***Breaking Catch*** Snoek van 133 cm en nog 4 vissen van 130 cm plus

29/04/2021
***Breaking Catch*** Snoek van 133 cm en nog 4 vissen van 130 cm plus

Misschien nu al hét snoekverhaal van 2021. Een mega afsluiter van seizoen 2020/21 voor Ruben Dekkers en Mitchell Croese. Houd je vast, in de periode van eind februari tot eind maart vingen ze 45(!) metersnoeken, waarvan 18(!) boven de 120 cm en 5(!) van boven de 130! Klapper op de vuurpijl was een monsterlijke Esox mama van 133!

 


Hier lees je deel II, de finale. Deel I teruglezen, klik HIER


 

In deel I zagen we een worsteling met de elementen van het dreamteam Dekkers-Croese. De verwachtingen waren hoog, maar resultaat bleef aanvankelijk uit, totdat er een patroon ontdekt werd en de mannen aan alles voelden dat ze op goud zaten. Het verdere relaas lees en zie je hieronder. Be amazed!

We ontdekten dat de hele grote vissen kort op elkaar lagen, en vanuit een geankerde boot visten we de stek meter per meter secuur uit. Het duurde niet lang tot ook Mitch een vis uit dezelfde klasse haakte. Met 122 cm was het hek helemaal van de dam, de bodem van de fles Whisky kwam zo wel heel snel in zicht.

Next victim op een Zilla Glider. Check die laadklep.

Verder bleef het lang stil die dag, wellicht omdat het slechts ging om een aantal bijtmomenten waarin we er ook nog eens bovenop moesten liggen om ze daadwerkelijk te kunnen vangen.

Slechts één van de vele hoge 120’ers.Gekkenhuis!

De dieptekaart werd er nog even bijgenomen voor het laatste gouden uurtje van de dag, een vergelijkbare stek werd gevonden, waar we tot het donker zouden gaan vissen. Een stek waar die dag niet veel actie vandaan kwam, maar zoals ik al vaak zei tegen Mitch: “Het moet er maar eentje zijn!”

Een ander kaliber Esox dient zich aan. 130 cm plus snoek en het is er niet eentje!

En die ene kwam, ze miste eerste de Glider van Mitch waarop ze er alsnog vol overheen schoof. Een gigant, eentje van de dikke, maar vooral lange afdeling! Opnieuw die gezonde stress zoals bij mijn grote vis, maar dan in het kwadraat. Korte dril, vis in het net, vol ongeloof kijken we elkaar aan. Zou dit dan zijn eerste 130 gaan worden? Het kan haast niet anders, zelfs het grote net lijkt in het niets te vallen bij deze vis.

Een snoek van 130 cm!!! Yes!!! Op zo’n moment denk je niet aan meer te denken, op nog meer te hopen. Maar het tegendeel was waar en niet zo’n klein beetje ook!

Terwijl Mitch zich ontfermt over de vis bereid ik het meetlint voor en zorg dat alles vlot kan verlopen. Neus van de vis tegen het latje en vol verwachting kijken we samen richting staart maar deze ligt bijna op het einde van het meetlint, daar waar de 130 ook van de partij is! Yes!!! Wat een genot om deze vangst samen te delen! Een ritje met de boot naar de trailerhelling heeft nog nooit zo goed aangevoeld. Nagenieten, nog dagen lang!

De winnaar van de maand, de Zilla Glider. Check hoe gehavend naar meer dan 30 metersnoeken.

In de week die volgt kan ik ’s nachts de slaap moeilijk vatten, op het werk is het lastig om mijn concentratie erbij te houden, wetende dat we echt op goud zaten en er mogelijk nog meer te halen valt. De ervaringen en wetenschap van afgelopen sessies werden verder uitgewerkt en in samenspraak maakten we een plan op om onze kansen maximaal te benutten.

En wat waren ze modder vet! Hier een 128 cm snoek van over de 20 kg! Deze kannibaal had nog de staart van een kleinere snoek uit zijn strot hangen…

Om een lang verhaal kort te maken wat betreft de vangsten, Mitch en ik vingen in deze periode van eind februari tot eind maart in totaal 45 metersnoeken waarvan 18 boven 120 en 5 boven 130. Klapper op de vuurpijl was een monsterlijke vis van 133 voor mezelf.

 

De topvis! 133 cm snoekpower. Deze giga snoek zag ik op een paar meter voor de boot over de jerkbait heen schuiven. Moet je nagaan?! Alsof er een U-Boot aanvalt.

Leuk detail, een aantal van deze vissen ging ook de magische grens van 20 kg voorbij wat voor snoek enorm zeldzaam is. We vingen bijna alles op de nieuwe Zilla hardbaits van Berkley, die op dat moment voor ons nog in een testfase zaten, en de Mc Jerk van Abu Garcia.

Een van de 130 snoeken die we bij het ochtendgloren vingen! Waanzin!!!

Op de Zilla Glider!

Voornamelijk de Zilla Glider en de Zilla Jointed Glider staken er met kop en schouders bovenuit. Omdat we deze traag konden aanbieden waren ze uitermate geschikt voor de voorjaarsvisserij. Na al deze vangsten zien deze er totaal afgekloven uit, ook dat zien we als een trofee voor deze vangsten.

En dan dit gevaarte! De zwaarste uit de reeks. 129 cm en maar liefst 20,5 kilo zwaar!

Volgend voorjaar worden de kaarten opnieuw geschud en beginnen we het spelletje weer van voor af aan, hopelijk kunnen we ook dan weer de sleutel tot succes vinden en de code kraken. Heel dit proces vinden wij het mooiste van het snoekvissen.

Weer een van 130 cm voor Mitchell. Deze volgde tot aan de boot. Een hangtime van de jerkbait was genoeg om deze dame over de streep te trekken…

Dat dit momenten zijn om te koesteren beseffen we maar al te goed. We zitten nog altijd op een roze wolk en dit zal nog wel even zo blijven. 2 flessen whisky en een hoop tranen van geluk zijn de revue al gepasseerd, een prachtige ervaring rijker met een vismaat waar ik in een korte periode al een hele hechte vriendschap aan heb over gehouden! Niks is mooier dan zo’n prachtig avontuur delen met iemand die nauw aan je hart ligt.

“It’s not about the destination, it’s about the adventure.”

 

Een ongekend verhaal van deze toppers. Namens het gehele team Roofmeister gefeliciteerd met deze ongelooflijke prestatie!