Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mathieu Bouckaert

30/04/2024
Kunstaas estafette – Top 3 kunstaas voor snoek van Mathieu Bouckaert

In deze rubriek dreunt steeds iemand zijn top 3 kunstaas op voor baars, snoek en snoekbaars. Vervolgens zal diegene iemand nomineren om hetzelfde te doen. And so on… Dit keer de beurt aan Mathieu Bouckaert met zijn top 3 kunstaas voor snoek!

 

Nummer 1> MT Baits Annoyer

Dit is mijn nummer één, de Annoyer van MT baits. Een super aasje die me echt al veel dikke vissen opgeleverd heeft! Je kunt hem super ver gooien en hij is zowel snel als heel erg langzaam te vissen. Ook kun je hem prima diep als ondiep vissen. Kortom, hij is heel breed inzetbaar. Er zit een kogel in de buik en als hij dus van links naar rechts flankt, heb je continu een getik wat de vissen helemaal zot maakt.

Echt zo’n grote vissen aasje!

In de winter als het water echt heel koud is, kun je met dit aasje alsnog de vissen over de streep trekken. Sowieso zijn aasjes met een harde body en zachte staart killers voor grote snoek. Ze hebben vaak een groot profiel en ze zijn super langzaam te vissen, wat vaak goed werkt.

Snoekbaarzen zijn er ook niet vies van.

 

Nummer 2> MT Baits Meatball

Mijn tweede aasje is de Meatball, ook van MT baits. Dit is echt een raket die je weggooit. Heel compact en toch nog genoeg gewicht. Dit is het aasje dat ik gebruik om echt te zoeken. Hiermee kun je op een heel snelle en efficiënte manier veel water afvissen. Hij levert niet altijd de grootste vissen op, maar je kunt wel snel in kaart brengen waar de vis zich bevindt.

Je kunt goed zoeken naar vis met dit aas.

Het is in feite een ronde, harde body met een spinnerblad er achter. Dit blad maakt ontzettend veel lawaai onder water, terwijl de body voor een mooi, opvallend profiel zorgt!

 

Nummer 3> MT Baits Betsy

De Betsy van MT baits is de derde uit mijn top drie. Deze gooi je super ver en je kunt hem heel makkelijk vissen door te jerken of zelf met je reel te werken. Er zitten geen ratels in, wat hem dus onderscheidt van heel wat andere jerkbaits op de markt. Het maakt in mijn optiek vaak het verschil als ik met vismaten vis die met een gelijkwaardige jerkbait vissen.

Een stille jerkbait en daardoor dus ook vrij uniek.

Ik heb al vaak gemerkt dat ik veel meer actie krijg dan zij. Het weglaten van de ratels zorgt denk ik voor iets dressuur doorbrekends. Veel kunstaas heeft een ratel en na een paar keer gevangen te worden op kunstaas met ratel, zal een snoek wellicht een ratel met gevaar associëren.

 

Bij deze nomineer ik  voor zijn top 3 kunstaas voor snoek, succes!

 

Eerdere top 3 kunstaas reeksen

Sjoerd Beljaars.

Bernd van Broekhoven.

Luc de Groot.

Sophie Neitzel.

 Sjoerd van Schie.

Joost Spraakman.

Jelle Kalter.

Daan Pit.

Koen de Been.

Gijs de Haan.

Robin Smit.

RJ Mastenbroek.

Volkmar Strikkers.

Martin Korner.

Syl Hoebink.

Sander Paans.

Thijs van der Sanden.

Swenn Middeljans.

Nico Molkens.

Tijs Peters.

Mark Kuiper.

David van Maanen.

Ramon Pradilla.
Enzo Claassens.

Gregg Hofstede.

Reinier Saat.

Hessel Wijbenga.

Kevin Demmers.

Wick Eijndhoven.

Mees Holthausen.

Steef Grotenbreg.

Jouke Jansma.

Rik Sieben.

Roy Vanstreels.

Jeroen Vloon.

Hendrik-Jan Verheij.

Hans van de Wetering.

Jogi Deij.

Martijn Leus.

Siegfried Schön.

Justin Gottmers.

Luc Coppens.

Calvin Clerc.

Jeroen Eijssens.

Hans Ruigrok.

Niels van Reeuwijk.

Mikky de Boon.

Rob Nullens.

Kevin van Kampen.

Lau Boom.