Waanzinnige Roofmeisterproductie

21/09/2018
Waanzinnige Roofmeisterproductie

Een whirlpool, daar ben ik in beland. Kolken met een datastroom waar geen einde aan komt. Ideeën die komen en gaan, vervagen en standhouden. Projecten op de schop, projecten die nog gestart moeten worden. Een netwerk met stuk voor stuk gepassioneerde roofvissers, elk met hun eigen karakter, skills en know how. Een contactenlijst die uit haar voegen knalt. Het grootste probleem, ik vind het allemaal leuk!

Door Sjoerd Beljaars

En dan de KWO-kern die me op de huid zit en zelf hun karperwebsite draaiende houdt. Niet zomaar. Met een gezonde dosis afgunst zie ik de meest waanzinnige producties voorbij komen. Pilaar en Hofman die elk hun avonturen met de meest adembenemende beelden in zuper duper video’s vormgeven. Je zou er karpervisser van worden…

Pilaars laatste huzarenstukje ‘Race door de Balkan’, wauw! Ik heb de trailer mogen zien en ik werd er stil van. Met de full-video (ruim 80 minuten) is Michiel 24/7 bezig geweest; zijn eigen woorden: “Serieus, kijk je als niet-karpervisser, dan heb je alsnog puntje-van-je-stoel-kijkplezier, gegarandeerd!” Ik geloof hem op zijn woord.

VOOR RONDBORSTIGE BEACH BABES EVEN GEEN AANDACHT.

Ondertussen waan ik me in toekomstige Roofmeisterproducties. Samen met Kevin Vandam en Luc Coppens begeef ik me op een hagelwit strand aan de kust van Costa Rica. Om onze accommodatie heen dartelende, rondborstige beach babes, maar daar hebben wij vanzelfsprekend geen oog voor.

Want, op de achtergrond ronkende motoren en met een scherp oog zien we een kilometertje verder de zee koken. Aasvis wordt opgejaagd door gt’s, amberjacks, snappers, tonijnen en ander grof wild! Er liggen 3 fully equiped boten klaar om ons gram te halen. Voor de aardigheid hebben we vandaag een battle bedacht. Niets ingewikkelds, gewoon wie het meeste cm’s vis gaat vangen…

Boven ons cirkelt een helikopter, geen drone, de budgetten zijn de pan uitgerezen en een drone is zoooo 2017. In de chopper Pilaar die de beelden vanuit de lucht voor zijn rekening neemt. Vanaf het water zal Hofman vanuit zijn eigen boot video en foto’s schieten. Jos Benders heeft de regie in handen.

Kevin is wel toe aan wat nieuws,,,

…Luc Coppens idem dito!

Dan stuiven we weg, eerst een stukje branding waar we rustig door heen moeten klieven, maar dan full throttle naar de vreetorgie die gaande is. We vangen ons scheel met vooral oppervlakte kunstaas. SD-kaarten worden bomvol geschoten, Camera’s raken overhit en ik vang natuurlijk veruit het meeste vis. Voor Vandam en Coppens is het huilie huilie geblazen…

Dream on Beljaars, maar dat mag, nietwaar?! Voorlopig heb ik mijn handen vol aan Europa, specifieker Nederland. Wat een bizarre mogelijkheden hebben wij Nederlandse roofvissers en ja, daar krijgt de rest van Europa steeds meer lucht van. Zeebaars, snoek, snoekbaars, baars, roofblei, zo langzamerhand zijn we the place to be aan het worden voor roofvissend Europa!

SJOERD BELJAARS