Aandacht voor roofvis hardware – Hengels, molens, reels, motoren, etc

05/05/2021
Aandacht voor roofvis hardware – Hengels, molens, reels, motoren, etc

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema hardware, denk aan reels, molens, hengels, motoren, fishfinders, etc.

 

>VANDAAG DEEL II, VRIJDAG JL DEEL I

 


 

Drijven met Rapala

Rapala kennen we natuurlijk met name van het op-en-top kunstaas. Nog niet zo heel lang geleden kwamen ze ook met high class bellyboaten op de proppen. Hier aandacht voor de Rapala Float Tube FT 160, een zeer robuuste float tube ofwel bellyboat voorzien van alle benodigdheden. Deze bellyboat wordt geleverd met 2 afneembare tassen en een bakkan. Met zijn sterke en brede zitting is de Rapala Float Tube FT 160 een absolute aanrader voor degenen die niet schuwen voor lange sessies.

Enkele specificaties:

 • Afmetingen: 160x 110 cm
 • Draagvermogen: 150 kg
 • Zeer sterke zitting en rugleuning bevestigd dmv klittenband (verwijderbaar)
 • Eigen gewicht: 15 kg
 • Dubbelwandig PVC: 0.7 mm
 • Voorzien van 2 langgerekte waterdichte tassen aan de zijkanten
 • Voorzien van 3 luchtkamers met veiligheidsventiel
 • Inclusief pomp
 • Inclusief bakkan (waterdichte tas aan de achterkant)
 • Wordt geleverd in sterke draagtas

Klik HIER voor meer (bestel)informatie over deze bellyboat.


 

Alles onder controle

Combineer de diverse fishfinding units op jouw boot naadloos tot één ultiem vissysteem. Navigeer, bepaal je positie, schakel tussen sonarweergaven, volg een route, houd positie, of zet je muziek aan boord harder. Met het Lowrance Ultimate Fishing System beschik je over volledig zicht en volledige controle in elke situatie.

Bekijk met de nieuwe ActiveTarget Live™ Sonar real-time beelden met hoge resolutie van vissen die rond bodemstructuren zwemmen en op je kunstaas afkomen. Met Forward, Down of Scouting weergaven kun je zones rond je boot scannen en bewegingen van vissen eenvoudig volgen. Zie hoe vissen zich rond structuren bewegen, zodat je de juiste aanpassingen kunt maken om ze aan de haak te slaan. Game on!

Klik HIER voor meer informatie over het Ultimate Fishing System, klik HIER voor Active Target.

 


 

Laatste kans

***WIN een Raymarine Element 9 FISHFINDER***

***Nog een laatste kans om mee te doen aan deze waanzinnige winactie van Raymarine in samenwerking met Nautas Boatshop. Door een organisatorische dwaling op RM HQ hebben we de prijsuitreiking moeten uitstellen naar 21 mei. Excuses voor eventueel ongemak!***

Iedereen die mee doet, maakt kans op een Raymarine Element 9 fishfinder! Een fishfinder boordevol features, een waarmee geen vis zich meer kan verschuilen. Niet alleen win je de unit, ook zal Yaïr Nauta van Nautas Boatshop de Element vakkundig op jouw boot installeren zodat jij er in het nieuwe roofvis seizoen plug & play mee aan de slag kunt.

Klik HIER om mee te doen. Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Speciaal voor de Carolina

Een high-end hengel voor het vissen met de Texas of Carolina rig, dat is waar de markt om schreeuwde. Deze snaarstrakke hengel zorgt voor een perfect gevoel tijdens het vissen met een Texas of Carolina rig, maar kunnen ook perfect ingezet worden voor het vissen met crankbaits of het jiggend vissen op de grootste baarzen. De Westin W6 finesse T&C hengels zullen in iedere situatie het gevoel behouden.

De nieuwe westin W6 roofvishengels zijn voorzien van een super snelle actie, die ontstaan is door het gebruik van een krachtige Toray carbon blank die flitssnel en ultra gevoelig is. Daarnaast is de blank super licht en perfect in balans met een 2000 model spinmolen. En zeg nou eerlijk, wat heb je nog meer nodig in een high-end roofvishengel.

Door het geringe gewicht zijn de Westin W6 powercast hengels perfect uitgebalanceerd en zul je absoluut geen verzuurde arm krijgen tijdens het vissen van lange dagen met creature baits of met een dropshot montage. Door het geringe gewicht en de slanke body voelen deze Westin w6 hengels echt als een verlengstuk van jouw arm. Ondanks het lage eigen gewicht van deze roofvishengels zijn de nieuwe w6 hengels voorzien van een stevige body waarmee jij zelfs grotere vissen dan baars en snoekbaars gemakkelijk kunt landen.

Klik HIER om ‘m te bestellen!

 


 

Lichter dan licht

De Abu Garcia MGXtreme Spinning molen is een ware parel te noemen. Hij voert de lijst van hoogwaardige Abu Garcia spinmolens aan en blinkt uit in lichtheid. Uit een stuk gemaakt is de Abu MGXtreme spinning zeer compact, solide en duurzaam. Alle nieuwste snufjes op vismolen gebied vind je terug in dit pracht exemplaar.

Belangrijkste specs:

 • Leverbaar in maat 20 en 30
 • Voorzien CMG Rotor
 • Eéndelig X-Mag huis
 • Carbon Matrix slipsysteem
 • Rocket Line Management systeem
 • Gebogen Carbon carbon slinger met kurken knop
 • Uitgerust met 11 RVS HPCR kogelagers + 1 lijnroller
 • Zoutwaterbestendig
 • C6 carbon body
 • CNC Aluminium spoel
 • AAM Gear systeem
 • Ultra lichte Aluminium as
 • Wordt geleverd met metalen reserve spoel
 • Verwijderbare dropshot houder.

Klik HIER voor meer (bestel)informatie.

 


 

Voordelige hardware

Bij Kampeerhal Roden Hengelsport aandacht voor molens en reels in zeer aantrekkelijke prijscategorieren. Hieronder zomaar enkele interessante voorbeelden.

Herinner je de lancering van het DC systeem van Shimano nog? Het sloeg in als een bom en terecht! Met een digitale chip wordt het werpen met licht kunstaas kinderspel. Geen pruiken meer? Nou ja, dat is een utopie, maar het scheelt niet veel. Heel duur? Welnee, de zeer prijsvriendelijk SLC reel is er tegenwoordig mee uitgerust. Klik HIER.

Een molen waar we ook niet omheen kunnen is de Daiwa Ninja LT, de opvolger van de legendarische Ninja A. De nieuwe Ninja LT overtuigt zowel qua design als op technisch gebied. De molen, met de slip voorop, draait rustig en soepel en heeft een extreem laag eigen gewicht. Daiwa heeft onder de naam LT (Light & Tough) een volledig nieuw concept ontwikkeld. Door de toepassing van dit concept op de Ninja-serie slaagde DAIWA erin om het gewicht van de molen aanzienlijk te verlagen. Echt een juweel en dat voor een zeer schappelijke prijs. Klik HIER.

Klik HIER voor nog meer molens in een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. 

 


 

Classic kunstaas, classic hengel

In navolging van al het top kwaliteit Salmo kunstaas is er nu een hengelserie op de markt gekomen die perfect gebruikt kan worden tijdens het vissen met Salmo kunstaas. Speciale aandacht nu voor de Salmo Hornet Pro Rod, gemaakt van de beste hengelcomponenten zoals Fuji reelhouder, K guides en super snel 30 tons carbon. Uiteraard in aspecten afgebouwd om optimaal die legendarische crankbait te vissen, de Salmo Hornet.

 

De Salmo Hornet Pro hengel is verkrijgbaar in een 240 cm 5-20 grams, 240 cm 10-40 grams en een 240 cm 20-60 grams variant.

Klik HIER voor meer (bestel)informatie. 

 


 

Voortstuwing bij Fish Inn

Gezien bij Fish Inn. De Minn Kota Terrova BT boegmotor, beste vriend op het zoete water. Het vorige Minn Kota Terrova model was al een juweeltje maar dit nieuwe model is voorzien van nog veel meer functionaliteiten. Zo is deze MinnKota boegmotor voorzien van Lift Assist, deze functie vermindert de weerstand tijden het inzetten en ophalen van de boegmotor.

Aan de hand van het door jou gekozen model wordt de nieuwe Terrova geleverd met de nieuwe Bluetooth I-Pilot of I-Pilot link. Alle boegmotoren uit de Minn Kota terrova serie worden standaard geleverd met de nieuwe headingsensor, dit digitale kompas vermindert het ‘gieren’ van jouw visboot. Deze headingsensor in combinatie met de verbeterde GPS ontvanger die voorzien is van een nieuwe software algoritme houden jouw boot perfect op de plaats. Deze functies tezamen zorgen ervoor dat de Spot-Lock de boot nu actief op zijn plaats houdt en wacht niet tot deze uit de cirkel gedreven is.

Elke Minn Kota terrova is geleverd met Digital Maximizer(TM) en is standaard met nagenoeg traploze snelheidsregeling (20 stappen) te regelen. Daarbij is de boegmotor voorzien van een composiet schacht (met levenslange garantie) en wordt deze aangedreven door een Weedles Wedge 2 schroef.

Natuurlijk is er veel meer informatie over dit pareltje onder de elektromotoren. Vraag er naar bij de specialisten van Fish Inn. Klik HIER voor meer (bestel)informatie. 

 


 

Float Plus maniacs

Bellyboaten zijn niet meer weg te denken in de roofvis scene, maar bijna net zo goed Float Plus. Dit systeem sloeg in als een bom en terecht. Een krachtige, maar compacte elektromotor onder je bellyboat die voor voortstuwing zorgt. Inmiddels algemeen goed en door ontwikkeld tot het optimale voor elke bellyboat visser die zijn horizon wilt verbreden. De Bellyboat Maniacs, brand ambassadeurs van dit innoverende bedrijf leggen de genialiteit van dit systeem nog even haarfijn voor ons uit.

Ben jij geïnteresseerd in Float Plus, neem dan eens een kijkje op de website, klik HIER

 


 

Zeebaarslatijn

Ben jij een fijnproever als het gaat om de zeebaarsvisserij en veeleisend in je materialen, dan is de HTO Labrax Special zeker iets voor jou. Labrax is Latijn voor zeebaars en dat zegt al bijna genoeg. Van handvat tot het topoog, alles is afgestemd om het werpend vissen op zeebaars tot een hoger niveau te brengen. Werpt ver, voel de bodem, reageer direct, haak snel en goed en blok de grootste zeebaarzen. Wat wil je nog meer?!

Ook verkrijgbaar als reiseditie.

Spec’s:

 • Oversteek pensluiting
 • Gemaakt van 40 tons carbon
 • M4 resin
 • Helicon carbon tape wrapping
 • Voorzien van 9 Fuji ogen
 • Kort op de blank voor optimaal gevoel (bijna pootloos)
 • Startoog tangle free
 • Fast tapared
 • Fuji reelhouder
 • Anti slip rubber handdeel

Vanzelfsprekend ook een super hengel voor het betere snoekbaars werk 🙂 Klik HIER voor meer (bestel)informatie.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.n