Een nieuwe SUCCESVOLLE vistechniek voor snoek?

30/10/2023
Een nieuwe SUCCESVOLLE vistechniek voor snoek?

Wil jij meemaken hoe wij de snoek jackpot raken in Dragso in Zweden, dan is dit de liveblog die je moet volgen. Vorig jaar hebben we hier al bijzonder goede zaken gedaan met ruim 1.000 snoeken, nu met de know how van vorig jaar moeten we dat toch kunnen opschroeven. Beleef het met ons mee!


Hier een live blog van de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl. Hier het Lees HIER over dag 1.


Wauw, wauw wat een verschil met gisteren qua weer. Zondag werden we gegeseld met zware regenbuien en harde windstoten, vandaag konden er wat kledingslagen uit met zowaar een brandend zonnetje hier en daar. Dat maakt de boel comfortabeler en meteen schiet het focusniveau dan omhoog.

Beter weer en zelfs de open Oostzee werd een optie.

Er zal eens een dag zijn dat de Kale Kanjers bot vangen. Wat kunnen deze gasten vissen! Het mooiste, geen geheimen over hun aanpak, kunstaas of stekken. Deze toppers zijn bereid alles te delen, behalve de peren.

Nog geen hele serieuze pogingen, maar dat oppervlakte kunstaas gaan we zeker een kans geven hier. Hier de Whopper Plopper van River2Sea, een snoekmagneet voor in de toplaag!

Fraaie snoek voor de sympathieke Phillipe! Deze topper gaat zeker weten nog op stoom komen!

Team Roofmeister met Sjoerd, Bo en Marco had zijn pijlen wederom gericht op stekken die niet al te ver lagen. Het startsignaal vond plaats op een gekende stek, puur om met het nodige zelfvertrouwen door te kunnen pakken. Het was een goede keuze, want er was genoeg treffen met de Zweedse snoeken. Natuurlijk weer de gebruikelijke ingrediënten voor hotspots: extreme ondiepte van max 40 cm, helder water en het zogenaamde luipaardmotief. Dat wil zeggen, plekken met plantengroei, afgewisseld met ‘schone’ zandbodem.

Ronald Traas met een schilderij. Samen met Jaimy Posthumus een prima dag vol met actie!

Jaimy, bijna onverslaanbaar met kleine jerkbaits.

1 groot verschil ten opzichte van gisteren willen we uitlichten. Namelijk het feit dat we ons gisteren vast hebben gepind op de oeverzone. Rietkantjes het liefst. Natuurlijk vang je daar goed vis, maar het is met en zonder wind een lastige opgave om je daar met de boot nauwkeurig langs te bewegen. Het Eureka moment werd wederom geïnspireerd door de Kale Kanjers, het driemansschap dat het Dragso-mysterie vorig jaar reeds ontcijferde.

Renzo, Mark en Marcel tegen een prachtig Zweeds decor. Het is hier genieten vandaag!

De mannen van Black River Fishing in hun element!

De eerste metervis? Bijna, wel de grootste tot nu toe met een afmeting van 97 cm. Hell yeah Chris!

Waarom alleen de oeverzone, waarom niet zo’n ondiepe baai ook op het midden een kans geven? Het was Bo die zich dat herinnerde van de Kale Kanjers en daar op aandrong; een geniale zet, zo zou blijken. Man man man, wat kregen we hier een actie.

Bo met de grootste op de Roofmeister boot, later op de dag loste hij een spierbundel van zeker 90 plus voor de boot. Balen in overvloed.

Softjerk, een nieuwe rage? het werkte vandaag bijzonder goed.

O.a. Marco gaf deze techniek een goede kans en met succes!

Het gebruikelijke kleine kunstaas van maximaal 12 cm, liefst shadjes op een 5 grams loodkop. En jawel, in de onder de kanten al de eerste aanbeten, maar dat liep door tot feitelijk de gehele baai aan toe. Opvallend waren de shads die weedless gerigd waren, enigszins verzwaard met ca. 3 gram lood en jerkend binnengevist. Die vielen vandaag bijzonder goed in de smaak.

De kruisjes staan voor rotsen net onder de waterlaag. Kun je je de spanning tijdens het varen voorstellen?

Double hook up tijdens een feeding frenzy van snoeken!

14 vissen in onze boot en, wij denken, 50 aanbeten in totaal. Hoe bedoel je een dag met veel actie? Waar kan dat anders dan in Zweden? Ongelooflijk!!! Wij waren eens te meer verbaasd tot in de kleine tenen en hebben met volle teugen genoten. Daar hoeft geen geen einde aan komen… Helaas, morgen ander weer met veel neerslag, maar het lijkt erop dat we Dragso beter en beter gaan doorgronden en dat belooft wat!

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Roofmeister, Ultracast (verdeler van o.a. BKK, HTO, Cinnetic en Hart) en Visreis.nl. Natuurlijk zijn er veel meer redenen om mee te gaan op deze superrrr trip, klik HIER voor alle informatie.