Is dit de truc voor als de snoeken passief zijn? Wij denken van wel!

31/10/2023
Is dit de truc voor als de snoeken passief zijn? Wij denken van wel!
Wil jij meemaken hoe wij de snoek jackpot raken in Dragso in Zweden, dan is dit de liveblog die je moet volgen. Vorig jaar hebben we hier al bijzonder goede zaken gedaan met ruim 1.000 snoeken, nu met de know how van vorig jaar moeten we dat toch kunnen opschroeven. Beleef het met ons mee!

Hier een live blog van de Roofmeister Zweden reis in samenwerking met Visreis.nl. Hier het Lees HIER over dag 1 & HIER voor dag 2. 


Gisteren hadden we het over een verschil in weer en dat is vandaag ook weer het geval. In extreme mate. Laten we het zo zeggen, het kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig geen lage temperaturen, maar leuks is anders. Verder was er feitelijk geen wind te bekennen.

Veel regen en nauwelijks wind vandaag… Niet heel goed voor snoek zeg maar…

Als snoekvissers willen we minimaal toch altijd een kabbeltje en liefst wat meer om met de boot een drift te kunnen maken. Dat was vandaag toch wel een dingetje. Rimpelloos water en dan hoor je al snel de slogan ‘no wind, no pike’. Die groene rakkers houden wel van een Beaufortje van 3 tot 6 die over het water heen raast. Het maakt het onder water allemaal wat minder zichtbaar en snoek zal veel eerder iets vanuit impulsiviteit pakken, dan dat ze seconden lang een bepaald soort kunstaas onder de loep kunnen leggen.

De mannen van Black River Fishing in hun nopjes.

Veel actie bij sommigen vandaag, maar de snoek was voorzichtig.

Je leest het al, de trucendoos moest vandaag open. Meer en meer lijken we daarvoor een geheim wapen te hebben, de softjerks. Pintail of V-tail shads, gerigd op een off set hook en ietwat verzwaard. Voordeel? Je kunt ze door te twitchen/jerken heel lang in een bepaalde strikezone halen. Welke actie? Van alles wat, ze duiken alle kanten op, feitelijk een soort hybride jerkbait, maar dan met zacht kunstaas. En vergeet de spinstops niet. Meteen na de stop zet hij dan nog een glijbeweging in. Niet 90%, maar in 100% van de gevallen zet Esox op dat moment de tanden in de soft jerk.

Jaimy ging vol voor de softjerks vandaag!

Bij tijd en wijlen onverslaanbaar.

We blijven het zeggen, Dragso snoeken zijn oer- en oersterk!

Ook Jaimy Posthumus van HTO en BKK ging vandaag overstag. Even knutselen en dan met hoge verwachtingen het water op. Het legde hem geen windeieren. Het leverde wel degelijk vis op en dat niet alleen. Daar waar andere vistechnieken het enigszins laten liggen. Enige nadeel, door de ‘verstopte’ off set haak heb je veel last van missers. Maar as we speak zijn we aan het finetunen. Hier valt meer uit te halen.

Weer een beauty van een foto van de familie Habermehl! Wat een toppers!

De Kale Kanjers op dreef. Wanneer niet? Morgen krijgen we met cameraman Marco Schouten eindelijk inzage in hun techniek!

Oud Dragso gediende Marcel Heijkens is in vorm. En dat op een taaie dag als deze. Knap!

En de anderen? Wisselend. De een veel actie, maar weinig hangers, ook plekken met heel weinig actie, maar nergens liep het met de vangsten echt storm. Nou ja, die dekselse Kale Kanjers dan uitgezonderd. Wederom knalden ze er weer op los, maar daar raken we steeds meer aan gewend.

Renzo met winde. Een stek waar het op een bepaalde moment helemaal los ging met snoeken. Volger na volger, losser na losser, helaas!

Morgen, als het goed is, geen regen, iets meer wind en… koud… Zo krijgen we hier zo’n beetje alle weerstypen op bord. Bovenal, wat een toffe visgroep met niuks dan gepassioneerde snoekvissers die niet te beroerd zijn om kennis te delen. Prachtig om mee te maken. Het is genieten in dit mooie en uiterst bijzondere Dragso.

Het gezamenlijk diner, elke avond weer super gezellig! Hier worden plannen gesmeed voor weer een nieuwe visdag!

 

Deze reis wordt mogelijk gemaakt door Roofmeister, Ultracast (verdeler van o.a. BKK, HTO, Cinnetic en Hart) en Visreis.nl. Natuurlijk zijn er veel meer redenen om mee te gaan op deze superrrr trip, klik HIER voor alle informatie.