METERSNOEKEN: zonder deze 3 pluggen gaat SEAN WIT niet van huis

24/11/2018
METERSNOEKEN: zonder deze 3 pluggen gaat SEAN WIT niet van huis

Deze week het artikel ‘In 5 stappen naar jouw eerste metersnoek‘. Eén punt gaan we nader uitwerken, kunstaas. Welke lures hebben we nodig voor die echte bakken? Aan wie anders kunnen we dat beter vragen dan aan meterspecialist Sean Wit? Zie hieronder zijn top 3!

Op nummer 3: de Lucky Perch van Lucky Lures

Al jaren staat de Lucky Perch in mijn top 3 om mee te werpen. Deze handgebouwde swimbait van Lucky Lures gaat iets dieper dan de gemiddelde swimbait. Nadeel is echter wel dat deze meer snelheid nodig heeft, waardoor deze in de koudere maanden niet altijd tot zijn recht komt.

Spoorbiels van 130 cm op de Lucky Perch!

Op nummer 2: de JErkster van Savage Gear

Klein maar fijn, voor het lichtere en ondiepe werk is voor mij de 14,5 cm Jerkster van Savage Gear ideaal. Ik verwijder wel alle kogeltjes (je kunt deze later weer toevoegen) zodat je deze jerkbait perfect stil kan laten hangen boven plantenvelden of in ondiepe baaien.

Voor mij is dit een relatief klein stuk kunstaas, maar dat weerhoudt de grote vissen er niet van om er vol overheen te schuiven. Afgelopen voorjaar dook bijvoorbeeld deze vis van 124 cm vlak voor mijn voeten op. Dit terwijl deze vis nog een enorme kwabaal uitspuugde tijdens het landen!

Klein, fijn, maar net zo goed een grote vissenvanger!

Op nummer 1: de 3D Roach Savage Gear

Onmisbaar is voor mij de 3D Roach in de 25 cm uitvoering. Ik werp het liefste met de Medium Sink variant, zodat ik deze wat dieper kan aanbieden. Af en toe versnellen en stil laten vallen is met dit aasje dodelijk.

Deze swimbait is zowel werpend als trollend super effectief. Het line-thru systeem zorgt voor ervoor dat je kunstaas langer intact blijft en het heft het heftboom effect op tijdens de dril, waardoor je minder vissen verspeelt.

MET HET LINE THRU SYSTEEM KAN DE SNOEK DE HAKEN VEEL MINDER SNEL LOSSEN.

De 3D Line Thru Roach gaat altijd mee!

Zie hieronder Seans 3 favorieten op een rij

Zie hieronder Seans 3 favorieten op een rij

2: Jerkster van Savage Gear

1: 3D Roach van Savage Gear