Tackle Meister Review – Westin Bullteez – Succesrecept voor dikke snoeken

15/09/2020
Tackle Meister Review – Westin Bullteez – Succesrecept voor dikke snoeken

De harde kern van Roofmeister wordt gevormd door de Tackle Meisters. Deze fanatieke toppers testen allerlei roofvismateriaal en doen daar hier hun verslag over. Hierrrr onze Tackle Meister Lau Boom over de Westin Bullteez.

Door Lau Boom 

Softbaits, en dan met name dik en lomp rubber, welke roofvisser heeft er geen in z’n tacklebox? Ik vis er in ieder geval enorm veel mee op snoek de laatste jaren. Vooral omdat ze zo ontzettend allround in te zetten zijn, kun je eigenlijk in elke situatie uit de voeten met softbaits. Zo kwam niet al te lang geleden de Westin Bullteez op de markt. Een softbait die voldeed aan al mijn eisen voor het snoekvissen, dit zou nog wel eens wat kunnen worden…

Rubber.. mijn favoriete kunstaas voor snoek!

 


Specificaties

Merknaam: Westin
Productnaam: BullTeez Shadtail
Type product: Softbait
Lengte: 18 cm & 24 cm
Gewicht: 53 gram & 107 gram
Kleur: Baltic Pike, Headlight, Lively Roach, Natural Pike, Official Roach, Motoroil Pike, Cola Perch & Headlight Herring
Bijzonderheden: Weedless gleuf, grote staart
Winkeladviesprijs: 18 cm: €6,- en 24 cm: €9,-


 

Eerste indruk

Op het moment dat ik de Bullteez in mijn handen kreeg, zag ik gelijk wat een potentie er in deze softbait zat. Een stevig lichaam, met een opvallend grote staart. Ook beschikt de 18 cm over een gleuf voor een weedless presentatie. Door de brede buik heeft de Bullteez een mooi silhouet, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Een gleuf bij de 18 cm versie. Ideaal voor tussen planten, gerigd met een weedless haak.

Daarnaast zou de shad perfect zijn voor het vissen met een shallow screw. Natuurlijk zouden ze ook goed te vissen zijn met een loodkop of een screw-in. Toen ik de Bullteez voor het eerst te water liet, was ik eigenlijk meteen verliefd. Een trage, brede wobbel die bij elke snelheid nog een mooie actie behoudt. Ook loopt de shad perfect recht met een shallow screw, iets wat ook niet elke shad kan.

Veel natuurlijke kleuren!

Ook komt de Bullteez in een breed gamma aantrekkelijke kleuren. Mijn persoonlijke favorietje is de Cola Perch, maar voor iedere visser zit er ongetwijfeld een mooi kleurtje bij! Na al dit getyp is de visdrang toegenomen, op naar de waterkant maar!

 

Proef op de som

De 18 cm is een perfect formaat om de stadswateren en polders te bevissen, dus dat was dan ook precies wat ik er mee van plan was. Een aantal Bullteez werden voorzien van een shallow screw, en op de laatste zaterdag van mei trokken we hiermee gewapend naar de waterkant.

Shallow screw voor de super trage en ondiepe visserij.

Na 2 maanden niet roofvissen was de vangdrang erg aanwezig, en gezien mijn vertrouwen in de Bullteez hing ik die direct aan de speld. Het duurde niet meer dan een worp of 7, voordat deze vlak voor de kant bruut te grazen werd genomen door een mooie snoek. Geen monster, maar wel lekker voor het vertrouwen! Ik heb de Bullteez die dag niet meer van m’n speld gehaald, behalve om even een kleurtje te wisselen.

BAM! Direct een mooie vis op de 18 cm versie.

Deze dag eindigde dik in de dubbele cijfers, en  alles op de Bullteez… Een paar dagen later viste ik een korte sessie in de avond, samen met mijn vader. Hij had er ook een 18 cm Bullteez aangehangen. Het duurde niet lang of hij kreeg een mooie aanbeet, van een maatse vis. Toen we deze vis na een korte maar krachtige dril in het net zagen liggen, beseften we pas wat voor formaat deze vis had! Na een korte blik op het meetlint bleek de vis 101 cm, wat een vis! De 18 cm is in ieder geval goedgekeurd 😊

En het werd nog beter! Een dikke meter vis voor mijn vader!

De week erop stond het plan om met mijn maatje Gijs een sessie te vissen op een van de grote rivieren. Hiervoor was de 24 cm Bullteez een perfect aasje! Ik hing de Bullteez in de Headlight-Herring kleur aan de speld, in combinatie met een loodje. Laat het vele werpen maar beginnen! Na een kribvak of 3 was de scherpte er een klein beetje vanaf, precies wanneer ik even achter me kijk voel ik een klein tikje op de hengel en ik draai me snel om.

Zachte aanbeet van een BAK van een vis!

Precies op dat moment zie ik enorme snoek de 24 cm shad volledig opslokken, holy sh*t! na een stevige dril ligt de vis in het net, wat een bak! Deze gaat dik over de 110! Snel onthaken, foto’s maken en meten! Op het meetlint tikte de vis 115 cm aan, een nieuw pr dus! En dat op de Bullteez…

Kan het nog beter?! Een nieuw PR voor mijzelf met deze ongelooflijke 110+ vis…

 

Aanschaf

Westin is in eigenlijk iedere goed gesorteerde hengelsportzaak te vinden. Klik HIER om ze meteen te bestellen:-)

Ook Tackle Meister Tim pakt een een mooie vis op deze buitengewone bakken vanger.

Slotsom

En niet alleen voor snoek. Westin baas Luc Coppens vangt er ook fraaie snoekbaarzen mee!

Tja, wat valt er te zeggen over de Bullteez… wat een magisch aasje! Op beide formaten een metervis, en dat in de testfase! Wat een ding! Stevig rubber, een mooie actie, en te vissen op een shallow screw, een succesrecept! De 18 cm is perfect voor kleinere wateren, op een shallow screw, of met een weedless haak. De 24 is perfect voor groter water, en ook daarop zijn al heel wat mooie vissen gepasseerd! Dit aasje heeft 100% mijn hart veroverd, wat een blijvertje!

 


 

Tackle Meister PASPOORT

Naam: Lau Boom
Geboortejaar: 2001
Regio:Flevoland
Favoriete roofvissoorten: Snoek & snoekbaars
Specialismen: Poldersnoeken en riviersnoekbaarzen