***BREAKING NEWS*** Het nieuwe wereldrecord meerval vangen en je boot achterna moeten zwemmen!

06/06/2023
***BREAKING NEWS*** Het nieuwe wereldrecord meerval vangen en je boot achterna moeten zwemmen!

Ongelofelijk maar waar, het wereldrecord meerval is weer verbeterd! Waar Stefan Seuss het record pas geleden zette op 281 cm, lees HIER, zette de Italiaanse pro staffer van MADCAT Alessandro Biancardi het record op 285 cm. Na 23 jaar hard werken is het hem eindelijk gelukt om zo’n monster uit de rivier de Po te trekken in Italië.

‘Alles begon als een normale dag vissen, ik ging naar de machtige rivier de Po. Voordat ik weg ging, controleerde ik alle knopen, haken en elke andere verbinding, want ik ben echt een pietje precies. Ik moet echt 100% zeker van mijn materiaal zijn wanneer mijn droomvis in mijn aas bijt.’

Nog maar 15 cm van de 3 meter af, gaat dit ooit gebeuren?

‘Ik was alleen op mijn boot en het waterniveau was aan het dalen na een flinke overstroming. Ik besloot te gaan spinvissen met kunstaas, dus ik wierp mijn shadje in het bruine water met mijn MADCAT XTAAZ Spin 2.70m hengel en Savage Gear SGS8 8000 molen… Normaal start ik met een crankbait om te zien of de meervallen aan staan, maar ik had nu een ander gevoel, dus ik begon met een Savage Gear Cannibal Shad op een 40 grams loodkop.

Het wapen wat het deed…

285 cm schoon aan de haak…

Zwemmen om de boot weer terug te halen, maar wel een wereldrecord meerval!

Ik belde mijn vriend Marco om naar me toe te komen en de mannen bij het WELS-CAMP AM PO. Ik wist zeker dat dit een bijzondere vis was, maar ik kon me nooit voorstellen wat er zou gebeuren toen we haar gingen meten op de mat. Onder het oog van vele vissers stopte het meetlint bij 285 cm, het was het nieuwe wereldrecord! Ik was heel nieuwsgierig naar het gewicht, maar ik was bang dat dit de vis teveel stress op zou leveren. Ik besloot dit zeldzame monster te laten gaan in de hoop dat ze een andere visser ooit net zo blij mag maken.

 

Ongelofelijk wat een recordvissen er tegenwoordig voorbij komen. Waar gaat het stoppen?! Check Alessandro’s Instagram pagina voor meer dikke meervallen!