Dit keer snel geviste jerkbaits die het verschil maken!

04/11/2023
Dit keer snel geviste jerkbaits die het verschil maken!
Wil jij meemaken hoe wij de snoek jackpot raken in Dragso in Zweden, dan is dit de liveblog die je moet volgen. Vorig jaar hebben we hier al bijzonder goede zaken gedaan met ruim 1.000 snoeken, nu met de know how van vorig jaar moeten we dat toch kunnen opschroeven. Beleef het met ons mee!

Hier een live blog van de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl. Hier het Lees HIER over dag 1, HIER voor dag 2, HIER  voor dag 3, HIER voor dag 4 & HIERvoor dag 5.


De laatste dag, de finale dag hier in het prachtige en super snoekrijke Dragso in Zweden. Dagenlang zou dit volgens de weersvoorspellingen ronduit ellende worden met regen in overvloed. Wonder boven wonder draaide het allemaal bij deze vrijdag met weliswaar wat regen, maar toch genoeg droge periodes.

Veel beter weer dan verwacht en dan gewoon knallen natuurlijk!

Prachtige vis voor vader & zoon De Jongh!

En we blijven het zeggen, wat zijn ze hier oersterk!

Genoeg reden voor een slotoffensief. Natuurlijk dreunde de dag op de Roofmeister boot dag nog na. 37 vissen op 1 dag en geschat gemiddelde van 75 cm. Dat alles, afgezonderd van 2 ‘visjes’,  in één baai. Tja, toen waren de condities simpelweg uitstekend met wolken, afgewisseld met zon, een goede kabbelende wind en een graad of 10. Deze dag begon met regen en daarna een bijna allesverhullende mist, weinig tot geen wind dus. Helaas, toch lieten velen zich niet kennen en pakten door. Respect!

Vandaag meerdere double hook ups bij de heren Phillipe, Renzo en Marco.

Heerlijk gevist tijgers!

Materiaalpech… Scheisse.

Vader & zoon Habermehl op experiment. Vissen met klein en… groot aas. Op groot niks. Helaas, maar tof dat ze het geprobeerd hebben!

Een nieuwe killer voor het arsenaal, kleine jerkbaits. Snel vissen en met verplichte spinstops.

Het bleek ook deze dag een schot in de roos.

Opvallend hoe de visserij veranderd is. Beter gezegd, hoe de boel werd gefinetuned. Dit alles dankzij uitwisseling van info en geen geheimschrijverij. Super tof om mee te maken. Hoe dan ook, dat shadje op een lichte loodkop blijft fantastisch, maar nu is daar een snel geviste jerkbait/swimbait als goede nummer twee bijgekomen.

Mark blijft altijd wel vangen.

Elkaar helpen bij problemen! Heel tof!

Mist die de wereld in mysterie hult met nog een bijzonder lichtspektakel op de koop toe. Een legendarisch schouwspel voor de slotakte.

En jawel, de ondieptes zijn perfect, maar die extreme ondiepte van 40 cm is zeker geen noodzaak gebleken. 1 meter tot zelfs 1,5 meter was ook productief en we hebben de indruk dat hier de grotere snoeken rondzwemmen. Datzelfde geldt voor de kantjes die zo’n beetje heilig werden verklaard, maar net zo goed midden in een baai knalden ze er op.

 

De winnaars

Wat een heerlijke week hebben we achter de rug met een super toffe groep. ’s Ochtend gezamenlijk ontbijt en ’s avonds samen aan het diner. Tussendoor What’s app geweld in een groepsapp om elkaar op de hoogte te houden. We love it!!

Dan klinkt het bijna vreemd dat we ook nog een wedstrijdje organiseerden. Dat was dan ook puur voor de vorm voor de grootste 3 snoeken, de bikkelprijs en de mooiste foto.  Zij krijgen mooie producten van HART en Cinnetic opgestuurd. Hier de uitslag:

🐊🏆De grootste snoek is voor Marcel Van Rijswijk! 97 cm. Wat een beauty en gevangen op de plek waar vorig jaar ook de grootste vis vandaan kwam. Gefeliciteerd strijder!

🐊🥈93 cm voor Kale Kanjer John-Patrick Degenhardt! Vorig jaar de grootste en nu een knappe tweede plek! Chapeau!

🐊🥉91 cm voor Kale Kanjer Arend Stein. Mooi in de middag/avondschemering. Topperrrrrr!

📸🏆De allermooiste foto, gemaakt door Ruud Habermehl! Wauw wauw wauw! Dit is toch om kippenvel van te krijgen. Op de weidse Oostzee vol gas naar nieuwe stekken met een loerend oog op de navigatie kaart. Gure omstandigheden en dan die waterige zon die wanhopig zijn best doet. Op groot formaat afdrukken Rick en dan in de woonkamer! Vakwerk Ruud!

💪🏆De bikkelprijs is voor vader & zoon De Jongh! Misschien wel de meest stabiel presterende boot van de hele groep, weer of geen weer. Trots op jullie krijgers, top gevist!

 

Rest ons niets anders dan Visreis.nl te bedanken en alle toppers die aan deze expeditie deelnamen! Jullie waren fantastisch! Volgend jaar weer? Ehhh… Duh!

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Roofmeister, Ultracast (verdeler van o.a. BKK, HTO, Cinnetic en Hart) en Visreis.nl. Natuurlijk zijn er veel meer redenen om mee te gaan op deze superrrr trip, klik HIER voor alle informatie.