Roofmeister INSIDE: Big ass snoeken, baarzen en zanders & The Walking Best van start

16/01/2023
Roofmeister INSIDE: Big ass snoeken, baarzen en zanders & The Walking Best van start

Yooowww Roofmeisters, in de startblokken voor een nieuwe week. Roofmeister Inside, at your service 😛

 


***Ga jij mee met ons naar Zweden?***

In oktober zijn wij in in Dragso, Zweden geweest om op snoek te vissen. Iedereen kon zich aanmelden om mee te gaan en met een super leuke groep hebben we een waanzinnige week gehad met ruim duizend snoeken. Dat is voor herhaling vatbaar en z0 zal geschieden. Wil jij mee met Sjoerd Beljaars en Bo Staartjes op het Dragso avontuur 2.0, klik dan HIER.


 

 The Walking Best van start🥳

Donderdag 19 januari gaan we live met de allereerste aflevering van ons megaproject, The Walking Best. Een YouTube competitie waarbij 4 teams het vanaf de kant tegen elkaar opnemen. Wat hebben we ons verkeken op de krankzinnige hoeveelheid werk die daar bij kwam kijken. December was het streven, 19 januari gaat het worden.

Extra aandacht voor een van de deelnemers aan The Walking Best, Toon van Ham van team Westin. Niet alleen omdat het een fantastische visser is met al het nodige moois op zijn palmares. Nee, we werden wakker geschud door een heel heftig bericht. Op nota bene Nieuwjaarsdag kregen wij te horen dat Toon een heel ernstig auto ongeluk had gehad. Niets aan overdreven, hij is aan de dood ontsnapt.

Vorig jaar winnaar van de Duitse YouTube Predator Cup.

Het autokarkas van Toon.

We werden er stil van… Zeker bij het zien van zijn autowrak na het ongeluk. Niet te geloven dat in dat gewrongen karkas nog een mens zat. Toon dus. Niet normaal. Zoiets gun je niemand. Maar het is extra heftig als je iemand goed kent. De altijd sympathieke, energieke topvisser Toon van Ham. Gelukkig horen we nu positieve berichten over zijn herstel. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er al weer het nodige visserslatijn uit zijn mond vloeit en dan weet je dat Toon de goede richting op gaat. Toon, als je dit leest, heel veel sterkte!

In onderstaande video stellen Toon en Gillis zich aan je voor.

De eerste aflevering van The Walking Best betreft het uitgerekend een treffen van team Shimano met Jordi Rakiman en Lennard Ringnalda en Team Westin met Gillis Koolen en… inderdaad… Toon van Ham. En wat supercool om te zien dat Toon schittert in waar hij goed in is. Yep, vissen. Vanaf de kant. Samen met zijn evenknie Gillis Koolen. Wat een team die twee. Om het een klein beetje samen te vatten, Toon is er voor de eindeloze drive, Gillis voor de uiterste finesse.

In onderstaande video stellen Jordi en Lennard zich aan je voor.

Ook Jordi en Lennard vullen elkaar aan. Jordi staat altijd paraat met energie en optimisme, mocht de moed in de schoenen zakken. Lennard is een ware wizzard op het gebied van vistecnieken. Net zo mooie gasten die van team Shimano.

Uitkammen die handel en werkt het ene niet, dan de volgende vistechniek.

Tof om te zien hoe in deze aflevering die mooie karakters tot uiting komen. Dat niet alleen, ook het radicale verschil qua plan van aanpak van beide teams. Team Westin met de benenwagen en 9 van de 10 keer op de rivier. Veel kilometers maken, hopende dat ze tegen een dikke vis aan lopen.

Gillis en Toon op een echte baarsstek.

Team Shimano toch wat statischer en dankzij het nodige voorvissen veel vertrouwen hebben in een bepaalde stek. Wil de ene vistechniek niet vlotten, dan er overheen met de volgende en daarna weer. Echt uitkammen dus.

De hamvraag: welke aanpak gaat werken? Beter gezegd, welke gaat meer en grotere roofvis opleveren. Ik mag niks verklappen, maar in het begin lijkt het een team wel erg voor de ind te gaan. Dan wordt het toch spannend. Heel spannend. Veel kijkplezier donderdag 🙂

 


 

Veel wind

Bizar veel wind de afgelopen tijd Roofmeisters, maar ook daar komt een einde aan. Eindelijk Beauforts die meer toelaten. Alhoewel de onstuimige dagen toch weer veel boven water hebben getoverd. Iedereen bedankt voor het insturen van de vangsten. Hieronder een poging om er 20 tussen uit te pikken.

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.   

Brandon De Roo: “De eerste snoekbaars van het jaar was gelijk een mooie!” Niet normaal wat een leipe plaat met dat bijzondere licht. Prachtig Brandon!

Michelle van Wamel: “Hele mooie dikke snoekbaars, op m’n allerlaatste worp, na een hele taaie dag, deze pakte mijn BullTeez vol op het ondiepe.” Lekker bezig Michelle, we zien je bijna elke keer weer bij de vangsten verschijnen met mooie vissen. Keep up the good work!

Edwin de Graaf: “Zoon weer een mooie dame op de doodaas hengel.” Lekker bezig man, je kunt trots zijn op zoonlief. Wat een tekening bij deze snoek!

Rick van Dellen: “Mijn pr even opgekrikt naar 114cm! Statisch op de horsmakreel!” Insane man, wat een prachtige, volle snoek. Tof zo een zijaangezicht, komt ie er echt mooi uit. 

Melvin Sengers: “In het donker met de vliegenlat. Vanuit het niets een snoeiharde aanbeet. En dan beloond worden met zo’n mooi kasteeltje. Hier vissen we voor.” Prachtig Melvin, die blik in je ogen ook. Machtig. De verrassende aanbeet nog duidelijk op je netvlies. 

Stijn Lens: “Mooie dikke snoek die blijkbaar 2 uur eerder ook al was gevangen door jongens die een wedstrijd aan het vissen waren.” Haha top Stijn, die zal honger hebben gehad. 

René Arends: “Wind! Regen! Big mamma’s. Wat ’n heerlijk gevoel…” Unit alarm!!! Een tank. Benieuwd wat het gewicht was!

Goran Krnjic: “1e kasteel van het nieuwe jaar.” Knap gevist weer Goran. Gaan er vast meer volgen in 2023. 

Cor Toet: “De eerste metervis voor 2023, 15 min later lag de tweede meter ook op de kant.” Over een vliegende start gesproken. Prachtvis Cor!

Dylan Yans: “Verticaal vissen levert soms verrassingen.” Oef, heftig als je op snoekbaars aan het vissen was. Dat moet een hell of fight zijn geweest. 

Jorne van den Dool: “Het kleinste snoekje in tijden, maar met dochtertje erbij toch een reuzevangst.” En een plaat voor in de viskamer. Super leuke foto.

Jessica Vis: “Een prachtige dikzak…die ‘vergeten’ slootjes leveren af en toe echt verassingen op!” Wie kan deze visser een halt toe roep???!!! Nee hoor, Jessica, ongekend wat een beauty’s je vangt. Keep it up! Gaat ons nooit vervelen. 

Freddie Boks: “De juiste stek en aas was de sleutel voor een succesvolle dag! Deze kannibaal melde zich als 1e in de vroege ochtenduren. Vader en zoon sessie: Vangen doe je samen!” Legendarisch amigo’s, supertoffe plaat!

John-Patrick Degenhardt: “De kale kanjers zijn ook weer begonnen. Twee dikken op de foto, die achter de baars is Ben.” Hahaha goud JP en wat een prachtige rivierstrijder. 

Rick Veurink : “Mooie donkere rivier snoekbaars. Gevangen op een 16 cm V-staart tijdens het verticalen. Mooie tijd van het jaar om de snoekbaars met iets groter aas te belagen.” Super fraaie zander Rick en inderdaad, die grote shads kunnen nu verrassend goed scoren.

Nino Wolvekamp: “Tijdens het vissen op baars een mooie bijvangst op een shadje van 7 cm.” Hadden we het hierboven nog over grotere shads. Geen touw meer aan vast te knopen 😛

Wouter Hoogerwerf: “Vanuit m’n tuin deze mooie snoek van 95cm gevangen. Als hij z’n tanden laat zien, dan ik ook.” Haha inderdaad, snoek heeft er alleen ietsie meer 😉

Joris Kusters: “Dikke meter+ snoek van de Maas.” Oeh la la Joris, die rivier blijft toch altijd verbazen!

Jessy Pattynama: “Hele dag geen baars kunnen vinden. En uit het niets toch die keiharde TOK op de hengel. Nieuw PB en meteen m’n eerste 40 plus baars. 44 cm.” Hoppa, ‘never give up’ zou Mike Iaconelli zeggen. Dat er meer mogen volgen Jessy!

 

<<<><Foto van de Week ><>>>

Joey Huisveld: “Winterbaars van 47 cm kon de twitchbait niet laten hangen!” Wat zijn  het toch machtige beesten he Joey?! Deze is wel weer uitzonderlijk mooi en loepie zuiver in beeld gebracht. Kleurrijke, stoere plaat en foto van de week! Gefeliciteerd!

 


 

Wil jij je vangstfoto terugzien in Roofmeister Inside, drop hem dan in de comments bij ons vangstenbericht dat we elke dinsdag om 14:00 uur op onze Facebookpagina plaatsen.