Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & in memoriam: Jacco Bentveld

08/07/2024
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & in memoriam: Jacco Bentveld

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service!

 


 

*** Prijzenpot €20.000,- ***

Welkom bij de Roofmeister Cup, een roofviswedstrijd waar jij GRATIS aan mee kunt doen, met een prijzenpot van €20.000,- en het allermooiste…  IEDEREEN  kan meedoen en IEDEREEN kan winnen! JIJ DUS OOK! Klik HIER

 


 

*** Onze vrijdag video ***

Hoe hoog staan muizen op het menu van snoek? Nou, heel hoog, dat kunnen we je garanderen. In deze video met Evert Gregoire van DeRoofvisser.com gaan we dit in de praktijk laten zien. Met name die Miuras Mouse heeft voor ongekend grote metersnoeken gezorgd, het lijkt wel heel erg op vangstgarantie!

 


 

*** Zwedenreis voor jou! ***

Sjoerd Beljaars & Bo Staartjes gaan op vistrip naar Zweden en willen jou er graag bij hebben. Na twee keer een groepsreis naar Dragso (Oostzeekust) te hebben georganiseerd in samenwerking met Visreis.nl, is het nu tijd voor compleet iets anders dat 12 t/m 19 mei 2025 zal plaatsvinden. Wil jij mee, klik HIER

 


 

In memoriam: Jacco Bentveld

Daar zat ik dan zaterdagavond te briesen  voor de buis. Turkije – Nederland… Dat moest anders, die speler moest er uit, die ander moest erin, klagen, mopperen, je kent het wel. Elders in Nederland lag iemand voor zijn leven te vechten. Uiteindelijk moest hij de handdoek in de ring gooien. Jacco Bentveld!

Jacco Bentveld, roofvisser in hart en nieren. Helaas is hij zaterdagavond overleden.

Wat een tegenstrijdigheid! Ik maak me druk om iets onbenulligs als het Nederlands Elftal, Jacco in strijd met die verschrikkelijke ziekte. Nu maak ik mezelf geen verwijten, maar soms is het goed om stil te staan bij dit soort tegenstellingen. Al is het maar om de boel te kunnen relativeren.

Een eerste kennismaking met Jacco. Wat een visdag was dat met dank aan Arend van der Heijden!

Jacco, zelden heb ik zo’n vechter gekend! Hij benaderde ons om samen met hem een roofvisdag voor ernstig zieke kankerpatiënten te organiseren. Tot drie keer toe moesten we de dag afblazen vanwege slecht weer. Nu, deze week, zou het er veel beter uit zien, maar toen een bericht dat het met Jacco heel snel bergafwaarts ging.

Zijn zoon Joran met zijn allereerste snoekbaars ooit. Wat was Jacco trots!!!

In het ziekenhuis konden de artsen niets meer voor hem doen en dus ging hij naar huis. Zijn conditie was zorgwekkend, maar hij stond erbij om er deze visdag bij te zijn. Hij zette alles op alles, maar het is niet gelukt. Het liefst wil ik dat rotweer van de laatste maanden vervloeken. Hadden we dan toch moeten gaan, een risico lopen? Tja, dat soort vragen gaan je dan besluipen? Maar het heeft geen zin om daar lang bij stil te staan.

Ernstig ziek, een zorgwekkende conditie, maar Jacco ging gewoon struinen op snoek! Een ongekende vechter deze man!

Natuurlijk ook twijfel over of we de dag deze week door moeten laten gaan. Maar daar had Jacco reeds een stokje voor gestoken. Deze dag moest en zou plaatsvinden! Dat is zijn wil geweest en ook zijn nabestaanden hebben deze wens uitgesproken. Al voelt het dubbel, natuurlijk gaan we dat doen en wordt het gegarandeerd een bijzondere dag! Hopelijk kijkt hij mee en zal hij trots zijn. Op zichzelf! Jacco is namelijk degene geweest die dit initiatief heeft genomen en daar mag vol lof over gesproken worden.

 


 

Actuele vangsten ***Elke week toffe prijzen***

***NIEUW*** Vanaf deze editie van RM Inside zijn er  met FOTO VAN DE WEEK vette prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door Berkley, Abu Garcia & Lowrance! Dat niet alleen, je maakt kans op veel meer. Klik HIER voor meer informatie over de te winnen prijzen.  

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde7. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.

Serge Sonneveldt: “Snoekbaarzen vangen op de rivier met een ondergaande zon en 0 wind….heerlijk!!!” Zeldzame momenten dit jaar Serge, maar wat een superrrr plaat weer!

Robin Smit: “Als je geen beweging ziet op het water, terwijl je genoeg aasvis ziet zwemmen dan ga je toch even twijfelen of ze er wel zitten. Maar met de gezegde “als je ziet ze jagen vang je ze niet” in m’n achterhoofd toch maar met vol vertrouwen de eerste worp gemaakt en die was gelijk raak. Gelukkig kon het gezegde ‘als je bij je eerste worp vis vangt, dan brengt dat ongeluk’ de prullenbak in, want dit was de eerste van vele…” Wat een bak Robin! Wauw! En wat supercool dat je er vele hebt gevangen!

Albert Dekker: “Dikke 50’ers vangen met de schuifpen en een dood aasvisje.” Old skool Albert en het werkt, niet zo’n klein beetje ook!

Devin Kant: “Korte sessie op het grote water pakte goed uit! met een aantal mooie vissen waaronder deze.” Dat zijn de sessies Devin, kort maar krachtig!

Lex Peters: “Je ziet ze weleens vaker voorbij komen…. Tijdens het trainen voor de WPC ving ik deze prachtige gouden baars!” Wauw, wat een plaatje Lex! Heel erg gefeliciteerd met jullie derde plek! Super knap!

Hessel Wijbenga: “Ochtendje vroeg op pad. Buiten de vangsten om vond ik dit wel de mooiste plaat!” Geen vangstfoto, maar deze konden we niet zomaar laten passeren. Op een haar na Foto van de Week!

Freek Janssen: “Een regenachtige ochtend, deze UNIT maakte het helemaal compleet!” Wat een waanzinnige platen zijn dit toch Freek! Prachtig!

Cat FishMatties: “Na mijn droomvis verspeeld te hebben in Italië vorige week, maakte deze 236 cm beul het afgelopen weekend het weer een beetje goed.” Nee joh!!! Ongekend. Dat is dan toch wel je nieuwe droomvis!?

Chris de Vries: “Mooie week gehad, heren van Roofmeister.” Idem dito Chris! Wat een legendarische week bij jullie in Vevang!

Wsly Swennen: “Wat een dagje, enkel de Grote vissen wilden bijten!” Respect! Vanaf de kant zo’n bak!

Steve De Bruycker: “Eerste maal terug naar de Maas na maanden van teveel stroming door de aanhoudende regen. Ze waren niet groot, maar deed wel deugd ze opnieuw te vangen op een prachtige rivier als de Maas.” Je ziet dat het water nog hoog staat inderdaad Steve! Wat een bijzondere rivier en gaaf dat je ze weer gevonden hebt!

Ensar Vurel: “Deze enorm hoog gebouwde baars kon mijn creature bait niet laten liggen. Mooi ook die rode vinnen, echt een oude krijger!” Echt een karaktervis Ensar! Prachtig! Meer van dit!

Pedro Van Gaver: “Tijdens de sessie samen met m’n zoon mocht ik ook nog poseren met een mooie snoekbaars die duidelijk een goed zomergewicht had.” Dat is een mooie visdag geweest Pedro. Je zoon meteen ook verslaafd natuurlijk!

Michiel Vlaar: “Lucky shot der lucky shots. Op een meter of 7 diepte zag ik deze lipvis over mijn shad heen schuiven. 1 op de 15 van deze soort is op deze wijze gekleurd. Het dominante vrouwtje wordt een vent zodra het mannetje van de school overlijdt. Het was een feestje in Vevang.” Helemaal woke deze vis Michiel! Maar niet normaal deze kleuren, alsof je midden in de tropen vist.

Hans Ruigrok: “Heerlijk met mijn maatje Alex van der Hulst een ochtend de nieuwe Garmin apparatuur in en afstellen… Echt… De eerste vis, een mooie klapper op de ShadTeez Hollow 12cm Headlight… Natuurlijk Lex…” Wauw, wat een strijder Hans! Een vis die je nog wel even bij zal blijven!

Johnny Koekerits: “De enige van de ochtend. Deze twijfelde geen moment.” Wat een heerlijk plaatje dit Johnny! Volgende keer meer joh 🙂

Dylan Yans: “Uren lang enkel kleine vissen kunnen vangen totdat deze aanbeet kwam! Een prachtig 115 cm met een brute killer kop! Gevangen op een chatterbait van 14 gram en een Buddy RS van Fishimpact als trailer ! Wat een dril op een 15/45 hengel!” Ongekend wat een brute pike Dylan! Gefeliciteerd!

Chiel Van Hoof: “Deze puntgave pitbull van 123 cm knalde er even heel onverwacht op. Na een gruwelijk stevige dril brak ik mijn PR!” Holy shit, gefeliciteerd Chiel! En terecht wat je zegt, puntgaaf! Alsof het geschilderd is!

Kenny LJ fishing: “Meters maken en al twitchend de kantjes uitgooien met de Basara 90 sp leverde enkele mooie baarzen op.” Ahhhh zo’n mooie visserij en als het dan ook nog lukt…

Michel Platini: “Jarenlang vang je van alles tot 101cm, en spendeer je veel tijd, bloed, zweet en tranen. (we wonen niet echt in buurt van het grote water). En dan deze vis! Die kop, en dat lijf. ‘Spoorbiels’ las ik ergens. Ja idd, maatje spoorbiels. je landt een vis van 117cm. Dit is echt next level kwa drill, beleving en de hele shit. Je word gek en staat met zn 2en te schreeuwen in de boot. Dit moment gaat me nog lang bij blijven.” Prachtplaat en prachtverhaal Michel! Hier kunnen we van genieten! Wauw!!!

***Foto van de Week***

Dit keer extra lastig om een Foto van de Week te kiezen! Zo moeilijk met deze reeks aan waanzinnige platen! Maar de keuze is gevallen op de snoek met de “brute killer kop” van Dylan Yans. Die bek open, de tanden, dat krachtige lijf er achter en zo mooi aan de lens gepresenteerd. Het grote water en de oever op de achtergrond. Een totaalplaatje waar je wild van kunt worden! Foto van de Week, gefeliciteerd Dylan!

***Houd svp je DM in de gaten, waar we je je adresgegevens vragen voor onderstaande prijs!***

Dylan Yans wint een Lowrance cap en handdoek, Berkley Pulse Spintail & Dex Spinnerbait..  Wie weet win je ook nog Foto van de Maand en Foto Overall. Klik HIER waar je allemaal kans op maakt!

 


 

BELANGRIJK!!! Elke week zijn we zeer benieuwd naar jouw meest recente vangstfoto. Post jouw foto op je Facebook of Instagram account met voor deze ronde #RMvangstronde7. Uit alle posts selecteren wij een 20-tal foto’s en een deskundige jury zal de Foto van de Week kiezen. Oh ja, vergeet niet een korte beschrijving bij de foto te plaatsen.