Reel zonder kogellagers & Float Plus 2021 – Roofmeister Top Gear

18/12/2020
Reel zonder kogellagers & Float Plus 2021 – Roofmeister Top Gear

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Karaktervis op de DT

Dat crankbaits ook in de winter uitstekend vis vangen, bewijst Arend van der Heijden met bovenstaande foto! Deze baars ving hij afgelopen week op een Rapala Dives-To. De naam verraadt het al een beetje, deze plug is perfect te gebruiken wanneer je op diepte wil vissen.

Hij is zowel werpend als trollend in te zetten, en bereikt snel de gewenste diepte. De zenuwachtige actie maakt de DT aantrekkelijk voor elke roofvis. Bovendien is bij deze crankbait gebruik gemaakt van de vlijmscherpe VMC dreggen. Wat de Rapala DT uniek maakt, is dat hij niet alleen heel makkelijk diepte bereikt, maar dat het kunstaas daar ook blijft.

De Rapala DT is verkrijgbaar in 5, 6 en 7 centimeter. De gewichten variëren tussen 9 en 22 gram. Van de 5 cm-uitvoering zijn twee varianten verkrijgbaar, deze lopen 1,2 of 1,8 meter diep. De 6cm-uitvoering loopt tot 3 meter, terwijl de 7 cm-uitvoering een diepte van 4,3 meter bereikt.

Klik HIER om de Rapala DT te bestellen.

 


 

Buitenboordmotor in de kou

Op een koude zaterdag in december trok visgids Jeroen Kok eropuit om op snoek te gaan vissen. Tijdens het inladen ligt er zelfs ijs op de boot, de omstandigheden waren écht winters dus! Dan is het toch fijn als je Yamaha F70A gewoon meteen aanspringt ondanks kou, regen sneeuw!

Wanneer je in de winter op het water zit is alles toch net even anders, zegt hij. “Weinig verkeer, kou, soms een glad dek, een ongeluk ligt in een klein hoekje.  Vandaar dat ik in de koudere maanden altijd wat extra “safety” maatregelen neem.  Als je dan weet dat je motor je, wat er ook gebeurt, weer veilig in de thuishaven kan brengen is dat toch wel een hele geruststelling”.

Voor meer info over de buitenboordmotoren van Yamaha, klik HIER.

 


 

Licht in het donker

We hebben het al eens aangekondigd, dat we bij Volkmar Strikers aan boord mochten stappen. Een blik op zijn social media en je snapt dat wij meteen in de startblokken stonden. Eindelijk was het zover en hebben we een waanzinnige snoekbaarssessie beleefd in het donker. Ongelooflijk wat een skills deze man heeft.

Spoedig een vette film over dit avontuur. Natuurlijk is een goede fishfinder hierbij een absolute must. Volkmar maakt gebruik van de Raymarine Element, kent deze unit op zijn duimpje en kan met DownVision, SideVision en Hypervision alle kanten op. Daarnaast zijn de beelden van de bodem bijna van fotografische kwaliteit.

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Paradepaard van Shimano

Op zoek naar een ultiem cadeau voor de feestdagen? Zeg nou zelf, je mag jezelf toch wel eens écht verwennen? De Vanquish is het paradepaard van de Magnumlite serie en staat voor ultralicht gewicht, uiterst soepele rotatie en ultieme gevoeligheid. De lichte rotatie (low spoor inertia) wordt gerealiseerd dankzij het unieke Magnumlite Rotor ontwerp. 

De hoge gevoeligheid is mogelijk door de combinatie van de ‘Silent Drive’ technologie en Micromodule Gear II. Dankzij het lichte gewicht en de hoge gevoeligheid is de Vanquish de ultieme molen voor het (ultra) light vissen.

Spec’s:
• Hagane Gear en magnesium Hagane body
• Long stroke AR-C spoel voor ultieme werpeigenschappen
• Titanium beugel uit 1 stuk
• G Free body voor een verbeterde uitgebalanceerde set-up
• X Protect voor het beschermen tegen water en vuil
• 11 Shielded AR-B lagers plus rollager

Wil je meer info over de Shimano Vanquish, of wil je dit paradepaard bestellen? Klik HIER!

 


 

Betaalbare doodaas hengels

De winter is dé ideale periode om de snoeken te belagen met doodaas. Dit kun je vanuit de (belly)boat doen, maar ook statisch of actief met een dobber vanaf de kant.In een leerzaam artikel op Roofmeister geeft Remon Broekhuis van Fox Rage 5 tips over de statische aanpak! Klik HIER om het artikel te lezen.

Remon maakt gebruik van hengels met een flinke body. Dit is nodig om de aasvis weg te kunnen zetten, en bovendien kun je de haak beter zetten. Fox heeft onder andere de Predator Warrior hengels in het assortiment. Deze hengels zijn uitermate geschikt voor deze visserij, bijkomend voordeel is dat deze hengels niet de hoofdprijs kosten. De 2.75lb versie kost namelijk €64,99, terwijl de 3.25lb versie €59,99 kost.

Klik HIER om deze betaalbare doodaas hengels te bestellen.

 


 

Net als een 3D echo

Gloednieuw van Lowrance, Active Target Live Sonar. Met dit systeem is het alsof je naar een 3D echo kijkt van een foetus in de moederbuik. Met dit verschil dat we nu de onderwaterwereld onder onze boot in beeld brengen. Niets lijkt het ActiveTarget Live Sonar te ontgaan. In realtime zie je de vissen ronddraaien rond structuren en reageren op ons kunstaas. Ook dat kunstaas is goed zichtbaar in beeld. Wat een regelrechte eye-opener!

Forward View (boven): Zie de structuur en vissen die zich voor je transducer bevinden, zodat je precies weet waar je moet uitgooien.

Down View (boven): Kijk hoe diep het water is en wat zich onder je transducer bevindt, zodat je het kunstaas direct boven de vis kunt laten zakken.

Scout View (boven): Bekijk een brede live weergave vóór je transducer om snel te zien wat er in de buurt is en in welke richting je moet uitwerpen.

Meer informatie over ActiveTarget, HDS LIVE, Elite FS of het volledige assortiment Lowrance producten vind je HIER.

 


 

Upgrade je bellyboat

Het Float Plus Pro+ Systeem 2021 (klik HIER) wordt het meest ultieme voor dit moment binnen de bellyboatvisserij. De befaamde Float Plus motor wordt nu geleverd met één stormcase inclusief lithium accu en oplader voor je remote. Koop de elastiek set erbij en je hebt slechts 1 koffer op je tube terwijl je met het Float Plus Pro+ toch alles aan boord hebt.

Belangrijkste spec’s:

-Compleet Systeem van motor, accu en remotelader in 1 koffer
-Float Plus Lithium-ion accu van  41,6Ah/ 12,6V of 31200 mAh/ 16.8 V
-Geeft de Float Plus motor een vermogen van resp. 32 lbs of 41 lbs
-Voor bellyboat visserij onder extreme omstandigheden;
-Lithium-ion 12,6V 5Ah of 16,8V 5Ah lader;
-Lengte koffer 27 cm x breedte 36 cm x hoogte 9 cm
-Afmetingen motor: 23 x 25.5 cm
-Met voor- en achteruit functie
-Complete gewicht: 6.9 Kg
-Waterdichte afstandsbediening met full color display meegeleverd

Deze set is leverbaar vanaf februari 2021, maar je kunt ‘m nu alvast bestellen bij Wesdijk, sinds kort officieel dealer van FloatPlus.

 


 

Het BullTeez snoepje

In januari verschijnt er een nieuwe variant van de Westin BullTeez. Dit alom bekende kunstaas is al verkrijgbaar in verschillende grotere formaten, maar er komt nu ook een 9,5 centimeter variant op de markt. Kenmerkend voor de BullTeez is de grote staart. Samen met de rollende body zorgt dit ervoor dat de shad een mooie actie heeft, ook bij lange snelheden. Je kunt dit kunstaas bijvoorbeeld perfect in de winter inzetten wanneer je traag wil vissen.

De Westin BullTeez is een veelzijdig kunstaas. Je kunt hem vissen met de klassieke jigkop, maar de combinatie met een shallow screw voor de ondiepe visserij is ook een bewezen vanger. Ook weedless vissen is geen probleem, door de inkepingen op de rug en buik.

De Westin BullTeez 9,5 cm is verkrijgbaar vanaf januari 2021.

 


 

Scherpst van de snede

Iedereen kent het wel, je haakt een grote vis, wellicht zelfs je PR, maar dan net na de aanbeet en een korte dril schiet hij los. Kl*te! Waar ligt het aan ga je je dan afvragen, zat de vis slecht gehaakt, heb ik de lijn slap laten vallen, allerlei scenario’s schieten door je hoofd. Bekijk je echter wel eens je haken voordat je begint met vissen? Veel vissers zullen hier met ‘Nee’ op antwoorden, en dat begrijpen wij van Rozemeijer ook wel. Je hebt zin om te vissen, je pakt je favoriete aasje uit je Tackle Tainer en begint met vissen.

Haken en dreggen hebben echter veel te voorduren, ze raken rotsen, gaan door planten heen, door het zand en uiteraard aanbeten, waarna je de haak vast pakt met een onthaaktang om hem uit de bek van de vis te halen. Alles opgesomd is simpel, botte haken en/of haakpunten zorgen gewoon voor een slechtere inhaking bij een aanbeet. Karpervissers weten dit maar al te goed, maar roofvissers…

Een botte haak / dreg is vanaf nu verleden tijd met de Flexible Hook Sharpener! Dit kleine handige flexibele tooltje zorgt ervoor dat jij op ieder moment snel je haakpunt vlijm en vlijm scherp kunt maken en zo altijd op het scherpst van de snede zult vissen!

 


 

Spinnen, jerken, trollen

De Berkley Hit Stick-serie is pas net uit, maar is nu al een succes! Dit komt mede door het brede assortiment. Of je nu op Snoek, baars of roofblei wil vissen, er is voor iedere visserij een juiste maat, kleur en gewicht verkrijgbaar. De Hit Stick is gemaakt van een supersterk materiaal, nauwkeurig verzwaard met geïntegreerde flash-schijven, die hem de meest rollende actie geeft van alle Berkley hardbaits. Deze allrounder produceert ook een strakke, fijne staartbeweging en is uitgerust met een attractieve ratel.

De Berkley Hit Stick kun je spinnend binnenvissen, je kunt hem vissen zoals een traditionele jerkbait en ook voor trollen is deze hardbait zeer geschikt. Uiteraard bewapend met Berkley Fusion19 dreggen voor een superieure inhaking.

Klik HIER voor meer info over de Hit Stick of om ‘m te bestellen!

 


 

Reel zonder kogellagers

13Fishing is een nieuw high end merk op het gebied van o.a. reels en baitcasters. Thijs van der Sanden van Rozemeijer is getriggerd en heeft al enige tijd gevist met de Inception SZ en de Concept Z2. Maximale aandacht voor lichtgewicht, robuuste materialen, bol van de features en – misschien wel het meest opvallende – een geheel eigen benadering van het gebruik van kogellagers. Check Thijs’ bevindingen.

Wil je meer weten over de Inception SZ van 13 Fishing klik HIER ,voor de Concept Z2 klik HIER.

 


 

Een vangstrijk 2021!

Covid-19 heeft voor menigeen de nodige problemen opgeleverd afgelopen jaar. Niet in de laatste plaats voor Resort Città Romana. Desalniettemin is het glas halfvol en kijken we positief naar de toekomst. Resort Città Romana wenst alle Roofmeisters, Fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021!  “We wensen u vele mooie visavonturen in eigen land.”


 

Klassieker in nieuw jasje

Ultimate Fishing, verdeler van een aantal  toonaangevende Japanse merken waaronder Megabass, Duo, en Tenryu heeft onlangs de catalogus voor 2021 gelanceerd. Er staan weer een hoop nieuwe producten in waarvan we zeker zijn dat ze bij jullie smaak gaan vallen. Een van de nieuwtjes willen we hier even uitlichten.

Momenteel zien we dat met name het vissen met twitchbaits (jerkbaits) op grote baars hot item is, waarvoor de Megabass Vision Oneten natuurlijk een echte klassieker is. Voor 2021 zijn er voor deze topper een aantal nieuwe kleuren aan het nu al uitgebreide pakket toegevoegd. Wit (kleurtje 2020 Japan) is natuurlijk altijd goed en de nieuwe kleuren Secret Hasu en Secret Oikawa zijn perfect voor als je een wat natuurlijker kleurtje wilt vissen.

Klik HIER om deze klassieker te bestellen.

 


 

Geheim wapen

De Westin Swim is een gevestigde naam voor menig visgids. Dat komt voornamelijk omdat een gids er zeker van is dat de klanten er makkelijk mee kunnen werpen en vissen. Deze slider kun je monotoon binnenvissen, je kunt hem stop & go binnenvissen of je kunt ervoor kiezen om hem jerkend binnen te vissen.

Wanneer je begint met draaien aan de slinger van je molen of reel komt er  direct actie in de Westin Swim, namelijk de soepel s-curve. Een brede selectie van maten, gewichten en bewezen kleuren maken de Swim tot een veelzijdige vangstmachine. Westin Swim – je geheime wapen. Klik HIER.


 

Klaar voor de winter

De winter is van start gegaan, en de eerste nachtvorst hebben we al achter de rug. Warme kleding is daarom een must voor de komende maanden! Ter ere van het 20 jarig bestaan van de Dozer/Urus combinatie komt Geoff Anderson nu met de topper van alle versies, namelijk de Dozer/Urus6.

Onze missie met versie 6 is om de “groenste” maar toch sterkste versie te produceren die van nog betere kwaliteit is en ook langer mee zal gaan. Dit betekent dat er verschillende verbeteringen aan het materiaal zijn toegepast, zodat de levensduur en de waterdichtheid aanzienlijk wordt verbeterd.

Voor meer info over de Dozer6, klik HIER. Voor meer info over de Urus6, klik HIER. Bij Wout van Leeuwen is er een groot assortiment van Geoff Anderson. Klik HIER

 


 

Vanford bij Wout 

De nieuwe Vanford van Shimano is de molen om te hebben als het gaat om finesse- en gevoelige visserijtoepassingen in zoet- en zoutwater kustomgevingen. Het unieke ontwerp van de MGL-rotor draagt ​​in hoge mate bij aan de gevoeligheid van de molen en de lichtheid van de rotatie. Dit maakt hem perfect voor het gebruik bij finesse-technieken waarbij een nauwgezette kunstaascontrole nodig is. Nu op voorraad bij Wout. Klik HIER.

 


 

Op-en-top service

De meeste vissers zullen EBBM kennen vanwege hun aanbod aan elektromotoren, fishfinders en stroomvoorziening voor op je (belly)boot. Echter kun je ook voor bekabeling, zekeringen, stekkers en stopcontacten bij het Friese bedrijf terecht. Indien gewenst maakt EBBM ook kabels op maat. En wanneer je langskomt wordt de contra stekker gratis aan je motorkabel gezet!

Voor meer info over het aanbod van EBBM, klik HIER.

 


 

Alles veilig opgeborgen

De Rage Stacker vanFox Rage is ideaal voor de visser die graag wat meer tackle meeneemt. Perfect voor de bootvisser, het heeft handvatten en een schouderriem voor gemakkelijk transport.

Fox Rage tackleboxen worden meegeleverd. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, duurzaam materiaal, Heavy duty ritsen, Heavy-duty bevestigingsclips voor hoofdband en ergonomische handvatten. Waterdicht basismateriaal, 75% polyester en 25% (PVC) polyvinylchloride. De afmetingen zijn 38 x 21 x 19 cm.

Deze ruime tas is verkrijgbaar bij Het Loze Vissertje, klik HIER.

 


 

Rebelcells kennisbank

Altijd al willen weten hoeveel accu capaciteit je nodig hebt om een hele dag of zelfs meerdere dagen te vissen? Hoe werkt een lithium accu nou precies en hoe sluit je deze het beste aan? Rebelcell heeft een hagelnieuwe kennisbank gelanceerd! In deze kennisbank worden de belangrijkste vragen omtrent Lithium accu’s en het gebruik daarvan beantwoord. Mocht u toch nog ergens een vraag over hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met Rebelcell.
De kennisbank van Rebelcell is HIER te vinden.

 


 

Zeebaars topper

Met het oog op het aankomende zeebaarsseizoen heeft Cinnetic een perfect cadeau voor onder de kerstboom, namelijk de Cinnetic Cautiva II Devil. Dit is een heavy duty zeebaarsmolen die zeer goed te gebruiken is vanaf de kant- en de boot voor het trollen.

Deze uitvoering zul je niet vaak tegenkomen met zijn bizarre dragpower, extra metalen spoel en heavy duty slingerknop voor zo’n scherpe prijs. De Cinnetic Cautiva II Devil is een eersteklas werkpaard, leverbaar in 2 maten, voor de grote zeevis zoals zeebaars, gul en…tonijn…?!

Klik HIER voor meer info over de Cinnetic Cautiva II Devil of om ‘m te bestellen.

 


 

Nieuwe Visreis festivals

Omdat stilzitten niet in onze aard zit en onze gasten op hun tijd ook nieuwe avonturen willen meemaken, hebben we twee compleet nieuwe festivals ingepland voor 2022 in Noorwegen. Deze twee festivals organiseren we in samenwerking met onze partner in Loppa!

Het Cinnnetic Skrei festival wordt gehouden van woensdag 16 tm vrijdag 25 maart 2022 in Loppa in Noord Noorwegen. Vissen op skrei is een echte bucketlist visreis. De beste skrei periode is van maart tm medio april in noord Noorwegen. En dat betekent grote kans op dikke en warme kleding, mutsen en wanten vanwege de sneeuw en lage temperaturen. Maar de beloning kan enorm zijn. Kabeljauwen van 30 kilo of meer!

Het Hart Noorwegen Festival wordt gehouden van woensdag 8 tm 15 juni 2022. Tijdens springtij en in de beste periode voor een goede en gemixte visserij. Reken op kabeljauw, koolvis, schelvis, roodbaars, zeewolf en natuurlijk de heilbot waar dit een topstek voor is. Ook hier hebben we gekozen voor Loppa als locatie vanwege de goede visserij, perfecte boten en beschutte ligging. Dus wil jij een keer op deze topstek met een gezellige groep en onder persoonlijke begeleiding vissen? Dan is dit de groepsreis waar je bij moet zijn.

Kijk HIER voor de webpagina en HIER voor de uitgebreide digitale brochure van het Cinnetic Skrei festival.

Kijk HIER voor de webpagina en HIER voor de uitgebreide digitale brochure van het Hart Noorwegen festival.

 


 

Back in stock

Het Limburgse Fish Inn heeft de Fox Rage Winter Suit weer ruim op voorraad! De Fox Rage Winter Suit heeft een topkwaliteit thermische voering in beide kledingstukken om je warm te houden in de koudste maanden. De Jas en broek hebben beide een PU coating met een hydrostatische druk van 5000mm.

 Zowel de jas als broek zijn 3000gsm/24hr ademend. De Fox Rage Winter Suit beschikt over tweeweg ritsen (met flappen) op zowel de jas als broek. De jas heeft een microfleece voering op de zakken, kraag en capuchon om u goed warm te houden. Capuchon is verwijderbaar en heeft een hoge kraag met verstelbare koorden.

Ook is de jas voorzien van een verstelbaar bungee koord rond de taille. De Jas heeft tevens een intern vak met ritssluiting, neopreen manchetten met duimgaten en Fox Rage logo’s. Je kunt de broek makkelijk bevestiging door de elastieken schouderriemen met snelsluitingen. Kortom dit Fox Rage warmte pak is het pak om jou warm te houden in de wintermaanden!

Klik HIER om de Fox rage Winter Suit te bestellen.

 


 

Maximale gevoeligheid

Snapper Finesse Jig hengels, in de eerste plaats ontworpen voor de finesse visserij met jigs, carolina rigs en de dropshot. De hengel heeft een snelle topactie en de stevige ruggengraat maakt het mogelijk om de haak goed te kunnen zetten. De gevoelige top zorgt ervoor dat je het kunstaas de perfecte actie mee kunt geven. De hengel beschikt over een comfortabele handgreep.

Spec’s:

 • Lengte: 2,13m
 • Werpgewicht: 1-10g/5-15g
 • Aantal delen: 2
 • Snelle actie
 • Perfect voor softbaits
 • Ideaal voor finesse technieken
 • Strakke actie
 • Gevoelige top
 • Maximaal gevoel
 • EVA handgreep
 • Lichtgewicht geleideogen
 • Geschikt voor dunne gevlochten lijn

Klik HIER voor meer info over deze uiterst gevoelige hengels.

 


 

Snoekbaars op half water

Om gericht op grote snoekbaars te vissen, kiezen veel vissers er tegenwoordig voor om pelagisch aan de slag te gaan. Een goed kunstaas daarvoor is de Quantum Pelagic shad, een mooie en zeer net afgewerkte shad van Quantum, specifiek gemaakt voor het pelagisch vissen op grote snoekbaars. De 60 grams kop is meegespoten in de kleur van de shad en zorgt voor een mooie en stabiele aanbieding.

Wanneer je deze shad aanschaft is er al een Stinger gemonteerd, je kunt er dus direct mee aan de slag. Verkrijgbaar in 7 uiteenlopende kleuren.

Klik HIER om de Quantum Pelagic Shad te bestellen.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl