5 redenen waarom een goede zonnebril belangrijk is

10/09/2019
5 redenen waarom een goede zonnebril belangrijk is

Het laatste waar veel roofvissers aan denken is een goede polaroid zonnebril. Eerst de hengel, reel of molen, kunstaas en dan nog al dan niet een zonnebril. Zonde, want een goede polaroid kan je visdag aanzienlijk verrijken. Wij vroegen de Zweed Alexander Lexén van Leech Eyewear om 5 redenen waarom je altijd een goede zonnebril mee moet nemen.

 

REDEN 1> Veiligheid

Wat velen vergeten is dat je zonnebril je ogen beschermt tegen rondvliegende dreggen, haken en jigheads.

Veiligheid boven alles, op een boot kan het nog wel eens link zijn met al dat rondvliegende kunstaas voorzien van haken. Ok, het gebeurt niet vaak, maar één keer kan al fataal zijn  voor je gezichtsvermogen. Met een bril bescherm je je ogen tegen die vlijmscherpe haken.

 


REDEN 2> 100% polarised

100% polarisatie, waardoor je feitelijk echt door de waterspiegel heenkijkt en veel meer kunt waarnemen, zoals vissen, volgers, waterplanten, obstakels, etc.

2 De zonnebrillen van Leech zijn 100% gepolariseerd dus heb je niet of nauwelijks last van hinderlijk licht op het water. De woorden van roofvisser Wim van Vliet: ““Ik ga die brillen zelf niet meer dragen. Ik heb nog nooit zoveel volgers gezien.”

 


REDEN 3> Meer licht

Leech zonnebrillen zijn speciaal gemaakt voor de lichtomstandigheden waar wij in in dit deel van Europa mee van doen hebben.

3 Leech Eyewear brillen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in Noord-Europa. De zogenaamde Visual Light Transmission (VLT) is afgestemd op onze lichtomstandigheden en dus laten de glazen meer licht toe dan brillen die bedoeld zijn voor bijvoorbeeld Mediterrane landen.

 


REDEN 4> Tegen vermoeidheid

Soms moet je het die dag met die ene aanbeet doen en kun je nooit je focus verliezen.

4 Omdat Leech zonnebrillen bedoeld zijn om (o.a. met UV400-protection) zoveel mogelijk hinderlijk licht voor jou weg te nemen, zul je veel minder snel vermoeide ogen krijgen. Geloof maar dat dat helpt bij je visserij en je focus. Al helemaal als het een taaie dag is en concentratie is vereist bij die ene grote bak.

 


REDEN 5> Anti-kraslaag

Voorzien van een kraslaag aan de binnen- en buitenkant.

5 Goedkoop is duurkoop. Wat heb je aan een bril die al in mum van tijd onder de krassen zit? Leech zonnebrillen zijn gemaakt van duurzame materialen. Bovendien zijn de glazen voorzien van een anti-kras laag. Deze beschermde AR-laag aan de binnen- en buitenkant zorgt ervoor dat de bril tegen een stootje kan.

 


 

Leech Eyewear wordt in de Benelux verdeeld door Mac Fishing. Ben jij geïnteresseerd in Leech zonnebrillen, klik HIER voor meer informatie. Klik HIER voor verkooppunten in de Benelux.