Nieuwe searchbait, unieke lepel & zeebaars classic

14/05/2021
Nieuwe searchbait, unieke lepel & zeebaars classic

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉 Dit keer als thema hardware, denk aan reels, molens, hengels, motoren, fishfinders, etc.

 

>VANDAAG DEEL I, WOENSDAG DEEL II

 


 

Ratelend werpkanon

De Shimano Bantam Rattlin Sur-vibe is een werpkanon waarmee je eigenlijk alle soorten rovers kunt vangen. In de afgelopen maanden hebben bij diverse roofvissers de eerste baarzen en snoekbaarzen zich al vergrepen aan deze plug en vele zullen nog volgen!

De Rattlin Sur-vibe is typisch zo’n kunstaasje wat het verschil kan maken. Net even die andere actie die een rover over de streep trekt. In de praktijk bewezen en daarom gaat deze knallen in het nieuwe seizoen.

De plug is 6,2 cm lang, weegt 14 gram en is zinkend dus kan op iedere gewenste diepte binnengevist worden. Verkrijgbaar in 10 kleuren.

  • Slanke vierkante vorm voor een snelle vibrerende actie.
  • Luide ratel.
  • Kan zowel gevist worden met constante snelheid als ‘life & fall’ techniek.
  • Head down ontwerp en stijgende achterzijde werkt perfect op de bodem.
  • Zinkend om op variabele dieptes te kunnen vissen.

Houd Instagram en Facebook van Shimano goed in de gaten! Er komt nog meer moois aan! 

 


 

Met één druk op de knop

Combineer de diverse fishfinder units op jouw boot naadloos tot één ultiem vissysteem. Navigeer, bepaal je positie, schakel tussen sonarweergaven, volg een route, houd positie, of zet je muziek aan boord harder of zachter. Met het Lowrance Ultimate Fishing System beschik je over volledig zicht en volledige controle in elke situatie.

Vergeet ook het gloednieuwe ActiveTarget Live™ niet. Check live wat er gebeurt onder water, wat voor vissen er zwemmen, hoe groot ze zijn en hoe ze reageren op je kunstaas. Met Forward, Down of Scouting weergaven kun je zones rond je boot scannen en bewegingen van vissen eenvoudig volgen.

Klik HIER voor meer informatie over het Ultimate Fishing System, klik HIER voor Active Target.

 


 

Go big or go home

Met deze apparaten van Savage Gear kun je al voor het vissen op de foto, wat een units! Het blijft een gegeven waar menig snoekvisser achter staat. Met groot kunstaas vang je groot kunstaas. Twee voorbeelden die we zagen bij Wedijk Hengelsport.

De Savage Gear 4D Line Thru Trout (40 cm). Deze mega swimbait is alleen geschikt voor het trollend vissen, met daarop de goede hoop het grootste monster van de plas te haken. De Savage Gear 4D Line Thru Trout is een éénmalige limited editie, leverbaar in 3 kleuren. Klik HIER.

De Savage Gear 4D Line Thru Pike Slow Sink  (37 cm) is onderdeel van een éénmalige speciale editie van het bijzonder populaire Savagae Gear kunstaas. Vooral bootvissers halen hun hart op bij deze Savage Gear 4D Line Thru Pike Slow Sink Swimbait, die voorzien is van het Line Thru systeem en leverbaar in 2 kleuren. Klik HIER.


Unieke lepel

De gepatenteerde Lil’ Edge Spoon is een nieuw type jigging/fladder lepel met een willekeurige zijwaartse, flikkerende en draaiende beweging die vissen dol drijft.

De ingebouwde wartel elimineert kinken van de lijn en de premium Mustad® KVD dreg haakt vissen beter dan normale haken, voor een hogere landratio vergeleken met normale lepels.

Volg Strike King  op FacebookInstagram en YouTube

 


 

Top 3 crankbaits van Fish Inn

Het vissen met crankbaits is HOT de afgelopen jaren. Het assortiment van Fish Inn Venlo beweegt mee. Graag nemen ze onderstaand hun top 3 crankbaits met jullie door.

Rapala DT series> Iedere crankbait visser zou deze plus in zijn koffer moeten hebben. Deze top kwaliteit Rapala pluggen duiken extreem snel naar grote diepte waardoor jij het talud echt perfect kunt volgen met jouw crankbait.

Molix Sculpo DR> Een iets minder bekende crankbait is de Molix Sculpo. Deze crankbait heeft een iets hoger drijfvermogen dan de Rapala DT en schiet hiermee weer snel van de bodem omhoog wanneer je stopt met draaien. Tevens schreeuwen de ratels echt hard waardoor je vis in de wijde omtrek aantrekt.

Salmo Square Bill> Juist met het opkomen van de waterplanten is deze ondiep lopende crankbait een ware killer. Deze Salmo plug loopt net iets ondieper en is daarom ook erg effectief voor roofblei, winde en snoek. Daarnaast kan deze crankbait echt tegen een stootje en weerstaat deze gegarandeerd velde aanbeten van agressieve rovers.

Deze 3 crankbaits zijn stuk voor stuk toppertjes, die hun meerwaarde aan de speld reeds ruim bewezen hebben!

Fishinn

 


 

Geoff pakt in en uit

In het nieuwe seizoen (20 mei) komt Geoff Anderson met een gloednieuwe jas, genaamd Tuva. Deze jas is de verlengde broer van de Tsuba, dat volgens Geoff Anderson de beste visjas is die zij hebben gemaakt.

Geoff Anderson: “Dit is de beste visjas die we ooit gemaakt hebben!”

De Tuva is gemaakt van hetzelfde materiaal als de Tsuba, maar dus verlengd wat het ideaal maakt voor visserijen zonder waadpak. Deze drie-laags-jas is gemaakt van de allerbeste materialen en zeer gebruiksvriendelijk, duurzaam en waterdicht. De opties van de Tsuba zijn te vergelijken met de nieuwe Tuva.

Met de juiste zakken op de juiste plekken heb je alles wat je nodig hebt in een handomdraai. Daarnaast zijn de zakken van de Tuva gemaakt voor het bedienen met één hand dankzij de magnetische ritsen.

Nog even geduld, de Tuva zal 20 mei van dit jaar beschikbaar zijn. Klik HIER voor de website om nog meer kleding te bekijken. 

 


 

Classic topwater voor zeebaars

De puristen zullen ‘m waar wat goed kennen, de Illex Chatter Beast. Is de zeebaars los in het oppervlak, dan maakt het allemaal niet zoveel uit wat je er in smijt. Is de visserij echter taai, dan is die Chatter Beast the weapon to go. Een super verfijnd stuk kunstaas met aandacht tot in de kleinste details. Sowieso een fenomenale walk the dog actie aan de oppervlakte en twee ratelkogels die de boel alleen nog maar meer triggeren.

Gezien bij het ’t loze Vissertje te Zelzate. Klik HIER

 


 

Snel alle waterlagen afzoeken

Deze compacte  werppilkers zijn geweldig om met de juiste hengel ver te werpen. Door snel binnen te vissen maakt de Hart VIB een enorme vibratie met het gemonteerde Spinnerblad.

Onweerstaanbaar voor een keur aan roofvis, met name in de warmere maanden. Ook ideaal om snel stekken af te zoeken op actieve rovers.  Klik HIER.

 


 

Spektakel garantie

Ben jij roofvisser en hou je van actie? Vis met oppervlakte kunstaas! De adrenaline giert door je lijf bij iedere aanval op jouw oppervlakte kunstaas. De agressieve aanbeten zijn net ontploffingen aan het wateroppervlak.

De Whopper Plopper is verkrijgbaar in de maten 60 (ultralight), 75, 90, 110, 130 en 190 cm. 

De Whopper Plopper van River2Sea is makkelijk in gebruik, vangt als de beste en is sterk genoeg om keer op keer roofvis op de kant of in de boot te krijgen.

De Whopper Plopper vangt zo goed, door zijn lage frequentie drukgolven die tot ver en diep in het water reiken. Er zijn 6 maten en meer dan genoeg kleuren beschikbaar, voor de zoetwater visser en zoutwater visser.

 


 

Plug & play sets

Misschien minder interessant voor de pro’s, maar zeer geschikt voor beginnend vissers op snoekbaars. Bij Raven verschillende pack’s met daarbij alles wat je nodig hebt voor bijvoorbeeld het verticaal vissen (net zo goed voor het werpend met vissen). Klik HIER.

Of wat denk je van de dropshot pack, een techniek die uitermate geschikt is voor diegenen die een start willen maken met de snoekbaarsvisserij. Ook voor deze techniek dus een kant-en-klaar pakketje. Klik HIER. Leuk om cadeau te doen wellicht aan iemand die je enthousiast hebt gemaakt voor het roofvissen 🙂

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl