Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten & snoeken op zout water

07/11/2021
Roofmeister INSIDE – Actuele vangsten & snoeken op zout water

Yooo Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***DE RM ZATERDAG MIDDAG VIDEO***

Aan bruggen geen gebrek in Amsterdam en dat is ook exact waar Roofmeisters Bo Staartjes en Freshy Petchun de vis gaan zoeken in deze video. Met name Freshy is kind aan huis in de hoofdstad en laat ons de ene na de andere topstek zien. Beide heren halen gemakkelijk de dubbele cijfers, werpend met shads en dood aas op de dropshot rig. De kers op de taart zijn enkele zeer fraaie BONUSVISSEN!

 


Ga jij mee vissen met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes

Ga jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes – Roofmeister Zweden Adventure

Roofmeisters Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes gaan naar Zweden om een onvergetelijk snoekavontuur te beleven en ze willen dat JIJ mee gaat. Van 9 t/m 16 0ktober 2022 hardcore vissen in een heus Zweeds snoekenparadijs. Onder persoonlijke begeleiding van Sjoerd, Bo en ook de toppers Christian Drost van BKK en Thomas Danckaert van Hart. GRIJP jij deze KANS? Klik HIER.

 


 

Altijd jackpot in het buitenland?

Vissen in een andere wereld geeft iets extra’s!

Vissen in het buitenland, het heeft altijd wat bijzonders. Iets extra’s. Alleen al de taalbarrière, andere wateren en natuurlijk een omgeving die totaal verschilt ten opzichte van die van ons. Bovenal dat heerlijke vakantiegevoel, echt even weg zijn. Qua vissen moet je echter altijd oppassen dat je jezelf niet te snel rijk rekent. Sommigen hebben nog wel eens de illusie dat het in den verre altijd jackpot is. Dat de vissen vanzelf op de kant of in de boot springen. Onzin natuurlijk. Dat heb ik menige vistrip mogen ervaren. Mooie visvakanties genoeg, maar net zo goed wel bikkelen.

In Noord-Noorwegen jaren terug. Een taaie visserij, omdat er dagen lang sprake was van dood tij, maar toen ging het opeens stromen…

Het meer Cijara in de Spaanse provincie Extremadura onder Madrid. Gelukkig een paar black bass. We kwamen er voor snoek, maar belandden midden in de paaitijd in februari.

En soms val je gewoon met de neus in de boter. Mijn summum beleefde ik met de Deen Gordon P. Hendriksen in Stege Bugt. Het gaat hier om een grote brakwaterbaai op het eiland Møn ten zuiden van Kopenhagen. Inmiddels is het een alom geprezen snoekenparadijs. Tenminste, dat was het.

Nooit eerder heb ik zoveel actie van snoek meegemaakt.

Ik was er voor het eerst na een periode van jaren met uitstekende condities voor snoek. Het zoutgehalte van dit estuarium stond al tijden op een zeer gunstig niveau voor Esox. Daarbij opgeteld de sterke afname van de beroepsvisserij en zeer succesvolle paaiperiodes, maakte dit gebied tot een waar snoekenparadijs.

Extreem ondiep en dus schroefde elke snoek zich uit het water.

Ongekend wat een tijd dat was. Die ene dag zal ik nooit vergeten. Wadend… Al op extreem ondiep water, lees scheenbeenhoogte(!), zagen we snoeken wegschieten. Echt geen kleintjes, gewoon vissen van rond de 70-80 cm. Wij visten met die good old 4Plays van Savage Gear die net onder het oppervlak liepen en de verf werd er naar hartenlust vanaf gekrast. Echt je moest gewoon je best doen om geen aanbeet te krijgen tijdens een worp.

Die fraaie, typische Stege kleuren of is het typerend voor Oostzee snoeken.

Niet veel later gingen we er hartje winter naartoe en dan met name vanuit de boot. Zoals zo vaak met snoek is een kabbel op het water wel zo goed voor snoek, maar hier in extreme mate. Geen wind, is nagenoeg geen snoek. Gelukkig hadden we een dag met flink wat wind en het werd genieten met voor mij maar liefst twee metervissen in nog geen half uur tijd.

Die good old 4Play van Savage Gear. Hier viste overigens iedereen met fluorocarbon en dat maakte echt het verschil.

In de winter pakte ik twee metersnoeken in nog geen half uur tijd.

Helaas is dat alles verleden tijd voor Stege. Die dagen van weleer zijn voorbij. Vanwege een combinatie van getijden en nadelige windrichtingen is het zoute water weer flink opgestuwd, iets dat aan de weelde aan snoek een einde heeft gemaakt.

Wat een spektakel is dat altijd op het ondiepe!!! Gaan we bikkelen/in de jackpot vallen in Zweden, okt, 2022? 

Goed nieuws, want er zijn meerdere van dit soort snoekwalhalla’s in Europa. Neem nu de Scherentuinen aan de Oostzeekust van Zweden. Water dat het midden houdt tussen brak en zout en waar snoek uitstekend in gedijt. Ook hier een spectaculaire visserij op het ondiepe. En goed nieuws, hier weinig te vrezen van schommelende zoutgehaltes, die zijn hier stabiel. Nog beter nieuws, wij gaan er heen 9 t/m 16 oktober in 2022 en jij bent van harte uitgenodigd om met ons mee te gaan. Hoe vet om met een groep gelijkgezinden hier te bikkelen danwel met onze neus in de boter te vallen 😛 Klik HIER.

 


 

Catch & release

Koude omstandigheden Roofmeisters, met hier en daar een zonnetje. Wij gaan er gewoon op uit natuurlijk en weer niet onverdienstelijk gezien het grote aantal inzendingen. Onder een selectie van 20 die loodzwaar was om te maken!

Albert Dekker: “Dikke bakken vangen. Leuke sessie met meerdere grote vissen. Dit was de grootste!” Terug van weggeweest deze man en hoe?!

Bert Rijkers: “Soms kan zo’n forel toch ook prachtig zijn.”  Niks aan gelogen Bert!

Brandon De Roo: “83 cm snoekbaars, op een twitchbait!” Mooie vis en een mooie techniek om ze op te vangen!

Brandon Vandecasteele: “78 cm roofblei in de koudere periode.” Die gaan vanaf nu steeds minder boven waster komen Brandon. Netjes!

Gwyll Mead: “Snorkel!” De meest bijzondere naam voor een snoekbaars Gwyll, maar de foto mag er sowieso zijn!

Jigging Jay: “Veel regen en harde wind maar het was het allemaal waard door deze mooie baars vanuit de Bellyboat.” Prachtige vis Jay!

Johan Pannekoek: “M’n vismaatje heeft weer succes…..72 cm op de mat…” Trots als een pauw natuurlijk of niet Johan?!

Joran Scherjon: “Prachtige 90’er op de shad.” Heerlijke vis Joran, dito herfstplaat!”

Marco Jagtenberg: “Soms sta je de hele dag te gooien en helemaal niets nu, maar een uurtje kunnen vissen dan strik je een droom vis 53 cm op de C-rig. Dit maakt heel veel goed.” Klinkt als een echt baarssessie, maar deze is in the pocket Marco! Wat een kolos man!!!

Mark Verhoeven: “Deze 119…..” De grote buffeljager is terug. Wat een monster Mark! Topvangst.

Maurice Leltz: “Met mijn dochter weer achter de snoeken aangeweest. Was weer een topdag samen.” Dat kunnen we ons voorstellen met zo’n bak!!!

Robin Vd Hoek: “1 van de 4 tijdens het doodazen gister samen met papa.” Zo’n glimlach is onbetaalbaar natuurlijk!

Rub St: “Snoek met hele mooie kleuren!” De hele foto is erg mooi Rub! Top gedaan amigo!

Sjouke Koelstra: “Ff doodazen, met Michael Plooy and son.” Hahaha stoere foto!

Sven Bonouvrie: “Een prachtige ruime metersnoek gevangen op doodaas. Uiteraard slepend gevist met de fireball.” Lekker Sven. Et een lekker buikje net als Sjoerd.

Thomas Wending: “Weer een mooi snoekje uit de polder. De aasvissen gaan al steeds meer op de winter plekken liggen en de snoeken volgen ook.” Weer bovenop de vis dus Thomas? Goed bezig!

Wiebe Jouke Elzinga: “Het was een taai weekend met veel wind en regen, maar het werd beloond met deze prachtige meter snoek van 110 cm.” Ahhhhh wat een prachtvis Wiebe! Wat zijn ze mooi!

Zuena Duboy: “Flinke rakker van 1.15 op 32 cm roach in baars kleur.” Holy shit Zuena. Nu al op een topgewicht ook!

Matthijs Van Diemen: “Tijdens het het vissen op baarsjes wilde deze 70’er ook wel een klein shadje pakken. Ik vond dat niet erg!” 3D platen, we love it! Mooie bak Matthijs!

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen. 

 

***Foto van de week***

Siwy EM: “Grootste dit jaar.” Wauw, wauw, wauw! Wat een plaat Siwy! In het donker is het maar wat lastig foto’s maken, maar deze is buitengewoon goed gelukt. Hoogstwaarschijnlijk nabewerkt op met foto software, maar dat mag de pret niet drukken. Die ogen ook, niet voor niets de glasoog! Foto van de week en dik verdiend!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke maandag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.