***BREAKING CATCH*** Megasnoek van 20,59 kg voor de Nederlands record houder

25/03/2021
***BREAKING CATCH*** Megasnoek van 20,59 kg voor de Nederlands record houder

Eind oktober 2019 schudde de roofvisscene op haar grondvesten. Er was een nieuw Nederlands record snoek gevangen door Siegfried Schön van 138 cm, klik HIER! In een interview vroegen we of er grotere snoeken rondzwemmen. Nou, niet per se langer, wel zwaarder!!! Weer verbaast Siegfried vriend en vijand met een absolute topvangst!

Door Siegfried Schön

Zoals altijd doelend op grote snoek ben ik afgelopen zaterdag weer aan mijn riedel begonnen. Even opstarten met swimbaits,  koffie inschenken, GoPro op de boeg en handschoenen aan.

De swimbaits zwommen ondiep, waarvan een verzwaard en eentje normaal. De bakboord hengel was verzwaard met een klein loodje op de hoofdlijn van ongeveer 70 gram omdat deze aan de steile kant van het talud liep en dan soms bodem contact kan maken zonder vuil op te pakken.

De Lucky Tarpon, helaas wieberen.

Ik was lekker geïnstalleerd, een paar minuten bezig en direct ook gefocust op fuiken. Dat is een grote plaag op het moment, ben er vorige week een Lucky Tarpon (duur stuk kusntaas, red.) in verloren! Je ziet ze vaak super duidelijk op de SideScan, maar ben je even weg met je gedachten… 🙁

Nieuw Nederlands record snoek van 138 cm – Interview met de vanger

De vis van 138 cm, nog steeds het Nederlands record. Klik HIER.

Voor mij is het in maart altijd afwachten en op intuïtie vissen (wel de spannendste en mooiste maand).  Ergens vanuit gaan is denk ik niet echt verstandig en ik dek mezelf ook graag in door altijd op verschillende technieken terug te kunnen vallen: Ondiep en op half water trollend met swimbaits, diep trollen met zware shads én fireballen, ook weer diep en ondiep.

Snoek wisselt net zo snel van plek als een bij van bloemen. De standaard redenering is ondiep in maart. Ikzelf concentreer me daar ook het meeste op. Dat is meteen mijn meest favoriete manier, al helemaal met de Esox van Lucky Lures. Wat een top stuk kunstaas, het beste in te zetten overigens zonder planerboards!

 

KEBENG!

Relatief goed gehaakt, maar bij zo’n vis neem je 0 risico.

Deze gigant kwam toch van dieper en pakte de Esox op ongeveer 2 meter water. Ik viste tegen een steil talud dat afliep naar 7 meter, daarom denk ik dat ze vanuit de diepte kwam aan zetten! Het gebeurde bij het wegdraaien van het ondiepe. Het leek of ik vast zat… Een traag oplopende kromming. Fuiken. Zucht. Maar dan wordt er toch harder en harder getrokken. Vis! En als je een Monster Stick hengel van 290 gram volledig krom getrokken ziet worden dan is het ook nog eens een hele grote vis.

Als je hand in het niet valt bij een vis.

Geen heftig kopschudden en snelle runs van links naar rechts, maar U-boat-style zijn eigen weg zwemmen, echt bizar! Dit gewicht met power is echt next level drillen. Super gaaf! Normaal is het bij een stevige snoek gemiddeld twee minuutjes drillen en dat is eigenlijk al lang. Dit apparaat duurde naar mijn gevoel zeker één minuut langer. Dat klinkt kort, maar is echt wel lang.

Bij het boven komen zag ik een haak aan de buitenkant van de bek zitten en twijfelde geen seconde om te scheppen ipv pakken. Los je zo’n vis vlak voor de boot… Dan zit je bepaald niet op een roze wolk, maar op een gitzwarte vol met bliksem. Ik spreek uit ervaring 😛

Weer vangt Siegfried een vis waar nu iedereen het over heeft! Wauw!

De dril was onvergetelijk en het is altijd weer typisch dat de dikkere snoeken achter de boot weg duiken naar het diepe. Spannend en gaaf, deze mama deed dat wel drie keer. Slip bijna dicht en dan toch lijn van je molen trekken. Bijzonder. En dat was ook het vasthouden van deze snoek! 20,59 kg!!!

Ongekend hoe dik, hoe massief, hoe groot!

En dat bij een lengte van 127,5 cm. Geloof me, dat doe je niet zomaar ff. Al met al werd het een hele klus om fatsoenlijk foto’s te maken. Soms ben ik wel eens jaloers op vissers die met vismaten en dure camera’s poseren. Daartegenover staat dat je niet intiemer met zo’n droomvis kunt zijn dan in je eentje. Dat geeft een heel bijzondere sfeer.

Het intieme moment met zijn droomvangst!

 

Wauw Siegfried! Wij zijn 200% impressed! Super bedankt weer voor het delen van je verhaal en de foto’s! Benieuwd waar je volgend jaar mee komt 😛 Volg Siegfried HIER