisser. Wil je op de hoogte blijven de nieuwste Shimano producten, like dan de Shimano Benelux en Shimano Predator FB pagina’s!

Er zijn voor de SLX DC geen batterijen nodig. De rotaties van de spoel wekken zelf stroom op om de microcomputer van kracht te voorzien.

 


 

Meerval finder

5 redenen waarom Raymarine Element u laat winnen op het water

Van een betaalbare fishfinder unit hoef je niet de meest heftige features te verwachten toch? Wel, niets is minder waar. Tenminste, dat wil zeggen voor wat betreft de Element van Raymarine. De Element heeft net zo goed de capaciteiten in huis die een veeleisende roofvisser van een unit vraagt. Neem nu topvisser Hendrik-Jan Verheij die deze fishfinder gebruikt voor zijn visserij op meerval. Geloof maar dat een degelijke unit van essentieel belang is tijdens de jacht op de snorren 🙂 Klik HIER voor verkooppunten.

Eerst op het scherm zien en dan in levende lijve. Vissen 2.0 🙂

Dealer van Maritieme A-Merken | Ship Install

 


 

Sterk spul hè?

De visser van tegenwoordig neemt geen genoegen meer met middelmaat, zo denken ze in ieder geval bij Fox Rage! Of het nou gaat om een hengel, kleding of een tacklebox, het moet gewoon goed en betrouwbaar zijn.

Dat ze vertrouwen hebben bij Fox in de eigen materialen is niet voor niets, de beelden liegen er niet om!Je moet goed je best doen wil je deze ooit moeten vervangen. Meer informatie? Klik HIER!

 


 

Samen staan we sterk

Yamaha producten zijn gemaakt voor het verkennen van nieuwe (water)wegen. Ons bewegen in het onbekende betekent dat wij op alles voorbereid moeten zijn en ons razendsnel moeten aanpassen aan nieuwe omstandigheden. Die vaardigheid wordt op dit moment van ons allemaal gevraagd. Ook bij Yamaha Motor Nederland en alle Yamaha-dealers heeft de strijd tegen Covid-19 absolute topprioriteit.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Ondanks dat we nu beperkt de weg of het water op kunnen leent deze quarantaineperiode zich goed om onderhoud en service te laten uitvoeren, of jouw Yamaha (verder) te customizen. De Yamaha-dealers zijn open en operationeel. In de showrooms, shops en werkplaatsen zijn maatregelen getroffen om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, natuurlijk met inachtneming van de geldende veiligheidsvoorschriften. Sommige dealers hebben een haal- en brengservice, zodat je de deur niet uit hoeft, of doen aan personal shopping. Doe er jouw voordeel mee!

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Yamaha TIP van de maand: Ververs de olie elke 100 uur, spoel en vervang brandstoffilters regelmatig.

Onderhoud hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Je kunt dit zelf doen of neem contact op met een officiële Yamaha Marine-dealer!

 


 

Klein maar vangend!

Nog een maandje Roofmeisters, dan kunnen we weer vol aan de bak. bij Wesdijk Hengelsport staan ze al in de startblokken. Dit keer aandacht voor het wat kleinere kunstaas van Daiwa Prorex voor snoekbaars, baars, zeebaars en roofblei.

De Daiwa Prorex TG Multi Jig. Zo te vissen of nog in combinatie met een softbait. Het mag bij de opening van het seizoen weer lekker opvallen. Klik HIER.

De Prorex Micro Frog DF heeft met zijn duckfin poten een bijzondere attractie voor zo’n klein kikkertje. Mooi voor het dropshotten, jerken of op een Carolina rig. Klik HIER

Deze Daiwa Prorex Micro Spinnerbaits zijn ideaal voor het vissen op baars met een uiterst stabiele actie onder water. Zowel snel als langzaam binnen te vissen. Klik HIER.

 


 

Ga op pad met een visgids!

Momenteel gebeurt er helaas niet veel Bij resort Citta Romana. Toch zitten ze niet stil! Als straks alles weer ‘normaal’ is, is het ook mogelijk om samen met een visgids op pad te gaan. Samen met de gids ga je het water op en krijg je tips & tricks voor het vangen van de grootste vissen.

Kind aan huis op de Delta wateren 🙂

Graag stellen wij visgids Jan Boomsma aan je voor. Hij vist al van jongs af aan op alle denkbare vissoorten die in Nederland te vinden zijn. Met ruim 20 jaar ervaring weet Jan hoe een vis zich gedraagt, waar hij zich schuil houdt en met welke technieken en materialen ze te vangen zijn.

Ga op pad met een Lund 1775 Adventure boot voorzien van een Mercury 100PK, Minn-Kota front troller en 2 12-inch Lowrance HDS live dieptemeters!Ben jij klaar voor deze onvergetelijke experience? Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op!

Action's – Resort Citta Romana – Hellevoetsluis – Netherlands

 


 

Lege buik?!

Bij Berkley hebben ze zichzelf overtroffen met de nieuwe serie Hollow Belly Shads! De vorige serie uit het assortiment was op zijn zachtst gezegd erg indrukwekkend te noemen, gezien de vangsten maakt het kunstaas het zeker waar!

De shads zijn te verkrijgen in zowel 4,5 als 6 inch en zijn allround erg goed in te zetten voor zowel baars, snoek en snoekbaars! Omdat het ‘paddle style’ aas hol is van binnen, kan het op meerdere manieren ingezet worden. Bevestig hem aan een Jig voor de diepere visserij of onverzwaard in hoger water. Het kan allemaal!

Het aas heeft een geweldige actie bij zowel het snel als sloom binnen vissen, de paddle staart zorgt voor voldoende attractiviteit onder water. De Hollow Belly Shads komt in maar liefst 11 nieuwe kleuren op de markt. Iets voor jou? Je kunt ze onder andere HIER kopen!

 


 

Elite met een visgids

Lowrance is een echte trendsetter als het gaat om fishfinders met hun Hook-units, de HDS apparaten en zeker ook de Elite Ti. Stap aan boord bij visgids Michael Stalenhoef die je een tutorial geeft over deze geavanceerde unit. Stap voor stap laat hij zien wat er mogelijk is en hoe je hem het beste in kunt zetten. Wil je meer dan een doorsnee fishfinder, neem dan zeker de Lowrance Elite Ti2 in overweging. Klik HIER voor meer info en HIER voor verkooppunten.

Lowrance

 


 

Visreis.nl denkt verder

Visdrang! Het is niet te stoppen of te temmen. Je moet gewoon vissen en dat kan vooralsnog prima in Nederland. Maar voor een groot aantal gasten hebben we hun visreis moeten verplaatsen helaas. Zo is ook het Wout Van Leeuwen Noorwegen Festival 2020 helaas ten prooi gevallen aan de nukken van de Corona maatregelen. Deze reis stond ingepland van 20 t/m 27 mei dit jaar, maar kan dus helaas niet door gaan in de geplande week!

Maar gelukkig is er goed nieuws: Het Wout Van Leeuwen Noorwegen festival wordt verplaatst naar 1 t/m 8 oktober 2020. En dat is precies dezelfde week als het Raven Noorwegen festival! In gezamenlijk overleg hebben we besloten om de beide festivals gezamenlijk uit te voeren. Supertof dat beide bedrijven het mogelijk maken om deze groepsreizen samen uit te voeren en om de gasten de mogelijkheid bieden om dit jaar toch nog in Noorwegen te vissen.

Maar deze beslissing heeft nog een andere consequentie! Namelijk dat er nog plek beschikbaar is om deel te nemen aan deze groepsreis. Dus heb jij zin om dit jaar toch nog in Noorwegen te gaan vissen? Meld je dan aan voor deze groepsreis van 1 t/m 8 oktober 2020 in Saltstraumen in Noorwegen en ga gezellig mee. Dit is echt een beschutte toplocatie waar je altijd kan vissen. Alle informatie vind je HIER!

Coronavirus nieuws van Visreis.nl | Beet Magazine

 


 

Fatale aantrekkingskracht!

Dat is wat we zoeken in een stuk kunstaas om onze rovers te belagen, en laat Rozemeijer nou net eens een paar stukken kunstaas in hun assortiment hebben zitten met precies die eigenschap…

Fatal Attraction zoals de naam het al zegt, een stuk kunstaas met ‘fatale’ aantrekkingskracht! Deze fantastische 4-delige swimbait heeft al voor talloze grote snoeken en snoekbaarzen gezorgd. Vis hem binnen met een steady retrieve en hij beweegt gracieus door het water heen, ga je hem vissen met het stop and go principe dan weet je niet wat je ziet! De perfecte swimbait om straks werpend boven de planten in te zetten of slepend aan de ondiepe kant…

Propzzz is een 10cm lange plug met een prop. Vrijwel alle soorten kunstaas met een prop blijven aan het oppervlak, daarbij zorgt de prop voor tumult. De Propzzz echter niet, deze duikt en terwijl de body van links naar rechts schudt draait de prop ook nog. Extra vibratie, iets wat de rovers nog niet eerder hebben gezien en dat zorgt voor extra aantrekkingskracht!

Benieuwd waar je de Rozemeijer artikelen kunt vinden, klik HIER voor alle actuele dealers in jouw regio! Kun je toch niet vinden wat je zoekt? Stuur dan een mail naar info@rozemeijer.com

 


 

‘Quick Fix’

Een van de nieuwe spinmolens in het pakket van DAM Effzett is de Quick 6 FD. Deze molen is zowel voor de zoetwater- als de zoutwatervisserij geschikt en robuust genoeg om ook de grotere roofvissen het hoofd te bieden. De slip is erg fijn af te stellen waardoor deze molens zelfs voor de meer finesse technieken zoals dropshotten of het vissen met de Carolina rig zeer goed inzetbaar zijn. Uitgevoerd met een aluminium body en een carbon slinger en maar liefst 10 kogellagers.

De molen beschikt over een handige onderhoudsopening om de molen te smeren als dat nodig is. De spoel is voorzien van een rubber antislip ring waardoor een nylon backing niet meer nodig is om glijden van een gevlochten lijn over de spoel tegen te gaan.Verkrijgbaar in de maten 1000-4000 en extra als 4000 model met een ondiepe spoel voor de Method feeder. En niet te vergeten zeer fraai afgewerkt, want het oog wil immers ook wat 😉 Je scoort de molen bij je lokale DAM Effzett dealer!

 


 

Veelzijdige jerk

Aandacht voor de Sharper Jerk van Rapture. Een heel veelzijdig jerkbait die verkrijgbaar is in 7 en 10 cm en 8 verschillende kleurenpatronen. Al bij monotoon binnenvissen heeft ie vangkracht, maar net zo goed als je hem met korte rukjes binnenvist. Vergeet geen spinstops in te lassen, vaak het moment waarop de rover toehapt. Voorzien van een ratelkogel. De producten van Rapture worden verdeeld door Arca.

 


 

Hou ze aan de lijn!

De gesloten tijd is de ideale tijd om…je lijn te vervangen! Bij Fish Inn hebben ze een ruim assortiment aan Roofvis Lijnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Berkley X9 Braid Fluoro Green?

Deze nieuwe Berkley X9 gevlochten lijn is geproduceerd uit 9 dunne strengen 100% PE vezels waardoor deze extreem soepel wordt met dit nieuwe productie proces. Deze lijn heeft een PE kern waar de acht strengen omheen gevlochten zitten, door dit nieuwe productieproces ontstaat een hoge kwaliteit in sterkte en soepelheid die ongekend is. Omdat deze draad zo soepel is tegenover andere gevlochten lijn wordt er met deze Berkley X9 Braid veel verder en gerichter ingeworpen wat de vangsten natuurlijk ook weer gaat verbeteren. Je scoort de lijn nu met een mooie korting van 16%!

Fishinn

 


 

100% Snoek-proof!

Als snoekvisser moet je jezelf wapenen tegen die ruim 700 vlijmscherpe tanden, maar wil je uiteraard wel dat jouw kunstaas, of aasvis op de allerbeste manier gepresenteerd wordt. Bij SPRO helpen ze je graag op weg bij het kiezen van de meest geschikte leader voor jouw visserij!

Het grootste voordeel van titanium is dat het niet kinkt. Bovendien is het beresterk bij een lage diameter. Allround scoort titanium daarom erg goed als leadermateriaal. Als je graag met titanium vist is het verstandig om de onderlijn regelmatig op treksterkte te checken. Titanium kan namelijk zonder zichtbare kenmerken, toch verzwakken. Check hem HIER!Het grootste voordeel van Fluorocarbon is toch wel de geringe zichtbaarheid. Het materiaal heeft dezelfde brekingsindex als water, waardoor het eenmaal onder de waterspiegel nagenoeg onzichtbaar is. De minimale dikte voor het vissen op snoek is grofweg 85/00. In deze diameter is dit materiaal vrij stijf en daardoor perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld jerkbaits. Bijkomend voordeel is dat je schade aan de onderlijn in geval van fluorocarbon gemakkelijk kunt zien en je de onderlijn dus tijdig kunt vervangen. Bekijk de flourocarbon leaders HIER!Gemaakt van staal: De 7×7 Wire is enorm soepel en mede daardoor een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld pluggen. De treksterkte is enorm hoog bij dunnere diameters, zeker als je het vergelijkt met fluorocarbon. Daarnaast is het materiaal makkelijk te verwerken. 7×7 wire kan na verloop van tijd wel gaan kinken, dan is het tijd om de onderlijn te vervangen! De leaders van staal vind je HIER!Hopelijk ben jij hiermee weer een beetje wijzer geworden welke leader het best ingezet kan worden bij verschillende omstandighedenVolg SPRO zeker op YouTube, Facebook en Instagram! Daar organiseren ze regelmatig mooie winacties en passeren spectaculaire vangsten de revue.

 


 

Dol fijn speelgoed!

Nieuw van Technautic: De PowerVision PowerDolphin, niet bepaald een standaard drone! Met deze waterdrone kunnen Ultra HD video’s en hoge resolutie foto’s gemaakt worden. De op afstand bedienbare kantelbare camera kan 150° naar beneden en 70° naar boven kantelen. Dankzij de meegeleverde draadloze bediening is de PowerDolphin zelfs tot 1000 meter ver te bedienen en met alleen een smartphone tot 250 meter. Met de ingebouwde GPS kan de PowerDolphin een traject afvaren en zodoende het onder water profiel in kaart brengen. Met de Home‐Return knop zal de PowerDolphin terug komen naar het startpunt of als de batterij leeg begint te raken.

Met de meegeleverde PowerSeeker fishfinder kan de PowerDolphin op een intelligente en mobiele manier naar vis zoeken. Dankzij de PowerSeeker is ook onderwaterinformatie verkrijgbaar en kan men de beste visplek markeren. De PowerDolphin heeft ook een ingebouwd hook‐release mechanisme waardoor men het aas op een verder gelegen punt los kan laten. Bij de PowerDolphin zit ook een voercontainer die men op afstand kan bedienen zodat het aas op de juiste plek terecht komt.

Wil jij deze vette innovatie met eigen ogen bekijken of extra informatie verkrijgen? Bezoek dan eens je lokale Technautic Dealer!

 


 

Cruciale details zien!

Ben jij bekend met de SonarChart Shading functie in de kaarten van Navionics? Dat de waterkaarten van Navionics een waardevolle toevoeging zijn voor iedere visser is al lang geen geheim meer, maar die ene kuil of talud vinden op basis van een waterkaart is natuurlijk next level! Niet overtuigd? Bekijk dan zeker onderstaande video!

Meer informatie over de SonarChart vind je HIER!

 


 

Roofvisweekend bij Raven

Even een reminder: Dit weekend (2 & 3 mei) staat het Roofvisweekend weer voor de deur bij Raven Hengelsport! Kom dan  langs in één van de vier Raven winkels! Diverse top merken zijn extra voordelig geprijsd, wil jij goed voorbereid zijn voor het nieuwe seizoen? Profiteer dan dit weekend bij Raven Hengelsport en maak je uitrusting nog snel compleet.

Let op: Uiteraard ben je welkom in de winkel, maar wordt vriendelijk verzocht zo veel mogelijk alleen te komen. Wij nemen zelf ook diverse maatregelen in verband met het Coronavirus. Deze maatregelen vind je HIER. Liever online profiteren? Check dan de website!  Dit raden wij gezien de omstandigheden dan ook aan om je aankopen zo veel mogelijk online te doen!

 


 

Ondiepe kracht!

Ben jij al bekend met de Rattlin’Hornet Shallow baits van Salmo? Misschien wordt het eens tijd dat je er kennis mee maakt! Speciaal ontworpen voor de visserij op ondiep water en geschikt om vrijwel elke jager te kunnen vangen! Geloof maar dat elke baarsexpert, welke prostaffer van welk merk dan ook deze jongens bij zich heeft op of langs het water 🙂 Je scoort ze bij je lokale Fox Rage/Salmo dealer!

 

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl