Tackle Meister Review – Westin Buzzbite – 50 cm baars als proefkonijn!

20/10/2020
Tackle Meister Review – Westin Buzzbite – 50 cm baars als proefkonijn!

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Luc de Groot over de Buzzbite van WESTIN!

Door Luc de Groot

In korte tijd is het vissen met crankbaits (kleine pluggen) razend populair geworden op sommige wateren. Het merk Westin speelt daar gretig op in met een prachtige serie pluggen, waaronder de vrij nieuwe BUZZBITE. Een zenuwachtig trillend plugje met een enorme vangkracht op alle rovers! In korte tijd is dit een van mijn favorieten geworden en niet meer weg te denken uit mijn tacklebox.

De Westin Buzzbite. Dit gaat een klassieker worden…

 


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: Buzzbite
Type product: Crankbait
Lengte: 4cm, 5cm, 6cm
Gewicht: 4 gram, 6 gram, 10 gram
Diepte: Werpend 1-2,5m. Trollend tot 4-5m
Kleur: Crazy bluegill, Green ghost, Bling perch, Firetiger, Official roach, Steel sardine, Fire perch en Headlight.
Bijzonderheden: Heel veel actie.
Winkeladviesprijs: € 8,99,- euro


 

Eerste indruk

Ik was al goed bekend met het assortiment van Westin en heb vorig jaar het vissen met crankbaits opgepakt. Voor de wat ondiepere stekken tot maximaal 4 à 5 meter zet ik ze heel graag in! Het plugje komt netjes verpakt en haal je zo uit het doosje. Er zijn 8 kleuren en voor elk type water zit er wat bij.

Qua dreggen was ik nog wat sceptisch, aangezien bij andere kleine crankbaits een enkele keer een dreg brak, als je goed vast zat of met een snoek in het net die een krokodillenrol uitoefent. Van de Buzzbite (en overigens ook de Bassbite) weet ik dat ze uitgerust zijn met oersterke BKK dreggen.

Verschillende maten en kleuren… ziet er killing uit…

 

De proef op de som

Waar ik met andere modellen crankbaits van Westin  en andere merken nog vaak wat aanpassingen moet doen aan de duiklip omdat deze wat scheef kunnen lopen, hoefde dat bij de Buzzbite nagenoeg niet. Dit maakt het aasje ook ideaal om te trollen, wat ik ook graag doe als ik twee stekken dicht bij elkaar heb zitten en de bodem daartussen mooie structuren heeft. Werpen heeft wel duidelijk mijn voorkeur met dit plugje en dan vooral de planten randjes rond steenstort zijn echte hotspots.

Luc valt gelijk even met de deur in huis. Wat een vis op één van zijn eerste tackletest ever!!

Je kunt snel zoeken naar actieve vis en de aanbeten zijn lekker agressief. Je weet nooit wat je gaat vangen op de rivier en dat trekt mij ook ontzettend, zelfs op klein aas kun je enorme baarzen, snoeken en snoekbaarzen vangen. Vismaat Tim Hakkert en ik waren zo een middag en avond aan het gooien op de rivier toen er een enorme baars over de Buzzbite heen schoof! Ik kreeg de indruk dat dit dan toch echt een baars killer zou zijn, maar ook snoek duikt er regelmatig op en dat zijn zeker niet altijd kleintjes. Het blijft bijzonder hoe vaak het gebeurt dat grote snoeken die kleine plugjes pakken.

Ook snoek is niet vies van een kleine crankbait…

Het mooie van die kleine pluggen is dat je toch aardig wat actie krijgt, zo blijf je lekker scherp over de dag en is je motivatie hoog en het gemiddelde formaat vis is echt niet verkeerd. Ook heb je geweldige sport op de lichte hengeltjes, wat elke vis een groot plezier maakt en daar gaat het vissen toch om, genieten! Trollend vergrepen zich ook wat kleine snoekbaarzen zich aan de plug, werpend zal je met name snoek en baars vangen, gezien snoekbaars vaak iets dieper ligt, waar je werpend niet goed kan komen. Al met al zijn er al heel veel mooie vissen aan boord gekomen op de Buzzbite, een toppertje!

Na één middag vissen staan de tanden er al goed in!

 

Aanschaf

Zowat elke winkel in Nederland heeft wel Westin in het assortiment, waaronder dus ook de crankbaits. Ze zijn dus zeer goed te verkrijgen en ze hebben een prima prijs/kwaliteit verhouding. Op de rivier zal iedereen er weleens eentje verspelen, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Wil je er eentje aanschaffen kijk dan bijvoorbeeld eens op of in de shop van Wesdijk of Wout van Leeuwen.

 

Slotsom

Tackle Meister Tim ving ook een knappe snoek op deze kleine dieploper.

Als je een baars van 50 cm vangt en meerdere knappe snoeken, plus ook nog eens leuke aantallen, dan is dat reden genoeg om heel enthousiast te zijn over dit stukje kunstaas van Westin. Ik kan deze ook iedereen aanraden voor wie graag actief bezig is op de rivieren. Al met al een toppertje voor onze rivier rovers!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

 

Naam: Luc de Groot
Geboortejaar:
 1999
Regio: 
Zuid-Holland
Favoriete roofvissoorten: 
Snoek en Snoekbaars
Specialismen:
 Allround vissen op de rivier