TOP 5 ZUPER DUPER BESTEMMINGEN VAN WERELDVISSER ANDRÉ DE WIT (NUMMER 4)

03/11/2018
TOP 5 ZUPER DUPER BESTEMMINGEN VAN WERELDVISSER ANDRÉ DE WIT (NUMMER 4)

André de Wit is wat je noemt een wereldvisser en heeft zowat de hele aardkloot al afgestruind. Wij stelden hem voor een onmogelijke opdracht, maak een top bestemmingen… Dit keer zijn nummer 4, Mexico. Dinsdag zijn nummer 3. 

Door André de Wit

NUMMER 4 Mexico

De keuze voor een DIY (do it yourself) trip was gevallen op Mexico. Na het nodige speurwerk en tips van een vriend, besloten we om naar een afgelegen gebied in Mexico te gaan. Vissen op zee en een aangesloten merengebied.

Een goddelijke hemel boven een heel bijzonder visgebied. 

Opblaasbare kajaks mee, om ook op de niet toegankelijke plekken te komen, gingen we op zoek naar jacks, snook, bonefish en meer. Het werd een trip om nooit te vergeten! We verbleven in een prachtig rieten “cabana”, vonden de mooiste stekken en genoten van een heerlijk Mexicaans zonnetje!

Kantvissen, maar dan anders. Uitkijken dat je niet door zo’n monter meegesleurd wordt …

Of je gaat voor ongekende luxe, of je gaat voor avontuur. André gaat voor het laatste…

Er werden vele nieuwe soorten gevangen en verspeeld. Maar dat hoort er allemaal bij. Een van de vele hoogtepunten was een “onbekend” monster, die eerder die week wist te ontsnappen.

Niet wetende wat ik verspeeld had, werd het materiaal aangepast, oftewel een zwaardere vlieghengel en dikkere leader. Een paar dagen later krijg ik een herkansing.

Zomaar een fractie van wat je er kunt vangen. André met een snook, vismaat Volkmar Strikkers met een lookdown. 

Af en toe behelpen, maar dat hoort bij avonturen in den verre…

Wederom een aanbeet op de streamer, gevolgd door een onhoudbare run richting zee! Er achteraan rennend en afblokkend wist ik de vis nu uiteindelijk wel te stoppen. Als Jeroen de vis bij de staart weet te pakken blijkt het een grote jack crevalle te zijn. Dit soort uitschieters geven zo’n trip een gouden randje en herinneringen die in ons geheugen gegrift zijn!

Een beauty van een jack crevalle, de vis die deze trip een gouden randje heeft gegeven. 

Dinsdag nummer 3. Totaal andere vissen en een totaal andere wereld. Stay tuned!

[et_pb_button url_new_window=”on” button_text=”KLIK HIER VOOR DE NUMMER 5 VAN ANDRÉ, CANADA” _builder_version=”3.17.2″ button_url=”https://roofmeister.nl/top-5-zuper-duper-bestemmingen-van-wereldvisser-andre-de-wit-nummer-5/”][/et_pb_button]