Grote metersnoeken tijdens jeugddag, inclusief bak van 117 cm!

22/07/2022
Grote metersnoeken tijdens jeugddag, inclusief bak van 117 cm!
Wij juichen jeugddagen altijd toe. Als kiddo’s iets kunnen meepakken van het roofvissen is dat altijd bonus natuurlijk. Maar als die gassies dan de ene na de andere grote snoek pakken, dan worden we toch wel jaloers. Check wat er gebeurde tijdens de roofvisdag van HSV De Snoek te Harderwijk…
Door Ronald Bonestroo
25 juni werd er door HSV De Snoek uit Harderwijk weer een roofvisdag voor de jeugd georganiseerd. Doel van deze dag is de jeugdleden van de vereniging kennis te laten maken met het roofvissen vanuit de boot.

Wat een topdag zou worden…

Het duurt niet lang of de eerste vangsten druppelen binnen en niet de kleinste…

Een gouden wissel?

HSV De Snoek heeft een clubgebouw met eigen haven aan het Veluwemeer. Vanuit hier vertrokken 16 jonge leden, elk gekoppeld aan een ervaren bootvisser. Rond 08.45 uur is het dan tijd om te gaan vissen. De laatste boot isde haven nog niet uit en de eerste vangstfoto verschijnt al in de groepsapp, dat gaat lekker!

Vangstverhalen

Halverwege de dag wordt er verzameld op een van de eilanden in het Wolderwijd om gezellig samen te genieten van broodjes knakworst, broodjes kaas en vleeswaren en uiteraard de nodige vangstverhalen!

Aan vangstverhalen geen gebrek na afloop.

Megavissen, blije gezichten! Meer heb je niet nodig!

 
Sommigen kunnen niet wachten om weer aan de gang te gaan en zitten al snel weer in de boot voor de middagsessie. Niet zonder resultaat, er wordt tot aan het einde toe gevangen. Met als kers op de taart een 117 cm snoek op het allerlaatst.

De kers op de taart! 117 cm. Wat een megabak!

In totaal zijn er ruim 30 snoeken gevangen, waarvan meerdere metervissen. Moe maar voldaan komen rond 15.00 uur de vissers weer de haven invaren. De boten moeten weer getrailerd worden en daarna kregen de kids nog een goodiebag vol kunstaas en andere mooie dingen, beschikbaar gesteld door maar liefst 10 sponsoren!

Deze dag zal niet snel vergeten worden!

 

Doel: Kennis maken met roofvissen vanuit de boot. Mission accomplished!

Daarna is het tijd om ook de vrijwilligers (booteigenaren) te verwennen, dus de BBQ gaat aan en onder het genot van een hapje en een drankje wordt er nog lang nagepraat over deze dag, de boten en natuurlijk de vissen. Het was een zeer geslaagde dag met alleen maar blije gezichten.
Dit event is mede tot stand gekomen met de volgende sponsoren: Raymarine, Spro, Quantum, Westin, Rozemeijer, Berkley, Abu Garcia, Hengelsport Centrum Nijkerk, PML en Shimano