Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten, twee 54 cm baarzen & de eerste en laatste worp

06/02/2023
Roofmeister INSIDE: Actuele vangsten, twee 54 cm baarzen & de eerste en laatste worp

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


Derde aflevering van The Walking Best gezien?

Check de live vangst van deze bizar grote metersnoek. Een chagrijnige stier, wat gaat deze doen? Jaimy Posthumus en Goran Krnjic van team HTO/Wesdijk die alles op alles zetten voor revanche. Toon van Ham en Gillis Koolen van team Westin die zich op levensgevaarlijk terrein begeven langs de rivier. Dit is aflevering 3 van The Walking Best. Wie vangt er de grootste snoek, snoekbaarzen en baarzen. Welk team gaat er met de 3 punten vandoor?


 

De eerste & laatste worp

De eerste en de laatste worp van een vissessie zeggen mijns inziens alles over de vissessie. Hoe stond je er aan het begin bij, vlijmscherp of als een lamzak. En die laatste? Moet je nog steeds die eerste vangen, komt er met de grootste mogelijke moeite een last cast, of is deze vervuld van voldoening?

Mijn pr baars va 53,5 cm, op een dag dat ik absoluut niet bij de pinken was.

Ik, en ik niet alleen, heb alle mogelijke scenario’s achter de rug. Meteen die eerste vis en daarna de hele dag niks meer. Er als een lapzwans bij staan vroeg in de morgen, maar dan wel een pr binnenslepen. In diezelfde hoedanigheid, maar dan ook genadeloos met een blank afgestraft worden. Of het full-focus-niet-kunnen-wachten op die eerste worp, maar uiteindelijk kansloos ten onder gaan. Fris als een hoentje in de startblokken en zo’n euforische dag ondergaan…

Hoe zijn de kaarten zo’n nieuwe dag onder water nu weer geschud? Bakzeil halen of de jackpot?

De eerste en laatste worp, ik moest er vandaag aan denken met onze topper Tijs Peters van Ultimate Fishing op een van de rivierplassen. Mikpunt? Inderdaad, grote baars. Vandaag startte ik in opperste concentratie. Maar, zoals altijd tegenwoordig, is het wachten op de camera’s die up and running moeten zijn. Maar goed, daar was ie dan, de eerste worp… Niks natuurlijk, daarna niks, daarna niks, und zo weiter. Gelukkig ben ik tegenwoordig goed gewapend tegen deze taaie bende. Puur de mindset hebben dat dit er gewoon heel goed bij kan horen. Ervaring genoeg zullen we maar zeggen.

De tweede upcoming of het V-teken van Victorie. Hier in ieder geval numero uno  voor Tijs op de Nanahan +2, dit keer geen suspenderende twitchbait, maar een licht stijgende. Daar gaan we nog meer 0ver horen. 

Tijs had het er nog over dat je je energie uitstraalt door je lijn naar je kunstaas. Eerst dacht ik dat hij een grapje maakte, maar toen ik er over na ging denken… Ja, daar zit een kern van waarheid in. Hoe graag wil je die dag scoren? Wat heb je er voor over? Hoeveel vruchteloze visuren kun je overleven? Last but not least, is er vertrouwen in de aanpak? Met name dat laatste straalt denk ik zo’n beetje 1 op 1 door naar je kunstaas.

Blij tot in de kleine teen. Heerlijke aanbeet ook.

De Dark Sleeper van Megabass, wat zijn hier al dikke baarzen op gevangen…

Snel door naar die laatste worp. Ik maakte hem sowieso een stuk eerder dan Tijs op die laatste stek. Maar ik was in opperste stemming. Ik had mij ingesteld op een ontzettend taaie dag en dat werd het ook. Welgeteld twee overtuigende aanbeten, maar wel tweemaal verzilverd. Eenmaal door Tijs, eenmaal door mij. Daarbij een zonovergoten bijna-lentedag. Wauw! Ik sta al weer klaar voor een eerste worp.

 


 

Voorjaar op komst?

Hebben jullie het ook geroken, gehoord, of gevoeld? Het voorjaar dat de eerste speldenprikjes uitdeelt.  Natuurlijk ook nog gewoon winterse dagen geweest en op komst, maar het hangt in de lucht. Vangsten zijn weer top dames en heren. Thanks voor het insturen, hieronder een selectie van 20.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Hans Bijsterbosch: “Afgelopen zaterdag wilde deze rakker ook op de foto.” Haha mooi onderonsje Hans!

Edwen Wijnalda: “Toch ook een fijn gevoel als er een snoek op klapt onder het snoekbaars vissen… lekker gewichtje al voor deze dame…” Zeker Edwen, misschien al een knipoog naar de paai?

René de Boer: “Buiten spelen met je vismaten, prachtig weer en ook nog een mooie bul mogen landen. Ik heb slechtere dagen gekend. Hahahahaha” Met ruwe omstandigheden zo te zien René. Knap hoor!!!

Wouter Veen: “Wil je net even lekker zeiken, gaat de steunhengel even helemaal krom. Toen hield ik mijn gezeik wel even in. Altijd als je even iets anders gaat doen klapt die mooie vis erop.” Haha, gelukkig was je niet al bezig 😛 Prachtige bak amigo!

Goran Krnjic: “Magische grens van 90 cm in een ijskoude nacht.” Loon naar werken Goran. Wat een beauty van een kasteel.

Ed Brands: “Op een koude dag was deze vis wel welkom.” Wat een prachtige tekening heeft deze zander Ed. 

Stijn Alferdinck: “Nieuw pr… 95 cm.” Holy shit Stijn, wat een kanon! Gefeliciteerd man!

Serge Sonneveldt: “Mijn dochter begint het snoeken ook al aardig onder de knie te krijgen.” Tof Serge, het zit in het bloed. 

Nick van Erpo: “Dikke 80’er op half water in het eerste half uur en mijn dag kon niet meer stuk! Wat een hobby hebben we toch.” En zo is dat Nick. Die halfwatervissen blijven verbazen. 

Yannick Besseling: “Met deze prachtige metersnoek was een kort avondje doodazen weer geslaagd.” Snappen we Yannick, dit zijn ze amigo. 

Patrick Kreijkes: “Afgelopen weekend tijdens het snoeken vangen een bijzondere bijvangst.  Meteen een nieuw pr 51 cm en een beetje…” Soooo dan, daar doen heel veel diehard baarsvissers een moord voor. Wat een kleurenspel Patrick! Gefeliciteerd!

Timmy Ventriglia: “Met mijn zoontje naar de polders getrokken. Zo vader zo zoon.” Het bloed kruipt waar het niet gaan kan Timmy. Super leuke foto, kiek ‘m eens trots zijn. 

Nicky Kleine Staarman: “Mooie dikke snoek op de vlieg hengel, altijd mooi als je zelf iets maakt en het ook nog vangt.” Wat een dikzak man! En ja, op eigen maak is altijd speciaal.

Jessica Vis: “Harde wind, grote lap rubber…en een supervette vis.” Vaste prik met Jessica. Wat een beul weer topper!

Johnny Koekerits: “Begon prachtig met deze baars, daarna alleen nog maar snoek gevangen helaas.” Hahaha wat is dat toch met snoek en baarsvissers 😉

Rj Legtenberg: “Baarzenfestijn! Na een taaie ochtend in een kwartier twee 50’ers vangen waarvan deze de grootste, 54cm! Mijn PR flink aangescherpt!” Nee jooooohhh, dat is insane Rj! Wat een kolos ook dit. Je bent niet de enige met een van 54 cm. Is het grote baarzen weer of zo?

Robin Smit: “Deze ferme 90’er kwam me even een grote glimlach bezorgen die nog wel effe blijft hangen. Vanwege de opkomende wind was het wel flink sturen om de shad in de buurt van de vis te krijgen, maar eenmaal in beeld was er geen twijfel en ging ze er vol overheen. Na het aanslaan wist ik zeker dat het om een nieuw PR ging.” Wat is dit mensen deze RM Inside, een ware PR regen. Deze ook weer van een buitencategorie. Gefeliciteerd Robin. 

Arian Heeren: “Voor zulke mooie vissen is het niet erg om de kou te trotseren.” Dit zijn de hartverwarmers Arian. Prachtig!

Johanna Brouwer Koning: “Mijn 1e snoek voor dit jaar.”  En meteen een mooie Johanna! Op naar meer!

 

***Foto van de Week***

Uit het niets een appje van onze grote baarzenspecialist Jan Boomsma. Hij vangt vele grote vissen, maar dit pr van 54 cm en 3,24 kilo spant de kroon. Check ook eens hoe puntgaaf deze oude strijder is. Ongekend. Een van de meet indrukwekkende baarzen die we ooit gezien hebben. Gefeliciteerd ouwe reus!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.