Experts over het vissen op wintersnoek & alles wat je daarvoor nodig hebt

05/02/2021
Experts over het vissen op wintersnoek & alles wat je daarvoor nodig hebt

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema, het vissen op wintersnoek.

 


 

Solid power

Dit is het 5cm kleine krachtpatser broertje van de Shadow Rap Shad. Hij is mega sterk, wire through constructie, weegt 5.5 gram, gooit als een raket vanwege de aerodynamica, heeft 2 maat 10 – 7548 VMC haken, heeft een strakke uitslaande actie, komt in 12 kleuren en heeft een adviesverkoopprijs van €13,95.

Klik HIER voor meer info over deze kleine krachtpatser!

 


 

Stay warm

Koude temperaturen, de grote snoeken staan maar op enkele momenten van de dag ‘aan’, en jagen op groot aas. Dit vergt veel van de visser, vele uren aan of op het water voor soms 1 of geen aanbeet. Daarbij moet je gefocused blijven, en warm blijven helpt daar zeker bij.

Multi Cowl & Hood is 100% fleece en kan op verschillende manieren gedragen worden. Het zorgt ervoor dat er geen warmte via je nek en hoofd weg kan ‘stromen’, en een warm hoofd is wel zo fijn tijdens die koude guren dagen! Dit zorgt ervoor dat je gefocused blijft, en adequaat kunt reageren bij die aanbeet.

Full Zip Hoodie draag je onder je warmtepak zodat je torso warm blijft. Voorzien van een rits, degelijke capuchon, en openingen aan het uiteinde van de mouw waardoor je je duim kunt steken zodat ook je handpalm warm blijft. Nu verkrijgbaar in de maten S t/m XXXXL.

 


 

Check de zijkanten

De vis trekt nu samen en het is voor snoek in hoofdzaak de bedoeling dat je de aasvis kunt vinden. In geen andere tijd is nu een goede fishfinder belangrijk en dan zeker een die de optie heeft om naar de zijkanten te kunnen van je boot. De Raymarine Element does have it all.

Zelfs het kleinste plukje aasvis zal je niet ontgaan en kan een taaie visdag redden.

Door menigeen wordt bovenal de SideVision van de Element geroemd, plus de hoge resolutie weergave van het onder water leven. Daarnaast staat deze unit sowieso bekend om haar hoge gebruiksvriendelijkheid, veel features en toch gunstig geprijsd.

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine 

TIP VAN DE EXPERT> Snoeken is zoeken

Robert-Paul Wolters: Snoeken in deze periode is en blijft lastig. Vanaf het voorjaar t/m de herfst liggen de snoeken veel meer verspreid en kun je ze eigenlijk overal wel aantreffen. Nu moet je echt de stekken vinden waar snoeken ‘overwinteren’, ofwel de plekken waar witvis zich graag verzameld. Dat geldt overigens voor zowel groot als klein water; in de polder bijvoorbeeld zoeken snoeken graag de iets diepere slootjes op. Of wateren in de buurt van bebouwing, hier vinden ze iets meer beschutting en is het water vaak ook een fractie warmer, en reken maar dat zich hier graag witvis verzamelt.

Het leuke is wel dat zoekwerk vaak goed beloond wordt in deze periode. Soms is het uren lang tobben, maar vind je de vis eenmaal, dan is het soms echt feest met meerdere snoeken op een relatief klein oppervlak. Op groter water is het vaak lastiger, en hoewel je nu kunt kiezen voor bekende stekken zoals havens, is dat niet echt mijn visserij…

Ik zoek nu graag met mijn Lowrance HDS naar scholen aasvis op de SideScan. Heb ik ze gevonden, dan maak ik direct een waypoint om de stek even goed uit te peuteren, bijvoorbeeld met shads op lichte loodkoppen. Ricky the Roach is en blijft nu een topper met zijn slome actie. Zoeken naar dit soort scholen aasvis op het open water is een visserij voor doorzetters, maar als die aanbeet komt, en die is soms verrassend subtiel, dan neemt de adrenaline het snel over.5 Sterke punten van de Buster

Aandacht voor de Buster XXL. Alleen de looks al, echt een machine in de buitencategorie. Maar niet alleen is ie qua uiterlijk indrukwekkend, ook wat betreft features. Robuust tot en met, zeewaardig, opbergruimte te over, volop werpruimte, stabiliteit en inboard ‘intelligentie’. Samen met Roofmeister Bas Westerveld kreeg Sjoerd Beljaars deze ultieme boot een dag in bruikleen. Niks dan lof, maar met 5 pluspunten vatten de heren de boel samen.

Voor meer informatie, klik HIER. 

Kraamkamer grote snoek

Wil je grote snoek vangen, de echt zware vissen, dan hoef je niet grensoverschrijdend te denken. Nederland is the place to be. Hier worden de echte mama’s gevangen, nergens zoveel 120 plussers als in ons kikkerlandje.

Om precies te zijn, onze deltawateren het Volkerak, Haringvliet en Hollands Diep. Woon je verder weg en wil je een weekendje jacht maken op deze monsters, dan is Resort Città Romana een prima optie. Daar in Hellevoetsluis bieden ze je speciale roofvisarrangementen met ontbijt, lunch, visgids, boot huren, etc!

Resort Città Romana is een luxe vakantiepark in Hellevoetsluis op steenworp afstand van het Haringvliet. Na een lange dag op het water kom je hier heerlijk tot rust!

 


 

Krachtpatsers voor doodaas

De Savage Gear SG2 Power Game is een voordelige spinhengel in de zwaardere klasse. Juist in de winter lekker smijten met een dode aasvis bijvoorbeeld, om de dikste dame van de plas te verleiden. Deze Savage Gear SG2 Power Game serie is leverbaar in 3 lengtes en 6 werpklasses. Met name de langere varianten zijn zeer geschikt voor dood-aas vissen. Ook leverbaar in 4- delige travel editie!

De Savage Gear SG4 Power Game is gloedjenieuw uit de stal van Savage Gear. De SG4 roofvishengel serie is bijzonder breed, met altijd de juiste lengte en werpgewicht voor jouw type roofvisserij. Deze Savage Gear SG4 Power Game is gemaakt van hoogwaardig japans toray carbon, perfect voor groter kunstaas voor de snoek op alle soorten water en bijzonder strak en licht.

Klik HIER om de SG2 Power Game te bestellen, klik HIER voor de SG4 Power Game.

 Creëer de ultieme vismachine

Combineer naadloos al je Lowrance producten aan boord om één ultiem vissysteem te creëren. Navigeer, bepaal uw positie, verander uw sonarweergave, volg een route, gebruik de ankerfunctie of zet de muziek harder. Met het Lowrance Ultimate Fishing System heb je het volledige overzicht en controle in elke situatie.

Met de HDS LIVE als kloppend hart van je systeem, beschik je over alle functies die de beste vissers ter wereld gebruiken, en heb je volledige controle over wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Dankzij de ActiveTarget Live Sonar op de HDS Live kun je slimmer vissen, omdat je in real-time precies kunt zien wat de vis doet. De high-resolution beelden van het gedrag van de vis maken het mogelijk om de vissen te volgen, zelfs in en rond obstakels. Bekijk in real-time de reactie op het kunstaas en vis scherper dan ooit te voren!

Voor meer info over deze producten, check de website van Lowrance! 

TIP VAN DE EXPERT> Je weet het maar nooit

Bertus Rozemeijer: Net het weerbericht even gehoord en dan weet je dat je maar nooit weet wat het gaat worden. Het wordt ineens koud, echt koud en daar zijn we niet meer aan gewend. Dat betekent niet dat je thuis kan blijven en zolang het veilig rijden is, moet je gewoon gaan, maar dan …. Het klinkt onlogisch, maar zolang er geen ijs ligt kan je het nog steeds, of misschien wel juist in het ondiepe proberen. Niet te gek ver van de randen naar diep water toe, maar bedenk dat een snoek met twee, drie slagen van zijn staart een dikke honderd meter vooruitkomt.

Soms zou je willen dat je alles fotografeert, maar je moest eens weten hoe vaak ik dikke snoek onder een dun laagje ijs heb gezien die langzaam kruisend op zoek waren naar… Zeg het maar, maar ze zijn er wel! Vis wel langzaam met alles wat je hebt en ondiep goed te vissen is. Kijk ook uit naar waterpest. In de zomer vind ik het niks maar nu hangen de snoeken er wel omheen. Vis ook nauwkeurig. Onze groenjas komt nu echt niet van meters aanstormen maar in bereik knallen ze er wel goed op en de kans op een beste is er altijd, of misschien moet ik zeggen, zeer waarschijnlijk. 

Aas voor grote snoek

Jointed Pro Shad:Een briljante evolutie van dit legendarische Fox Rage kunstaas, de jointed Pro Shad levert een meer dynamische actie en attractie aan deze bewezen visvanger.

  • Jointed evolutie van de Fox Rage Pro Shad
  • Attractieve zwemactie
  • Verkrijgbaar in drie maten; 14, 18 en 23cm
  • 14 en 18cm modellen verkrijgbaar in zes kleuren; UV Perch, UV Stickleback, UV Lemon Tiger, UV Fire Tiger, Supernatural Roach en Supernatural Rainbow Trout
  • 23cm model verkrijgbaar in drie kleuren; UV Perch, UV Stickleback en Supernatural Roach

Realistic Replicant Trout Jointed: De Realistic Replicant Trout Jointed is zoals de naam het zegt een jointed versie van de Replicant Trout en een echte snoeken vanger! Dankzij de verleidelijke ‘S’ actie weet dit kunstaas aanbeten uit te lokken wanneer ander kunstaas niets oplevert.

  • Twee maten: 18 en 23cm
  • Bewezen, superrealistische actie
  • Hoogwaardige haken
  • Drie kleur opties in 23cm maat: Ultra UV Stickleback, Ultra UV Perch and Super Natural Rainbow Trout
  • Vijf kleur opties in 18cm maat: Ultra UV Stickleback, Ultra UV Perch, Super Natural Rainbow Trout Super Natural Tiger Trout and Silver Bleak 

Cast, Catch, Repeat

Als je op zoek bent naar sterke snoekhengels, dan is de BEAST X-serie de juiste keuze vanwege de hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs. De Beast X-hengels zijn gebouwd op sterke, krachtige en responsieve 30T carbon + Nano Technology-blanks. Dit stelt je in staat om groot aas te werpen, de haak goed te zetten en te vechten tegen de grootste snoeken.

En waarom combineer je je nieuwe hengel niet met nieuw kunstaas, zoals de Svartzonker Mchybrid ?! De nieuwe McHybrid van Abu Garcia biedt u het beste van twee werelden. Het heeft een nieuwe coole afwerking gekregen en is met zijn nieuwe constructie ook nog eens extreem duurzaam! McHybrid is, zoals de naam al doet vermoeden, een zogenaamd “hybride aas” waarbij het voorlichaam is gemaakt van hard ABS plastic met ingebouwde ratels, en dat in combinatie met de rubberen peddel of Curly tail maakt het een zeer veelzijdig en effectief aas, waar veel grote snoeken in gaan bijten!

De Abu Garcia Beast X hengels en McHybrid zijn verkrijgbaar bij Visdealshop.

 


 

Europa’s populairste roofvishengel

De Westin W3 Powerstrike Trigger is de nieuwste toevoeging aan de meest populaire roofvishengel serie van Europa, genaamd de Westin W3 serie. De Powerstrike is gemaakt met het oog op visplezier met het accuraat werpen met shads, spinnerbaits en crankbaits. Deze Westin W3 Powerstrike Trigger wordt van harte aanbevolen door niemand minder dan Luc Coppens.

De Westin W3 Powerstrike Trigger is verkrijbaar bij Wesdijk.

 TIP VAN DE EXPERT> Zo behandel je nu snoek

Zoals velen weten is snoek een vis die een voorzichtige behandeling geniet. Maar ten onrechte wordt er dan vooral gepraat over de zomer. Ook in de winter, en zeker wanneer de temperaturen onder het vriespunt dalen, is extra aandacht en voorzichtigheid nodig!

Wanneer de buitentemperatuur onder 0 gezakt is, is extra voorzichtigheid geboden. Mocht je een snoek vangen terwijl het buiten vriest, is het van belang om de vis echt niet langer dan noodzakelijk boven water te houden. De ogen van vissen zijn namelijk zeer gevoelig voor bevriezing. En als iets niet gewenst is bij een zichtjager…

Je kan verschillende dingen doen om de handelingstijd te minimaliseren. Ten eerste kan een net een handig hulpmiddel zijn. Na de dril kan de vis dan in het water gehouden worden, terwijl jij rustig je spullen kan pakken en kijken waar de haken zitten zodat het onthaken in een mum van tijd gebeurd. Bijkomend voordeel is dat de vis alweer een beetje op kracht kan komen in het net!

Als struinende visser kan een net een beetje lastig zijn. Daarvoor zijn natuurlijk andere dingen te verzinnen! Zorg dat je je onthaaktang bij de hand hebt (in je broek- of jaszak bijvoorbeeld), en onthaak de vis in het water. Mocht de vis wat lastiger gehaakt zijn, kun je de kop onderwater houden terwijl je de vis in de kieuwgreep hebt even goed kijken waar de haken zitten en daarna de vis kortstondig optillen om te onthaken. En nog even een laatste tip van mijn kant: twijfel niet om je dreg door te knippen bij twijfel! Een dreg is een paar euro, een snoekenleven is onbetaalbaar… toch? 

Voor ieder wat wils

Het Shimano assortiment bevat een geweldig arsenaal aan roofvishengels. Binnen de diverse series zijn er in 3 prijsklassen ook specifieke snoekhengels te vinden.

Deze zijn op te delen in Yasei LTD: The best of both worlds: hengels beschikken over de exclusieve Japanse Spiral X Core & Nanopitch blanktechnologie, Fuji SiC ogen, Ci4+/Fuji molen/reelhouders en Carbon Monocoque einddeel – gebouwd voor Europese rovers zoals snoek. Met modellen voor zowel molen als reel en het vissen met Crank/spinnerbaits, swim en softbaits. Deze hengels zijn het neusje van de zalm en bevinden zich in het hogere prijssegment.

Daarnaast de allom bekende Yasei serie met maar liefst 12 verschillende Pike modellen. Ook hier is er keuze uit hengels voor een reel of molen, verschillende lengtes en werpgewichten voor het vissen van kleine plugjes en shads tot aan jerkbaits, grote pluggen en uit de kluiten gewassen softbaits.  Hoogwaardige blanks, afgebouwd met Fuji ogen en custom molen/reelhouders en kurk of EVA grepen.

Ook in het lagere prijssegment heeft Shimano specialistische snoekhengels in het Yasei BB assortiment. Deze serie omvat alle aspecten van het moderne roofvissen tegen een zeer betaalbare prijs. De hengels zijn van hoge kwaliteit en het is eerlijk om te zeggen dat het ontwerp ze een lust voor het oog maakt! Met de Full Carbon + HPC blanks is de look en feel van de Yasei BB hengels zowel modern als stijlvol. Verkrijgbaar in 5 specifieke snoekhengels en tevens diverse allrounders voor o.a. het street- en polderwerk op ‘alles wat bijt’.

 


 

13 means LUCK

Vissen is vergapen aan mooie producten, maar ook kijken en leren. Wat heeft dit met snoek te maken? Niks! Waarom dit filmpje? 13 Fishing is trots dat deze legend aan hun internationale team is toegevoegd. 2x Bass angler of the year en Bass pro Elite visser Gerald Swindle gaat voor mooie content zorgen en een brok aan tips en tricks! We kunnen veel leren van andere visserijen! Gezond verstand en een dosis creativiteit maken je tot een betere visser.

Bovendien heeft 13Fishin vanaf heden ook een serie nieuwe casting hengels aan het assortiment toegevoegd. Het gaat om de Muse Black casting, vanaf nu verkrijgbaar bij de geselecteerde dealers!

 


 

Levensechte swimbait

De Daiwa Prorex Hybrid Swimbait is er één met een levensechte zwemactie en licht flankende actie. De voorkant van deze swimbait is voorzien een stevige zwemlip en is gemaakt van een hard kunststof. Net achter de borstvinnen loopt dit over naar een softbait body. Dit kunstaas kun je zowel werpend als trollend vissen en levert je gegarandeerd grote snoek op!

De Daiwa Prorex Hybrid Swimbait is HIER verkrijgbaar.

 TIP VAN DE EXPERT> The eagle over mama’s

Helaas heeft onze vriend Essox Lucius, net als al zijn geschubde onderwater vrienden, last van koudbloedigheid. Zijn metabolisme is hierdoor, in de periode dat de temperatuur van het water op één hand te tellen is, niet opperbest. Gelukkig heeft moeder natuur iets fantastisch als ‘de paai’ uitgevonden. In deze amoureuze periode jagen de groenjassen op iets anders dan aasvis en wordt er minimaal gegeten… Om tijdens die paai toch een beetje ‘hun mannetje’ te kunnen staan zal er ondanks de trage vertering in het koude water, toch gehamsterd moeten worden. Conclusie: Vissen zijn passief maar wel hongerig en dus goed te vangen!

Dit seizoen heb ik veel grote snoek pelagisch in het donker gevangen. Een bijzonder efficiënte manier van vissen als het gaat om het vangen van grote vissen. Je vindt de vissen vaak in de buurt van de samengeschoolde aasvis. Actief jagende snoek is, als je je aas goed in de buurt kunt krijgen, relatief makkelijk te vangen. Wat heel gaaf is dat de beelden op je visvinder je heel veel informatie geven over de plekken en het gedrag van onze vrienden. Mijn belangrijkste conclusie is eigenlijk logisch.  Snoek vind je waar het voedselaanbod groot is, rondom de aasvis dus.

Op mijn Lowrance kan ik die aasvis relatief makkelijk vinden met de functie Active Imaging. Andere visvinders hebben onder een ander naam soortgelijke functies. Actieve snoek zwemt in de hogere waterlagen vaak tussen de aasvis en wat goed werkt is een super zenuwachtige crankbait door een school aasvis heen sleuren! Rondom de aasvis liggen daarnaast vaak snoeken tegen de bodem. Tot een meter of zes belaag ik deze vissen graag met  shads of bijvoorbeeld een verzwaarde Rapala Otus. Met een beetje formaat kunstaas hebben de winterkoninginnen trouwens helemaal geen moeite! 

Casual zonnebril

De polaroid zonnebrillen van Leech zijn speciaal voor het vissen ontworpen, maar zijn tevens modieus genoeg om op een terrasje gedragen te worden. Deze brillen zijn voorzien van 100% polariserende glazen en bieden daarnaast optimaal zicht.

Ook het waterige winter- en voorjaarszonnetje kan al zorgen voor de nodige schitteringen, een polaroidbril is daarom zeker geen overbodige luxe. Bovendien biedt een bril een stukje veiligheid, zeker op een boot met rondvliegend kunstaas zit een ongeluk in een klein hoekje.

De brillen van Leech zijn verkrijgbaar bij Wout van Leeuwen.

 


 

We willen ons nog wel eens blindstaren op onze hengels, molens en niet te vergeten het kunstaas. Waar we echt de vis op vangen, staat daar nog wel eens bij in de schaduw, ofwel de haken, wartels, dreggen, spelden, splitringen, etc. Wat betreft is er in de Benelux een nieuwe speler op de markt. BKK, een bedrijf dat high end (terminal) end tackle levert.

Christian Drost is helemaal in de wolken met eindelijk geschikte dreggen voor zijn geliefkoosde Bulldawqs.

Een van de bevlogen prostaffers in de Benelux is Christian Drost. Deze snoekfreak is al heel actief bezig met BKK producten voor diverse vissystemen, takels en screw in montages. Overigens heeft Christian een heel vet platvorm, speciaal voor kunstaasvissen. Klik HIER en bezoek reeds verscheidene artikelen met zijn bevindingen ten aanzien van BKK.

Volg BKK op de voet op Instagram en Facebook. Check HIER de online catalogus. 

 


 

Snoekparadijs

Gästrikland maakt deel uit van de provincies Gävleborgs län en Uppsala län. Het landschap van deze provincie is bijzonder waterrijk en wordt bepaald door vele eilandjes, uitgestrekte bossen en talloze verspreid liggende boerenbedrijven. Veel mensen denken dat Zweden koud is en dat het er bijna altijd regent… Een groot misverstand! Zweden heeft een mild klimaat dankzij de westenwinden vanaf de Atlantische Oceaan en de Golfstroom.

De rivier Dalälven slingert zich een weg door Zweden om na een lange reis uit te monden in de Botnische Golf. Vooral in het stroomgebied van de Nedre Dalälven, waar de rivier door prachtige meren stroomt, liggen ongerepte natuurgebieden en talloze eilanden.  Het water van de Dalälven behoort tot de top tien van beste visgebieden in Zweden en telt ruim 30 vissoorten.

Het dorpje Hedesunda ligt enkele kilometers verder op het vasteland. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig, waaronder een aantal winkels, een medisch centrum, een supermarkt, benzinestation en een bank. De camping ligt midden in het stroomgebied van de Dalälven en de Nedre Dalälven heeft zo’n 200 km gevarieerd viswater. De rivier stroomt door zeer wisselende landschappen. Baaien met ontelbare eilandjes, stroomversnellingen en diverse prachtige meren. In de Dalälven leven zo’n dertig verschillende soorten vis, waaronder snoekbaars, brasem, forel, snoek, vlagzalm en baars. De zalm en bruine forel leven in het water richting de oostkust.

De visserij neemt op deze locatie een bijzondere plaats in. Mede-eigenaar Meindert is Nederlander en al jaren verwoed visser, met name het verticaalvissen op snoekbaars heeft zijn hart gestolen. Hij kan je dan ook de beste stekken, aassoorten en mogelijkheden vertellen voor de periode dat jij aanwezig bent. Er is tevens bij de receptie een kleine visshop waar je de belangrijkste materialen kunt krijgen voor het geval je te weinig bij je zou hebben of dat die ene kleur het net beter doet.

Klik HIER voor meer info over deze locatie.

 TIP VAN DE EXPERT> Woonwijksnoeken

Sander Paans: In de winter zoek ik de snoek vaak in woonwijken, het water is hier net wat warmer dan open water. Zoek ook naar plekken waar eendjes gevoerd worden, dit brood zinkt af en trekt witvis aan. Van mij mag het kunstaas allemaal wat langzamer worden binnen gevist, denk aan een glider die je langzaam van links naar rechts vist of een onverzwaarde softbait op een shallow screw. De laatste tijd heb ik de good old lepel ook weer wat meer teruggevonden, een aasje die bij menig snoekvisser achterin de kunstaasdoos is beland. Wees ook niet bang om met groot aas aan de slag te gaan in kleine wateren. Zeker nu gaat snoek voor een makkelijke hap en een kunstaas van 17cm is echt niet te groot.

In deze periode zie je ook vaak dat de vis gaat samenscholen. Vang je een snoek, vis dit stuk dan goed uit want de kans is groot dat er in de buurt nog meer snoeken liggen. Ze zoeken immers het warmere water en voedsel op. Wees niet bang om in de wintermaanden te hoog te vissen, in de ondiepe polder- en stadswatertjes komt een snoek het aas echt wel halen. Tegen de bodem aan vissen is vaak niet nodig en je voorkomt onnodig vastlopers, iets wat extra prettig is! 

Alles veilig opgeborgen

Het Amerikaanse Flambeau is al jaren een bekende speler binnen de water/hengelsport. Technautic is exclusieve verdeler van Flambeau tackleboxen voor de Benelux. Flambeau kenmerkt zich door tackleboxen en opbergsystemen van hoogstaande kwaliteit: veelal waterdicht en zeer robuust.

De Flambeau Waterproof Organizer levert een waterdichte opslagoplossing die ongeëvenaard is. Met een pakking die hem volledig waterdicht houdt. De Waterproof Organizer is ook uitgerust met een ondercompartiment die twee WP3012 Ultimate Tuff Tainers (inbegrepen) vasthoudt.

Het doorzichtige deksel van polycarbonaat fungeert ook als een handig werkoppervlak en stelt je in staat om je uitrusting in één oogopslag te zien.

De koffer heeft ook twee verwijderbare trays waar je spullen kunt ordenen die snel voorhanden moeten zijn. Uiteraard zijn de trays uitgerust met Flambeau’s geïntegreerde Zerust-technologie, een exclusieve Flambeau VCI-polymeertechnologie die rechtstreeks in specifieke Flambeau-kunststoffen is gegoten die jarenlang probleemloze, langdurige bescherming tegen roest en corrosie biedt.  Zerust-geïnfuseerde kunststoffen stoten een geurloze, onschadelijke damp uit in een afgesloten ruimte om op natuurlijke wijze een beschermende laag te vormen rond blootgestelde, schone metalen oppervlakken om oxidatie-vermindering te voorkomen en roest en corrosie te stoppen.

De HD-constructie met hoge dichtheid van de koffer zorgt voor een serieuze duurzaamheid om je spullen veilig te houden, de stevige handgrepen van de koffer bieden maximaal gemak bij het vervoeren van je uitrusting.

Wil je meer info of de Flambeau producten bestellen? Klik dan HIER.

 


 

Snoekmagneet

De X Zone Mega Swammer is gemaakt met het innovatieve rib-ontwerp een unieke speciale driedimensionale peddelstaart die een levensechte beweging creëert, verleidelijke vibratie en subtiel rollende side to side actie. Dit alles maakt dit aas perfect voor elk water en omstandigheid! Gemaakt met de Exclusieve X Zone Geur en superfijn zout waardoor vissen langer vasthouden bij een aanbeet!

De X Zone Pro Series Mega Swammer kan gemakkelijk door vegetatie worden gevist, langzaam over diepe structuren worden gevist of over diepe rotsachtige richels worden gesleept. Ze kunnen ook gewichtloos worden gevist; je werpt hem zelfs dan nog als een kanon! Vis hem met haakmaten  5/0 – 7/0 voor de beste haak/shad verhouding. Wordt per 4 stuks verpakt.

Lengte: ca. 14 cm (5,5 inch)
Kleur: Diverse kleuren verkrijgbaar
Gewicht: plm 15 gram
Passende Jigkophaak: Maat 4/0 – 6/0
Widegap-Haken: Maat 5/0 – 7/0
Land van herkomst: Canada

Klik HIER om de X Zone Mega Swammer te bestellen.

 


 

Online aasvis bestellen

Stilzitten is in de winter not done voor een echte roofvisser. Iedereen weet namelijk dat de snoeken juist nu op hun dikst zijn. Het is dan ook de perfecte periode om de dikke dames te belagen met het doodaas van Fish Inn.

In Venlo hebben ze dan ook flink ingekocht en de vriezer puilt momenteel uit. Met diverse vissoorten zoals Voorn, Haring, Spiering, makreel, Sardines en Horsmakreel is er keuze genoeg. Jouw favoriete aasvis voor een dikke winter snoek bestel je dan ook gemakkelijk online bij Fish Inn en heb je vaak al en dag later in huis.

Met deze ruime keuze aan aasvis die gewoon verstuurd wordt hoef je geen moment stil te zitten en kan de jacht naar jouw nieuwe PR direct geopend worden. Ook de rest van jouw doodaas materiaal bestel je eenvoudig online bij Fish Inn.

 


 

Verrassende Mystery Box

Bij het snoekvissen in de winter is een jerkbait zeer effectief. Zo hoorden de mannen van Neptune Fishing dat er een nieuw pareltje op de markt is, de Evil Twin. De handgemaakte jerkbait is volgens Neptune Fishing van echte topkwaliteit en zou ook nog eens enorme vangkracht hebben. Slechts één van de unieke aasjes uit de Neptune Fishing Mystery Box. Tijd voor ons om er mee op pad te gaan.

De Evil Twin ziet er in ieder geval schitterend uit, met opvallende UV hotspot en vlijmscherpe haken. Deze uitvoering is langzaam zinkend en dat is perfect voor de poldersloot waar we vandaag vissen. We vissen het kunstaas met korte rukjes binnen en het duurt niet lang voordat de eerste aanbeet volgt. Na een uur vissen en drie snoeken, zijn wij overtuigd.

Bestel je Neptune Fishing Mystery Box HIER, en klik HIER voor een korte video.

 TIP VAN DE EXPERT> Snoekstekken in de winter

Lau Boom: Om snoek te vangen in de winter, is de eerste stap om de snoek te lokaliseren. Dit kan erg lastig zijn, maar als je ze eenmaal gevonden hebt…

Mijn eerste tip is om op zoek te gaan naar de aasvis. Zeker in de winter trekt snoek echt achter de aasvis aan. Waar ze in de zomer vaak flink verspreid kunnen liggen, is het in de winter heel normaal om een flink aantal snoeken op 1 plek te vangen. Daarom is het ook belangrijk als je ergens 1 snoek vangt, ga niet gelijk weg! Ze liggen soms echt in grote groepen bij elkaar, en niet zelden vang je er meerdere op dezelfde plek.

Als tweede is het belangrijk om te kijken waar het water wat warmer is. Zo kan bijvoorbeeld een stukje van een water wat net tussen de huizen ligt wat warmer zijn. Al is het maar een halve graad, de aasvis trekt daarheen en de snoek volgt. Tot slot zijn uiteraard schuilplekken belangrijk. Zonder schuilplekken geen snoek 🙂 

Reel waar je op kunt bouwen

Of je nu met kunstaas een dikkerd uit de polder wil versieren, of liever met doodaas op pad bent. Tijdens het snoekvissen ben je actief. Anders gezegd moet er vaak worden ingegooid en is een reel waar je op kunt bouwen essentieel! Zo bezien is een gloednieuwe SPRO Ox BC een uitstekende keuze. De naam Ox is een knipoog naar dat oersterke dier: een os! En die kracht, dat is hét speerpunt van deze reel.

Met een slipkracht van maar liefst 12 kilo heeft deze reel serieuze stopkracht in huis. Daarbovenop heeft deze reel een inhaalsnelheid van 5,3:1 waardoor je heel comfortabel met groot kunstaas een groot oppervlak kunt bevissen in relatief weinig tijd. Als extraatje bezit deze reel over een subtiele ratel wanneer er lijn door de slip getrokken wordt, net als bij een werpmolen! Combineer de SPRO OX met een Specter baitcaster en je hebt een hengelset om van te watertanden!

Meer info over deze reel vind je op de site van SPRO.

 


 

Snoek vangt snoek

Deze 4D Line Thru Pike van Savage Gear softbait is een perfecte en levensechte imitatie van een snoek. Hij is maar liefst 25cm lang en heeft een gewicht van 110 gram. Dit kunstaas is een bewezen killer voor grote snoek. Je zult lang plezier van de Line Thru Pike hebben doordat er gebruik is gemaakt van een interne leader; deze zal tijdens de dril naar boven schuiven.

Klik HIER om de Line Thru Pike te bestellen.

 


 

Snoek classic

De Fatso is een unieke hybride van wobbler en jerkbait die een hele nieuwe wereld opent voor roofvissers. Op het eerste gezicht doet de luie actie van dit kunstaas je denken aan een grote lepel. Maar elke ervaren visser die heeft geprobeerd het te gebruiken als een twitchbait, jerkbait, spinnend of zelfs trollend achter een boot, zal bevestigen wat een geweldig en dodelijk wapen het kan zijn.

De Salmo Fatso heeft een vrij luie actie en wiebelt heen en weer. De Salmo Fatso kan eigenlijk niet verkeerd worden gevist en is daardoor zeer geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde visser! Verkrijgbaar in 10 en 14cm, zowel zinkend als drijvend.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl