Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & niet te filmen?!

14/11/2022
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten & niet te filmen?!

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

De IJssel, misschien wel een van onze mooiste rivieren en met Hendrik-Jan Verheij van Raymarine hebben we iemand die daar uitstekend de weg weet. Het plan is om werpend met shads de bullseye te raken op snoekbaars. Dan komt Sjoerd Beljaars vast te zitten. Nou ja… Vast??? Na een minuut komt er op de bodem iets in beweging…Iets groots, iets heel groots. Als dit een meerval is, dan is het wel een heule grote… Een Nederlands record?


 

Niet te filmen?!

Samen met mijn maatje Martin sta ik in Noorwegen met shads op snoek te werpen. Bam! Bij hem een aanbeet. Kort daarna… Bam! Bij mij een aanbeet. Dan zien we tijdens het drillen onze vislijnen naar elkaar toe lopen. Echt het ongelooflijke is gebeurd. Deze snoek heeft in al zijn gretigheid eerst zijn shad gepakt en in een wilde razernij van rondhappen daarna die van mij. Vaak dicht je het succes van een vangst toe aan je vismaat en jezelf, samen heb je die vis gevangen, maar dit keer dan ook echt.

Camera’s om u tegen te zeggen en ook nog eens iemand die ze weet te bedienen.

Niet te filmen toch?! Nou, wel dus… Althans, toen waren we niet fully equiped met opname apparatuur. Nu wel, van onderwater camera’s tot een peperdure Sony videocamera. Van actions cams tot een drone. Voor alles wat er gebeurt is er geen ontspannen meer aan. Alles wordt op beeld en geluid gevangen.

Onze haat-liefde verhouding met de drone…

Het blijft toch prachtige plaatjes opleveren.

De stap van statische foto’s naar video heb ik eigenlijk pas goed gemaakt vanaf mijn overgang van Beet Magazine naar Roofmeister.Het was even wennen hoe en wat, maar al snel werd ik me bewust van dit krachtige medium. Nu vind ik zelf dat ik best aardig kan schrijven, maar niets haalt het bij het laten zien van een bepaalde gebeurtenis.

Helaas komt echt alles in beeld.

En man man man, wat hebben we al leipe dingen meegemaakt. De kannibaalsnoek met Thijs van der Sanden, de dood van een drone met Rick Habermehl, die monstersnoek van Bo op een oppervlakte aasje, de krankzinnige trial & error snoek met Jan Boomsma, hoe ik op een bizarre manier mijn PR baars vang, etc. Stuk voor stuk live op beeld, de lijst is eindeloos.

Gelukkig ook euforie!

En humor.

Met de nadruk op eindeloos, want we pakken door. Ooit heb ik wel eens de ambitie gehad om videodagen te scripten, maar… Niet te doen. Als iets onvoorspelbaar is, dan is dat wel een visdag. Bij ons gebeurt er altijd wel weer iets krankzinnigs. Iets dat een script totaal overhoop zou gooien.

Live aanbeten op beeld is natuurlijk het allermooiste.

Daarbij denk ik dat het deels de kracht is van onze Roofmeister video’s. Natuurlijk regisseren we echt wel eens iets, maar over het algemeen gebeurt het allemaal uit spontaniteit, net als in het echie. Stappen we bij iemand aan boord voor een visdag, dan krijgen we geregeld de vraag: ‘Ok, wat is de bedoeling?’ Ons antwoord: ‘Nou, gewoon lekker vissen, de rest volgt vanzelf.’ En zo geschiedt. Prachtig vind ik dat.

 


 

Kersverser dan kersvers

Jullie vangsten van afgelopen week. Wederom om van te watertanden. Ondanks die knotsgekke winter van nu. Temperaturen die maar niet willen dalen en nog steeds is het wachten op de eerste nachtvorst. Lichtpuntje, voor de vangsten lijkt het niet zo uit te maken…

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Pedro Van Gaver: “Je vangt niet alleen baars op de tailspin. Deze blankvoorn van 38cm kon dit aasje duidelijk niet weerstaan.” Hahaha, dit moet wel heeeel goed kunstaas zijn dan 😉

Martin Kramer: “Na een half uurtje smijten. 1 meter 10 op de good old Ondex Spinner!” En of die spinner een classic is. Massieve vis Martin!!!

Ivan Verhoeven: “Tussen de bedrijven door mocht ik deze prachtige vis op snoekbaarsmateriaal vangen!” Mooi Ivan! Even tijdens je pauze zo’n bak pakken. 

Jacco Noordermeer: “Zomaar wat vangsten van de jeugd roofvisclinic van afgelopen zaterdag georganiseerd door VAH Alblasserdam en SVN. Dit evenement is zeker een aanrader om als Roofmeister bij te zijn. De 1e zaterdag van november 2023 is de volgende.” Super leuk Jacco! De jeugd heeft de toekomst. 

Lekker bezig Nicky Kleine Staarman. Lekker bezig amigo. We zien meerdere vangsten van je voorbij komen.

Johnny Koekerits: “Weer een sessie met dubbele cijfers, en een dubbel hookup.” Toppers zijn jullie. Vorige keer ook al zo’n waanzinnige baars sessie. 

Roy Noom: “Eén meter elf aan snoek met nu al een schitterende bouw zo voor de winter.” Lekker Roy, echt een massieve pike. 

Wauw Hans Ruigrok, wat een bijzonder mooie gekleurde baars.

Jorit Houpline: “Na een serie kleinere baarzen kwam plots deze bak op mijn twichbait gevlamd…” Unit Jorit! Bijzonder dat zo’n dikkerd tussen de kleintjes zwemt. 

Johan Struwe: “De tweede 90-plusser in een week, ditmaal voor vismaat Jacco. Daarnaast ook nog twee kleine meervallen. Helaas miste ik de aanbeet van een 2 metervis op de shad, dus ben er nog ziek van…” Snappen we Johan, maar gelukkig ook echt mooie vissen op de gevoelige plaat. 

Albert Dekker: “Monster croc op een sardine.” Vette plaat Albert en bizar grote snoek. Heel fraai!!!

René de Boer: “Helaas nadert het einde van het seizoen en zal ik van de winter moeten teren op de herinneringen. Gelukkig, afgelopen week nog getrakteerd op mooie baarzen om deze winter dan door te komen.” Waar houdt het op René, wij denken dat jij het jaar rond blijft vangen. 

Jimmy Rijnardus: “We vonden het al raar, dat we al een paar uur geen baars of snoekbaars beten meer kregen?! Toch maar even de zware hengel voor grof kunstaas uit de tas pakken….Toch wel logisch als deze 110cm Waal unit op de stek ligt.” Sooo dan Jimmy. Ja logisch als zo’n monster op de stek rondhuist. Dan is het gehele onderwaterleven ffies van zijn apropo.  

Jasper van der Spek: “Mooie release foto van me maat tijdens de finale van de EPM.” Het mooiste moment van een vangst Jasper en super tof in beeld gebracht. 

JBpredatorfishing: “Dikke metersnoek gevangen met doodaas, heerlijk om die dobbers onder te zien gaan!” Mooier wordt het niet Jeroen! Heel vet!

Jessica Vis: “Lang, slank én prachtig mooi! Wederom een waar ‘schilderijtje’ op de kant gehad.” Geen Inside zonder Jessica. Hoe flik je dat toch elke keer?!

Matthijs Van Diemen: “Heb van het weekend een puntgave snoekbaars gevangen op doodaas.” Zo ongeschonden zie je ze zelden Matthijs. Wat een beauty!

Bert Pocquet: “Niet eens pelagisch, maar gewoon eens met het shadje.” Verandering van spijs doet eten Bert 😉

Simon Cools: “Wat begon als een taaie dag eindigde met deze klepper. Een moddervette snoek van 111cm op het ondiepe. Mooier kan niet!” Prachtig als zo’n vis de dag redt Simon. Dat wordt lekker lang nagenieten. 

 

***Foto van de week***

Rick Visser: “129 cm van afgelopen weekend.” Wauw wauw wauw! Rick man, wat een ongekend kolossale snoek. Zo dik en check die enorme eendenbek! Dat grote water, die Hollandse lucht, de herfstige finishing touch. We love it a lot! Foto van de week!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.