ROOFMEISTER INSIDE – Actuele roofvisvangsten & 150 plus meerval in Rotterdam

14/07/2019
ROOFMEISTER INSIDE – Actuele roofvisvangsten & 150 plus meerval in Rotterdam

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Natuurlijk niet voordat je weer helemaal op de hoogte bent gebracht met de laatste roofvisnieuwtjes. Roofmeister Inside, at your service 😛

Door Team Roofmeister


 

Frustrerende meerval

Pak je meest frustrerende vismoment, gooi er een factor drie over heen, vermenigvuldig het met zeven en dan nog een kwadraatje of tien. Dan kom je wel in de buurt van wat meervalvissen voor zenuwslopende bezigheid kan zijn.

Roy Noom, de Meervalmeister 🙂

Afgelopen week waren we aan boord bij meervalmeister Roy Noom MadCat. Meer dan 10 jaar heeft hij het meervalvirus te pakken en niet zo’n klein beetje ook. Met name in Frankrijk heeft hij regelrechte giganten gevangen. In 2012 mochten we eindelijk legaal op meerval vissen in Nederland. Het startschot voor Roy om los te gaan in ons kikkerlandje!

Een typische meervalstek waar de snorren op de loer liggen.

Waar gingen wij vissen? De Waal bij Tiel of de Maas in Limburg? Nope! In de regio van Rotterdam! Jawel, daar zwemt meerval en niet de kleintjes! Gewoon vissen van gemakkelijk over de 150 cm. Tja, dan gaat je hart sneller kloppen en al helemaal als je dat van dichtbij mag filmen.

Met kwakhout proberen te triggeren.

Een meerval 1,5 meter boven de bodem. Roy kijkt of ie m kan triggeren….

Op de boot zelf met een expert als Roy kom je er dan achter dat deze visserij geen makkie is en bloedstollend spannend. Bizar hoe je in no time verandert in een eerste klas neuroot. Turen op die fishfinder, klonken met kwakhout, triggeren door korte tikjes te geven met de hengels.

Een meerval die het af laat weten 🙁

Dan opeens een stijger op het display van de fishfinder. Voor het mooie zouden we op de achtergrond een horrormuziekie moeten horen. Een vis van weten wij veel hoe lang die onder de tros wormen hangt. Gaat ie ‘m pakken? De hamvraag! Of peert ie hem weer, ons achterlatend met een hartverzakking. Het is in een notendop het verhaal achter deze krankzinnige visserij. More to come Roofmeisters!

 


 

Wat gevangen?

Gelukkig geen zomer als vorig jaar, maar wat meer wispelturig. Zon afgewisseld met bewolking en buitjes tot regenachtige dagdelen. Hmmm voor het vissen alleen maar goed?! Check jullie vangsten hieronder!

Thimon Dokter met een double hook up.

Albert Dekker met een mooi maat snoekbaars op een aasvisje, gevist met schuifloodje. Leve de zomer!

Check hoe dik ze al weer kunnen zijn. Mooie vak Albert Dekker.

Andre Langeveld: “Nieuw pr Baars voor mij.” Netjes man!

Ben Corstens met de poedelprijs 😛

Lensdrukker, maar in dit geval zorgt het voor een sublieme foto met dat bijzondere licht dat van linksboven invalt. Topfoto Corné Ouwehand!

Daan Siderius: “Afsluiting van gisteren was een goeie tik op de bfs setup met een dropshot.” Geen idee wat BFS is Daan, maar leuk stads plaatje zo! 🙂

Daan, de ouwe straatrover 😛

Dominique Neijenhuizen: “Mooie baars op een 10 cm shadje op nog geen halve meter water!” Moet een mooie knal op de hengel zijn geweest of niet?!

Kikku plaatje Dylan Yans 🙂 Iets door de stekels zien in plaats van door de vinger 😛

Edwin Kerssies: “Een van de mooie zeebaarzen op de streamer, the blue one. Uiteraard een spelletje wat nooit verveelt.” Altijd als Kerssies wat instuurt is het mooi! Keep up the good work!

Double hook up voor Jeroen Bouwer.

Christophe de Hertogh: “Knalde erop als een gek.” En dat in het pikkedonker! Thrilling!!!

Jens de Goffau heeft zijn doel behaald van dit jaar. Roofblei en nog een mooie ook!

Jurgen Van Schijndel: “1 van de 16 die we vingen afgelopen weekend.”

Ook nog ffies zijn pr snoek vangen! Good job Jurgen!

Kevin van der Toorn met snoek in de zomerse polder.

Lau Boom: “Na stage kort een paar uurtjes werpen in Amsterdam, en dat leverde 2 hele mooiere zeventigers op…” Heerlijk toch die korte sessies!

Lean Baks: “Mooie baars gevangen op een Salmo Hornet, op de shad deden ze niets.”De Salmo Hornet biedt altijd weer redding.

Mark Verhoeven: “Buffeltje vanmorgen!” ‘-Tje’ mag er af hoor Mark! Vette plaat weer 🙂

Martijn Dekkers: “Iedere sessie kromme hengels….” Martijn bezig met opnames voor JAWS deel III 😛

Mike Kriek: “Ff met de kleine jongen op pad. 45 cm op klein shadje.” Verwen hem niet teveel Mike hahaha. Wat een vis man!

Mourat Akkouh: “Effe de laatste sessie voor de vakantie.” Ahhhh!!! Binnenkort meer over deze vangst!

Olaf De Vries genietend op de rivier!

Patrick Knigge: “Roofblei gevangen op de korst.” Voorhuid, we tellen ‘m mee 🙂

Roberto Vbl:” Riool vissen of putjes afvissen .. Duidelijk dat dit in België ook kan. Het was een zeer leuke uitdaging. Zag ik enkel in filmpjes verschijnen in Amerika.” Hopelijk ruiken ze nog naar baars Roberto 😉

Thomas Danckaert: “Mini aangepaste spinner op diepe kanalen deed het goed op baars maar ook een leuke bijvangst… Winde.” Tunen en je het schompes vangen. Nice job Thomas!

Tim Hakker: “Ik doe niet aan lensdrukken.” Huh huh Tim 😉 Grote jatten hebbie daar. 

Timo Oosterveen: “Geen monster maar in ieder geval vis.” Die grote komen wel Timo! Mark our words.

Todd Kranenborg: “Leuk baarsje in de ochtend met de boot.” Mooie massieve stekel Todd!

Wouter Diekmeijer: “Trollen op snoekbaars. Zeer verslavend!” en dan zo’n beauty vangen. Netjes hoor! Check die kleuren!

Yannick Besseling met ook weer zo’n dikkerdje. Strak in het velletje.

 

 


 

De geheimzinnige roofblei

De roofblei, zo’n beetje de meest geheimzinnige vis die ons land rondzwemt. Deze rover is omhult met mysteries en vaak genoeg dat je ze ziet jagen, maar ze er niet op krijgt. Wanneer azen ze? Alleen in de vroege ochtend? Hoe moet je vissen? Moet je je kunstaas nou echt als speedy Gonzalez binnenharken? En… waar zijn die rotzakken in de winter? Dan lijken ze spoorloos verdwenen te zijn, zelfs als bijvangst laten ze zich dan niet zien.

Mehmet met zijn eerste!

Multi-tasker Mehmet Buyukyilmaz van Cinnetic hielp ons om de zilveren sprinter wat meer te kunnen doorgronden. In Rotterdam. Jawel, midden in de stad bij de oude Hefbrug. Hier pompt de Nieuwe Maas haar water in een bloedsnelheid doorheen met als gevolg tal van stroomversnellingen en neringen. Inderdaad, dat zijn de plekken waar je roofblei moet zoeken!

Dit formaat knalt keihard op het kunstaas.

Dan nog is het hier niet 1,2,3 roofblei vangen. Kom hier lukraak even langswippen en een poging wagen op roofblei, je zult negentig procent zeker van een koude kermis terugkomen. Alles hangt af van het juiste getijde. Echt, hier moet je zijn op het juiste  moment. Waarom is nog onduidelijk, maar het luistert nauw!

Double hook up met zijn vismaat Rinus Malipaard.

Pilkertjes, zorg dat je ze altijd bij je hebt bij deze visserij.

Daarnaast zijn de juiste worpen belangrijk. Gooi je 3 meter naast de hotspot, dan kun je het shaken. En geloof maar dat accuraat werpen hier lastig is, aangezien je verre worpen moet maken. 70 meter is niks. Soms wijzen de talloze visdiefjes je de weg, meestal moet je het wiel zelf uitvinden. Gelukkig hebben wij Mehmet die hier al aardig wat uurtjes heeft op zitten. Binnenkort een uitgebreide video, waarbij hij waardevolle tips prijsgeeft.

 


 

Geknipt voor jou

Tijd voor wat extreme vangsten, grappies en luchtig roofvisnieuws. We hebben er weer een week speuren op social media op zitten.

Geshopt toch? Kan toch toch niet anders?

Pfff, hier juist met kunstaas aan de slag gaan. Je reinste discriminatie.

Lensdrukker of niet, dit is een mooie zanderrrr.

Sabrina Zorn met haar eerste Wolga snoekbaars in Oostenrijk.

Aalscholver die omhoog komt na het jagen onder water. Beeld van Bart van den Boom met zijn Hummingbird toestel.

Waanzinnige rugstekel close up bij snoekbaars1

Houd je vast… meerval van 267 cm op de Po in Italië. Ergens op de foto zie je de vanger in het klein.

Herkenbaar? 😛

Wow, simpelweh een waanzinnige foto!

Ondertussen op de Linge ter hoogte van Leerdam.

Voor de karpervissers, spreid je kansen met deze nieuwe rod pod.

Oe la la… Die musky blijft ons bezighouden.

Supergave plaat van Chris Chew met meerval.

Zeebaars met een overbite, gevangen door Mourat Akkouh.

Roofvisser op weg naar avontuur! Mooi gezicht!

Artic Char? Whatever, waanzinnige bak van een vis!

Samen sta je sterk 🙂

Roofvis eet roofvis. Dit keer is een snoek de klos bij een zander.

 


Cadeautjes van de rivier

Wat zijn we in Nederland gezegend met veel en visrijk water. Met name de rivieren zijn en blijven prachtige waterwegen die vol zitten met verrassingen. Gisteren gingen we op stap met Roofmeister Robert Noorland, een liefhebber van stromend water en dat is nog zwak uitgedrukt.

Vrij als een vogel op de rivier.

Van Dordrecht tot en met Spijkenisse strekt zich de Oude Maas uit, een getijdenrivier met tal van gezichten. Vis je nabij Dordrecht-Zwijndrecht dan waan je je in een stedelijk-industriële omgeving, kies je voor het stuk Barendrecht-Rhoon dan begeef je je in een prachtige, natuurlijke omgeving. De Biesbosch in het klein zeg maar.

In de ochtend waren de baarzen overactief.

Wij kozen voor de tweede optie. Met name werpend met shadjes zouden we talloze kribben, damwanden en andere structuren afvissen. Verticalend zouden we ‘vangende’ stekken dan nog wat meer uitkammen. Verder niks geen ingewikkeld gedoe. We hadden eens sessie van de ochtend tot de middag gepland en dat was al fingerlicking.

Snoekbaars was wat lastiger, maar ook die trok Roberto over de streep.

Het begon meteen al met actieve baars bij een strekdam die in het verlengde van de rivier ligt. 4 worpen en we hadden al 4 aanbeten, waarvan er eentje bleef plakken. De snoekbaars was een stuk lastiger, lees nukkiger, maar crack Roberto kwam ook dat goed. Geen grote exemplaren, maar wel maats en lekker hard er op knallend!

Interessante damwand waar de stroming voorbij raast.

Vrijwel bij elke stroomversnelling zagen we ook klappen midden in het schuimende water. Roofblei! Natuurlijk werd er dan een plugje doorheen gedraaid, maar aanbeten vielen uit. Later in de ochtend zelfs een vreetfestijn door visdiefjes die stuk voor stuk in het water doken. Robert zag er zelfs roofblei uitkomen. Helaas, helaas, geen aanbeten. Hoe dan ook onderstreept het het verrassingseffect dat de rivier altijd weer in petto heeft. Snel een video over deze bijzondere ochtend. Stay tuned 😉

Visdiefjes, een fuut en zelfs roofblei zien jagen, maar vangen ho maar 🙁

 


JULLIE OGEN EN OREN

Elke zondag Roofmeister Inside om jou te voorzien van inspiratie, dromen en het laatste nieuws en dat lekker luchtig. Wij zijn jullie ogen en oren in de scene, maar kunnen net zo goed jullie hulp gebruiken. Heb je zelf een vette vangst of een bizar nieuwtje, je kunt ons altijd tippen via info@roofmeister.nl.