Een roofvis pak voor alle jaargetijden – 100% waterdicht

10/01/2022
Een roofvis pak voor alle jaargetijden – 100% waterdicht

De Zweedse sportvisser Alexander Lexén is in 2015 begonnen met het merk Gator, wat nu ook flink begint te groeien op de Nederlandse markt. Niet alleen Gator, maar ook Leech is opgericht door de beste man. Waar Leech eerst voornamelijk de focus legde op zonnebrillen, hebben ze nu ook een pak ontworpen geschikt voor de meest erbarmelijke omstandigheden, de Leech Tactical suit V2.

Door Luc de Groot

Een maand of twee geleden liep ik nog met een oude outdoor suit met de gaten er in. Verder was het pak niet om aan te gluren. Op zoek naar een nieuw pak dus en al snel kwam ik uit op de Tactical Suit van Leech waar ik goede verhalen over hoorde.

Jas en broek, alle naden zijn strak afgesloten…

Na wat wikken en wegen zou dit hem worden. Kort daarop was ik de trotse eigenaar van een Tactical Suit V2. Een stijlvol pak waar over nagedacht is. Ik ga niet naar de waterkant om vrouwen te versieren, maar dat betekent natuurlijk niet dat ik er als een holbewoner bij wil lopen…

Eerste indruk

Wat me direct opviel was dat het pak hier en daar wat stug was, dit komt door de robuuste 3 lagen stof die voorkomen dat de wind en regen door je jas heen komen. Voordeel van het wat stugge materiaal is dit het dus een duurzaam pak is (100% nylon), het zal niet snel scheuren of verkleuren. Vooral voor het vissen vanaf de kant kan dit erg prettig zijn als je bijvoorbeeld door de struiken heen moet banjeren.

Ook voor struinend vissen is dit een super pak om te hebben.

De zon gaat langzaam onder en ik word steeds minder zichtbaar, de reflectiestrips kunnen nu extra hun waarde laten zien. 

Wat misschien ook wel een handige en veilige bijkomstigheid is, zijn de reflecterende strips. Het wordt alsmaar drukker op en rond het water en met name de nachtvisserij wordt steeds populairder. Natuurlijk is het uiterst belangrijk om je boot te voorzien van verlichting, maar als jij zelf ook een stuk zichtbaarder bent, is dat een win-win voor alle partijen. Veiligheid gaat voor alles!

Moment van de waarheid

Genoeg over de looks, is dit hippe pak ook functioneel? Of kun je hem beter bewaren voor als je gaat stappen? Inmiddels heb ik dit pak met bijna alle weersomstandigheden aan gehad en laten we voorop stellen dat mijn kleding er onder nog nooit ook maar in de buurt van vochtig was.

Bijkomend voordeel is dat je heerlijk op alle soorten grond kunt zitten zonder vies te worden. Je spoelt met gemak viezigheid er af!

De Tactical Suit is een pak ontworpen om regen en wind tegen te gaan. Het is dus geen warmte pak en het is dan ook belangrijk dat je laagjes aantrekt naarmate het buiten kouder wordt. Naar mijn mening is dit sowieso een must bij elk goed vispak, zo kun je hem jaar rond gebruiken. In de winter met temperaturen rond 0 graden gebruik ik thermo ondergoed, een trui, een dons jack en een vest daar nog overheen en geloof me, dit is vaak nog te warm. Onder mijn broek draag ik gewoon een spijkerbroek.

Een vieze en natte december dag. Gelukkig blijft het water gewoon op het pak liggen!

Wat voor mij wel een puntje is, is de hele hoge en gevoerde kraag. Dit is gewoon te verhelpen door geen capuchons te hebben op je onderlaagjes, maar ik ben student en moet roeien met de riemen die ik heb, dus veel ruimte voor kleding is er niet.  Ik pak altijd maar wat uit mijn kast en laat daar net een lekker warm vest bij zitten met capuchon. Door die capuchon kan de kraag van de jas niet lekker dicht tenzij ik de capuchon op zet. Doordat het wat dikker wordt rond je nek, kan dit wat knellen als je de jas te dicht doet. Eigenlijk maar een klein puntje wat zo te verhelpen is… Laat het meer een tip wezen voor als je laagjes bij elkaar zoekt.

 

Tot slot

Het pak voelt wat stug aan en is daarmee ontzettend duurzaam, maar alsnog heb je meer dan genoeg bewegingsvrijheid.

Zonder grappen, de plussen wegen veel zwaarder dan de minnen en ik ben ontzettend blij met dit pak. Dat het water- en wind dicht is, is natuurlijk het belangrijkste en dat heb ik ook zeker ondervonden. Tijdens het hozen van mijn boot heb ik de pomp eens op mezelf gezet om te zien of een flinke bak water niet teveel zou worden en het pak slaagde met vlag en wimpel. De afwerking, kleuren en de pasvorm wegen voor mij ook ontzettend mee en daar heeft Leech zeker goed op ingespeeld. Al met al een strak, waterdicht pak.

 

Wil je meer informatie over Leech en de Leech Tactical suit? Check ook hun Instagram en Facebook pagina!