Roofmeister INSIDE: Roofvis afkick kliniek & de allermooiste baarzen van ’23/24

29/04/2024
Roofmeister INSIDE: Roofvis afkick kliniek & de allermooiste baarzen van ’23/24

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


*** Je kunt nog mee doen! ***

Man of vrouw, jong of oud, of je nu met een (belly)boot vist of vanaf de kant, IEDEREEN kan meedoen met de Yamaha Pro Fishing Cup op 15 en 16 juni!  Klik snel HIER. Doe jij mee aan de YPFC, dan profiteer jij van 31 mei t/m 14 juni van 20% korting bij DeRoofvisser.com!


*** Vrijdagmiddag video ***

We hebben vaker meer snoek bij elkaar zien liggen, nog nooit zoveel metersnoeken bij elkaar! Inclusief een mega metersnoek van makkelijk over de 120 cm! Wat begint als een taaie dag met snoekspecialist Thijs van der Sanden van Rozemeijer, eindigt in een regelrecht gekkenhuis! Lange drifts met vooral de Tracker jerkbait, maar uiteindelijk is het jackpot op één bepaald stuk op groot water! Wauw!


 

Roofvis afkick kliniek

We zitten zo’n beetje halverwege de gesloten tijd en ik kan niet anders zeggen dan dat het pijn doet. Erger dan voorheen op een of andere manier. Natuurlijk ben ik altijd roofvisser in hart en nieren, maar de maanden voor de gesloten tijd in optima forma. Ik zat in een ongekende flow en die is nu abrupt onderbroken.

Wat een heerlijke laatste sessie met mijn maat Thijs van der Sanden! Check de bovenstaande video!

Het ging me behoorlijk voor de wind met de vangsten, dat sowieso, maar met name het gevoel was goed, de zin. De zin om te vissen. Elke keer weer op of langs het water was het genieten. Niet alleen het vissen zelf, maar ook altijd de omgeving en het goede gezelschap,  een soort mind fulness.

Nou, je merkt het al, ik ben behoorlijk de kluts kwijt. Ja, ik heb even valsgespeeld met een tripje naar Italië voor de black bass. Maar in plaats van dat dat zou helpen, heeft dat eigenlijk averechts gewerkt. De lust is alleen maar toegenomen, het jeukt aan alle kanten. En, man man man, wat vult die agenda zich alweer vanaf de laatste zaterdag van mei. De ene visdag in potentie nog mooier dan de ander.

Supertoffe podcast met Herrald Koetzier van Predator Praat. Bo en ik onder vragenvuur. Mooi om je tijd mee door te komen!

In een duister verleden heb ik nog wel eens de karperhengels gepakt, maar dat weiger ik deze keer. Ik draag de mannen van KWO een warm hart toe hoor, maar na lang beraad heb ik besloten dat ik karpers lelijke beesten vind. En als je een visserij moet noemen met een torenhoog risico op brasem…

Alles reorganiseren. Medio juni is het wederom een grote chaos #kanslozemissie

Uitzitten dit, er zit niets anders op. En… voor volgend jaar iets bedenken wat het leed pas echt kan verzachten. Wat dat betreft zijn we al een heel eind met Visreis.nl. Zoals je misschien weet, gaan we elk jaar op roofvistrip, klik HIER (iedereen kan zich daarvoor opgeven). Tot nu toe vond dat plaats in het najaar, maar in 2025 … tromgeroffel …  in mei. Stay tuned! 1 grote roofvis-afkick-kliniek waar je je spoedig voor kunt aanmelden. Stay tuned!

 


 

Baars wall of fame

Via de socials de oproep aan jullie om je mooiste baarsfoto van 2023/24 in te sturen. Hieronder een selectie van 20 uit een bizarre reeks van adembenemende platen! Bedankt voor het insturen en blijf dat vooral doen.

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste meervalplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.

Jigging Jay: “Deze prachtige baars had wel trek in de CreCraw 6.5cm.” Met een knik boven zijn kop, dan weet je dat je een goede gevangen hebt. 

Kevin_hop_predatorfishing: ” Mooie baars tijdens een speurtocht op een moeilijker water. De knal op de BullTeez maakte ons toen zeer gelukkig. Het was ook niet de laatste van de dag, topmoment in een geweldig seizoen!” Heerlijk als je dan voor even een moeilijk water kunt ontcijferen Kevin!

Robertjan Mastenbroek: “Niet de grootste (51.5), maar wel een van de mooist gekleurde. Hoe helderder het water, hoe mooier de baars qua kleur, als je het mij vraagt.” Zeker Robertjan, maar zo’n vaal gekleurde rivierstrijder heeft ook wel weer z zijn charmes!

Buffeljager Mark Verhoeven laat zien dat er niet alleen grote snoek in zijn vizier zwemt. Unit man!

Jay Jay: “Deze puntgave dikke baars knalde op een traag geviste C-rig met daaraan een kleine LJ Bug.” Knap man en dat vanaf de kant! Als muzikale omlijsting het pizzalied 😉

Richard van Pinxteren: “Mijn eerste in jaaaaaaren en meteen een goede. Op een compleet verregende dag.” Weer en wind en dat kunnen juist die dagen zijn voor wonderlijke vangsten!

Gregg Hofstede: “Een zomerse 50’er die toch al lekker in zijn vel zat voor de periode van het jaar.” Deze stiekemerd is gewoon ook in de zomer lekker aan het paaien hahaha. Nee man, ongekend deze bak!

Justin Roobol: “Niet de grootste baars van het seizoen, maar wel een hele mooie tijdens de Yamaha Pro Fishing Cup.” Alle reden om weer mee te doen. Wat een baarzen zijn er de vorige editie gevangen zeg!

Thomas Wending:  “Tjdens de wedstrijd; zulke baarzen vangen vergeet je niet snel. De dag er na nog een 48’er vangen die te klein was voor de kaart! Mooie momenten!” Ongekend wat jullie tijdens de Yamaha Pro Fishing Cup hebben gepresteerd! 

Kevin Demmers: “Een van mijn grofste rauwe baarzen die ik heb mogen vangen afgelopen seizoen, een echte ouwe strijder.” Mooi verwoord Kevin en zeer zeker een bizar fraaie Perca!

Johnny Koekerits: “Deze was sowieso de sterkste, nam, echt een run!” En dat is zeker wat waard, het gaat om het totaalplaatje en dan mag deze er zeker zijn Johnny!

Jordy Gruppen: “De 50’er van de laatste vakantie. Nog even geduld.” Hahaha, nou jij kan hier vast nog een paar seizoenen op teren. Wat een kolos!

Mats Van Dijk: “Met de opening wat kribben langs geweest en daaruit kwam deze dikke baars! (47) cm op een 9 cm ShadTeez in de kleur headlight!” Prachtig Mats, kribhoppen tijdens de opening. Is er iets dat toffer is om dan te doen!

Bjorn Croughs : “Net niet de magische 50 cm , maar met 49,5 cm toch lekker mijn PB aangedikt.” Die 0,5 cm fantaseren we er gewoon even bij. Dik verdiend met zo’n kneiter van een baars!

Robert Fox: “Als je na 1,5 dag zoeken zo’n vis vangt, dan is het toch weer:  De aanhouder wint!” Doorzetten loont Robert. Wauw, zat je op de Noordzee! prachtig om te zien!

Serge Sonneveldt: “Deze rivier baars (48cm) komt in mijn top 3 van mooiste baarzen….die knalrode vinnen en verder geen schubje verkeerd op deze vis.” Een modelbaars Serge! Inderdaad om door een ringetje te halen!

Devin Kant: “Dikke tank op de laatste dag van het seizoen, 52,5 cm!” Holy shit, wat een hoog gebouwde vis Devin! Moddertjevet!

Maxim Vlieghe: “Pr van vorig jaar, 51 cm.” En dat midden in een stad. Respect!

Robin Smit: “Weer een dikke smile na het landen van deze magische grens baars.” Bij Serge boven zagen we al zo’n puntgaaf exemplaar en deze doet daar niet voor onder. Prachtig die verzadigde kleuren!

 

Foto van de Week

Nooit eerder won iemand twee keer op rij Foto van de Week en ook nu hebben we ons als jury hier twee keer extra over gebogen, maar dan nog… Gefeliciteerd Bart Van Den Hoorn! Eigenlijk valsgespeeld, want dit is helemaal geen baars. Toch?! Een soort hybride baars/pos/blackbass/zonnebaars. Grapje natuurlijk, deze baars zit compleet onder de parasieten. We hebben ons laten vertellen dat deze parasiet onschuldig is voor de vis en vooral voorkomt op de rivier. In dit geval zorgt het ongekende sproetenpatroon voor een wonder der natuur om te zien!

 


 

Gesloten tijd Roofmeisters, dus voor even geen actuele vangsten. Wel zijn we op zoek naar jouw mooiste meervalplaat van het seizoen 2023/24. Die kun je morgen onder ons Facebookbericht om 14:00 uur droppen.