De ultieme set voor jouw zomervisserij – Rien de Wolf

01/07/2022
De ultieme set voor jouw zomervisserij – Rien de Wolf

Klein kunstaas is hot op het moment. De rovers jagen over het algemeen veel op klein broed en dus kan het flink lonen om in de zomermaanden met kleiner aas aan de gang te gaan. Maar wat heb je daarvoor nodig en wat voor types kunstaas kies je uit? Wij helpen je verder met een hengel, molen en twee types kunstaas verkrijgbaar bij Rien de Wolf waar jij deze zomer sowieso succes mee gaat hebben!

 

De hengel> Shimano Sedona

Om te beginnen heb je natuurlijk een hengel nodig. Het liefst een beetje allround zodat je shadjes, dropshot rigs en plugjes prima kunt gebruiken. Een aantrekkelijke prijs is dan ook mooi meegenomen. Zeker als je vanaf de kant vist, is een beetje lengte best prettig om je aas te sturen en verder te werpen.

Een veelzijdige hengel geschikt voor kunstaas tussen de 14 en 42 gram.

De hengel is 2,39m lang met een werpgewicht van 14-42 gram. Met deze afmetingen weet je zeker dat je met werkelijk al het kleinere kunstaas goed kunt gooien. Van crankbaits en shadjes tot spinnerbaitjes, het is wel zo prettig als je hengel een beetje veelzijdig is. Zeker als je niet teveel wilt sjouwen of gewoon wat minder wilt uitgeven! Klik HIER voor meer info.

 

De molen> Shimano Nasci

Ook bij dit item hebben we rekening gehouden met de prijs en prestaties. Voor de visserij met klein tot medium kunstaas is het prettig om een molen te hebben in de 2500-3000 serie. Deze heeft wel de power die nodig is zodat je druk kunt zetten op een grotere vis, maar is wel licht genoeg om comfortabel een hele dag mee te vissen.

De Shimano Nasci heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Deze molen is dus breed inzetbaar en heeft een slipkracht van maar liefst 9kg! Hard aanslaan is dus geen probleem. Zeker snoekbaarzen hebben een harde bek, dus dan is het belangrijk om flink haak te zetten. Spoel er een lijntje op van ongeveer 13/00 en je kunt werkelijk alle kanten op. Ga vooral niet te dun, want de hengel en molen kunnen wel een stootje hebben, dan is het belangrijk dat je ook op je lijn kunt rekenen. Meer info? Klik HIER. 

 

Veelzijdige hardbait> Westin BuzzBite

Om maar een beetje bij de schappelijke prijzen te blijven, is de Westin Buzzbite een zeer goede plug voor het werpen op vooral baars en snoek. Vergis je alleen niet! Wanneer de snoekbaarzen wat ondieper liggen, pakken ze deze plug ook! Dit plugje loopt zo’n 2 tot 2,5 meter diep en met de nerveuze trillingen trekt dit plugje menig rover aan!

Een veelzijdige en vangende plug voor een prima prijs!

Zeker op de rivier kun je lekker uit de voeten met dit plugje, laat hem maar eens lekker over de stenen stuiteren langs een krib of steenstort rand. Zeker een optie om te overwegen! Meer info? Klik HIER.

 

Jiggend naar succes> Keitech Easy Shiner

Geen tacklebox is compleet zonder shadjes, dit zijn toch wel de meest veelzijdige stukjes kunstaas. Makkelijk te vissen, werkt fantastisch en je kunt alle waterlagen af vissen. De Keitech Easy Shiner is intussen een echt bewezen vanger en is niet meer weg te denken uit veel tackleboxen.

Deze shad heeft zich allang bewezen als alles vanger!

De vlakke body flankeert mooi in de maat met de schoepstaart en laat de zijkanten keer op keer flitsen. Er zijn uitsparingen in het rubber waardoor de Easy Shiner perfect op widegape en offset haken gemonteerd kan worden. De Easy Shiner is ook nog eens gezouten en op smaak gebracht met inktvis voor extra attractie. Meer info? Klik HIER.

 

Al deze producten zijn te krijgen bij Rien de Wolf in Amsterdam! Het team heeft jarenlange ervaring en weet precies waar ze jou mee kunnen helpen. Check ook zeker even de website en de Instagram van Rien de Wolf!