***BREAKING*** 105,5 cm snoekbaars vanaf de kant!

01/02/2024
***BREAKING*** 105,5 cm snoekbaars vanaf de kant!

Kort geleden kregen we een wel heel tof bericht binnen van Sander en Bart. Zij hadden een monster snoekbaars gevangen van wel 105,5 cm! Dit ligt een halve centimeter onder het Nederlands record. Wat dit verhaal nog toffer maakt, is dat deze snoekbaars gewoon vanaf de kant is gevangen zonder enige technologie die de heren hielp. 

 

Roofmeister> Gefeliciteerd toppers!!! Wat was jullie plan deze dag?

Snoekbaars om van te watertanden, maar dan… Deze dag… Voor in de boeken!

We begonnen de dag met het checken van de stekken en waar we wel en niet konden vissen. Veel stekken waren door het nog hoge water niet bevisbaar. Na enkele stekken bezocht te hebben, vonden we een paar kribben die nauwelijks te bereiken waren. Dus waadpak en laarzen aan en even proberen!

Waadpakken aan en gaan!

Aasjes en gewichten aanpassen op de stroming en vissen. De eerste kribben zonder succes, maar de aanhouder wint. Een paar kribben later een paar aanbeten… We waren op het juiste spoor! Met het heerlijk rustige winter weer stonden we te genieten aan de rivier! En toen, opeens, de aanbeet! 

 

Roofmeister> De aanbeet? Dat was deze vis? Voelde je dat gelijk?

Na de wat zachtere aanbeet dachten we dat het een leuke vis was, misschien 60 á 70 cm… Totdat deze vis dacht, hier ben ik het niet mee eens! De vis draaide van ons af en ik kon nog net de slip iets losser zetten. Opeenvolgend een korte, maar brute dril. Toen we eenmaal de eerste contouren van de vis zagen, konden we allebei onze ogen niet geloven. Wat volgde was blijheid, ongeloof en een gezonde dosis lichte paniek! Sander: “Bart, Bart, Bart, schep ‘m snel! Dit is een monster!” Toen de vis eenmaal in het net lag, konden we onze ogen niet geloven, wat een kasteel!

Wat een kasteel, kijk ook even naar die kop! Wat ons betreft is dit nu al één van de foto’s van het jaar 2024.

De vis lag rustig in het net terwijl wij stonden te schreeuwen, zingen en te dansen! Wat een emotie en wat een vis! Snel een aantal foto’s geschoten en we konden het nog niet geloven… Bart: “Sander deze kan over de magische metergrens zijn.”

“”Nadat we de vis weer veilig hadden teruggezet, begon het bij ons te dagen. Zou het een Nederlands record zijn?

Eenmaal op de meetlat zagen we dat de vis 105,5 cm was. Wat een bak! Nadat we de vis weer veilig hadden teruggezet, begon het bij ons te dagen. Zou het een Nederlands record zijn? Na een telefoontje naar Frank, de eigenaar van Hengelsport Apeldoorn, kwamen we erachter dat we er maar een halve centimeter vanaf zaten. Jammer, maar dat mag de pret nog steeds niet drukken. We zijn nog steeds zo blij met deze absolute droomvis! 

 

Roofmeister> Mega gasten! Kunnen jullie meer vertellen over hoe jullie vissen?

Ook in de winterperiode vissen wij jiggend op de rivier. Veel meters maken, aasjes testen, zoeken naar aasvis en aanpassen op de situatie. Het is in de winterperiode een ware puzzel. Waar ze zich ophouden, welke gewichten en kleuren we gebruiken. Alles is afhankelijk van de situatie.

Een selectie shads waar Sander en Bart graag mee vissen.

Op deze desbetreffende dag gebruikten we jigkoppen van 14 tot 21 gram, met felgekleurde shads tot een cm of achttien. Langzaam jiggend langs een ondiep talud kregen we de aanbeten, hier kwam ook deze vis vandaan. 

 

Roofmeister>  Gaan jullie nog een poging doen om dit record te verbreken? 

We blijven vissen natuurlijk! Wij vissen inmiddels drie-en-een-half jaar samen op de rivieren op de snoekbaars. En nog steeds blijven we nieuwe dingen leren en doen wij nog nieuwe ervaringen op. Wij streven om nog beter te worden en hopelijk nog grotere vissen te vangen.

Jaar rond lekker snoekbaars vangen op de Nederlandse rivieren.

Een grote meerval tijdens het snoekbaarzen staat nog wel hoog op de bucketlist. En het blijft voor ons vooral genieten langs de rivier! De natuur, de brute visserij het hele jaar door en natuurlijk de grote variatie aan vangsten houdt het voor ons interessant om te blijven gaan. 

 

Roofmeister> Hebben jullie nog tips voor andere vissers die ook dromen van het vangen van zo’n grote snoekbaars? 

Blijven gaan, ongeacht waterstanden, weer of de vangsten van andere mensen… Leren van je eigen successen en falen. Maar bovenal tijd besteden aan deze prachtige hobby. Geniet, ook al vallen de vangsten soms tegen. Die grote komt vanzelf, wanneer je er genoeg uren in steekt.

Genieten van de rivier, de natuur, de tijd buiten… Vissen is meer dan alleen vissen!

 

Wat een vangst mannen, hier kunnen wij alleen maar een dikke gefeliciteerd op zeggen. Wat een gevoel moet dat zijn geweest toen de vis eenmaal in het net lag. Wanneer gaat er iemand een nog grotere vangen? Zouden er snoekbaarzen van 110 cm zwemmen Roofmeisters?