Maak kennis met de beste hengels op aarde!

28/03/2024
Maak kennis met de beste hengels op aarde!

”The best rods on earth”, dat is de slogan van St. Croix. Deze hengel producent uit de Verenigde Staten staat al jaren bekend om de hoogwaardige kwaliteit hengels. De VS lopen altijd net een stukje voor op Europa wat betreft visserij en technologieën, het is daar immers nog populairder. Gelukkig kunnen wij mooi profiteren van de Amerikaanse kennis en technologieën in de vorm van deze hele toffe hengels!

Maar wat maakt deze hengels nou zo goed en populair onder veel vissers? In de VS is vissen op bass mateloos populair en alle finesse technieken zijn daar tot in de puntjes uitgewerkt, waar we ze in Europa eigenlijk relatief voor korte tijd echt toepassen. Dat betekent dus ook dat de hengels daar echt toegespitst zijn op deze specifieke visserijen.

Hengels die perfect afgewerkt zijn!

Dit merk je in de materialen die gebruikt worden en de naadloze afwerking van deze hengels. Natuurlijk zijn er niet alleen hengels voor het finesse vissen op bass, ook kun je echt mooie hengels verkrijgen voor baars, snoek, snoekbaars en ook zeebaars!

 

Materialen en constructie

St. Croix gebruikt alleen de beste materialen voor hun hengels, zoals hoogwaardig grafiet, glasvezel en carbonvezel. Deze materialen zorgen voor een uitstekende balans tussen gevoeligheid, kracht en duurzaamheid. Elke keer wordt er weer nauwkeurig gekeken naar welke combinatie van materialen nodig is voor een specifieke hengel. Moet de hengel wat zachter zijn, dan wordt er bijvoorbeeld meer glasvezel gebruikt.

Specifieke hengels voor specifieke technieken, een genot om mee te vissen.

Moet de hengel juist snel en strak zijn, dan is een hoog carbongehalte juist weer belangrijk. Bovendien worden St. Croix hengels met de hand gemaakt door vakmensen, wat resulteert in de allerbeste prestaties.

 

Extreme gevoeligheid

St. Croix heeft geavanceerde technologieën in hun hengelontwerpen om optimale prestaties te garanderen. Zoals eerder gezegd zit er in het viswereldje in de VS een stuk meer geld en daardoor dus ook mogelijkheid tot snelle ontwikkeling van de gaafste technologieën voor het ontwikkelen van producten.

Ook voor de grove visserijen zijn de hengels verfijnd.

Voorbeelden hiervan zijn Integrated Poly Curve® (IPC) technologie, die zorgt voor een soepele actie en verbeterde gevoeligheid. Daarnaast is er ook nog de Advanced Reinforcing Technology™ (ART), die de hengelsterkte verhoogt zonder extra gewicht toe te voegen. Ideaal als je  het uiterste vraagt van je hengels, maar niet het uiterste van je lichaam wilt vragen ;-).

Mooi uitgebalanceerd en super licht, wel zo prettig als je een hele dag staat te smijten.

Mede door deze technologieën zijn de hengels van St. Croix super gevoelig. Dankzij de hoogwaardige materialen en constructie kunnen de hengels zelfs de kleinste aanbeten detecteren, waardoor je als visser een betere controle hebt over je aas. Meer controle over je aas betekent een betere presentatie en dus meer vangsten!

 

Super divers assortiment

Het assortiment van St. Croix is bijkans eindeloos, want voor elk techniekje of toepassing is er wel een hengel. Van spinhengels, baitcasters en vliegenhengels tot zelfs ijsvis hengels. Wat we in Nederland allemaal kunnen krijgen, is nog maar een tipje van de sluier. Natuurlijk zijn de hengels die we in Nederland kunnen krijgen ook het meest geschikt voor de visserijen die we hier doen. Maar goed, er zit dus voor werkelijk alle visserijen wat tussen en je kunt echt het beste van het beste verwachten.

Een mega divers assortiment voor talloze visserijen. Elk weer naadloos afgewerkt en gefinetuned.

Goede garantie

De hengels mogen wel wat kosten, maar daar komt een uitstekende klantenservice bij kijken. St. Croix biedt zelfs levenslange garantie op de meeste hengels, wat betekent dat ze je helpen wanneer er een productiefout in de hengel zit of materiaalfout. Het is misschien een grote aankoop, maar dan heb je er zeker eentje voor het leven!

 

Al met al dus redenen genoeg dat ze de ”best rods on earth” slogan hebben. Weet jij al welke perfect voor jouw visserij zou zijn?