Nieuwe sensatie voor shallow-screwed shads – Gator Gum

14/11/2019
Nieuwe sensatie voor shallow-screwed shads – Gator Gum

Als ze ergens fan zijn van het vissen met softbaits op het ondiepe dan is dat in Nederland, maar zeker ook in Zweden. Het vissen met shallow screws is daar bizar populair. Een juweel van een softbait, afkomstig uit het Zweedse is de Gator Gum Shad. Snoekvisser Wim Russchen heeft ze onlangs besteld, hier zijn eerste indrukken.

Door Wim Russchen

Sinds een aantal maanden in het bezit van de Gator Gum Shads afkomstig uit Zweden. De mijne heb ik besteld bij BFT shop, met zijn zeer goede bezorging van producten. Het zijn zeer mooie shads met een prachtige en fantastische waggel (zie onderstaande video). De shads zijn leverbaar in de 17 cm, 22 cm en 27 cm uitvoering. Ik gebruik meestal de 22 cm van 90 gram zwaar.  Gewoon, omdat ik daar het meeste mee vis en dit formaat is prima te werpen aan een hengel met een werpgewicht van 40-130 gram. De Lizzard x serie is zo’n hengel die alles aankan.

 

De shads zijn gemaakt van een taai materiaal en gaan niet direct kapot van een aantal snoeken tanden. Ik gebruik meestal ook de Gator Stinger. Deze stingers passen prima bij de shads en zijn gemaakt van een kettinkje. Heerlijk soepel. Tevens wordt de shad er iets zwaarder van. Wat prima past bij de actie van de shad.  De shads zijn heerlijk sloom te vissen met de shallow screw of met een lichte loodkop.

Heerlijk om dit soort rakkers vanuit het niets op ondiep geviste shads te zien knallen…

De Gator Gum heeft een sublieme actie.

 

Twee verschillende Gator stingers (boven en onder), speciaal ontwikkeld voor die visserij op het ondiepe met shads.

Ik gebruik meestal de shallow screw in, zodat ik op ondiepe plekken en over de planten heen kan vissen. Ook tijdens de koude wintermaanden. Wil ik iets dieper vissen dan gebruik ik de loodjes van BFT Tungsten Fastach Sinkers. Makkelijk te bevestigen en in verschillende gewichten leverbaar. Je kunt nu  heel gemakkelijk wisselen van gewicht.

Zomaar een greep uit de interessante kleuren die beschikbaar zijn.

Tevens vind ik de kleurensamenstelling van deze shads zeer mooi. De kleuren Bumblebee, Upplev zijn super en ook de Miss Piggy kleur is top. Meestal gebruik ik deze kleuren shads in water met niet teveel doorzicht.  Verder maak ik veel gebruik van de kleuren Spotted Bullhead en Black Perch in helder water. Ik ben zeer tevreden over deze shads. Net iets anders dan een gewone shad. Gebruik ze eens en wees verrast van de actie. Klik HIER voor meer info.