Dit heb je nodig voor snoekbaars in de winter> Tips van zander toppers

19/02/2021
Dit heb je nodig voor snoekbaars in de winter> Tips van zander toppers

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema, het vissen op wintersnoekbaars.

 


 

Verticalen met reel

Het merendeel zal verticaal op snoekbaars met een molen vissen,  maar net zo goed kun je een baitcaster gebruiken. Sommigen zweren er zelfs bij, met de thumb bar kun je perfect lijn afgeven en heb je minder vaak twee handen nodig. Handig voor als jij ook nog eens de boot bestuurt. Wat te denken van de nieuwe 13 Fishing Inception Sport Z.

Een opvallende reel die gezien mag worden. Gebruik je hem alleen voor het verticalen dan doe je hem ernstig tekort. Deze baitcaster grossiert namelijk in werpeigenschappen. Denk aan features als de Japanse Hamai Cut Gearing, CZB-technologie, een Arrowhead Line Guide en 13 Fishing’s gepatenteerde Beetle Wing Rapid Access zijplaatsysteem. Ideaal voor het werpen met crankbaits en shads.

Meer info of hem bestellen, klik HIER

 


 

Finesse tot in het handvat

Binnen het hoogwaardige Yasei LTD assortiment natuurlijk ook zeer geavanceerde snoekbaarshengels. Denk alleen al aan de  Yasei LTD Zander Vertical Jigging voor het serieuze verticalen, maar tevens ook werpend zoals je kon zien in de via met Herman Schuurman.

Of de Yasei LTD Zander Finesse Jigging met een lengte van 2.70 meter en werpgewicht van 10 tot 35 gram. Last but not least de Yasei LTD Zander River Jigging, de naam zegt het al, voor het belagen van de snoekbaars met iets zwaarder materiaal (2.70 meter – 20 tot 70gr).


De unieke Yasei LTD hengels zijn het beste van twee werelden. Ze zijn ontwikkeld voor Europese roofvisstijlen/technieken en voorzien van Japanse blank technologie. De zogenaamde Spiral X Core en Nanopitch blank constructie is vervaardigd middels de nieuwste Japanse hengelbouw technologie (zelfde als de Poison Adrena JDM hengels) om zodoende de ultieme specialistische hengel te kunnen bouwen voor het snoekbaarzen (zowel verticaal als werpend).

 


 

Dropshotten met Coppens

Zeker met de koudere temperaturen zijn de snoekbaarzen iets minder actief, de watertemperatuur is op zijn laagst en dat blijft wel even zo. Daarom gebruik ik, Luc Coppens, graag een MiniTeez als dropshot aas, dit kan je statisch en tergend langzaam aanbieden. Door zijn luchtkamer gaat dit aasje mooi horizontaal hangen op een enkele haak. Vaak gebruik ik een stingertje met een dregje maat 6 en vaak zitten ze in de winter op deze dreg gehaakt!

Natuurlijk ook prima op een jigkop te gebruiken.

Je kunt deze aan de handhengel vissen, maar ook gewoon in de steunhengel zetten tijdens het verticalen. Een dropshot hengel van 2.40 meter is daarvoor ideaal. Door de zachte top zie je het loodje mooi over de bodem tikken en een aanbeet vertaalt zich dikwijls in een korte agressieve tik. Door de zachte top voelt de snoekbaars geen weerstand en heb je enkele seconden tijd om de haak te zetten. Een heel leuke manier om een bijhengel met kunstaas te vissen!

De Westin MiniTeez is HIER verkrijgbaar.

 TIP VAN DE EXPERT> Hoog water

Thijs van den Acker> Er wordt in mijn optiek vaak te moeilijk gedacht over het kantvissen op snoekbaars in de winter. Helemaal met hoog water wordt het ons zelfs makkelijker gemaakt. Het laatste wat vriend zander zal doen is vol in de hoofdstroming gaan liggen. Daarbij kun je als visser dus al heel veel water uitsluiten. Beperk je daarom tot de stukken net uit de stroming, de stukjes met luwte. Schuw daarbij niet de ondiepe plekken, al helemaal niet als het water troebel is. Ik vang ze vaak genoeg op net een meter water. Binnenkort kom ik hier uitgebreid op terug in een Roofmeister video. 

Levensechte duidelijkheid

Als bij een visserij de fishfinder belangrijk is, dan is dat wel bij het snoekbaarsvissen, Raymarine zegt het goed: “Kennis is macht.” De Element™ CHIRP Sonar/GPS-serie van Raymarine geeft je meer controle bij het zoeken naar vissen en hun leefgebied.

De HyperVision™-sonartechnologie van 1,2 megahertz van Element biedt het scherpste beeld van de onderwaterwereld. Verhoog de resolutie van DownVision, SideVision, RealVision 3D en bereik een nieuw niveau van precisie en visherkenning. Je ziet structuren, begroeiing en vis met een fantastische, levensechte duidelijkheid.

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Snoekbaars combo

 

De Fenwick HMX Jig zijn heerlijke klassieke roofvishengels, bij velen wel bekend. Deze Jig serie kenmerkt zich door het bijzonder lage eigen gewicht, cork split handle, fast tapared japanse Fuji ogen en bijzondere gevoeligheid. Speciaal voor het vissen met lichter kunstaas is de Fenwick HMX Jig Cork serie een genot om mee te vissen op onder andere snoekbaars.

Wanneer je op zoek bent naar kunstaas om met deze hengel te vissen, kijk dan ook zeker eens naar de Berkley Sick Bug. De Berkley Sick Bug is de ultieme creature bait voor het alom bekende en zeer populaire Texas & Carolina vissen met lichte materialen op baars en snoekbaars. Deze softbaits geven zelfs bij traag vissen zoveel attractie, dat je vangstkansen enorm toenemen met de Berkley Sick Bug creaturebaits

 


 

Weedless op zander

Weedless shads zijn razend populair bij het vissen op zeebaars, maar gek genoeg nog niet zozeer bij het vissen op snoekbaars. Echter, het weedless systeem decimeert het aantal vastzitters en dat is toch lekker op een bodem met veel obstakels. Inderdaad, daar liggen die glasogen maar wat graag.

De 360 GT Coastal Biscay Minnow is een zeer goede offsett softbait voorzien van perfect matchende loodkop en weedless haak. Deze zeebaars combo shad is leverbaar in zeer fraaie kleuren. Het zeer soepele rubber van de 360 GT Coastal Biscay Minnow maakt dat hij natuurlijk zwemt.

Klik HIER om ‘m te bestellen. 


 

Trotseer de kou

Roofvissers zijn niet bang voor een beetje wind, regen of kou. Toch is het extreem belangrijk om warm te blijven tijdens het vissen. De Multi Cowl & Hood is een muts en nekwarmer in 1, ideaal voor die koudere visdagen. Even geen muts nodig, schuif deze dan naar achteren en je hebt enkel nog een nekwarmer. Gemaakt van fleece materiaal zodat je de gehele dag warm blijft en geconcentreerd kunt blijven vissen.

De Rozemeijer Multi Cowl & Hood is HIER verkrijgbaar.

 TIP VAN DE EXPERT> Verticalen in de winter

Luc de Groot> Wintertijd… Niet alleen de tijd van kou, maar ook van puntgave en dikke vissen. De grote vissen laten zich in de winter beter vangen, vooral met het verticalen vang je in de winter mooiere vissen dan in de zomer. Hier komen natuurlijk een aantal belangrijke factoren bij kijken; hoe diep ga je ze zoeken? Wat voor aaspresentatie kies je en hoe snel kam je een stek uit?

Laten we beginnen met de aaspresentatie, het allerbelangrijkste in mijn optiek. Bied je geen lekker hapje aan, gaat het ook niet gegrepen worden. In de regel geldt hoe minder je beweegt met je shad, hoe beter. Je hoeft de shad enkel 20 cm boven de bodem te houden en af en toe eens laten zakken, puur om te kijken of je nog vlak bij de bodem bent.

Over het algemeen zijn shads die lekker soepel zijn en tussen de 12 en 20cm veruit favoriet, de snoekbaarzen willen wel waar voor hun kostbare energie, dus laten ze een kleine shad snel links liggen. De shad moet soepel zijn, zodat die met de aanbeet goed de bek in gaat.

Elk water is compleet verschillend en snoekbaars is een wispelturige vis. Hoeveel tijd geef je een stek dan ook? Mocht je vis zien op je fishfinder kan het zeker lonen om er toch wat tijd in te stoppen en veel te wisselen van kunstaas. Zie je niets, kan je beter na een of twee drifts weg gaan, er zijn stekken zat waar snoekbaars ligt. Veel stekken kan je met het blote oog ook prima zien, denk aan structuren in het water als palen en damwandjes, of een hoekje net uit de stroming. Veel succes in de laatste paar weken van deze winter! 

Safety first

Ja ja, ook bij Roofmeister safety first. Wij zijn nu uitgerust met reddingsvesten en vanaf nu zal onze filmcrew hier standaard mee uitgerust zijn tijdens sessies op de boot.

Wij hebben gekozen voor de Yamaha reddingsvesten. Ergonomische vorm, kort op de borst en cutaway zijden. Afgeronde nek voor superieur comfort. Slijtvast en flexibele buitenste schil met reflecterende piping. Zichtbaarheid van opgeblazen jas, gele luchtkamer en 300 cm² retro-reflecterende banden. De Backstrap van 40 mm polypropyleen zorgt voor een perfecte pasvorm wanneer het lifevest is opgeblazen.

Klik HIER voor meer informatie. 

 


 

Lasergestuurd werpen

Check hoe Herman Schuurman van Shimano met een bijzondere Lowrance tool spot on snoekbaars aan kan werpen. Met de Point-1 GPS Antenne kan hij niet alleen exact zien hoe de boot gepositioneerd ligt ten opzichte van een hotspot, je kunt ook perfect aflezen op je waterkaart welke kant de punt van de boot op wijst. Het kompas systeem is in de basis niet digitaal, maar good old magnetisch. Het resultaat is dat de pijl direct meebeweegt met het sturen van de boot.

Geïnteresseerd in de Point-1 GPS Antenne van Lowrance, klik HIER.

 


 

Legendarische Zander Pro

Misschien wel de bekendste shad voor snoekbaars die er is. Er is vrijwel geen ander zacht kunstaas dat in zo’n korte periode vergelijkbare resultaten wist te bereiken als de Zander Pro Shad. Zijn lengte van 10cm vertegenwoordigt perfect bijna alle prooivissen voor snoekbaars in alle watertypen, of het nu stilstaand water, een kanaal of rivier is.

De slimme vorm van de staart produceert niet alleen een zeer natuurlijke beweging, licht kantelend van links naar rechts, maar elimineert ook het risico van overstrekken van de staart als de shad snel of in stromend water wordt binnengehaald. Dankzij het extreem robuuste rubbermengsel is de levensduur van de shad vijf maal zo lang als normaal en het produceert een hoog frequentie vibratie rond de shad, die zeer aantrekkelijk is voor baars en snoekbaars. Leverbaar in 10 attractieve kleuren, per stuk verkocht.

De Fox Rage Zander Pro is HIER verkrijgbaar.

 


 

Licht, sterk en soepel

De REVO ALX THETA is een bijzondere molen, ontwikkeld door het Japanse team van Abu Garcia. Hij zit bomvol moderne technologieën en functies. Hij is licht van gewicht, maar tegelijkertijd ook erg sterk en soepel.

De molen beschikt over een sterke AMGearing™ binnenkant, is uitgerust met het Carbon Matrix™ slipsysteem voor snelle en precieze prestaties en heeft een Durametal™ body dat bestaat uit één geheel voor een hoop kracht en sterkte. Deze molen is bedoeld voor vissers die op zoek zijn naar de ultieme molen in zijn prijsklasse als het gaat om krachtige, soepele prestaties in een ongelooflijk lichtgewicht molen.

De Abu Garcia Revo ALX THETA is HIER verkrijgbaar.

 


 

Snoekbaars voor iedereen

Bij Resort Citta Romana niet alleen speciale roofvisarrangementen, je bevindt je ook nog eens temidden de beste snoekbaarswateren van Europa. Daarbij, kun je via Citta Romana de beste snoekbaarsgidsen boeken. Denk alleen al aan Herman Schuurman en Jan Boomsma, twee regelrechte cracks die alles weten over het vissen met dropshot, verticaal, werpend met shads en veel meer.

Boek een lekker weekje met vrienden of gezin en pak een dag met een van deze toppers. Klik HIERTIP VAN DE EXPERT> Twee wintertechnieken

Toon van Ham> Persoonlijk vind ik het snoekbaarzen in de winter iets wat erg taai kan zijn, en dat is nog zacht uitgedrukt!  Aanzienlijk minder vis, maar vaak wel grotere exemplaren die vlot over de 70 cm schuiven. Ik hou van twee technieken. Ofwel ga je het erg diep zoeken naar de vissen die nog niet naar de paaiplaatsen getrokken zijn. Hiervoor gooi je ver in de vaargeul en probeer je zo lang mogelijk op die diepte te blijven!

De andere mogelijkheid is net het tegenovergestelde en persoonlijk de techniek die mijn voorkeur heeft. Ondiep kantjes uitgooien met erg licht spul, denk aan softbaits tussen de 10 en 14 cm met een loodkop van 3 – 5gram. 

Klassieker met unieke features

Ultimate fishing, dé europese verdeler van merken als Megabass, Duo, Sawamura en de hengels van Tenryu, heeft ook een aantal producten voor 2021 die zeer de moeite waard zijn in de zoektocht naar wintergoud in de vorm van prachtige gouden snoekbaarzen. De grotere exemplaren zijn niet voor niets zo groot geworden en om deze geduchte vissen toch om de tuin te leiden kun je wel een aasje ‘met iets extra’s’ gebruiken. De alombekende One-Up Shad van het Japanse Sawamura is zo’n aasje.

Inmiddels echt al een klassieker, maar wel eentje met een aantal unieke features. De One-Up heeft door het zachte materiaal maar minimaal lood nodig om te bewegen en bevat een unieke smaakstof waardoor het shadje langer vastgehouden wordt door onze rovers. Deze topper is er nu in twee nieuw kleurtjes, perfect voor de heldere wateren. De nieuwe kleuren heten Eyes in the Sky en Golden bait, en wij snappen wel waarom! De nieuwe kleuren zijn pas sinds enkele weken beschikbaar, maar zijn al goed in de smaak gevallen bij de franse Sandres 😉 Dan lusten die Hollandse zanders ze ook natuurlijk!

Klik HIER om deze shad te bestellen.  


 

Met doodaas op snoekbaars

De winter is de ideale periode om de snoekbaars te belagen met doodaas. Voor doodaas materiaal kun je terecht bij Rien de Wolf, dé roofvis specialist uit Amsterdam. De producten uit het doodaas materiaal assortiment zijn speciaal voor jou geselecteerd van de beste leveranciers. Bovendien heeft de Amsterdamse zaak verschillende soorten aasvis op voorraad. Onder andere voor (zand)spiering, voorn en kleine haring kun je bij Rien de Wolf terecht.

Klik HIER om naar het doodaas assortiment te gaan.

 


 

Betoverend Zweden

Ryda ligt in “Kindabygden” (Kinda) in de zuidelijke provincie van Östergötland en hoort bij de gemeente Rimforsa. De natuur is hier overweldigend en biedt absolute rust en schoonheid met hoge bergen en mooie dalen. Het grote meer Åsunden heeft een oppervlakte van bijna 6000 hectare en een maximale diepte van 64 meter. Door de aanwezigheid van interessante onderwaterstructuren is het optimaal voor de visserij. Perfecte visserij op baars, snoekbaars en snoek maar ook paling, brasem, voorn en een eigen populatie zalmforel zwemt hier rond.

Het hoofddoel is de snoek, maar ook snoekbaars wordt hier gevangen. Je mag hier met max 2 hengels per persoon vissen als je in het bezit bent van de ‘all inclusive Åsunden Fishing Permit’. Deze is met 80 euro per week netjes geprijsd.

De diepere delen in het midden en oosten van het meer zijn perfect voor het trollen. Met name in de warmere zomermaanden zijn dieptes van 4 tm 8 meter ideaal. In het najaar wordt er zelfs nog iets dieper gevist. Op de ondiepere delen wordt er veelal werpend gevist met jerks, pluggen of ook met de vlieg. Vanaf januari kan je hier ook ijsvissen. Er worden  mooie aantalen vis gevangen en het bestand is al jaren op een zeer goed niveau.

Voor meer info over deze locatie, klik HIER.

 TIP VAN DE EXPERT> Vergeet het ondiepe niet

Michael Stalenhoef> Vissen op snoekbaars met de pen kan eigenlijk het hele jaar door. Maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar de wintermaanden. Waarom? De echte grote kastelen zijn oud en wijs genoeg geworden om te weten waar Abraham zijn mosterd, lees aasvis, haald. Natuurlijk kom je tijdens het verticalen ook wel eens een kanjer tegen zoals op onderstaande foto.

Deze mooie hoge strakke dame kon een 8 cm lange Iris Popeye niet weerstaan. Maar vissen met doodaas en een mooie lange, liefst oude snoekbaars dobber, levert over het algemeen grotere vissen op, zeker in de winter. Vaak liggen de glasogen in dit jaargetijde op het diepere water. Maar als ze daar niet te vinden zijn, is het een strak plan om toch het ondiepe een bezoekje te gaan brengen.

Vergeet niet dat ook, in de koude gure wintermaanden, de aasvissen zich kunnen ophouden op de ondiepe gedeeltes van het water. De doorgewinterde grote kastelen weten dit maar al tegoed. Dit is goed te zien op het screenshot van de Elite TI 2. Zeker als het water troebel is geworden kan je, ook in de winter, op het ondiep mooie tijden beleven. 

Speciaal voor pelagisch

De Quantum Original Pelagic Shad is zoals de naam al doet vermoeden perfect geschikt voor het Pelagic vissen. Deze lange slanke shad is bijzonder soepel en dankzij de V-staart heeft hij een zeer subtiele actie. Daarnaast maken de vinnen en de grote 3D ogen deze shad helemaal af. De Quantum Original Pelagic Shad is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en in 2 lengtes.

De grootste roofvissen die in onze wateren zwemmen zullen als een blok vallen voor deze unieke shad. Door zijn bijzondere ontwerp heeft deze shad een hele grote waterverplaatsing waardoor vissen extra aangetrokken worden. De extra vinnen aan de zij- en onderkant maken deze Pelagic shad nog eens extra aantrekkelijk.

De Quantum Pelagic Shad is verkrijgbaar bij Fish Inn, klik HIER.

 


 

Nieuwe kleding voor Team Roofmeister!

Vorige week kwam er een pakket binnen op Roofmeister HQ, het was de nieuwe kleding van Geoff Anderson! Jassen, broeken, sokken, er zat van alles tussen, zeker voor de koude periode. Geoff Anderson is een klein, energiek Deens bedrijf met wortels in de sportvisserij. In 1998 kwamen de eerste producten aan het licht. Geoff Anderson is er trots op dat de kleding op een duurzame manier  voor de gebruiker wordt geproduceerd. Met duurzaam wordt bedoeld: een lange levensduur. De materiaalkeuze, ontwerp en productiemethode is altijd gericht op duurzaamheid op de lange termijn.

De eerste sessies zijn al met de kleding gevist, in zeer winterse omstandigheden! Ook in de komende video’s maken we gebruik van deze kleding, dus jullie gaan ongetwijfeld nog meer horen van dit merk!

Klik HIER voor meer info over het assortiment van Geoff Anderson!

 


 

Shad met een smaakje

De Keitech Easy Shiner 3.5 inch (8.5 cm) overtuigt met actie en de materiaal mix. De Easy Shiner is een kunstaas dat bij een zeer lage inhaalsnelheid al in actie komt en is makkelijk verticaal, dropshottend of werpend te vissen. Gekenmerkt door zijn twee kleuren en gedoopt in een inktvis flavour hebben deze softbaits een geweldige vangkracht. Verkrijgbaar in maar liefst 22 kleuren.

Klik HIER om de Keitech Easy Shiner te bestellen.

 


 

Betaalbare dropshotstok

De W3 Dropshot van Westin is een absolute topper voor de dropshotvisserij. Deze schitterende en verrassend betaalbare roofvishengel is gemaakt van hoogwaardig carbon en uitgerust met een SKS reelhouder en een speciale clip voor dropshotgewichten. De ultra gevoelige carbon zorgt ervoor dat je elke beetregistratie door heel de blank voelt. Deze hengel is één van de beste dropshothengels op de markt voor een betaalbare prijs.

Klik HIER om deze betaalbare dropshothengel aan te schaffen.

 TIP VAN DE EXPERT> Diepte allesbepalend

Arend van der Heijden> Prachtige visserij! Steenkoud, met vingers die zo verstijfd zijn dat een ander shadje wisselen een hele klus is. Netje voor je aasvis vergeten…  Voor ieder visje met je robothand het koude water in, op zoek naar snelzwemmers die helemaal geen last lijken te hebben van de lage temperaturen. En toch is het prachtig! Zeker op dagen met weinig wind kun je prachtige driften maken en verticaal uit de boot fantastisch snoekbaas vangen. Af en toe een warme bak koffie en een bakkie soep tijdens de lunch maken deze dagen echt een feest!

De grootste truc tot succes is het vinden van de diepte waarop de snoekbaars zich bevind. Mijn sonar beeld gebruik ik in deze tijd niet om de rovers te spotten maar meer om samengeschoolde aasvis, interessante structuren en mosselbanken te herkennen. De snoekbaars ligt te dicht tegen de bodem en blijft zo ‘onder de radar’.

Door de taluds op en af te varen en bij een aanbeet steeds een waypoint te zetten herken ik snel een patroon en een diepte. Een truc voor het vangen van de ‘wat grotere’ vissen is vaak net wat ondieper te gaan vissen dan de diepte waarop je het meeste beet krijgt! En omdat de vis in deze periode gegroepeerd ligt kan het echt geen kwaad om een succesvolle drift een aantal keren te herhalen!

Door de lage temperatuur lijkt de vis minder sterk en komt makkelijke mee omhoog. Dieper dan 10-11 moet je dan ook echt niet vissen als je de vis gezond terug wil zetten! 

Nieuw in Europa

Wat te denken van de Strike King Rage Swimmer. Als Kevin Vandam ermee vist, moet het gewoon goed zijn toch 😛 Klik HIER

Het razend populaire Strike king kunstaas is nu ook verkrijgbaar in Europa! Naast kunstaas voor het vissen op bass zijn er ook tal van kunstaasjes in de Strike King range voor onze inheemse rovers. Er is een range voor de Ned rig, er zijn shads voor snoek en snoekaars, spinnerbaits en creature baits. Sinds half februari is het gehele Strike King assortiment verkrijgbaar.

De producten worden verdeeld door Fox Rage, voor meer info, klik HIER.

 


 

Comfortabel de winter door

Opzoek naar een comfortabel en soepel warmtepak? Zoek niet verder het Westin W4 winterpak is perfect voor iedere visser. Daarnaast kent dit westin thermopak een ongekende soepelheid. Temperaturen onder het vriespunt of lang stilzitten zijn absoluut geen probleem voor dit warmtepak. Zo zijn de broek en mouwen gevuld met 160gr vulling per m2 en is de jas zelfs gevuld met 200gr per m2.

Naast dat dit pak jou warm houd blijf je er ook droog in. Dit Westin thermopak heeft namelijk een waterdichtheid van 10000mm wat ongekend is voor een thermopak. Daarnaast is het Westin w4 thermopak ook nog eens ademend met 10000m2 per 24 uur. Het pak is voorzien van ruime zakken die gemakkelijk afgesloten kunnen worden buiten de zakken zitten er in de jas ook nog 2 fleece gevoerde handwarmers.

Het Westin W4 warmtepak is HIER verkrijgbaar.

 


 

Kant-en-klare creatures

Reggiez zijn duurzame, drijvende kreeftimitaties die het mogelijk maken voor om heel effectief te kunnen vissen met de ‘Ned Rigging’ techniek. Het FLOATEX materiaal is veel zachter dan bij ander kunstaas, toch weerstaat het sneden en scheuren dankzij de rekbare compound. Dit aas is ongelooflijk, vis het langzaam binnen en laat de klauwen van de Reggiez waggelen, wiebelen en schudden.

Lange pauzes kunnen grote beloningen opleveren, omdat de Reggiez recht omhoog staan vanaf de bodem dankzij het drijfvermogen, net als een kreeft in een defensieve positie. Tijdens de pauze bewegen de klauwen op een natuurlijke manier, zo wordt een subtiele presentatie gecreëerd voor vissen die dressuurdoorbrekend kan werken. Het lichaam is ook voorzien van een gleuf, hierin kan de haak geplaatst worden, voor een wiervrije montage.

De Korum Snapper Floatex Reggiez zijn HIER verkrijbaar.

 


 

Minimaal gewicht, maximale prestaties

De 1000 serie van de Stradic CI4+ is de kleinste uit de range. Vanwege z’n minimale gewicht en afmetingen is deze molen uitermate geschikt voor o.a. streetfishing. Doordat deze molen is voorzien van de beste materialen zijn grote vissen geen probleem.

De toegevoegde HAGANE technologie tilt de nieuwe Stradic CI4+ naar een geheel nieuw niveau. Hij is zo licht van gewicht dat je bijna vergeet dat hij in je hand zit en voelt natuurlijk aan. De constructie is gemaakt van een lichtgewicht carbon materiaal dat een lager gewicht heeft dan vergelijkbare materialen, maar nog steeds stijfheid behoudt.
De Shimano Stradic ci4 + FB versie bevat een nieuw ontwikkelde Magnumlite rotor die het gevoel van soepelheid in de hand geeft tijdens het binnenhalen, maar laat dit je niet voor de gek houden, want hij behoudt toch zijn kracht en blijft presteren.
De Shimano Stradic ci4+ FB is HIER verkrijgbaar.

 

Wintertips van Rebelcell

Met deze ongebruikelijke koude temperaturen met sneeuw en ijs kiezen de meesten ervoor om binnen te ontspannen en tijd te spenderen met het gezin. Maar er zijn natuurlijk ook ‘die-hards’ die er juist op uit trekken. er is immers niet zoiets als slecht weer, alleen slechte voorbereiding! En om je optimaal voor te bereiden delen we hier met je de do’s en don’ts voor het gebruik van je Rebelcell accu of outdoorbox in de winterkou.
Tip 1 – Gebruik / ontladen: alle Rebelcell accu’s kunnen gebruikt worden in temperaturen onder 0 graden celsius (tot -15 zelfs!). Waar je met lood-accu’s tot 50% van je accucapaciteit verliest is dit effect met onze lithium accu’s veel minder, maar check voor de zekerheid regelmatig de laadstatus indicator omdat de capaciteit wel iets lager zal zijn dan je gewend bent.
Tip 2 – opladen van je Rebelcell accu: laad nooit je accu bij temperaturen beneden 0! Dit geldt voor alle lithium accu’s. Maar wat als je na een visdag in de kou je accu’s wil opladen? Geen probleem: door het ontladen /gebruiken warmen de accu’s op en kun je ze veilig laden. Doe dat dus wel meteen na gebruik en laad ze helemaal vol.
Tip 3 – opslag: vishengels opgeborgen en voor langere tijd niet vissen? haal alle kabels los van de accu, maak deze goed schoon (vergeet de accupolen/bouten niet!), laad de accu tot 70% en doe de display uit. Check 1x per maand de laadstatus. Alleen als deze onder de 50% is bijladen tot 70%. Lader niet aangesloten laten en binnen opslaan op een droge plek (boven 0 graden). Wil je de accu weer gebruiken? Accu volladen tot 100% en varen of vissen maar!

 

Spaanse voltreffer

Alweer een voltreffer van het Spaanse Hart. De strakke en lichte Toro Predator is de ideale hengel voor het vissen vanuit de bellyboat. Kort, licht, strak en gevoelig in de top.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Lengte; 190 cm
 • 2- delig
 • Werpgewicht; 7- 28 Gram
 • Perfect voor in de bellyboat
 • Fast tapared
 • 8 eenpootsogen

Deze hengel is verkrijgbaar bij Wesdijk.

 


 

Handzaam landingsnet

Een rubberen landingsnet is ideaal die wadend of met de bellyoat/kayak aan de slag gaat. Het rood geanodizeerde frame is erg sterk en het rubber materiaal is flexibel en duurzaam. Het voordeel van rubber mesh is dat de haak of dreg eenvoudig te verwijderen is. Met ingebouwd elastieken koord om het net te bevestigen.

Belangrijkste specs:

 • UV stabiele netten
 • Sterke handgreep
 • Diepe vakken
 • Heavy duty ring
 • Visvriendelijke mesh
 • Sterke EVA handgreep

Dit landingsnet is verkrijgbaar bij Raven

 


 

De top-7 van Tom

Zoek je in de koudere maanden liever de warmte op, kijk dan ook zeker eens naar het aanbod aan visreizen van Tom’s Fishing. In overleg met de vischarters is er gekozen voor flexibele boekingsvoorwaarden die het mogelijk maken om het ombouwen en uitstellen van je reis gratis mogelijk te maken, zoals afgelopen seizoen ook al het geval was. Elke zaak wordt persoonlijk behandeld. Als je een vistrip hebt geboekt of wilt boeken en heb je last hebt van COVID-problemen? Dan wordt je geholpen bij het ombouwen van je reis. Plan dus met gemak en flexibiliteit vooruit: boek uw vistrips met een gerust hart.

Marlijnvisserij in Kaapverdië

Bij het samenstellen van de lijst met de beste visbestemmingen in 2021 waren er factoren waar voorheen nooit rekening meewerk gehouden. Na een jaar gekenmerkt door gesloten grenzen, gecancelde vluchten en verplichte quarantaines, voelde het als essentieel om een lijst voor 2021 te hebben die even realistisch als inspirerend is. Wanneer de beperkingen deze zomer versoepelen, gaan we weer op zoek naar geweldige plekken om te vissen. Deze 7 bestemmingen liggen in je eigen achtertuin en zijn degene die je hierna gaat bezoeken.

Vischarter in Punta Cana, Dominicaanse Republiek

Wanneer de beperkingen deze zomer versoepelen, gaan we weer op zoek naar geweldige plekken om te vissen. Deze 7 bestemmingen liggen in je eigen achtertuin en zijn degene die je hierna gaat bezoeken.

 • Kroatië (o.a. Tonijn, Grouper, Amberjack)
 • Kaapverdië (o.a. Amberjack, Tonijn, Zeilvis)
 • Spanje
 • Mexico (o.a. Mahi Mahi, Tarpon en Tonijn)
 • Dominicaanse Republiek (o.a. Blauwe en Witte Marlijn)
 • Canarische Eilanden & Madeira
 • Tahiti & Moorea

Klik HIER voor meer info over deze bestemmingen.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.n