Megavangst van Jean-Marc Brison – Zijn tweede snoek van 130 cm

08/07/2020
Megavangst van Jean-Marc Brison – Zijn tweede snoek van 130 cm

A fish of a life time… Een vis die je nooit meer gaat vangen, een die op zijn minst in je geheugen gegrift staat. Topvisser Jean-Marc Brison van Fox Rage overkwam het in 2017 met een monstersnoek van 130 cm. Met zo’n droomvangst ben je natuurlijk de koning te rijk. Gaat dat nog eens gebeuren? Erg onwaarschijnlijk, maar he did it again 🙂 Eind juni ving Jean-Marc wederom een beauty van 130 cm!

 

De prachtige dame die hij in 2017 ving.

Jean-Marc is door de wol geverfd en weet waar hij de grote snoeken moet zoeken. Zodoende zocht hij op groot water de plantenrijke zones. In eerste instantie met groot kunstaas, maar helaas leverde dat 0 reactie op. Zodoende koos hij voor een kleinere Bladed Jig van Fox Rage, oftewel een chatterbait. Een stukje kunstaas dat nog steeds aan populariteit moet winnen, maar op sommige dagen echt het verschil kan maken.

De Bladed Jig van Fox Rage. Chatterbaits zijn nog redelijk onbekend, maar alle reden om daar nu verandering in te brengen.

De Humminbird Helix 12 G3N met buitengewoon gedetailleerd beeld met de Mega Side Imaging. 

Jean-Marc gebruikt de Humminbird Helix 12 G3N, een zeer geavanceerde fishfinder, waarbij met name de Side Imaging boekdelen spreekt. Sterker nog, op deze unit heet dat Mega Side Imaging. Dit zorgt voor extreem gedetailleerd beeld tot 76 meter zij-naar-zij en tot een diepte van 38 meter en 3 keer zoveel output dan de standaard Side Imaging. Zodoende vond Jean-Marc een veelbelovende inham in een groot plantenveld. Vervolgens werpt hij deze stek secuur af en… BAM!

Exact 130 cm!

De snoek is groot, erg groot en… sterk! Maar na een intens gevecht kan Jean-Marc zijn net onder de vis schuiven. Even nog is het billen knijpen, want de vis weet zich uit het net te bevrijden. Voor een tweede keer moet Jean-Marc het gevecht aan gaan. Gelukkig gaat dan alles goed en kan de vis in rap tempo, opgemeten, gefotografeerd en teruggezet worden. Jean-Marc ziet zijn tweede 130 snoek de diepte in duiken. Gaat het hem nog een keer lukken? Tja, nu is alles mogelijk!