Black River met recordvangsten

28/07/2023
Black River met recordvangsten

Juni 2023 was het dan zover: Black River on tour naar Kaapverdië. Een reis waar Evert en Milan al lange tijd naartoe hadden geleefd. Mooie vooruitzichten op de meest kleurrijke vissoorten, uiteenlopende vistechnieken en een onvergetelijk avontuur.

 

Door Black River

Eerst even over de bestemming: Maio, Kaapverdië. Maio is één van de minder bekende eilanden van Kaapverdië en er komen aanmerkelijk minder vissers dan bijvoorbeeld Sao Vicente. Er werd contact gezocht met Joris van Visreis.nl en na een duidelijk gesprek werd de reis naar Maio geboekt en het avontuur kon beginnen in juni.

Het avontuur kon beginnen!

Bij aankomst was er de hartelijke ontvangst door gastheer Michael van Steijn, zijn vrouw Isabella en zoontje Jeremy. De hele week hebben ze gezorgd voor een onvergetelijke vakantie waarbij alles tot in de puntjes geregeld was. Michael en zijn bootcrew, bestaande uit Junior en Shaka (door ons omgetoverd in Sjakie) hebben ons 7 visdagen lang laten genieten van schitterende vissen, technieken en vangsten.

We konden genieten van heerlijke vangsten.

Van het vissen op onder andere Mahi mahi vanaf de boot, tot het nachtvissen op allerlei soorten haaien. En wát een soorten hebben we gevangen in die 7 dagen: dorado / Mahi mahi, wahoo, tijgerhaai, citroenhaai, verpleegsterhaai, coral trout, red snapper, triggerfish, murene, amberjack, squirrelfish, vliegende vissen, rode koraalbaars en grouper. Team Black River wil Michael en zijn vrouw Isabella én de crew enorm bedanken voor de goede zorgen en de enorme kennis van zaken op gebied van alle vissoorten.

 

Recordvangsten

Met de vangst van een tijgerhaai van ruim 550 kg bij een lengte van ca 4,50 m kan gesproken worden van een officieus Nederlands record, aangezien deze door Milan zelf volledig is afgedrild. Wat een giga vangst…

Een gigantische tijgerhaai, een Nederlands record?

Daarnaast is er ook nog een verpleegsterhaai gevangen waarbij de aanvraag van een officieel Nederlands record nog loopt. De verpleegsterhaai is gemeten op een lengte van 2,38 meter, waarbij het officiële Nederlandse record op 2,36 stond. Officieel record of niet, het waren vangsten om nooit te vergeten en we kijken terug op een fantastisch avontuur. Tot slot willen wij ook Joris van Visreis.nl nog bedanken. Alles tot in de puntjes geregeld waardoor team Black River zich kon concentreren op één ding: vissen!

Wij hoefden ons alleen te richten op het vissen.

 

Waar het allemaal begint

Een visreis als deze is een prachtige ervaring die team Black River al lang in de planning had, maar het begint natuurlijk allemaal in
die sloot voor het huis met een vaste stok van drie meter. Dát is de essentie én het begin van iets wat voor liefhebbers kan resulteren
in het maken van een dergelijke visreis. Black River wil er zijn voor de échte beginners van het vissen tot en met die doorgewinterde sportvisser en daarom bieden wij een compleet pakket in onze winkel, van harte welkom bij Black River Fishing & Boats! Klik HIER.

 

Weer zo’n super gave reis die je kunt boeken bij Visreis.nl, wil jij ook zulke grote haaien vangen of andere exotische soorten? Klik HIER