Roofmeister INSIDE: De NIEUWSTE vangsten & de beste roofvissers van dit moment

10/07/2023
Roofmeister INSIDE: De NIEUWSTE vangsten & de beste roofvissers van dit moment

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Vrijdagavond video***

https://www.youtube.com/watch?v=3OjlrTVfiGo

Hoe krijgt Beljaars het voor elkaar??? Lukt het hem eindelijk om roofvis te haken, lost hij zo’n beetje alles. Het gebeurt allemaal tijdens een informeel wedstrijdje tussen Sjoerd en Evert Gregoire van Black River Fishing & Boats op het Zwarte Water. Uitvalsbasis is de gloednieuwe hengelsport zaak die gewoonweg roofvis ademt. Check snel of Sjoerd desalniettemin de zege binnen kan halen of dat het ouderwets falen is🤣


 

***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Zweden avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

De beste roofvissers van dit moment!

Vlak voor de gesloten tijd wil je altijd nog even scoren. Even die reserves aanvullen of wellicht nog even een pr aan gruzelementen helpen. Zo ook wij, destijds vlak voor de gesloten tijd van 2022. Bo en ik zitten bij Arend van der Heijden aan boord. De verwachtingen zijn hoog, de vangsten van afgelopen tijd net zo goed, maar wat we ook proberen… Niks, noppes, nada… Twijfel viert hoogtij. Ook bij Arend, des te meer bij Arend. Maar Bo en ik twijfelen geen moment aan zijn skills en know how.

Arend van der Heijden en Martijn Reitsma hebben de World Predator Classic gewonnen!

Nog verder terug in de tijd. De eerste editie van de LureMasters, we schrijven 2016. Een bloedstollende roofviswedstrijd, waarbij onder andere Martijn Reitsma met Herman Schuurman hoge ogen gooit. Ze liggen goed op koers voor de overwinning, maar dan een arbitrale dwaling die ze er vandaan houdt. Martijn: “Nooit meer zal ik een zege claimen, als dat nog niet 100% zeker is.”

De geoliede machine die nog niemand tegengehouden kon worden.

Jawel, twee weinig opbeurende gebeurtenissen, maar na regen komt zonneschijn. En niet zo’n klein beetje ook. Het is thans oogverblindend, gouden licht dat op beide topvissers schijnt. Ze hebben als team Lowrance de World Predator Classic gewonnen, een roofviswedstrijd die te boek staat als de meest uitdagende en moeilijkste roofviswedstrijd in Europa. Drie dagen lang, maar elke dag begin je van scratch af aan. Ving je de eerste dag de sterren van de hemel, op dag 2 begin je gewoon weer op nul. Elke dag weer zo hoog mogelijk eindigen, dat is de missie. Een dag verzaken en je kunt het schudden.

Een neutje tegen de ergste zenuwen.

Wij waren bij de prijsuitreiking en dan zie je op het terrein ook nog even zo’n beetje het hele deelnameveld aan je neus voorbij schuiven. De ene topper na de ander, ook dat nog eens. Laten we zeggen dat het voor 99% zeker was dat Arend en Martijn de overwinning zouden behalen, maar daar hoef je bij hen niet mee aan te komen. Op dat moment zijn het natuurlijk gewoon een stelletje zenuwlijers. Nagelbijten, stomme grapjes maken, er om lachen, tientallen appjes van mensen die de uitslag willen weten, etc. Maar het allermooiste natuurlijk de verhalen van de driedaagse roofviswedstrijd, waarbij alles op alles is gezet.

Prachtig toch… Het verblijf waar geniale plannen zijn gesmeed.

De vislijn in de schroef van de fronttroller, de wat lullige stacaravan waar ze in verbleven, een trailer die kuren krijgt, een visnet dat overboord waait, Evert Oostdam die ze er persoonlijk een komt brengen (held!), de baarzen die ze zo goed in het vizier krijgen, die krankzinnige snoek van 116 cm op het allerlaatst. En ga zo maar door, tot ver na de komma… Anekdotes die horen bij een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarbij niets vanzelf gaat.

Ontlading tijdens de moeilijkste roofviswedstrijd in Europa.

Met name die baarzen wisten ze goed te vinden, perfect aan te werpen met de Active Live Target van Lowrance.

Wij gaan al weer een aardige tijd mee in de roofvisscene en inmiddels weten we dat de druk in het wedstrijdcircuit sky high kan zijn. Als we de verhalen mogen geloven, is het een soort non-stop adrenaline kick van drie dagen, waarin je belandt. Leuk voor de nachtelijke uurtjes. Al helemaal als een team zich realiseert dat de zege binnen handbereik ligt. Welterusten. Nou, nee dus.

Niet te doen…

Het moment suprême!

Terug naar die prijsuitreiking, wij proberen zo dicht mogelijk bij Arend en Martijn te blijven. Dit is onze kans om pure blijdschap te mogen zien. Wij weten het eigenlijk al, Arend en Martijn hullen zich nog in nagelbijten. Nog steeds voelen ze de Franse adem van Romain Winschermann en Ludovic Pinchede in de nek. Wat zaten die gasten hen op de hielen…

Arend: “Vroeger ging ik naar de Visma hengelsportbeurs voor een handtekening van living legend Bertus Rozemeijer (ambassadeur van de WPC), nu stond ik naast hem op het podium tijdens de prijsuitreiking!”

Maar dan…  Vanaf het podium horen we die verlossende ene procent die nog ontbrak aan 100% zekerheid. Ze hebben het geflikt! Prachtig om te zien hoe gezichten binnen een fractie van een seconde kunnen transformeren. Eerst nog overgeleverd aan die onverbeterlijke onzekerheid, dan tot in de kleinste poriën vervuld met euforie. Op naar het podium, het goud wacht!

Arend en Martijn, namens Roofmeister, jullie zijn de beste roofvissers van dit moment! Gefeliciteerd!

 


 

Actuele roofvis vangsten

Bijzondere weersomstandigheden wederom, een zomerstorm, afgewisseld met uiterst rustige dagen. Hoe dan ook, ook nu weer stroomden de vangsten binnen! Hier een bescheiden selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE WARME WATER) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.  

Serge Sonneveldt: “Grote baarzen vangen, het lijkt haast normaal te worden op de rivieren momenteel… Wat zijn ze mooi!” Je weet ze goed te vinden amigo! Wat een beauty weer!

Jean-Paul Van Boven: “Achter de 40+ baarzen met de popper… Verslavend.” Vaste prik in Inside deze baas en niet voor niks!

Tommy Temmerman met het gezin op roofvis jacht en met succes!

Vermoedelijk tussen de planten vandaan! Prachtvis Geoffrey Cassiman.

Check het verbeten gezicht van Tom Nouwen. Benieuwd hoe je hem gevangen hebt!

Vin van Ges: “Afgelopen weekend met de Blauwe Petten brigade een leuke snoekbaars tussen de bootjes weten te pulken. 1e keer dat ik een shad van 16 cm en 18 gram laat zakken en t was meteen raak.” Tof Vin! Een van de twee teams die tijdens deze toffe wedstrijd ook zeebaars wist te vangen.

Wat ruist daar in het struikgewas. Het is Johannes Elzinga met een super fraaie baars!

Renzo van Berkum: “Mooie 62cm roofblei tijdens de YPFC van afgelopen weekend. Vanaf dit formaat zijn de beuken op je kunstaas gewoon magnifiek.” Zo verslavend. Deze wedstrijd nog eens herbeleven, klik HIER

Steven Bockstal: “Nog een stevig baasje van de laatste kayaktrip.” Wat gaaf Steven en dat vanuit de kayak. 

Mooie Streetfishing baars voor Mathieu Vanseer.

Chris Meijer: “Ondanks de harde wind toch weer een mooi snoekbaarsje op de dropshot.” Knap dat je dan toch die finesse nog beheerst!

Levi Groot: “Roofblei van 78 tijdens de YPFC.” Niet normaal hoe hoog gebouwd Levi! Super vet!

Paul de Wal met een prachtige rivierstrijder op een crankbait.

Foto van Bjorn Busweiler. Haha, wat een ba(ar)zen! Goeie bril ook 😛

Holy shit, wat een kasteel voor Simon Scheers.

Bijna een winterbaars voor Steven Van Bouwel en dat in de zomer! Toffe plaat ook!

Base Schreurs: “Fifty op ds met worm.” Next level base en supervette foto met die zonnestralen!

Ivan Verhoeven: “Het is nacht, er is niets anders rond je heen als het geluid van de wind door de bomen en de regen die op het water neervalt… Dan vanuit het niets breekt compleet de hel los, een lompe dreun op je hengel, in de verte een klap van een staart die het water doorbreekt en een slip die het even later uitkrijst!!!! Hiervoor trotseer ik code oranje wel, dit is waar ik voor leef…” Sommige mensen zijn dit keer de beschrijving bij hun foto vergeten, maar jij maakt dat dubbel en dwars goed! 

Thomas Wending: “Mooie baars gevangen tijdens de wedstrijd het weekend. Helaas was deze 47 cm geen verbetering.” Niet normaal wat jullie hebben gevangen amigo! Let op: 53, 51, 48 en 47 cm! Klik HIER om ze terug te zien!

 

***Foto van de Week***

Yannick Besseling: “Prachtige donkere snoekbaars, die op 40 cm water lag te wachten op een prooi.” Heerlijke 3D plaat Yannick en de aanbeet kunnen gewoon voelen. Mooie kleuren op de foto en een super venijnige zander. Foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto (GEEN SNOEK VANWEGE WARME WATER) terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.