Gevoelig tot in het handvat- Luc over de Westin W4 vertical

10/03/2022
Gevoelig tot in het handvat- Luc over de Westin W4 vertical

Verticalen is iets wat ik vorig jaar flink wat heb gedaan. Spijtig genoeg is het er dit seizoen veel minder van gekomen. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat werpen mij meer trekt. Sinds deze zomer ben ik in het bezit van de Westin W4 vertical en in de tijd dat ik deze heb gebruikt, heb ik er extreem veel plezier aan gehad! Kort, stevig en gevoelig tot in het handvat.

Door Luc de Groot

Waar het vorige winter heel goed vlotte met de snoekbaars in de boot krijgen, was daar dit jaar absoluut geen sprake van. Lege fishfinders, lange dagen en veel pijn en moeite. Waar het aan ligt? Geen idee maar soms gaat het nou eenmaal zo. Gelukkig heb ik verspreid over de sessies mooie vissen mogen vangen op de W4 Vertical en ik moet zeggen dat deze hengel mij erg goed bevallen is!

Afgelopen zomer was het verticalen op taaie momenten van de dag vaak de sleutel.


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: W4 Vertical
Type product: Verticaal hengel
Lengte: 185 cm
Werpgewicht: 14-28 gram
Kleur: Bruin
Voor meer informatie over de hengel, klik HIER.


 

Eerste indruk

Een van de eerste sessies dook er een metersnoek op! Meteen de ultieme test!

De W4 Vertical wordt geleverd in een bescherm hoes. Mocht je echt zuinig zijn op je spullen dan is dit een prima hoes om je hengels in te vervoeren. Wat me direct opviel was dat de hengel tweedelig is, echter zit de splitsing niet in het midden. De blank is een deel en het handvat is een deel.

Deze knal was niet te missen!

Dat brengt mij ook bij het enige kritiek puntje: wat mij betreft had de hengel net zo goed eendelig kunnen zijn. Het handvat is lekker kort en de set weegt echt weinig. Deze twee punten zijn belangrijk voor mij, je wilt natuurlijk niet met een lamme arm zitten aan het eind van de dag. Het korte handvat zorgt ervoor dat je geen hinder hebt tijdens het optikken van je shad, ideaal!

 

De proef op de som

Ik was ontzettend blij met deze upgrade. Mijn oude verticaal hengel was net een bezemsteel en zorgde ervoor dat ik mijn lijn slap sloeg bij kleinere vissen. Hierdoor ga je ze natuurlijk vaker misslaan en het drilt natuurlijk voor geen meter. Je hebt niet veel lijn uit staan vaak, dus is het wel zo leuk als je nog wat sport hebt zo onder de top. De W4 Vertical heeft wel die mooie actie die je zoekt in een verticaal hengel. Ik hou veel van de relatief soepele top, deze geeft voldoende demping en zorgt voor leuke sport, ook bij wat kleinere vis.

Deze hengel is logge wintersnoeken gewoon de baas. Sleuren met die handel!

Vergis je alleen niet, deze hengel is grote snoeken ook goed de baas, zelfs in volle bak stroming. De haak zetten is ook geen enkel probleem door de strakke blank. De soepelheid in combinatie met zijn strakheid maken dit voor mij een meer dan geschikte verticaal hengel. Het lichte gewicht en het korte handvat zijn de finishing touch.

 

Aanschaf

Ook dit slag vis heb je gewoon veel plezier aan. Zeker als het baarzen zijn, die geven alles tijdens de dril!

De Westin W4 vertical is goed verkrijgbaar. Een simpele Google search brengt je al bij meerdere verkopers die hem op voorraad hebben. Het kostenplaatje? Die is zeker naar de kwaliteit naar mijn mening. Mocht het je iets te duur zijn, kun je altijd nog naar een W3 Vertical kijken.

Al met al is deze verticaal hengel een hengel waar je als fanatiek verticaal visser veel plezier aan zult beleven. Gevoelig tot in het handvat, licht en krachtig. Ik zelf mag er graag mee vissen als de kans het toelaat. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Je kunt me altijd een bericht sturen op Instagram!

 


 

Tackle Meister paspoort

Naam: Luc de Groot
Geboortejaar: 1999
Regio: Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten:  Snoek, snoekbaars
Specialismen: Smijten op de rivier.