Roofmeister Top Gear – Speciale Ned rig softbaits & de doorslaggevende Loudmouth II

23/10/2020
Roofmeister Top Gear – Speciale Ned rig softbaits & de doorslaggevende Loudmouth II

Roofmeister Top Gear, the place to be voor heet-van-de-naald productnieuws. Hier tweemaandelijks alle noviteiten uit de kokers van de meest gerenommeerde roofvismerken. 😉

 


 

Raymarine toppers

Volkmar Strikkers met een castello!

Er zitten mooie dingen in het verschiet Roofmeisters. We hebben regelrechte top roofvissers in het vizier, Hendrik-Jan Verheij en Volkmar Strikkers. Beiden prostaffers van Raymarine, gasten die nooit hoog van de toren blazen, maar altijd weer met grote bakken voor de lens verschijnen. Voor Roofmeister een lang gekoesterde wens om hun tips en tricks te mogen zien, maar helaas kwamen de heren steeds tot over hun oren om in het werk, maarrr…

HJ met een dikzak. Binnenkort dus uitgebreide video’s met beiden. Wij kunnen niet wachten 😉

Eindelijk, ze hebben een gaatje in hun agenda vastgezet en nog niet eens met HJ en Volkmar tegelijkertijd, beiden apart op een dag, waarbij ze alles laten zien over hun visserij op grote snoekbaars. Uiteraard komt dan ook hun fishfinder uitgebreid onder de aandacht, de Raymarine Element. Stay tuned 🙂

Voor meer informatie over de Element, klik HIER.

Raymarine

 


 

Een GRATIS gidsdag!

We overschrijden wat landsgrenzen om op roofvis te vangen. Menigeen gaat voorbij aan het feit dat wij met onze Deltawateren in Zuidwest-Nederland misschien wel de meest roofvisrijke wateren van Europa hebben.

Aan de voet van het Haringvliet Resort Città Romana, een vakantiepark dat ons roofvissers in de watten wil leggen. Hoe? Daar kunnen ze jullie meningen en tips bij gebruiken. Doe mee met de enquête en maak kans op een GRATIS dag vissen met op-en-top visgids Herman Schuurman. Klik HIER.

 


 

Wat is de perfecte motor?

Mixed emotions bij het kiezen van de juiste buitenboord motor voor op je boot. Natuurlijk vet om te gaan kijken wat er op de markt is, maar als vanzelf zal het enorme aanbod je gaan duizelen. Daarbij, er bestaat niet iets als de perfecte motor, het is maar net welke eisen en wensen jij er aan stelt.

Arnaud Maye heeft gekozen voor de Yamaha F70A viertakt. Zijn maximale bootsnelheid is ongeveer 50 km-60 km/u, waardoor hij zelfs tijdens een wedstrijd op tijd de hotspots kan bereiken. De motor op stationair toerental zorgt ervoor dat de boot ongeveer 3,5 km/u vaart, wat een perfecte sleepsnelheid is voor het vissen op snoek gedurende het hele jaar.

Arnaud zelf: “Met mijn 70 liter brandstoftank kan ik met mijn manier van vissen gemakkelijk drie complete visdagen aan . De motor zelf is  met 115 kg licht te noemen, wat hem tot een van de beste motoren qua vermogen-gewichtsverhouding  maakt.”

Klik HIER voor meer informatie over de Yamaha F70A en HIER voor Yamaha dealers. 

 


 

Savage Wesdijk

De Savage 3D Smelt Twitch’N & Rolliing is een limited edition twitchbait met een levensechte actie. Het triggerende rolling effect, gecombineerd met dartling wanneer getwitched, maken deze levensechte scan van een zandspiering tot een onweerstaanbaar hapje en de aanbeten op de Savage 3D Smelt Twitch’N & Rolliing SR zullen fel en aggressief zijn. Deze twichtbait komt in twee types en is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren. Klik HIER.

Nog een uit de Savage Gear keuken, de Gravity Stick, een wormachtige softbait die zijn weerga in het zoute niet kent. Combineer deze softbait met de weedless hook (shad al voorbereid) al dan niet verzwaard of met loodje voorop, jig je deze Savage Gear Gravity Stick over de bodem, daar waar de vis ligt. De vele ribbels zorgen voor optimale attractie. Deze shad is leverbaar in 3 types en tevens voorzien van inkeeping voor toevoeging van een ratel. Klik HIER.

 


 

Westin classic

Dat de Westin Swim onderhand tot een échte klassieker is uitgeroeid is wel duidelijk. Dit unieke stuk kunstaas kan op meerdere manieren ingezet worden. Veel mensen noemen het een jerkbait, Westin zelf noemt het een swimbait. Iedereen kan met dit kunstaas de grootste snoeken vangen.

Check de ode aan de Westin Swim, klik HIER.

Zo kun je dit kunstaas langzaam binnen draaien, slag voor slag. Een andere techniek is stop & go. Na een paar slagen wacht je een ruime seconde, waarna je weer verder gaat met draaien. Dit leid tot meer onregelmatigheid, wat ongetwijfeld tot meer aanbeten zal leiden. De Swim is verkrijgbaar in een sinking (tot 1,5m diep) en suspending (tot 1m diep) variant. De lengtes variëren van 7cm, 10cm, 12cm tot 15cm.

Wil jij ook aan de slag met dit kunstaas? Klik dan HIER.

 


 

De perfecte molen?

De nieuwe Shimano Vanford is de ideale molen voor finesse-visserij of andere visserijen waar gevoeligheid een rote rol speelt. De molen kan worden ingezet aan zowel het zoete als het zoute water. Er is sprake van een hoge gevoeligheid in de haspel, wat komt door het unieke ML-rotorontwerp. Bovendien zorgt dit ontwerp voor een lichte rotatie waardoor de visser een extreem nauwkeurig het kunstaas kan controleren.

De molen is gemaakt op basis van een lichtgewicht Ci4+ boy constructie, en de Hagane techniek is uitgebreid voor meer power. Bovendien zijn de werpprestaties verbeterd door het Stroke Spool-ontwerp, en de duurzaamheid is vergroot door middel van X-Protect.

Voor meer info over de Vanford, klik HIER. Onder andere te bestellen bij Wout van Leeuwen. Klik HIER

 


 

Terminator Casting

De Fox Rage Terminator range zal bij menig visser wel bekend zijn. De serie hengels is nu echter uitgebreid met maar liefst 4 nieuwe modellen, voor uiteenlopende situaties. Er zijn twee modellen ontwikkeld voor lichtere visserij, beide van 210cm lang. De werpgewichten hiervan zijn 7-28 gram en 10-4o gram.

De derde hengel, de Terminator Pro Stad is een medium/heavy heel, met een lente van 225cm en 20-90gram werpgewicht. Het kwartet wordt compleet gemaakt door de Big Bait Special hengel. De naam zegt het al, een hengel voor het vissen met het zwaardere werk. Deze hengel is 240cm lang en kan kunstaas tot maar liefst 200 ram wegzetten.

Voor meer info over de Terminator rage of andere producten van Fox Rage, klik HIER.

 


 

Je eigen waterkaart maken

Afgelopen maandag trokken we snoekbaarsexpert Michael Stalenhoef naar het Alkmaardermeer. De vangsten tijdens voorgaande dagen waren om te janken, maar deze topper wist desalniettemin genoeg vis voor de camera te toveren. Niet groot, maar gezien de taaie omstandigheden bonus!

Geen water zal nog geheimen hebben!

Behalve dat kregen we van Michael inzage in zijn geavanceerde Elite2 Ti fishfinder van Lowrance. Een van die heerlijke features van deze unit is het zelf maken van waterkaarten met 30 cm dieptelijnen met de optie GENESIS Live. Moeilijk? Nee, Michael laat duidelijk zien dat eenvoud er de kracht van is. Stay tuned voor de video van deze visdag 🙂 Klik HIER voor meer info over Genesis Live.

 


 

De onvoorspelbare McCelly

Abu Garcia heeft in samenwerking met Claes ‘Svartzonker’ Claesson een nieuw kunstaas ontwikkeld, waarbij scherp op de details is gelet. Het gaat om de McCelly, nu verkrijgbaar in de hengelsportzaak of online!

De nieuwe McCelly imiteert het profiel van een realistische aasvis, en samen met de dwarrelende, grillige actie zal het alle soorten roofvis aantrekken. Tip: Door snel en met grote rukken binnen te vissen, zal de McCelly dieper duiken en een onvoorspelbare actie hebben. Wanneer je rustig en langzamer vist, zal de McCelly ondieper lopen en meer een rollende actie hebben, in combinatie met het wijd uitslaan van de kop.

Verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en 3 maten (7cm, 14cm en 17cm). Klik HIER voor meer info.

 


 

Speciaal voor de Ned rig

In de UK zijn ze inmiddels helemaal wild van het vissen op grote baars. De Ned rig en Chebaruska rig zijn geliefde technieken.

Aandacht voor de Reggiez van (Korum) Snapper. Zeer duurzame, drijvende kreeftimitaties die speciaal ontwikkeld zijn voor het zeer populaire Ned rig vissen op grote baars. Het allermooiste, deze softbaits zijn veel zachter dan andere softbaits, maar toch zullen ze heel blijven ondanks veel aanbeten.

Vis het rustig over de bodem binnen en laat de schaartjes van de Reggiez maar het attractieve werk verrichten 🙂 Toppertje, hier gaan we meer over horen! Zogenaamde ‘Loaded Reggiez’ zijn reeds voorzien van een vlijmscherpe 1/0 offset haak, voor gerigd op een 5 grams Chebaruska gewichtje.

Klik HIER voor meer info over de Reggiez en HIER voor de gehele Snapper Range!

 


 

Hart bij Wout

De Manolo Naked van Hart is een eenvoudige maar effectief kunstaas dat is ontwikkeld in samenwerking met Sergio Longas en Ruben Tarazona. De softbait is inzetbaar in zowel zoet als zout water en je kan er verschillende soorten roofvis mee vangen.

De kop en de body van het kunstaas vormen een mooi geheel, wat bovendien is voorzien van een kwalitatief hoogstaande haak. De Manolo naked is verkrijgbaar is 6,5cm en 10cm. Beide varianten komen in 7 uiteenlopende kleuren.

Klik HIER voor meer info of om de Manolo Naked te bestellen.

 


 

Klassieke baarsvanger

Vraag een willekeurige baarsvisser naar zijn top-3 kunstaas, en de kans is groot dat de Salmo Hornet genoemd wordt. Al jaren geld dit kunstaas als één van de beste baardvangers, en niet zonder reden. Het aasje beschikt over een zenuwachtige actie die onweerstaanbaar is voor alle rovers.

Salmo heeft ervoor gekozen om het kleurenpallet van de Hornet 9 uit te breiden met 3 nieuwe natuurlijke kleurpatronen, namelijk de Supernatural Tench, Supernatural Mirror Carp en Supernatural Golden Crucian. Deze variant is 9cm lang, weegt 36 gram en duikt tot 5 meter diep.

Klik HIER om dit klassieke kunstaas te bestellen of voor meer informatie!

 


 

Dood aas syteem voor shad

De Hart Remora is een moderne versie van de klassieke Drachkokvitch-rig. Deze rig wordt gebruikt in combinatie met een dode aasvis, maar de Remora maakt het mogelijk om het systeem ook met een shad te gebruiken.

De montage bestaat uit een gewicht dat in de buik van de softbait gemonteerd dient te worden, deze is verankerd aan de lip en de buik. Er wordt gebruik gemaakt van een enkele dreg, om de effectiviteit van de inhaking te vergroten. Doordat het loodgewicht aan de onderkant is gemonteerd, is er sprake van een meer natuurlijke actie dan wanneer er een klassieke loodkop wordt gebruikt.

Dit zorgt ervoor dat uiteindelijk meer aanbeten verzilverd worden en je minder vissen verspeelt. De montage is kant-en-klaar met de stad verkrijgbaar, maar ook apart. De Hart Remora is verkrijgbaar in 14gr, 27gr en 31gr. De lichtste is 9cm lang, de lichtste zijn 9cm, terwijl de zwaarste 12cm lang zijn. Voor de verkooppunten, klik HIER.

 


 

Doorslaggevende crankbait

Eerder deze maand visten Roofmeisters Tim Hakkert en Stein Honders een battle met crankbait-toppers Hendry Vis en Gerald Vierhout. Dat leverde onderstaande video op, waar Gerald en Stein met de winst aan de haal gingen. Het doorslaggevende aasje was de Quantum Loudmouth II.

De naam zegt het al, de LM II is een echte lawaaimaker onder water. De kogels horen ervoor dat de LM II bij de allerluiste hoogfrequentie crankbaits ter wereld hoort. De roofvis zal het geluid van grote afstand horen, waardoor de aandacht gewekt wordt. Het is een drijvende plug, die uiteindelijk tot een meter of 2 loopt. Hij weegt 17g en is 7cm lang. De LM II bestellen? Klik HIER.

 


 

Dé ultieme accu

De JARO-BT20.12 is een mooi instapmodel voor elektromotoren t/m 30lbs of als service accu voor uw 12V apparaten. Dit model accu zit ook in de JARO BT20.12 Portable, de case met accu. De accu heeft een laad cyclus van +/- 2000, 5 maal zoveel als een loodaccu. De accu weegt maar 3,2kg en is ook verkrijgbaar als portable case. De JARO-BT20.12 kun je ongeveer vergelijken met een loodaccu van 12V40Ah van 28kg. Ook heeft deze accu de super handige app waar status en meer informatie kan worden afgelezen.

Handige rubberen stootranden die de accu beschermen en de accu op zijn plek houden. Dit type accu is speciaal ontworpen voor elektrisch varen en de hengelsport. Vanaf de basis is dit product ontworpen voor zijn doel, dit zie je aan de buitenkant direct terug aan de robuuste behuizing met stevige rubber randen, die tevens goed grip geven aan het product. De verzonken accupolen (M5) en handige indicator maken het ontwerp af. Voor meer info, neem een kijkje op de website van EBBM.

 


 

LEWS beauty’s

De SuperDuty 300 Speed Spool van LEWS is echt de ultieme reel voor het visen met groot aas, zware lijn, grote vissituaties in het hele land en over de hele wereld. De SuperDuty 300 is een supersized versie van de originele SuperDuty met verhoogde lijncapaciteit en algehele brute kracht.

De 300 is gemaakt voor het vissen met grote swimbaits voor de grote rovers. De zoektocht naar een reel die de zwaarste vechtende zoetwatervis ter wereld kan weerstaan, is voorbij. Klik HIER voor deze reel, of kijk eens rond voor andere pracht en praal van LEWS.

 

Raven roofvisweekend

Roofmeisters, alleen dit weekend krijg je nog 15% korting op vrijwel het gehele roofvis assortiment bij Raven Hengelsport. Dit is dé kans om die nieuwe reel, spinhengel of kunstaastas die je al een tijdje op het oog hebt aan te schaffen. 

Of wat dacht je van je kunstaas- of doodaasbox compleet vullen voor komende periode! Kom langs in de winkels of shop eenvoudig online. Liever even de spullen eerst zien en vasthouden? Alle vier de winkels van Raven zijn morgen (zaterdag 24-10) gewoon geopend, check hier de openingstijden! Kijk snel voor meer informatie hierrrrrr.

 


 

Onvergetelijke herinneringen

Er is in Europa een klein plaatsje waar weinig restricties en Corona Maatregelen zijn én waar nog uitstekend gevist wordt! Het is er op dit moment nog gewoon 25°C en de blauwvin tonijn is nog zeer actief in de Straat van Gibraltar. Jamie, Jake, Joey en andere visgidsen melden zeer goeie vangsten.

 Ze vissen het liefst met poppers aan de oppervlakte, maar er kan ook gesleept worden of met levend aas gegrift worden. De vissen die ze vangen wegen tussen 40kg en 150kg. Grotere vissen zitten er ook, maar die zijn met de (zware) spinhengel minder makkelijk te vangen door hun geweldige kracht. Vorige week hadden we een klant uit Zweden die op één dag 4 mooie tonijnen kon “releasen”. Hij hield er een onvergetelijke herinneringen aan over… en stevige spierpijn aan z’n rug.

Voor alle info over de visserij in de Straat van Gibraltar, klik HIER.

 


 

Uitdagende baan in de hengelsport

Ben jij een liefhebber van hengelsport, denk je klantgericht en ben jij initiatiefrijk? Dan is Fish Inn op zoek naar jou! In verband met de uitbreiding van het team is de Venlose winkel op zoek naar versterking.

Fish Inn biedt jou:

 • Een fulltime functie van 38 uur per week
 • Goede secundaire voorwaarde
 • Superleuke werksfeer met een jong team
 • Eigen verantwoordelijkheid

Voor meer info of wil je solliciteren, klik HIER.

Fishinn

 


 

Nooit meer zonder stroom

De compacte lichtgewicht Outdoorbox 12.35 AV is een robuuste portable energiebron voor outdoor gebruik. In de Outdoorbox zit een geïntegreerde 12v35 Ah lithium accu van 432 Wh. Hert is de perfecte energievoorziening die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een kajak, dieptemeter of elektromotor.

Aangeraden wordt om deze variant te gebruiken met elektromotoren tot maximaal 45lb. De grotere variant is overigens geschikt voor elektromotoren tot 55lb. Samen met de outdoorbox wordt een extra blauwe ANEN connector, USB-lader en handleiding meegeleverd.

Technautic is exclusief verdeler van de producten van RebelCell, klik HIER voor alle dealers. 

 


 

Bestand tegen gure omstandigheden

Met het all-seasons pak van Geoff Anderson, de Barbarus, blijf je gegarandeerd droog en warm tijdens de winter. Met als basis het 15 jaar oude recept van het bedrijf voor het maken van waterdichte en ademende kleding. De jas en broek zijn qua kwaliteitseisen en vereisten jegens gure weersomstandigheden geheel in lijn met het topsegment in Geoff’s kledinglijn. Eén verschil, “de prijs is barbaars laag.”

De Barbarus is een zogenaamd all season pak. Je kiest zelf hoeveel lagen je er onder aan trekt en hoe warm je het wilt hebben. De Barbarus is gemaakt van zeer innovatief materiaal, dat zorgt voor sublieme bescherming tegen de elementen. Met 10.000 mm (iso0811) gegarandeerd waterdicht en ademend kun je hiermee bovenal je mannetje staan als het weer niet meer zit. Daarbij uiterst licht in gewicht wat je comfort biedt bij beweging. Klik HIER voor de verkooppunten.

 


 

Leonard Sports

De Sportex Black Pearl Baitcast GT-3 is een fast tapared jerkbaithengel gemaakt van high modules carbon en voorzien van een trigger. Met deze prachtige matzwarte baitcasthengel ga je vol vertrouwen naar het water. De Sportex Sportex Black Pearl Baitcast GT-3 zal je zeker niet teleurstellen, of het nu gaat om ver werpen of het drillen van grote roofvissen.

Eigenschappen:

 • Lengte: 210 cm
 • Werpgewicht: 13- 29 gram
 • 2- delig
 • Met trigger voor het vissen met jerkbaits
 • Snelle, lichte en sterke jerkbaithengel
 • Topkwaliteit blank van hoogwaardig carbon
 • Hoogwaardig duplon split handdeel
 • Sterke Sic ogen
 • Sterke DPS molenhouder
 • Pensluiting
 • Inclusief beschermfoedraal
 • 10 jaar Sportex garantie op de blank (na registratie)
 • Duitse topkwaliteit!
De Sportex Black Pearl Baitcast kun je o.a. aanschaffen bij Wesdijk.

 


 

Meerval aan de oppervlakte

Als er iets spectaculair is, dan is het wel vis vangen aan de oppervlakte. Wanneer je dit combineert met de meerval, de spectaculairste sportvis van het zoete water, kom je tot onderstaande adembenemende video:

In de video wordt vist met de Whopper Plopper, een oppervlakte kunstaas van River2Sea. Het aasje beschikt over een speciale roterende schoep, wat bij het binnendraaien een vluchtende waterpoel imiteert.

De imposante Whopper Plopper family van River2Sea.

Omdat jonge watervogels voor veel grote roofvissen een belangrijke voedselbron is, spreekt het bijna voor zich dat de Whopper Plopper een uiterst effectief kunstaas kan zijn. Verkrijgbaar in 6cm, 9cm, 11cm en 13cm. Voor elke situatie is er dus een geschikte variant.

Klik HIER voor de verkooppunten van de Whopper Plopper.

 


 

TIP ONS

Team Roofmeister staat altijd open voor noviteiten en bijzondere productnieuwtjes! Schroom niet om ons te mailen: info@roofmeister.nl