Monstermeerval in Enschede – Nieuw Nederlands record

09/08/2019
Monstermeerval in Enschede – Nieuw Nederlands record

Vandaag bericht het Algemeen Dagblad groots met bericht dat er een monstermeerval is gevangen in Enschede. En terecht! Het is een bizar grote meerval van 2,27 meter gevangen door Dirk Ditters en zijn zoon.

Door Team Roofmeister

Sinds 2012 is de meerval in Nederland van de Rode Lijst af en mogen we er legaal op vissen. En sindsdien zijn reeds vele giganten de revue gepasseerd met ook meerdere vissen van over de 2 meter. Het blijft bizar dat deze giganten op onze wateren zwemmen.

In Nederland is er één officiële instantie instantie die officieel recordvissen registreert en dat is de BNRZ recordlijst van Sportvissersmagazine Beet. Het huidige record stond op 222 cm, klik HIER. Hopelijk hebben Dirk en zoon deze vis officieel aangemeld bij de BNRZ (HIER) opdat deze officieel de boeken ingaat als allergrootste gevangen meerval in NL ooit. Sowieso een vangt om nooit de vergeten, Roofmeister feliciteert beide heren!

Check die gigantische laadklep!!! FOTO: Fishing Adventures

De vis is gevangen op Rutbekerveld van Fishing Adventures. Officieel is dit water nog niet open voor bezoekers, wachten is het nog op de benodigde vergunningen. Verwachting is dat het betreffende water volgend jaar april voor publiek toegankelijk is. Kijk HIER voor meer info van Fishing Adventures.