FINALE Yamaha Pro Fishing Cup ’23 – Vader & zoon winnen wedstrijd

02/07/2023
FINALE Yamaha Pro Fishing Cup ’23 – Vader & zoon winnen wedstrijd

***FINALE*** Welkom op deze Live Blog FINALE met UPDATES van MINUUT tot MINUUT. Vanaf 1 t/m 2 juli vindt de Yamaha Pro Fishing Cup plaats. Een online roofviswedstrijd voor iedereen, dus kantvisser en (belly)bootvisser. En daarbij tellen alle roofvissoorten mee, uitgezonderd snoek vanwege een hoge watertemperatuur. Gisteren is er heel veel gevangen en een hoop gebeurd, klik HIER, nu tijd voor de finale dag. 

Meer weten over dit unieke concept, klik HIER. Van onder naar boven de juiste ‘leesvolgorde’.

Klik HIER voor een totaaluitslag van alle deelnemers.

Wat een bazen!

Gevolgd door deze waanzinnige meerval vangst van team Dani© & Goran Krnjic. Wat een ontknoping, klik HIER voor een spannende beschrijving van de slotfase.

De 47 cm baars van Thomas en Ensar die alles weer op zijn kop zette.

EINDUITSLAG

17:01 De uiteindelijke top 10. Wat een toppers! Morgen komen we uitgebreid terug op de eindklassering met een overall ranking! Tot dan!

17:03 Overige prijzen. Gefeliciteerd!

16:16 Even geen posts hier, we gaan rekenen! Rond 17 uur gaan we live op Facebook de prijsuitreiking verzorgen! Stay tuned!

16:15 Finished!!!

16:13 2 minuten nog. Er komt niks meer binnen.

16:08 Stel je die laatste minuten voor bij de top 10. Wat gaat er in hun hoofden om, wat kun je nog forceren?

16:05 Nog maar eens die top 10 laten zien, die we voor 12 uur hebben laten zien, maar eigenlijk heeft dat niet veel zin. Er is zoveel gebeurd!!! En dat zeggen we niet om het spannend te houden!

16:03 Nooit eerder was het zo spannend! Wie gaan er in de prijzen vallen????

16:02 Nog maar enkele minuten, dan gaat de vangsten inbox op slot. Nog steeds kan er van alles gebeuren. Ook voor wat betreft de winnaar. Het spel is niet gespeeld. Nog steeds niet!

16:00 Dit was dus een foto van team Dani© & Goran Krnjic. Hoe verzin je het!?

16:00 Helaas helaas, gelost. Wat moet dat balen zijn.

15:57 Dat zou een zeer welkome vangst zijn voor dit team.

15:57 Breaking news! Team Dani© & Goran Krnjic is meerval aan drillen.

15:52 Voor enkelen zit er het op voor vandaag. Officieel mogen tot 16:15 uur vangsten ingestuurd worden.

15:51 Meerval kan voor veel teams heel veel uitmaken. Benieuwd naar de uitkomst? Anders wij wel…

15:49 Meervalslijm op de leader. Bij wie?

15:37 Lang niks van gehoord, team Tim van Opstal© & Rien Smulders. Gisteren gingen ze als een trein… Vandaag waren ze stil, maar nu zijn ze er weer. Sowieso een snoekbaars upgrade. In de top 10 zaten ze nog en ze zijn weer gestegen.

15:30 Lang niks van gehoord, maar daar zijn ze weer en hoe! Dikke baars voor team Robert-Jan Mastenbroek© & Jeroen Vloon. Zit het team met het beste snoekbaarsgemiddelde nu op de grote baars?

15:28 Hardlopers die gasten bij team Gerrit van Giessen© & Jan van Vugt. Weer baars. Ze zaten al in de top 3 en schuiven weer op… En niet 1 plekje…

15:25 De top 10 van voor 12 uur. Inmiddels is er een hoop gebeurd.

15:22 Team Patrick Snoeren© & Nick van Erpo ook weer op de vis. Gisteren rond de top 10 en nu weer. Erin of er net buiten? Dat blijft nog geheim 😉

15:16 Een niet bijgewerkte lijst van de heren, maar er zijn behoorlijk wat centimeters bijgekomen.

15:14 Team Gerrit van Giessen© & Jan van Vugt met een eindspurt.

15:12 Team Dima© & Ard Poot op weg naar een nieuwe stek. Klaar voor het eindoffensief.


De Blaster Shad is een kunstaas voor het vissen op snoek. Na 5 jaar onderzoek en ontwikkeling presenteert FIIISH u dit concentraat van innovaties waarmee u zich kunt aanpassen aan vele visomstandigheden. Het Player Concept waar deze shad van is voorzien, zorgt ervoor dat u het gewicht van de kop kunt aanpassen aan uw behoeften, waardoor u kunt vissen op verschillende diepten, met verschillende snelheden, met verschillende lichaamsopties op één en dezelfde kop. Er is veel werk verricht aan het ontwerp van het lichaam, zodat het met zeer lage snelheid al zwemt terwijl er zoveel mogelijk water wordt verplaatst, vandaar de naam ‘Blaster Shad’. Gezien bij Wout van Leeuwen, klik HIER.


15:04 Team Michel van Giezen© & Rob van der Zeeuw gingen gisteren al lekker. Deze snoekbaars helaas geen upgrade, maar wel voor baarzen hebben ze extra centimeters gescoord.

14:53 Geloof het of niet, zojuist komt deze vangst binnen. Van wie? Juist, van team Gerrit van Giessen© & Jan van Vugt.

14:50 HELAAS LEON, Team Van Giessen© Van Vugt is je voor geweest in de eerste editie van de Yamaha Pro Fishing Cup, klik HIER: “Het Nederlands record winde van 66 cm!!! Ongelooflijk. Eindstandige bek, holle anaalvin en het aantal schubben op de zijlijn komt overeen. Dit kan haast niet anders. Wat supergaaf!!!”

14:47 Holy shit, misschien is dit het Nederlands record winde van 63 voor team Leon Haenen© & Edwin Warnier.

14:45 Team Dima© & Ard Poot op de creatieve tour 🙂

14:44 Een hele dikke vis gelost of waterpret? Team Ed Brands© & Robin Smit.

14:42 Het lijstje van gisteren met nu dus die dikke roofblei van 81 cm! En zojuist weer een nieuwe vangst voor dit team, 43 cm snoekbaars. Dat loopt lekker!

14:38 Bak van een roofblei voor team Niclas© & Heleen Vermaas. Gisteren op plek 19 geëindigd, hoe zal dat deze dag vergaan?

14:35 Geen hele indrukwekkende lijst, maar, nu komt ie. Deze lijst is tot 12 uur bijgewerkt en daarna hebben ze lopen knallen met de baarzenlijst vol, 3 dikke snoekbaarzen en roofblei. Sowieso top 10 en misschien zit er wel meer in. Zet m op gasten, jullie zijn op de goede weg.

14:32 Wauw wauw, uit het niets komt team Noah van der Meulen© & Twan Koetsier aandenderen! Weert een dikke snoekbaars. Holy shit!

14:30 Roofblei nieuws!!!

14:22 Wat een baarzen, wat een baarzen! Alleen team Thomas Wending© & Mikko Tielrooy heeft grotere. Snoekbaars nog niet verwerkt.

14:07 Team Huib Hermsen© & David van Maanen met mooie snoekbaars. Deze mannen hebben al hele mooie baarzen en met ook nog mooie snoekbaarzen kan het heel hard gaan.

14:06 Wat een leipe plaat en prachtige zander in de polder voor team Noah van der Meulen© & Twan Koetsier.

13:58 Nog zo’n team dat klimmende is, team Wessel Sierd Venema© & Sebastiaan Schmidt. Is deze blei maats en zo ja, hoeveel gaan ze dan klimmen?

13:56 Bellyboatstrijders.

13:55 Team Ensar Vurel© & Thomas Liempd zijn op dreef! Wie kan ze stoppen?

13:54 Prachtige plaat en treffend van hoe het er nu aan toe gaat op het grote water met veel wind. Foto: Age Tjalma© & en Taco Velstra

13:52 De laatste update van de top 10 van een paar uur terug. We kunnen melden dat er behoorlijk wat verschoven is en zelfs in de top 3. Veel hangt nu af van met name roofblei, grotere snoekbaars en wellicht iemand die het aandurft om het zoute aan te pakken.

13:50 Baars er bij voor dit team, nu 4 baarzen dus en een volle kaart, met uitzondering van de zeebaars. Echte soortenjagers! Nu op zoek naar specimen heren!

13:45 Snoek hebben we geschrapt uit de scorelijst… En dit is een veelvoorkomend beeld nu. Zelfs grote metervissen! Tja, de snoeken zelf hebben lak aan onze regels 😛 We vragen de deelnemers om de vis zsm te onthaken en terug te zetten. Spijt van ons besluit? Nee, met op sommige plaatsen in Nederland een watertemperatuur van 25 graden zou het vissen op snoek onverantwoord zijn. Daarnaast geeft het deze editie van de Yamaha Pro Fishing Cup een heel andere dimentie!

13:44 Roofbleinieuws!!! En dat nu in de top 10. Stay tuned!

13:42 Een vis tot nu toe en dan meteen een van 82 cm. Prachtig!

13:39 Superrrr roofblei voor Team Renzo© & Tygo van Berkum. 62 cm, een vis die teams in de bovenste regionen graag zouden toevoegen aan hun lijstje.

13:27 Team Vin van Ges© & Hans Hofman met zander van 62 cm. Een upgrade want hiervoor al snoekbaarzen van 45, 51 en 53 cm.

13:34 Prachtige Rotterdamse plaat van team Joeri© & Stefan Sanderson.

13:20 Een iets mooiere foto van Thomas! Meteen ook zijn PR.

13:11 Team Ensar Vurel© & Thomas Liempd gaat wel heel erg goed. Wat we kunnen verklappen is dat dit een hoge 60’er snoekbaars is en dat ze zich in de top 3 ernstig zorgen moeten maken.

13:00 En het gaat door bij team Ensar Vurel© & Thomas Liempd! Het wordt nu heel spannend in die top 3.

12:59 Team Ensar Vurel© & Thomas Liempd on fire!!! Grote baars en hun baarzenlijst vol!

12:56 Team Wessel Sierd Venema© & Sebastiaan Schmidt met snoekbaars. Een team dat in en rond die top 10 blijft hangen. Wat levert deze vis ze op.

12:54 Mooi Hollands plaatje van team Joris Beuse© & Jaco Jacobs. Nice mannen! Snoekbaars van 57 cm.

12:51 enfin, we dwalen af. terug naar de wedstrijd, want er zijn weer genoeg vangsten!

12:49 En als we dan toch bezig zijn, onderstaand een clinic meerval van niemand minder dan Goran himself! Weliswaar met wormen wat deze wedstrijd niet is toegestaan, maar doe er je voordeel mee 😉

Dit zijn de beste getijden voor zeebaars!

12:46 Voor de deelnemers die zich toch gaan wagen aan de zeebaars, klik HIER. Op de foto Carl Greve van Wout van Leeuwen. Wil je meer weten over deze vis, deze man kun je in de winkel in Vlaardingen de hemd van het lijf vragen.

12:42 En, omdat wij iedereen willen helpen! Deelnemers, klik HIER!

12:26 Vandaag een hoofdrol voor die dekselse roofblei, Aspius aspius. Toch ook weer een uniek element aan deze wedstrijd. Tja, zeebaars en meerval natuurlijk ook nog, maar dat zijn zogezegd minder toegankelijke soorten…


***Was €409.99, nu voor €269,99*** Perfect uitgebalanceerde hengels, gemaakt voor afstand en precisie werpen met kunstaas vanaf de kant. De SGS8 Precision Lure Specialist zijn snelle, taps toelopende Toray carbon blanks waarin de nieuwe T1100G vezels zijn verwerkt. In samenhang met de Fuji top-of-the-line Torzite titanium frame geleideogen en Fuji reelhouder, zorgen deze hengels voor soepel, moeiteloos werpen en extreem comfortabel hanteren. Duizenden uren aan testen. Gezien bij Wout van Leeuwen, klik HIER.


12:18 Een welkome toevoeging voor hun scorelijst! Check ook die twee prima snoekbaarzen. Smet op de vreugde, meerval telt voor de helft mee…

12:13 Team Kevin Demmers© & Sean Vredegoor met een ontzettend knappe prestatie. Want ga er maar aan staan, een meerval van 170 cm drillen vanuit de bellyboat! Wat een toppers zijn dit. Prima geimproviseerd ook met het meetlint en de onthaakmat! Deelnemers om als organisatie van te dromen. Gefeliciteerd mannen!

12:05 En jawel, de meerval is binnen! We wachten nog even op de goedkeuring, maar dat gaat goed komen!

12:01 lunchtijd bij sommigen 😛

11:59 Team Renzo© & Tygo van Berkum meets team Remie Geenen© & Bart Peijnenburg. Tja met deze editie maar liefst ruim 70 teams wordt de wereld een stuk kleiner! Leuk dit!

11:53 En dan tijd voor een bijzonder verhaal mensen!!! Op dit moment zijn deelnemers een enorme meerval aan het drillen. Team Dani© & Goran Krnjic? Nope, want van hen hoorden we dat. Goran is nu onderweg naar de Deltawateren voor meerval, maar kwam het team tegen dat vanuit de bellyboat vist. Wie het zijn en of de meerval inmiddels gevangen is weten we niet. Goran zelf denkt aan een vis van minimaal 150 cm. Hopelijk spoedig meer nieuws!

11:51 Team Dani© & Goran Krnjic met een upgrade voor de roofblei. Hoeveel laten we voor de spanning even in het midden…

11:44 Bijzondere aandacht voor dit team ook. Check die snoekbaarzen, niet normaal! Gisteren hebben ze een hele dikke meerval gelost. Scheisse!!!

11:35 De lijst goed vol, maar zeker nog ruimte voor upgrades. Zet hem op tijgers.

11:33 O.a. dankzij deze zander van 50 cm.

11:32 Nieuwkomers in de top 10, team Feije© &Fair Graphorn.

11:30 Team Dima© & Ard Poot met een baars van 47 cm, een mooie upgrade, maar nu is het voor hen ook zaak om zsm die roofblei te gaan vangen… Of, ze vissen in Zeeland,… Drie keer raden…

11:27 De laatste keer tot aan de prijsuitreiking de top 10. Daarna wordt het speculeren voor jullie 😉


De Nays MZ RNNR spinnerbait is ontworpen om een ​​maximum aan flash en trillingen te genereren om zodoende een perfect “geluid” en een perfecte zichtbaarheid te bereiken. Door het ontwerp van de MZ RNNR kan deze spinnerbait heel goed in dekking en begroeiing worden gebruikt zonder dat deze vast loopt. Gezien bij Wout van Leeuwen. Klik HIER.


11:20 Kiek us oan, mooi lijstje voor team Wessel Sierd Venema© & Sebastiaan Schmidt. De onderstaande baarzen zijn nog niet verwerkt… Coming up!

11:18 En deze 39 cm. Gisteren ook goed gevist…

11:17 Verrassende opkomst van team Wessel Sierd Venema© & Sebastiaan Schmidt. Vangsten waren doorgestuurd naar een verkeerd telefoonnummer…. Deze baars is 34 cm.

11:14 De laatste top 10 tot de prijsuitreiking is in de maak. Daarna gaat het leaderboard op slot 😛

11:11 Worstenbroodjes voor team Tim Hakkert© & Stein Honders. Noord-Brabant dus, dus waarschijnlijk geen zeebaars als target 😛

11:09 Hele mooie snoekbaarzen, dikke roofblei, alleen die baarzen… Die krijgen ze niet gevonden. Ook meerval territorium hiero, dus alles is nog mogelijk. Nou ja, behalve zeebaars dan…

11:04 Team Leon Haenen© & Edwin Warnier hebben het lastig in het zuiden. Dit is de enige vis tot nu toe en niet eens een upgrade. Ze staan nog in de top 10, maar voor hoe lang nog?

10:46 Geen verkeerde reeks en let wel, de winde is nog niet meegerekend. Zullen we nog een nieuwe top 10 laten zien of het spannend houden?

10:42 Nog een team om rekening mee te houden, team Joey Huisveld© & Max van Doremalen. Hier met een winde van 50 cm. Het verschil tussen roofblei en winde kan heel lastig te determineren zijn, inclusief hybride varianten, daarom ook winde die meetelt en eerlijk is eerlijk, ook deze soort kan er flink op los jagen.

10:35 Een hele knappe reeks… Meerval lastig vanaf de kant. How about zeebaars of roofblei. Zo zie je maar, met name die roofblei gaat vandaag veel uitmaken waarschijnlijk.

10:31 Team Dima© & Ard Poot… Gisteren op plek 8, nu nop plek 5! Super knap! Zojuist is deze zander binnengekomen van 57 cm.

10:27 Team Renzo© & Tygo van Berkum: “Bediening voetveer werkte niet, dan maar zwemmen.” Hahaha, goed bezig.

10:26 PR alarm voor team Wouter van den Dungen© & Iwan van Beers 😛

10:24 De deelnemers gaan tot het uiterste.

10:23 Helaas helaas, net binnen, maar geen upgrade voor team Tim Hakkert© & Stein Honders.

10:21 Op plek 4 team Tim Hakkert© & Stein Honders. Baarzen upgraden of stoute schoenen aan en voor die zeebaars gaan? Of beide 😛

10:16 Hun vangsten tot nu toe en de baars van 46 cm is nog niet verwerkt. Stay tuned!

10:14 Team Risto van Lieshout© & Maurits Lancee, ook deze houden we in de gaten. Verse baars van 46 cm. Nu op plek 6.

10:11 En dan team Thomas Wending© & Mikko Tielrooy. Wat een bazen zijn dat ook. 1 roofblei en de kaarten zijn anders geschud.

10:00 Niet schrikken, deze vis is niet gevangen tijdens deze wedstrijd 😛 Maarrrr het is wel onze Goran. Voortbordurend op het verhaal. Zijn roofbleien zijn zojuist gevangen hartje Rotterdam, voorheen meervalwalhalla, nu lijken ze er spoorloos te zijn. Klik HIER.

09:57 Goran is visgids en specialist in meerval vissen. Wat heeft deze krijger al ontzettend grote meervallen gevangen. Misschien wel de beste meervalvisser van Nederland op dit moment, dus dat kan nog leuk worden, maarrrrrrrrr…

09:56 Nummer 1 team Dani© & Goran Krnjic. Vader & zoon! Hoe tof is dat?! Wat kunnen ze goede zaken doen op meerval en daar kunnen we twee dingen over zeggen.

09:55 Zo eindigde de top 10 gisteren.

09:52 Tadaaaaa!

09:47 Ok mensen, nu gaan we niet meer wachten met de nieuwe top 10. Komtieieieieie….

09:45 Jawel dames en heren, een upgrade voor team Dani© & Goran Krnjic. roofblei van 60 cm. Die van 46 cm gaat van de kaart.

09:44 Mooie lijst zo en alle mogelijkheid om te gaan upgraden… Misschien toch ook op zeebaars mannen? Misschien meerval…

09:41 Wederom een mooie snoekbaars van 64 cm voor beide heren. Wat doen die het goed deze ochtend!

09:40 Baars van 30 cm voor team Tim Hakkert© & Stein Honders. En dat is nog niet alles!

Meer weten over dit unieke concept, klik HIER. Van onder naar boven de juiste ‘leesvolgorde’.


De nieuwe Dex Stunna Plus 1 van Berkley is de twitchbait/jerkbait voor de visser die graag op snoek, baars, snoekbaars en roofblei vist. Door de Stunna te twitchen zal deze mooi en onvoorspelbaar heen en weer springen waardoor een vis snel getriggerd zal worden om over te gaan tot een aanbeet. Door de suspenderende Stunna tussendoor stil te laten hangen zal deze mooi op de zelfde hoogte blijven zweven wat een aanbeet makkelijk uitlokt. Verkrijgbaar in diverse verleidelijke kleuren! Gezien bij Wout van Leeuwen. Klik HIER.


09:36 Team Tim Hakkert© & Stein Honders on the move met hele mooie vangsten. Ogenblik.

09:35 Check hun zanders! Holy shit! Die roofblei gaat vandaag een dingetje worden. Die kan voor een geweldige boost zorgen!

09:32 Terug van weggeweest, maar dit team gaat nu heel erg hard! Team Robert-Jan Mastenbroek© & Jeroen Vloon met twee baarzen van 30 en 32 cm.

09:28 Nieuwe vangst voor team Dani© & Goran Krnjic! Stay tuned!

09:19 Een nieuwe top 10? Die is klaar, maar we wachten nog even met uploaden… Waarom? Leuk joh die spanning 😛

09:16 Zo ook vis voor team Ensar Vurel© & Thomas Liempd, baars van 32 cm. Nu drie baarzen met van gisteren nog 43 en 38 cm. Gisteren op plek 10 geëindigd. Vandaag? We gaan het zo zien.

09:13 Team Dani© & Goran Krnjic met een roofblei van 48 cm! Die hadden ze nog niet en ze stonden al hoog… Nummer 1??? We weten het nog niet, want er komen van veel andere teams vangsten binnen, ook uit die top 10! Man man man, wat spannend!

09:12 Breaking news!!!

09:09 Wat een beauty van een zander voor team William van Tongerlo© & Cindy Horstman. 84 cm! Een upgrade, want ze hadden al snoekbaarzen van 62, 63 en 60 cm. Come on toppers, nu die baarzen!

09:05 Team Dima© & Ard Poot, niet van die vangsten weg te houden. Wat gaan ze lekker! Gisteren op plek geëindigd. Net deze verse zander binnen van 44 cm. Dat kan alleen maar veel goeds betekenen.

09:01 Team Edwin Roethof© & Gregg Hofstede. Snoekbaars van 59 cm. Lijstje baarzen vol met 35, 37, 36 en 36 cm. Houd ze in de gaten deze toppers!

08:58 Team Thomas Wending© & Mikko Tielrooy met wederom grote baars. Deze is 47 cm. Geen upgrade, want… Check hun baarzen van gisteren: 53, 51, 48 en 47 cm! Ongelooflijk. Lijst met snoekbaarzen ook vol met 63, 69 en 59 cm. 1 roofblei erbij en … Dan nog in te halen door iemand?

08:52 Wauw! Wat een prachtige snoekbaars voor team Tim Hakkert© & Stein Honders! 68 cm! Gisteren op het laatst ook nog een van 65. Lijst met baarzen vol en ook nog roofblei. Wat gaat ze deze dag brengen?

08:51 Ook vissen in die top 20. Upgrades, maar ook nog ‘nieuwe’ soorten. Zelfs in de top 3 een verschuiving.

08:49 Het gaat weer razend snel met de vangsten. We hebben de grootste moeite om de vangsten goed te verwerken. Maar no worries, daar nemen we de tijd voor, dat moet goed gebeuren.

08:39 Ook vandaag dappere strijders op de zeebaars, dit keer team Marco© & Loek Benne. De eerste is binnen, maar helaas ondermaats.

08:37 Team Leon Haenen© & Edwin Warnier na een succesvolle dag.

08:35 Team Tim Hakkert© & Stein Honders gaan het roer om gooien vandaag. “Veel minder hengels mee.” Foto was van gisteren 😉

08:32 Veel meer zon vandaag, maar ook veel wind, foto: team Vin van Ges© & Hans Hofman.

08:31 Dorstige motor voor de finale.

08:30 Klaar voor een nieuwe dag, team Renzo© & Tygo van Berkum.

08:24 Er moeten nog enkele wijzigingen worden aangebracht en ook zijn er nieuwe vangsten gemeld. Dus onderstaande lijst is niet actueel!

08:23 De stand van zaken van gisteren. De top 20.

08:11 De tweede dag in volle gang… De eerste vangsten komen binnen. Teruglezen wat er gisteren gebeurde (AANRADER), klik HIER.