Tackle Meister Review (**VIDEO**) – Outdoorbox 12.35 AV – Next level stroomvoorziening

03/04/2019
Tackle Meister Review (**VIDEO**) – Outdoorbox 12.35 AV – Next level stroomvoorziening

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Bas westerveld over de Outdoorbox 12.35AV van Rebelcell

Steeds meer roofvissers maken gebruik van elektronica. Het meest eenvoudige bootje is tegenwoordig voorzien van een dieptemeter, viskajak ‘s staan vol met hightech apparatuur en ook de huidige bellybootvisser doet met elektromotor en fishfinder niet meer onder voor een volwaardig schip.

Bestand tegen de meest ruige omstandigheden.

Vangsten worden vervolgens gedeeld of vereeuwigd middels telefoon of camera en voor je het weet heb je meer apparatuur dan hengels aan boord. Om nou te voorkomen dat je ook nog eens met zware loodaccu’s moet gaan sjouwen, maar wel genoeg power aan boord hebt om al deze gadgets draaiende te houden, komt Rebelcell met de Outdoorbox (ODB) 12.35AV. Een lichtgewicht krachtpatser voor al je apparatuur.

 

Specificaties

Merknaam: Rebelcell
Productnaam: Outdoorbox 12.35av
Type Product: Li-ion accu in een waterdichte en weersbestendige case.
Gewicht: 3,7 kilo
Toepassing: 12V elektromotor t/m 45LBS, dieptemeter en algehele energievoorziening voor al je gadgets.
Bijzonderheden:  Lichtgewicht, compact, voorzien van zowel een Andersonstekker als 12V aansluiting, inclusief dubbele usb poort. Verpakt in een waterdichte en weerbestendige koffer.
Winkeladviesprijs: 500-550 euro.

 

Eerste indruk

Lichtgewicht en robuust. Deze twee woorden kwamen gelijk bij mij op toen ik de Outdoorbox 12.35AV (ODB) uit de verpakking hield. Deze lithium ion accu staat gelijk aan een loodaccu van 70AH, maar weegt met zijn 3,7 kilo(!) minimaal 12 kilo minder dan een soortgelijke loodaccu.

Te openen met twee clips, maar eigenlijk is dat nauwelijks nodig.

De accu van de ODB zit volledige geseald in een waterdichte en hufterproof case, die je kunt openen middels twee clips. Het openen is overigens maar voor één reden nodig, namelijk om de bijgeleverde 12V dubbele USB-poort te pakken, die je kunt aansluiten op de 12V sigarettenplug aansluiting. Daarnaast zit er aan de andere kant van de case een ANEN/Anderson stekker. Middels deze stekker dien je de ODB op te laden, maar deze is ook geschikt om een elektromotor op aan te sluiten.

Openen is eigenlijk alleen nodig om de bijgeleverde 12V dubbele USB-poort te pakken, die je kunt aansluiten op de 12V sigarettenplug aansluiting

 

De proef op de som

Toen ik de ODB ’s avonds aan de lader deed was deze net over 50% vol. De ODB bleek echter in no-time weer opgeladen te zijn en gereed voor de komende visdag. Super! In compleet lege toestand, doet deze accu er ongeveer 4 á 5 uur over om volledig op te laden. Overigens kan het bij de ODB totaal geen kwaad om volledig te ontladen, dit zal geen gevolgen hebben voor de prestaties of levensduur. Hoewel het mij nog niet is gelukt om de ODB in één visdag leeg te krijgen, is dat toch een fijne gedachte.

Aan een kant van de case een ANEN/Anderson stekker. Middels deze stekker dien je de ODB op te laden. Daarnaast is deze ook geschikt om een elektromotor op aan te sluiten.

Nou is onze boot net wat te groot, en de fronttroller te zwaar om de ODB op aan te sluiten, maar dat dit met de ODB wel mogelijk is, geeft de veelzijdigheid van deze Outdoorbox wel aan! Steeds meer bellyboat- en kayakvissers maken gebruik van een elektromotor en met deze lichte vaartuigen kun je uren gebruik maken van je elektromotor wanneer je deze aansluit op je ODB. Let wel op dat je een elektromotor altijd middels de Anderson/ANEN-stekker aansluit.

Ideaal voor het opladen van andere devices zoals je telefoon of camera.

Zelf heb ik de ODB aangesloten aan de twee dieptemeters op mijn boot. Een 7 en 9 inch scherm. Met een ‘quick connect’ kabeltje van Rebelcell is dit razendsnel aangesloten aan de ODB middels de 12V sigarettenplug aansluiting.  Na één dag vissen (ongeveer 8 uur) blijkt de ODB nog voor iets meer dan 70% vol te zijn. Dat zijn bijna 4 visdagen met gebruik van twee dieptemeters voordat de accu leeg is! Ideaal dus!

Ook voor het opladen van mijn telefoon, de afstandsbediening van mijn fronttroller en de camera is de ODB een uitkomst. Middels de bijgeleverde dubbele USB-poort bleek dit ideaal en was ik ten alle tijden voorzien van stroom.

 

Aanschaf

Even googelen en al snel zijn er een aantal winkels gevonden waar je deze handige Outdoorbox 12.35AV kunt aanschaffen. Het is dan weliswaar een product met een redelijke prijs, maar daar krijg je heel wat voor terug. Naast alle zojuist omschreven voordelen ten aanzien van een reguliere loodaccu heeft de ODB een levensduur van maar liefst 10 seizoenen, waarbij je deze in de meest ruige omstandigheden volledig kunt uitbuiten, zodat je ongeacht de situatie niet zonder stroom komt te zitten.

Lichtgewicht stroomvoorziening voor je elektromotor en fishfinder.

 

Let er bij de aanschaf wel op dat je de juiste lader gebruikt voor de ODB. Rebelcell verkoopt deze uiteraard zelf ook. Wel zo fijn, dan weet je zeker dat je goed zit.Ook de quick connect kabel voor het aansluiten van je dieptemeter is een aanrader om aan te schaffen. Zet de bijgeleverde connectors op de kabel van je dieptemeter en je sluit deze in een handomdraai aan.

 

Slotsom

Een compacte en lichtgewicht krachtpatser met een lange levensduur én twee jaar garantie! Bij mij functioneerde de ODB perfect voor de twee dieptemeters op mijn boot. Ik was met name verrast dat ik meerdere dagen achter elkaar kon vissen zonder dat het nodig was de ODB op te laden. Daarbij is het oneindig opladen van al je gadgets natuurlijk ideaal.

Lichtgewicht, klein van stuk en toch een krachtige energiebron.

Maaaaarrrr het meest ideaal lijkt de ODB mij voor de bellyboat en kayakvisser onder ons. Het gewicht van slechts 3,7 kilo en het feit dat de ODB waterdicht is maakt dit de perfecte stroomvoorziening voor de (gemotoriseerde) bellyboat en kayakvisser.

 


TACKLE MEISTER PASPOORT

Naam: Bas Westerveld
Geboortejaar: 1991
Regio: Drenthe
Favoriete roofvissoorten: Snoekbaars, snoek en baars.
Specialismen: Allrounder met voorkeur voor werpend vissen