Zijn snoeken honkvast of migreren ze veel?

01/11/2023
Zijn snoeken honkvast of migreren ze veel?
Wil jij meemaken hoe wij de snoek jackpot raken in Dragso in Zweden, dan is dit de liveblog die je moet volgen. Vorig jaar hebben we hier al bijzonder goede zaken gedaan met ruim 1.000 snoeken, nu met de know how van vorig jaar moeten we dat toch kunnen opschroeven. Beleef het met ons mee!

Hier een live blog van de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl. Hier het Lees HIER over dag 1, HIER voor dag 2 & HIER voor dag 3


Wat doet een drop van de temperatuur met het gedrag van de snoek? Nou, hier maakt het geen ene reet uit. Het ging vandaag niet normaal los. Dubbele cijfers, driedubbele cijfers…. Het kon niet op. Vissen, dus ook snoek, zijn koudbloedig en dat nemen de groenjassen hier in Zweden heel serieus.

Herfst hiero, maar winterse temperaturen op het moment.

En dan iemand die schittert bij juist moeilijke omstandigheden!

Evert van Black River Fishing die uitgerekend deze dag zijn slag slaat. Knap!

Nou nee dus, het vissen op snoek is hier totaal anders dan in ons land, maar helaas is een temperatuurdaling ook hier funest voor de visserij. Stabiel weer moeten we hebben voor de echte aantallen, maar in plaats daarvan hadden we gisteren 10 graden en nu zo rond het 0-punt.

Cameraman Marco mocht vandaag mee met de Kale Kanjers. Er is een onwijs gave video in wording!

Picknicken of even een bruine forel uitzetten? 😉

Hier komen we voor de aantallen, maar vandaag was elke vis goud waard!

Vissen die tot doorzetten aanzetten! Wat een groep diehards hier in Dragso! Trots op!

Inderdaad, ook in Dragso, Zweden was het vandaag schrapen. Geloof het of niet, zelfs voor de Kale Kanjers was het vandaag op een houtje bijten. Deze gasten presteren dag op dag goed, maar ook bij hen sprongen ze bepaald niet in de boot. Koud, veel zon, helder water en bijna geen wind. Je zou er bijna thuis voor blijven.

En soms nog echt prima formaat. Traas en…

…Jaimy hebben vandaag laten zien hoe je met zware condities toch goede zaken kunt doen. Chapeau heren!

0 vangsten? Nope, dan ken je de vikingen van deze Zwedentrip niet. Natuurlijk ging iedereen het water op. Behalve Sjoerd, die vond het nodig gisteren vlak voor het slapen een halve kilo cashewnoten naar binnen te hakken. Die lag vanmorgen dus huilie huilie op bed moeilijk te doen.

In de cabin vang je ze niet Sjoerd 😛

Toch was deze dag voor hem niet improductief. Hij raakte aan de praat met de eigenaar van Dragso Camping en hij schijnt ook voorzitter te zijn van de visvereniging hier. David heet de beste man en hij vertelde over een uiterst interessant onderzoek, waarbij snoeken worden getagd. Aangetoond is dat de snoeken hier verre van honkvast zijn.

een van de mooist getekende snoeken die we hebben gezien en speciale aandacht voor de rugvin.

Goed gezien, een tag! En jawel er zijn inmiddels al heel interessante onderzoeksgegevens.

Dag 2 hadden Bo, Sjoerd en Marco succes in een bepaalde ondiepe baai. De dag erna verwachtten ze hier wederom hun slaag te slaan met desnoods snoeken van de dag ervoor. Snoeken verplaatsen zich niet tot nauwelijks toch? Ze zijn toch territoriaal trouw aan hun stek? Nou, niks blijkt dus minder waar. Ze zwemmen hier wat af in Zweden.

Morgen een veel mildere dag met meer wind. De dag erna, de laatste,… Baggerweer. Alle zeilen worden dus bijgezet voor morgen. Hoge verwachtingen. Lees de update morgen hier op Roofmeister.nl!

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Roofmeister, Ultracast (verdeler van o.a. BKK, HTO, Cinnetic en Hart) en Visreis.nl. Natuurlijk zijn er veel meer redenen om mee te gaan op deze superrrr trip, klik HIER voor alle informatie.