Hoe je als roofvisser zo min mogelijk risico loopt met het Corona virus – 6 tips!

16/03/2020
Hoe je als roofvisser zo min mogelijk risico loopt met het Corona virus – 6 tips!

Het is een vreemde tijd voor de wereld en daarmee ook voor de Benelux. Door de autoriteiten wordt ons afgeraden om zo min mogelijk sociale contacten te hebben. Vissen kan echter geen kwaad, maar natuurlijk wel met de nodige richtlijnen. Hier een aantal tips van ons om zoveel mogelijk Corona vrij de waterkant op te zoeken.

 

Tip1 > Alleen op de wereld

Vissen in je uppie. Niet zo heel gezellie, maar misschien wel het veiligst nu.

Wil je echt zeker van je zaken zijn, ga dan lekker in je uppie op pad. Vind je dat niets, dan kun je er voor kiezen om met je vismaat op stap te gaan. Heeft een van jullie echter symptomen die kunnen duiden op het virus, blijf dan thuis of ga in je eentje. We raden af om onderlinge wedstrijdjes of iets dergelijks te organiseren.

 

Tip2 > Afstand houden

Geen probleem een praatje bij een drukke trailerhelling, maar houdt de afstand in acht.

Ga je met zijn tweeën, houdt dan gepaste afstand. Volgens de officiële richtlijnen is dat minimaal 1,5 meter. Geen probleem om dat ruimer te pakken natuurlijk, anders zit je toch maar in elkaars lijn.

 

Tip3 > Geen high fives

Deze periode even geen goed idee.

Vangt een van jullie een dikke vis… Fantastisch! Juich de hele boel bij elkaar, maar houdt het daar ook bij. Dit keer even geen high fives of boxen. Het schijnt dat het slagershupje weer helemaal terug is van weggeweest. Idee?

 

Tip4 > Extra voorzichtigheid

Let extra goed op nu. Bij de EHBO terecht komen is normaal al geen pretje, maar nu zeker niet.

Neem zeker in deze tijden geen onnodige risico’s. Kijk extra uit bij bijvoorbeeld het onthaken van een snoek of het werpen met kunstaas. Het laatste wat je wilt in deze barre tijden is belanden in het ziekenhuis met een dreg in je vingers.

 

Tip5 > Voorkom verkoudheid

Jazeker, het is lekkerder weer, maar kleed je goed aan. Beter een laagje teveel dan te weinig. Word je nu verkouden dan word je een halve paria en zul je helemaal niet meer naar buiten kunnen.

 

Tip6 > Frisse handjes

Het zekere voor het onzekere.

Bij thuiskomst slim om je handen goed te wassen met desinfectie zeep. De kans is klein, maar wie weet als je even getankt hebt of een broodje hebt gescoord. Het zekere voor het onzekere en voor het thuisfront natuurlijk wel zo fris 😛

 

Voor de goede orde, wij willen niet de wijsneus uit hangen, maar staan achter de maatregelen van de overheid en zijn daar solidair mee. Met deze tips minimaliseer je het risico op het verdere verspreiding van dat vervloekte Corona virus! Veel sterkte in deze barre tijden Roofmeisters!